fatih kısaparmak balon baskılı balon Ünlü TV Programcısı İkbal Gürpınar Başını Kapattı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ünlü TV Programcısı İkbal Gürpınar Başını Kapattı

Beylerbeyi
04-10-2010, 22:28
Kabe'de duyduğu ses başını örttürdü (http://www.haber7.com/)

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/182520100410093732893.jpg

Ünlü Televizyon programcısı ve edebiyat metinleri yorumcusu İkbal Gürpınar Umre dönüşü başını bir daha açmadı ve Kanal 7'deki programına bir haftadır başörtülü çıkıyor. Gürpınar başını neden kapattığını açıkladı:

Ünlü sunucu başını kapattı. Ünlü sunucu İkbal Gürpınar, tesettüre girdi. Geçen ay sonu Umre’ye giden Gürpınar dönüşte, başını kapatmaya karar verdi.

TRT’de yaptığı sabah programlarıyla dikkatleri üzerine çeken ardından Kanal D, Samanyolu TV ve son olarak Kanal 7’de kadın kuşak programı sunan Gürpınar, bir haftadır da yayına da türbanlı çıkıyor.

Gürpınar, “Ayın 25’inde 4. kez Umre’ye gittim. Daha önce başımı kapatma niyetim yoktu. İşimden dolayı böyle bir şey yapamayacağımı düşünüyordum. Kâbe’de namaz kılarken içime bir ses geldi ‘İçimdeki ses kapanmalısın’ dedi. Ben de tesettüre böylece girdim” dedi.

Mavera
04-10-2010, 22:30
Rabbim digerlerinede nasib etsin ama sadece aklima birsey takildi bu basini örtmüs halimi sanki bu görüntü basörtüsünden daha cok süs icin takilmis gibi duruyor..
Neyse en azindan bu bile baslangicdir..

Beylerbeyi
04-10-2010, 22:34
Rabbim digerlerinede nasib etsin ama sadece aklima birsey takildi bu basini örtmüs halimi sanki bu görüntü basörtüsünden daha cok süs icin takilmis gibi duruyor..
Neyse en azindan bu bile baslangicdir..

:)

evet, hoş kapanmamış. boyun açıkta kalacak şekilde bir kadının saçını örtmesi ne kadar doğru orası tartışılır.

inşallah tam olarak kapanmasına vesile olur.

Ukbâ
04-10-2010, 22:34
Amellerimizin bir çoğunda başıbozukluk var , iç dünyanın perişaniyeti şekli durumlar ile kurtulamaz . Şekil yönünden mükemmel olduğu halde diğer yönlerinden zaafiyetleri olan çok insan var . Umarım ikbal hanım kutsal mekanın etkisi ile hem iç dünyasını zamanlada dış dünyasını zamanlada şekli durumunu islami normlara taşır. Sadece o değil bizlerin hayatında bulunan yarım yamalak anlayışlarımızda bu vesile ile rayına girmiş olur.

çalıkuşu
04-10-2010, 22:41
herşey zamanla olacaktır inşallah cesareti güzel.
tam anlamıyla olmasada örtüsü bi aksesuar gibi görünsede bu yola çıkmış olması bile takdire şayan.merhale merhale olgunluğa erişecektir inşallah rabbim hidayet eylesin hepimize

Beylerbeyi
04-10-2010, 22:47
bu arada konuyla ilgili yapılan bazı yorumlar dikkatimi çekti. evet, bu tür kapanma tam olarak tasvip edilemeyebilir. dinimizin gerektirdiği şekilde örtünmemiş olabilir ama herkesin bizler kadar ailesinden, çevresinden, akrabalarından yeteri kadar dini eğitim alamadığını da unutmamamız lazım. dini bilgisi yetersiz olan bazı kişilerin dine merak sarıp, iyi bir Müslüman olabilmek için attıkları adımlar, ülkemizde bazı radikal kesimler tarafından eleştiri konusu olmaktadır. hiçkimse bebekken hemen yürüyemez. önce emekler, sürünür, didinir, çırpınır ondan snra yürümeye başlar. bebeğin emeklemeye başlamadan hemen yürümesini istemek, onu bu konuda zorlamak bebeği olumsuz yönde etkiler. işte haber7 de bebeğin hemen yürümesi gerektiğini düşünen bazı zavallıların yorumları:

islam oyuncak değildir... (http://www.haber7.com/uye-sayfasi.php?id=250906) 2010-04-10 22:27:02
başını kapatmış ama başka heryeri açıkta, reklama gerek yok kapanan insan kapanır açılan açılır kimsesinin kimseye lafı yok ama ses duydum falan yok şöyle böyle, bunlara gerek yok...

islamiyetten bi haber olan dialogcuya. (http://www.haber7.com/uye-sayfasi.php?id=147194) 2010-04-10 22:25:52
kadinlarin esit haklara sahip olacaginida senin ruyaperest fethullaginmi soyledi ruyasindami gormus.ALLAH kuranda kadinlara evinizde oturun buyurur.ayrica cihad farzdir.kafirlere dusmanlik farzdir.bunlar ALLAH in hukumleri olup ahirette biz bu hukumlerden sorguya cekilecegiz.ALLAH cihad etmiyenleri uyarmistir,bu konuda cok ayet vardir.cihada cikmamak icin bahane uyduranlari munafiklikla damgalamistir.ayrica hicrette farzdir.sevap ariyorsan bunlari yap..

REKLAM (http://www.haber7.com/uye-sayfasi.php?id=250906) 2010-04-10 22:12:33
kapanıp kapanmama kendi hür vicdanır. ama içime gelen ses, rüyamda gördüm, ak sakallı dede vb. muhabbetler komik oluyor. Böyle diyen zatların din bilgisinin sağlam temeller üzerine oturmadığı sadece showmenlikten ibaret magazinsel davranışlar olduğunu düşünüyorum. Aklı basmayan çalşmadan mücadele etmeden böyle hayali işlerden bişeyler medet uman ve beklentileri olan insanları dahada körüklüyor.

kuran tam aciklamiyorsa sunnete bak (http://www.haber7.com/uye-sayfasi.php?id=147194) 2010-04-10 22:00:05
sunnette ortunme nasildir haberi gelmistir helhalde sana.siz ortunmemek icin bahane ariyorsunuz.uygulama belli oldugu halde fethullahtan fetva istiyorsunuz.kardesim sizin okuma yazmaniz yokmu?bisey oldumu kos fethullaha yaw ac kurani bak niyetin ALLAH a kul olmaksa kuranda nasil kul olacagin yazar.ama sen ne yapiyorsun bazi hukumlerde illede tagutlara tabi olacaksin.ALLAH kuranda buyuruyorki.onlarin kalplerini muhurledik cunku onlar bazi konularda tagutlara size tabi olacagiz dediler.

