Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite Teşkilatını Nasıl Oluşturabilirim
Uğur Kışlalı
02-15-2012, 15:46
Merhabalar ben Zonguldak Devrek İlçe Gençlik Kolları teşkilatında Üniversiteliler başkanlığına yeni atandım Üniversite teşkilatı yok denecek kadar az teşkilatımı genişletmek için ne gibi faaliyetler yapmalıyım bilgilendirebilir misiniz? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
Üniversitede size yakın sizinle beraber bu konuda çalışmak isteyenleri seçerek işe başlayabilirsiniz.Bu kişileri teşkilata tanıtırsınız,Daha sonra ilçe teşkilatınızla beraber bu konuda ilçe bazında neler yapılabilir bunun değerlendirmesini yapmalısınız.
Özgür Çağrı
02-15-2012, 20:36
Ben eskişehir de üniversiteler teşkilatı yürütme kurulundayım ayrıca anadolu üniversitesi tanıtım medya bşk. yapıyorum şu anda. Yaklaşık 6 aylık bir kısa zaman zarfında edindiğim bilgileri aktarmaya çalışacağım.
Üniversite teşkilatlanmalarının yapabilecekleri faaliyetler potansiyelle alakalı bir durum . Mesela eskişehir türkiyede öğrenci kenti olarak tanınan bir kent ve öğrenci yoğunluğu çok fazla. Bu yüzden bizim faaliyetlerimiz çok yoğun oluyor hem kendi alanımıza yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz hemde eskişehirin yerel gençlik kollarının çalışmalarına katkıda bulunuyoruz.
Devrek nasıl bir yerdir tabi benim bu konuda bilgim yok. Öncelikle herhangi bir myo veya fakülte yoksa ilçede o ilçede üniversite teşkilatı olmaz. Eğer varsa myo veya fakülte önce burada okuyan ak partili öğrencilere ulaşman gerek. Mesela ilçede dernekler olabilir sohbet halkaları olabilir bu tip yerlerde genelde ak partili gençler takılırlar. Ak partili gençleri teşkilata çekmek için bir dizi faaliyetler yapman gerek bu faaliyetleri yaparken eğer yalnızsan şu an da gençlik kollarından ve ilçe teşkilatından yardım almanda fayda var.
bölgesel veya ulusal anlamda üne kavuşmuş ünlü gazetecileri ağırlayabilirsiniz.
huzurevi ve çocuk esirgeme kurumu gibi yerlere ziyaretlerde bulunabilirsiniz.
ev toplantılarına ağırlık verip çiğ köfte günü balık günü gibi günler düzenleyebilirsiniz. (ilçe başkanından ve gençlik kolları başkanından katılım sağlama sözü al bence :) )
kızılaya kan bağışı kampanyası yapabilirsiniz.
geziler düzenleyebilirsiniz.
sinema günleri düzenleyebilirsiniz.
sunum günleri yapabilirsiniz.
önemli günler var Türkiye'de çanakkale zaferidir mehmed akifi anmadır şebi arustur bu gibi gecelerde günlerde tiyatrolar düzenlersiniz anma toplantıları yaparsınız.
tabi bunların hepsi belli bir potansiyel gerektiren faaliyetlerdir. Öncelikle bu potansiyele ulaşman lazım. Oda üniversitede okuyan öğrencileri teşkilata çekmekle mümkündür.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.