Rüyasında görememiş neden acaba:)) (http://www.haber7.com/uye-sayfasi.php?id=167629) 2010-04-10 21:55:36
Ülkemizde iki türlü inanç tüccar sınıfı var. Allah ile kandıranlar, Rablerinin seslerini ya rüyalarında yada yürüken duyuyorlar:)) İkincisi Atatürk ile aldatanlar, şahsi çıkarları için bukalemun gibi kılık değiştirenlere inanlar bu sahtekarlıklara prim sağlıyor. A güzel kızım sana kim seslendi acaba:)) Medyada reklam ihtiyacımı duyuyorsun yoksa bir münasip varlıklı eşmi arıyorsun:)) kaç tane olsun:))

EpiVaTeS
04-10-2010, 22:50
Hadi başlangıç her ne kadar garip olsada ileride tam manası ile kapanır...
temennimiz bu yöndedir...

Beylerbeyi
04-10-2010, 22:50
şu yoruma bakar mısınız? kendini dindar sanan zavallı cahil! Kadın evden çıkmamalıdır diyor. Bre ahmak herif! Peygamberimizin eşi Hz.Hatice çok aktif bir kadın değil miydi? Kendisi ticaretle uğraşmıyor muydu? Peygamberimizin eşleri eve kapanmamışken, sen ne hakla kadınları eve hapse ediyorsun ??? İşte yorumu:

tesettur farzdir.kadin evden cikmamalidir.mecbur degilse (http://www.haber7.com/uye-sayfasi.php?id=147194) 2010-04-10 21:30:21
tesettur farz olmasaydi peygamber(sav)efendimiz zamanindaki kadinlar ortunmezdi.ayrica son zamanlarda hadisi kabul etmeyen suursuzlar turedide kafalarina gore hadis ayirt ediyorlar.hadisleri inkar etmek sana zarardan baska bir sey saglamaz.cunku hadisler kuran hakkinda yazilmis hatasiz bir kitaptir.hadisler kurani anlamamizi saglar.bilmedigin bir hadis gelirse ALLAH bilir de gec.diyalogcu hemen tevbe et.muslumanlardan baskasi cennete giremez.ALLAH in koydugu hukum budur.

çok sayıda cahilane yorum yapılmış. Allah akıl fikir versin.

Ukbâ
04-10-2010, 22:52
başını kapatmış ama başka heryeri açıkta, reklama gerek yok kapanan insan kapanır açılan açılır kimsesinin kimseye lafı yok ama ses duydum falan yok şöyle böyle, bunlara gerek yok...

Bu yorumda benim dikkatimi çekdi bu şahış mükemmel mi acaba her yönü ile islamı yaşayabiliyormu hepimizde noksanlıklar var niyet okumuşcasına bu denli kör yorum olurmu , zaten islam gibi aziz dinin temsilcileri bu kadar hoyratca davranmış olmasaydı insanların dinlere bakış acısı bu kadar ön yargılar ile olmazdı

ALmi´
04-10-2010, 22:53
Bu bayan zaten imam Hatip mezunuydu. Hayırlı olsun.

Beylerbeyi
04-10-2010, 22:58

Bu yorumda benim dikkatimi çekdi bu şahış mükemmel mi acaba her yönü ile islamı yaşayabiliyormu hepimizde noksanlıklar var niyet okumuşcasına bu denli kör yorum olurmu , zaten islam gibi aziz dinin temsilcileri bu kadar hoyratca davranmış olmasaydı insanların dinlere bakış acısı bu kadar ön yargılar ile olmazdı

üstad buna benzer onlarca yorum var haber7 de. Allah cümlemizi ıslah etsin.

Mavera
04-10-2010, 22:59
kapanmanin reklamini yapmamali diyorlar ya bende tam tersi diyorum aslinda bunun reklami olmalidir..
sonucta ikbal hanim ünlü biridir ve onu seven cok sayida bayan bu hareketinden etkilenecekdir..
sonradan Müslümanligi secen yada Müslüman olmasina ragmen dinden bihaber yasarken dinin hakikatlarini yasamaya baslayan ünlülerin, hayran kitlesine etkisi cok fazladir..
o acidan ikbal hanimin basörtüsü takmasinin reklami yapilmasini cok dogal karsiliyorum yok bir cikari varsa zaten onu yaradan biliyordur...

EZEL
04-10-2010, 23:03
Allahtan kapatmışsın ....

redyellow
04-11-2010, 01:11
Tesettür ciddi bir konudur, İslamın tesettür emri çok ciddiye alınmalı, sulandırılmamalıdır.

Bu haberi internette çeşitli yerlerde gördüm, fotoğrafı da gördüm, zaten geçende televizyonda da denk gelmiştim.

Bu hanımefendiye hiç sevmiyordum, bu görüntüsü üzerine hala sevmiyorum.

daha fazla yazmak da istemiyorum....

Bu forumda paylaştığım her noktasına katıldığım bir mektubu bu başlıkta yeniden paylaşmak istiyorum.

Arkadaşlar, nette gördüğüm bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

İnşaallah faydalı olur.

Selam ve dualarımla.

Selam ve dualarımla.

BAŞÖRTÜSÜ ÜZERİNE
Muhterem Başörtülü Hanımefendi Kardeşlerim,

Bendeniz İlahiyat Fakültesi mezunu, evli ve iki çocuk babası bir kardeşinizim. Her gün binlerce insanın geçtiği işlek bir yol üzerinde bir dükkanım var. Bu yüzden birçok farklı insan görüyor ve yine birçok insanla görüşüyorum. Sizlere bu mektubu yazmamın sebebi her gün gördüğüm insanların içinde yer alan yüzlerce başörtülü kardeşimin bazılarında tesbit ettiğim giyinme yanlışları hakkında sizleri uyarmak istememdir.

Buna cür`et etmemin sebebi de Yüce Rabbimiz Allah`ın şu ayeti ve önderimiz
Hz. Muhammed Aleyhisselam'ın şu sözleridir:

*-"Sizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü men eden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir." (Al-i İmran Suresi Ayet 104)

*-"Sizden birisi bir kötülük görürse onu eli ile değiştirsin, buna gücü yetmezse dili ile değiştirsin, buna da gücü yetmezse kalbi ile bu durumu kötü görsün; ki bu da imanın en zayıfıdır." (Hadis-i Şerif)

*-"Ya iyiliği emreder, kötülüğü men edersiniz; ya da başınıza Allah`tan gelecek bir musibeti beklersiniz." (Hadis-i Şerif)

*-"Muhakkak ki din nasihattır." (Hadis-i Şerif)

Muhterem Kardeşlerim,

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bazı İslâm düşmanlarının iftiralarının aksine bu din, kadını hor gördüğünden değil; tam aksine onu herkesin istediği şekilde göremeyeceği nadide bir mücevher gibi kabul ettiğinden, onu kem gözlerden korumak istediğinden yani ona değer verdiğinden dolayı örtünme emrini getirmiştir. Şu bilinmelidir ki İslâm`dan başka hiçbir sistem, hangi inançtan olursa olsun, sonuçta bütün insanların ulaşmak istediği en değerli yer olan Cennet`i, "anneler`in ayağının altında" kabul edecek kadar; "Sizin en iyiniz kadınlarına karşı en iyi olanınızdır." ilkesini getirecek kadar ve doğum sırasında ölen kadını "şehid" kabul edecek kadar kadınlara değer vermemiştir.

Başörtüsü ve örtünme emri, farz olduğu "müslümanlar" tarafından kesin olarak bilinen bir emirdir; bu konuda hiç bir şüphemiz yoktur ve müslüman hanımlar bu emri severek yerine getirirler. Çünkü onlar Allah`ın ve Rasulunün emirlerine sıkı sıkıya bağlıdırlar ve "şiddeti her tarafa yayılacak olanbüyük bir günün azabından" korkarlar.

Biz müslümanlar için namaz, nasıl ki Peygamber Efendimiz zamanından bu yana "müslümanların" hepsinin ittifak ve uygulamalarıyla bu güne kadar gelmiş bir ibadetse; hanımların yabancı erkeklere karşı örtünmesi de aynı şekilde müslümanların ittifak ve uygulamalarıyla bu güne kadar gelmiş ve -Allah'ın izniyle- dünya durdukça da uygulanacak bir inançtır. Bu inancımızdan biz müslümanları hiçbir İslâm düşmanı uzaklaştıramadı ve yine -Allah'ın izniyle- kimse uzaklaştıramayacaktır.

Son senelerdeki başörtüsü tartışmaları; bazı bilgisiz, kötü niyetli veya satılmış kişilerin yanlış veya kasıtlı yorumları halkımızdan bazı kesimleri yanıltma ve sanki İslâm`da örtünme emri yokmuş gibi bir hava estirme amacı gütmektedir. Birtakım yeni yetme ve "zamanın hâkim güçlerine yaranarak birtakım menfaatler elde etme sevdalısı" İlahiyatçı veya din adamı görüntüsündeki şahıslar dünyada tek akıllı kendileri kalmış gibi Allah`ın ve Peygamberi`nin bu kesin emrini ilgili ayet ve hadisleri kendi hevesleri doğrultusunda yorumlayarak yozlaştırmaya çalışmaktadırlar. Bu kişilere sormak gerekir: "Örtünme emrini (hâşâ) Peygamber Efendimiz, sonra bütün Sahabe, sonra onların ardından gelen Müslümanlar ve herbiri yüzlerce eser vermiş bütün İslâm alimleri ve sonra bütün Müslümanlar yanlış anladı da; sizin gibi üç-dört uyduruk kitap yazmayla ve zamanın hâkim güçlerine yağcılık yapmakla profesör olan, makam sevdalısı yeni yetmeler mi doğru anlıyor(?)."

Tabii ki hayır...

Hadi bir anlık bütün dînî emir ve kavramları bir tarafa bırakalım, din diye bir şey yok farz edelim; bu durumda bile başörtüsü bizim için vazgeçilmezdir. Çünkü başörtüsü bizim örfümüzde, kültürümüzde, tarihimizde kayıtlıdır, kazılıdır: İşte Anadolu Kurtuluş Savaşında kağnıyla cepheye mermi taşıyan başörtülü ninelerimiz, işte köyüne saldıran düşmana satırla girişen Nine Hatunlar, işte örtüye uzanan bir düşman eli sebebiyle Maraş`tan Güneydoğu Kurtuluş hareketini başlatan Kahraman Maraş halkı ve işte "İstiklal Marşımızın yazarı" büyük şair, büyük insan Mehmet Akif Ersoy ve onun iki dizesi...:

Kızımın iffeti batmakta rezîlin gözüne;
Acırım tükrüğe billâhi tükürsem yüzüne!

Başörtüsüne karşı duran bir Anadolu insanı bırakın dinine karşı olmayı, kendi ülkesine ve kültürüne karşıdır demektir, bir zamanlar Maraş`ta örtüye el uzatan düşmanla ,aman dikkat!, "FRANSIZLA" aynı safta demektir...

Öyle ise sen de bu yanlışa düşme; bir zamanlar namusuna, örtüsüne, vatanına saldıran o düşmanla savaşan, bu uğurda kolunu, bacağını kaybeden ve hatta şehid düşen atalarının kemiklerini sızlatma ey Anadolu insanı, sızlatma ey

Anadolu insanı:

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensin yatanı!
Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır, atanı,
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı!

Evet değerli kardeşlerim, bu önemli girişin ardından tekrar esas konumuza dönelim:

Çok Değerli Başörtülü Hanım Kardeşlerim,

Örtünme emrinin amaçları arasında siz değerli hanım kardeşlerimizi kem gözlerden, hain bakışlardan korumak ve yabancı erkeklerin dikkatinin üzerlerinize çekilmemesini sağlamak olmasına rağmen, bazı kardeşlerimiz bu emri yerine getirmeye çalışırken yaptıkları hatalarla bu amaçların tersinin gerçekleşmesine sebep oluyor ve maalesef örtünüyoruz sandıkları halde örtünmüyorlar.

Bu durum da sizleri seven ve saygı duyan biz erkek din kardeşlerinizi üzüyor. Çünkü siz bizler için çok değerlisiniz. Sizler bizim ya anamız, ya bacımız, ya kızımız ya da hanımımızsınız. Bizler sizin yalnızca Allah`ın emrini tutarak örtünmenizden dolayı sizlerle gurur duyuyoruz, sizler bizimnamusumuz ve Fatih`leri doğuran ve doğuracak en değerli varlıklarımızsınız, bizler sizin saçınızın bir telini bile esen rüzgardan sakınırız, kıskanırız.

Şimdi burada öncelikle konumuzla ilgili olan ve eğer müslümansak bizleri bağlaması gereken, hanımların giyinmesi ile ilgili bir ayeti, Peygamberimizin sözleri olan hadislerden birkaçını ve O`nun ocağında yetişmiş değerli hanımı

Hz. Aişe`nin iki sözünü sizlere hatırlatmak istiyorum:

1- Ayet: "Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları hariç,ziynetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar...Gizlemekte oldukları ziynetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar..." (Nûr Suresi Ayet 31.)

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır esirgeyendir." (Ahzâb
Suresi, Ayet 59.)

2- Hadis: Hz. Aişe`den rivayet edildiğine göre bir gün kız kardeşi Esma ince bir elbise ile Rasulullah`ın huzuruna girmişti. Hz Peygamber bunun üzerine hemen ondan yüzünü çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ey Esma! Şüphesiz kadınlar erginlik çağına ulaşınca onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz Peygamber bunu söylerken yüzünü ve ellerini işaret etti. (Yani yüz ve eller dışındaki organların görünmesinin uygun olmadığını belirtti.) (Ebu Davud Libas 31.)

3- Hadis: Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular: "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak, bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52.)

4- Hadis: Bir gün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş, yarısından kendine gömlek diktirmesini, diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir. Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur:
"Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım." (El Kurtubî, El Cami`, XIV, 156.)

5- Peygamberimizin Hanımı Hz. Aişe`nin Sözleri: Temim Oğulları kabilesinden bir takım kadınlar Hz Aişe`yi ziyarete gelmişlerdi. Üstlerinde ince giysiler vardı. Hz Aişe onlara şöyle dedi: "Eğer sizler mü`minler iseniz, bunlar inanmış hanımların giysileri değildir. Eğer mü`min değilseniz o zaman durum değişir."
Yine birgün onun huzuruna, ince başörtülü bir gelin getirilmişti. Bunun üzerine O şöyle dedi: "Nûr Suresine inanan bir kadın bunu örtünmez." (El
Kurtubî, El Cami`, XIV, 157.)

6- Hadis: "Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur." (Tirmizi, Edeb, 35;
Nesâî, Zîne, 35)

7- Hadis: "Kadınlardan erkeklere benzeyenlerle; erkeklerden kadınlara benzeyenler bizden değildir." (Buhârî, Libas, 61)

Muhterem Başörtülü Kardeşlerim,

Şimdi sizlere bu mektubu yazma sebebim olan noktalara değinmeye geçebilirim. Burada bazı hanım kardeşlerimizin özellikle yaz aylarında düştükleri örtünme ve giyinme yanlışlarını madde madde sayarak sizleri uyarmak istiyorum:

A- SOKAKTA GİYİLEN ELBİSEDE YAPILAN YANLIŞLIKLAR:

1- İçi gösteren astarsız ve ince gömlek, elbise, özellikle etek (şifon ve organze türü):

Bazı kardeşlerimiz sokakta dış elbise olarak, güneş ışığı veya dükkanların ışıkları vurduğu zaman ve hatta ışık vurmadan bile içini gösteren ince elbise veya ceket altı etek giyiyorlar. Bu da çok vahim sonuçlara neden oluyor ve maalesef bazen içiniz görünüyor. Kardeşlerimiz bu tavırlarıyla yukarıda saydığımız 2, 3, 4 ve 5. hadislere aykırı davranıyorlar. Lütfen bu hataya düşmeyiniz.

2- Dar ve vücuda yapışan elbise, tişört ve gömlek: Sokakta dış elbise olarak bu tür şeyler giyilince vücut hatları belli oluyor ve erkeklerin dikkatini çeker bir hale geliyor. Bu tür giyinişler de örtünme emrinin genel amaçları ile yukarıdaki 3. ve 4. hadislerin emirlerine aykırı. Lütfen sokakta ve yabancı erkeklerin yanında dış elbise olarak bu tür şeyleri giymeyin.

3- İçi göstermese ve dar olmasa bile kumaşının türü sebebiyle vücuda yapışan ve vücut hatlarını belli eden elbise ve etek. (Buzy, ipekli türü vb.): Bir üst maddedeki mahzurlar bu tür giyinişte de mevcut. Lütfen sokakta ve yabancı erkeklerin yanında dış elbise olarak bu tür şeyleri giymeyin.

4- Pantolon:

Bazı başörtülü hanım kardeşlerimiz dış giysi olarak beline kadar bir üst elbise veya ceket giydiği halde belden aşağısı açıkta kalacak şekilde altına pantolon, hatta bazen dar pantolon ve hatta ne kadar acıdır ki bazen de bulucin giyiyorlar. Bu da vücut hatlarını belli ediyor. Üstelik başörtülü bir hanımın böyle giyinmesi daha çok dikkat çekiyor ve İslâm`la alakası olmayan insanların bile "Şuna bak bir de başörtüsü takıyor!" demesine neden oluyor. Onların öyle demesi bir yana bu tür giyinişler örtünme emrinin genel amaçları ile çelişki halinde. Bir de bu tür bir giyiniş yukarıdaki 7. hadiste geçen Peygamber Efendimizin, kadınların erkeklere benzemesini yasaklayan emrinin sınırlarını zorluyor. Lütfen bu tür olumsuzluklara sebep ve bir erkek giysisi olan pantolonu burada belirttiğimiz şekliyle sokakta giymeyiniz.

5- Kısa kollu elbise:

Hayret edilecek bir şekilde son zamanlarda bu tür giyinişlere de rastlıyoruz. Özellikle bazı genç hanım kardeşlerimiz de yaz aylarında üstlerine delikli, dantelli veya saydam bir üst giyisisi alıyor ve kısa kollu giyisisi bunun altından görülüyor. Oysa örtünme emrinin gerçekleşmesi için kolların kapalı olması gerekiyor. Yukarıdaki 2. hadiste Peygamberimiz, hanımların yabancı erkeklere karşı yalnızca yüz ve ellerinin açık kalacabileceğini söylüyor. Lütfen bu noktaya dikkat edin ve bu tür yanlışlara düşmekten kaçının.

6- Yırtmaçlı etek:

Anlaşılması çok güç ama bazı kardeşlerimiz de dış elbise olarak altlarına yırtmaçlı etek giyiyorlar. Gene anlaşılması çok güçtür ki bu yırtmaç bazen diz kapaklarına kadar bile çıkabiliyor. Kardeşlerim! Böyle örtünme olur mu? Yanlış yapıyorsunuz! Yoksa son zamanlardaki tesettür tartışmaları, televizyon ve tesettür defileleri vs. bizlere temel bazı şeyleri, bazı değerleri unutturdu mu? Kardeşlerim bu tarzda bir giyinmeyle ayete de hadise de, örtünme emrinin amaçlarına da muhalefet ediyorsunuz. Tesettürlü bir hanım efendinin böyle bir giyiniş tarzı olamaz. Lütfen bu hataya düşmeyiniz.

7- Manto ve pardesü türlerinden: a-)İçini gösterecek kadar ince, b-)Vücut hatlarını belli edecek kadar dar veya ince, c-)Çok aşırı süslü, d-)Çok dikkat çekici renkli (mesela kırmızı), e-)Uzun yırtmaçlı, f-)Parlak deri, g-)Bele doğru daralan (Rus modeli): Bu tür pardösü ve mantolar da dikkatleri üzerinize çekmenize veya bazen vücut hatlarınızın belli olmasına sebep oluyor. Oysa örtünme emrinin amaçları arasında bunları önlemek var. Lütfen pardösü ve mantonuzun böyle olmamasına özen gösterin.

B- BAŞÖRTÜSÜ YANLIŞLARI:

1- İçini gösteren ince türde baş örtüsü:

Yine arkadan ışık vurunca ve hatta bazen vurmadan bile içini gösteren başörtüler takılıyor. Bu durum da yukarıda 5. maddede Hz. Aişe`nin söylediği gibi dinin bu emrine açık bir muhalefet oluyor. Lütfen sokakta takacağınız başörtünüzü seçerken ve takarken içini göstermeyecek kalınlık ve kalitede olmasına dikkat edin.

2- Boynu örtmeyen baş örtüsü:

Bu yanlış uygulamaya da oldukça çok rastlanıyor. Yalnızca çene altında veya ensede bir düğüm atılınca boyun açık kalıyor ve yukarıdaki 1. ayette geçen "Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar" emri gerçekleşmiyor. Lütfen başörtünüzün ucunu boynunuzu da kapatacak şekilde yakanızın üzerine sarkıtın.

3- Saçı tam örtmeyen, saçtan arkaya kayan ve saçın önünü dışarı çıkaran baş örtüsü:

Bu yanlışa bir üst 2. maddedeki gibi başını bağlayan kardeşlerimiz düşüyor ve örtünme emri tam olarak gerçekleşmiyor. Lütfen başörtünüzü güzel ve sağlam bağlayarak veya altına tülbent takarak kaymamasını ve saçınızın hiçbir tarafının görünmemesini sağlayınız.

4- Aşırı süslü, dikkat çekici renkte (mesela kırmızı) ve yaldızlı başörtüsü:

Bu tür başörtüsü de dikkatleri ve bakışları üzerinize çekiyor. Oysa ki bu sonuç örtünme emrinin hedeflerinden değil. Lütfen sade veya aşırı süslü olmayan başörtülerini tercih edin.

5- Sarkan kısımları pardesü veya elbisenin içinde bırakılmak ve boyun veya ense üzerinde düğümlenmek suretiyle iyice sıktırılan, böylece başın veya saçın şeklini tamamen ortaya çıkaran başörtüsü:

Yukarıda saydıklarım kadar tehlikeli olmasa da bu uygulama özellikle genç hanım kardeşlerimiz arasında oldukça yaygın. Hele bazı kardeşlerimiz başörtülerini böyle bağlamakla birlikte bir de saçlarını topuz yapıyor veya yukarıya doğru topluyorlar. Bu durumda başları 3. hadiste geçen tabirle "deve hörgücü"ne benziyor. Takdir edersiniz ki bu da çok dikkat çekici oluyor. Bu kardeşinizi dinlerseniz lütfen sokakta başörtünüzün alt kısmını elbise ve mantonuzun içinde bırakmayıp ayette emredildiği gibi yakanızın üzerine koyarak sarkıtın derim.

C-AKSESUAR VE AYRINTI YANLIŞLARI:

Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Bazı genç hanım kardeşlerimin kullandıkları;

-Özellikle nakışlı eşarp altı alın süsleri,
-Dış elbisenin üzerine giyilen çok süslü ve dikkat çekici delikli, dantelli,
saydam veya çok parlak deriden ceketler,
-Cafcaflı ve parlak çantalar,
-Aşırı süslü, dikkat çekici, uzun topuklu veya çok yüksek tabanlı
ayakkabılar,
-Tıbbî zorunluluğu olmayan ve gösteriş niyetiyle takılan güneş gözlükleri,
-Yukarıdaki 6. hadise aykırı olarak aşırı tarzda parfüm sürünme ve makyaj.

Çok Değerli Genç Hanımefendi Kardeşlerim!

Gençlik çağında olmanız sebebiyle güzel görünmek ve beğenilmek istediğinizi biliyorum. Ancak inanın ki siz kardeşlerimin güzel olmak ve beğenilmek için bu süslü şeylerin hiçbirine ihtiyacınız yok. Çünkü sizin yüzünüzde Allah`ın verdiği bir nur var, sizin yüzünüzde Peygamberimizin "İmandandır" dediğim "Hayâ"nın yani utanmanın güzelliği, berraklığı, temizliği var. Bu güzelliği ve nuru siz göremeseniz de biz görüyoruz; siz bilemeseniz de biz biliyoruz. Hatta öyle ki bu nurunuz bazı karanlık odakları ve yarasaları da rahatsız ediyor... Bu güzelliğiniz, bu nurunuz yıkılmak, yok edilmek isteniyor...

Kardeşlerim, tabii ki temiz, uyumlu ve size yakışanı giyeceksiniz, tabii ki paspal olmayacaksınız. Temizlik ve düzen zaten bizim dinimizin emirleri arasında. Ama bir müslümanın çoğu işinde olması gerektiği gibi orta yolu kaybetmeyeceğiz. Bahsettiğim türlerde yanlış giyinerek dikkat çekme sınırına geçmeyeceğiz.

Ve genç kardeşlerim şunu da bilin ki eğer evleneceğiniz erkek, sizi sadece görünüşünüzden ve güzelliğinizden dolayı beğenecekse bu durumun ileride sizin için bir felaket olma ihtimali vardır. Çünkü güzellik birgün gidebilir veya birgün sizden daha güzel bir insan çıkabilir; eğer o kişi sırf güzelliğinize bakıp da sizi tercih etmişse böyle bir durumda sizden uzaklaşması ihtimali de yüksektir. Buna karşılık beğenilmenizi ve tercih edilmenizi sağlayan sizin temizliğiniz, sadeliğiniz, iç güzelliğiniz, hayânız, terbiyeniz ve ahlâkınız olursa -Allah`ın izniyle- ömür boyu hiç bitmeyecek güzellikler başlar. Eğer imanlı ve dindar beyler istiyorsanız bu niyette olmanızı tavsiye ederim. Çünkü sizi arayacak olan müslüman ve dindar erkekler de Peygamber Efendimizin şu hitabıyla karşı karşıyadır ve ona göre hareket edeceklerdir:

"Kadın dört şeyi için nikâhlanır: Malı, güzelliği, soyu ve dini için. Sen dindar olanını tercih et..."

Değerli Başörtülü Hanım Kardeşlerim,

Bu söylediklerimi lütfen "İyi dost acı söyler." sözü çerçevesinde, sizleri seven bir kardeşinizin uyarısı olarak alın. Benim kimseye bir kastım veya ithamım yok. Allah ve Resulunu tasdik eden herkes müslümandır. Ancak Allah`ın bir emrini yerine getirirken bunu doğru uygulamak lazım; yoksa bilmeden zararlı çıkılabilir veya hedeflenen fayda elde edilmez. Dediğim gibi sizler bizim için çok değerlisiniz. Onun için bu kadar şey söyledim. Değerli olmasanız "hadi canım banane" der geçerim. Ama bunu yapamıyorum, çünkü sizler bizim umudumuzsunuz.

Son olarak sizlerden iki ricam var;

Birincisi, lütfen kitap okuyarak veya alim insanların katıldığı hanım toplantılarına katılarak, İslâmî radyoların programlarını dinleyerek bilginizi artırın ve dinimizi doğru öğrenin, doğru öğrenilmesini sağlayın. Dünya hayatınız ile ilgili bilgilerin yanında ahiret hayatınız için de bilgiler öğrenin. Benim burada anlattıklarım bazı yanlışlara dikkat çekmektedir, sizin başörtüsü ve diğer meseleler ile ilgili bilmediğiniz bir konu varsa ayrıntılı bilgi için güvenilir ilmihal kitaplarına başvurun ve bilgiyi tam kaynağından öğrenin.

İkincisi ve en önemlisi; lütfen burada yaptığım uyarıları tanıdığınız başörtülü arkadaşlarınıza da ulaştırın ve bunların mümkün olduğu kadar çok insana ulaşmasını sağlayın ki bu yanlış uygulamalar sona ersin.

Mektubuma burada son verirken hepinize en içten saygılarımı sunuyor ve sizleri Allah`a emanet ediyorum. Umarım siz de bana dua eder ve: "Allah`ım bu kardeşimize ilim yolunu nasib et, onun ilmini artır ve onu sâlih kullarından eyle." dersiniz.

Esselâmu Aleyküm.

(alıntıdır, kimin yazdığını bulamadım)

http://www.akpartiforum.com/basortulu-hanimefendilere-mektup-t106150.html?t=106150

İslamın tesettür emrini gerçek anlamda uygulayan herkese selamlar olsun.

Aşk-ı Ak
04-11-2010, 01:13
Hayırlısı olsun.. Ne diyelim

fatih güneş
04-11-2010, 01:33
:)

evet, hoş kapanmamış. boyun açıkta kalacak şekilde bir kadının saçını örtmesi ne kadar doğru orası tartışılır.

inşallah tam olarak kapanmasına vesile olur.

bizim medya daha bunlara hazır değil tam kapatsa bakalım doğanın yayınlarında nasıl verecekler haberi

Beylerbeyi
04-11-2010, 19:14
redyellow yazınız biraz uzun ama güzel şeyler aktarmışsınız. Allah razı olsun..

akgurbetci
04-11-2010, 19:29
Bir kac kez gördüm cani yayinda. Allah niyetini kabul etsin ne diyelim. Tabi yapilacaksa basörtüsü icin reklam yapilsin - ama dogru yapilsin. Misal Basörtü takiyor ama yüzünde bir sürü makyaj dogru degil kanimca.

redyellow
04-11-2010, 20:27
redyellow yazınız biraz uzun ama güzel şeyler aktarmışsınız. Allah razı olsun..

Amin.. cümlemizden inşaallah.

El Emin
04-11-2010, 20:31
Bir çok açıdan bir çok yön ile didikleyip güzel ve kötü yanları çıkarabilirim ve elbet biri ağır basacaktır fakat tek söyleme gereği duyduğum şey.

sadakallahülazim.

crownless king
04-11-2010, 20:34
bu kapanmak mı oluyor şimdi..
bir de bir dipnot: 4.kez umreye gittin acaba kaç kez hacca gittin?

....tuğbA.....
04-11-2010, 20:44
Neden Hac ,Umre hesabı yapılıyor?
Bunun hesabını bırakın o Allaha versin ...

Neden ..niyetler okunmaya çalışılıyor ?
Neden..bir kez olsun iyi tarafından bakılmak istenmiyor...

Neden ..! Dinimiz İslamı ' kolaylaştırın zorlaştırmayın ' denmesine rağmen zorlaştırmak için ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar neden...?

crownless king
04-11-2010, 20:52

Neden ..! Dinimiz İslamı ' kolaylaştırın zorlaştırmayın ' denmesine rağmen zorlaştırmak için ellerinden geleni arkalarına koymuyorlar neden...?

4. kez umreye gitmenin mantığı nedir 4 kez gideceğine gidemeyen birini hacca götürmek daha iyi olmazmı. bir kapanıyor bir ton makyaj yapıyor bu dine ne kadar uygun bırak allaha versin hesabını diyorsun ama allahtan önce kurana vereceksin hesabını daha sonra ahirette alaha da verirsin.
islamı zorlaştıran yokki 4 kez umreye gidileceğine hacca gitmek daha kolay değil mi

El Emin
04-11-2010, 20:55
Eğer eleştiren önerisi olan varsa yayın binasına gider randevu alır böyle net aleminde arkasından yazmak hoş olmuyor.

crownless king
04-11-2010, 21:04
Eğer eleştiren önerisi olan varsa yayın binasına gider randevu alır böyle net aleminde arkasından yazmak hoş olmuyor.

BEN YALNIZCA İKBAL GÜRPINAR İÇİN SÖYLEMİYORUM Kİ.

....tuğbA.....
04-11-2010, 21:05
4. kez umreye gitmenin mantığı nedir 4 kez gideceğine gidemeyen birini hacca götürmek daha iyi olmazmı. bir kapanıyor bir ton makyaj yapıyor bu dine ne kadar uygun bırak allaha versin hesabını diyorsun ama allahtan önce kurana vereceksin hesabını daha sonra ahirette alaha da verirsin.
islamı zorlaştıran yokki 4 kez umreye gidileceğine hacca gitmek daha kolay değil mi

umreye gidiyor çünkü biliyor ki hacca gitse günahının iki misli olacağını..
Burda...benim anlatmak istediğim bırakın herkez bir yerler den başlasın az veya çok ama böyle hesap sormak yanlış ...

Nereden biliyorsun belki niyeti vardır da başka zamana saklıyordur ,
yada ...başka başka sebepleri vardır kalpler de gizli olanı ,
yalnız bir Allah bilir kardeşim.
Bu gibi özel konular kimseyi ilgilendirmez Allahla kul arasına girilmez ...

Tamamen ,yozlaşmış ,ar ve edebin kalmadığı birçok medya programlarına göre çokta güzel bir program sunuyor bir şeyler yapmaya çalışıyor....

.......ya yerinde oturup hiç bir şey yapmayıp ama konu islama kadına geldimi mangal da kül bırakmayanlara ne demeli ....
Neyse bu konu uzar ..
Selametle..vesselam..

onurcan
04-11-2010, 21:07
İnancı gereği kendi isteği ile örtünme kararına saygı duyarım . ama bunu değişik mecralara çekmek adiliktir kişiye saygı göstermek gerekir....

crownless king
04-11-2010, 21:10
vallahi son olarak şunu söyleyeyim ertelemekte ki mantık ne yarının garantisi varmı ki erteliyorsun.

El Emin
04-11-2010, 21:18
Ya bencede yaptıklarınız başkasında ön yargı oluşturabilir islam hassasiyet gerektirir.Bunun dahi hesabı sorulur birinde yazınız az tepki yaparsa veya az kalbini yumuşatırsa lütfen lütfen dikkatli olalım.

redyellow
04-11-2010, 22:00

NEDEN....! İslamın Tesettür emrini sulandırmaya kalkıyor bazıları?

Bunu da soralım isterseniz?

İyi tarafından bakmak lazım mutlaka ama bu konuda iyi taraf göremiyorum ben.

Bu tesettür değildir.

Ben başımı örttün, kapandım diyerek gazetelere beyanat verenlerin islamın tesettür emrini sulandırmaya hakları yoktur diye düşünüyorum.

Eğer bunu yapmazlarsa emin olun ki biz güzeli görmek istiyoruz ve eleştirilerimiz güzeli görmek içindir.

sevgili içten:

Bu mantıkla düşünürsek neden deniz baykalı burda eleştiriyoruz ki?

Gidelim chp genel merkez binasına randevu alalım orda söyleyelim.

Ne dersiniz?

isimsiz
04-11-2010, 23:07
başlık çok yerinde evet sadece başını kapatmış(!)...

ALLAH tesettürede girmek nasip etsin ne diyelim....

muhacir
04-12-2010, 00:05
Tesettürü tesettür gibi görenlere selam olsun, tesettürü sulandıranlara da yazıklar olsun.

Sivil
04-12-2010, 18:30
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/705020100412044319304.jpg

Başını kapattıktan sonra "Haber 7 dahil" bir çok internet sitesinde yayınlanan haberlere yazılan yorumlarda kendisine hakaret edildiğini söyleyen İkbal Gürpınar, "İkbal'le Şifalı Yemekler" programında gözyaşları içerisinde tepki gösterdi.

Umreden döndükten sonra başını kapatan ünlü sunucu İkbal Gürpınar, internet sitelerinde hakkında yazılan yorumlara gözyaşları içinde tepki gösterip, bu internet siteleri ve hakaret içeren yorumları kaleme alanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Kanal 7’de yayınlanan kendi programı “İkbal’le Şifalı Yemekler” programında bir açıklama yapan İkbal Gürpınar, örtünerek reklam yapma peşinde olmadığını ve ilk evliliğine kadar da başörtülü olduğunu söyledi. İlk eşinin talebiyle başını açtığını aktaran Gürpınar, babasının ilahiyat fakültesi kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğunu da hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde umre ibadeti için kutsal topraklara giden ve dönüşte başını açmayarak, Kanal 7’deki programını da böyle sunan Gürpınar medyada çıkan haberlerin ardından internet sitelerinde hakkında hakaret ve iftiraya varan yorumlar yazıldığını anlattı.

Açıklamasında gözyaşlarını tutamayan İkbal Gürpınar, bu yorumları yazanlar ve yayınlayan internet sitelerinden davacı olduğunu, kazandığı tazminatlarla da adına bir okul yaptıracağını da kaydetti.

Gürpınar, “Herkes de haddini bilmeli. Ben kimseden aferin almak için böyle (eliyle başörtüsünü gösteriyor) yapmadım. Kendim için yaptım, yardanım için yaptım. İnsanların ne söylediği zerre kadar umurumda değildir. Allah’ın ne söylediği benim için önemlidir. Şu ana kadar bunu yapıyorum. Hani bazıları var; “Namaz kılmıyorum, oruç da tutmayayım…” Yapabileceğim neyse ben onu en sonu kadar yapmaya gayret ederim. Benim felsefem budur. “Affedin” diyor ayeti kerimede; “Varlıkta da yoklukta da Allah için harcarlar, öfkelerini yutarlar, insanları affederler.” Ben birey olarak affetmiş olabilirim. Ama hakaretlerinin cezasını çekecekler ve sonunda adıma bir okul yaptıracaklar. Beni sevenlerin kalbimi bildiğini biliyorum. Sadrımda da ne olduğunu hiç kimse bilemez.” dedi.

Sözlerine ağzından kötü bir söz çıkmasın diye besmele çekerek başlayan sunucu İkbal Gürpınar şunları söyledi:

“NAMAZ KILANLARA İMRENİYORDUM”

Ben imam hatip mezunuyum. 1969 Kırıkkale doğumluyum. İlahiyat fakültesi mezunu bir babam var. Babam 1978 yılında hacca gittiğinde, Allah rahmet eylesin Emin Örs, “ Babası hacca giden başını örterse çok büyük sevap kazanır, kendisi de hacca gitmiş gibi olur” demişti. Ben daha o zaman 9 yaşındaydım. Başımı örttüm. Ta ki ilk evliliğimi yapana kadar… O zaman ki eşim başımı açmamı istemişti. Onun isteği üzerine başımı açmıştım. Sonrasında da bakın her şey nasip kısmet meselesi… İmam hatipte okumama rağmen, babam ilahiyatçı olmasına rağmen namazı birazcık az kılıyordum. Kılmadığım zamanlar da oluyordu. Bir sürü bahane buluyordum kendime. Samanyolu Televizyonu’nda çalışırken arkadaşlarım o kadar düzgün düzenli namaz kılıyordu ki onlara bakıp, “ya hiç üşenmiyorlar. Bunların yaşı da benden küçük, bunlar yaparken ben neden yapmıyorum” diye içime bir şey gelmişti. Fakat çok büyük bir trafik kazası atlattım. Ölümden dönmüştüm. 5 dakika ile kaçırdığım otobüs için hayıflanırken otobüs devrildi, içinde bir sürü kişi öldü. Aynı firmanın 45 dakika sonraki otobüsü ile yolda ölenleri ayağımın altında götürmek zorunda kaldım. Bütün yolcularla beraber Ankara’ya kadar… O anda dedim ki: “Allah’ım ben o otobüsü kaçırmasaydım ben de ölmüştüm. Şu ayağımın ucundaki muavin gibi.” Papyonuyla ayağımın ucunda yatıyordu cesedi. O gün tövbe ettim. “Allah’ım” dedim, “Namazıma başlayacağım. Şunları şunları yapıyorsam bunların hepsinden vazgeçiyorum.” diye tövbe ettim. Allahu Teâlâ tövbelerimizi sonuna kadar kabul ediyor.

“BAŞÖRTÜLÜ PROGRAM İÇİN İZİN İSTEDİM”

Ben sene 2000’den itibaren Allah kabul ederse namazımı kılıyorum. Ederse… O, O’nun bileceği iş. Biz bilemeyiz. Hiç kimsenin cennete cehenneme gideceği ile ilgili ahkâm kesemeyiz. Biz kimiz ki? Başımı da işimden dolayı örtemeyeceğimi düşünüyordum. Benim ağzımdan hiçbir zaman ben tesettüre girdim, reklam yapayım gibi bir şey çıkmadı. Hiç kimseyle röportaj da yapmadım. Tesettür fuarında kendi abiyelerimizi tanıtırken, Milliyet gazetesinin bir yazarı, beni o kıyafetle reklam panolarında görmüş. Başımı da böyle görünce, “İkbal hanım çok yakışmış. Bu sırf o kıyafetlerinizin reklamı için mi yoksa siz gerçekten artık böyle misiniz? “Valla” dedim, “Ben Kâbe’nin karşısında namaz kılıyordum ve Allah şahidim. Niyetim de yoktu. İşimden dolayı bunu yapabileceğimi düşünmüyordum. Çünkü ben bir şov dünyası elemanıyım. Televizyondayım. Bunu yapamam zannediyordum. Genel Müdürümüz Sayın Mustafa Çelik’e telefon açtım. “Sayın Müdürüm, böyle böyle içimden bir ses geldi, eğer bunu yaparsam kanalıma zarar verir miyim? Sizden izin almak için telefon açtım” diye sordum. “Biz demokratik, laik bir ülkede yaşıyoruz. Ne isterseniz onu yapın İkbal Hanım. Benim size şunu yapın bunu yapın demeye nasıl hakkım olabilir. Bu telefonu açmanız bile abes. Ne istiyorsanız onu yapın” dedi. Allah ondan razı olsun. Sonrasında da ben hiç olmazsa böyle, televizyonda olduğum için, kendi gönlüm böyle istediğim için. Ben hiç kimseye, “Bakın böyle yaptım, siz de arkamdan böyle yapın. Boynunuzu gerdanınızı açın” gibi bir şey söyleyemem.

Sonra Milliyet gazetesindeki o kızcağız o kadar salih bir şekilde sordu ki, “Allah nasip ederse hep böyle olacak” dedim bundan sonra. “Ay çok sevindim. Allah tamamını erdirsin” dedi.

“BANA ‘ALLAH’TAN VAHİY GELDİ’ DEMEDİM”

Fakat iki taraftan da bombardımana tutuldum. Ben dört gün boyunca seyircilerin sevgi seline, -Allah onlardan razı olsun- maruz kalırken, internet sitelerinde ne hakaretler… Ben efendim tarikatlardan maaşa bağlanmışım. O maaşlar yüzünden başımı böyle örtmüşüm diyenler. Afedersiniz içimden gelen ses bana vahiy miymiş, ben kendimi peygamber mi sanıyor muşum. Ben “Allah’tan bana vahiy geldi” demedim. İnsanlar içlerinden gelen sesi dinlemedikçe hiçbir yere varamazlar. Bu hepimiz için geçerli bir şey. Hiç kimseye cevap vermiyorum… “Dört kere umreye gideceğine hacca gitseydi” denildi. Ben hacıyım arkadaşlar. “Dört kere umreye gideceğine bir fakir doyursaydın!” Hiç kimse benim kimleri doyurduğumu, kaç yüz çocuğu okuttuğumu bilemez. Nerelerde sınıfların, nerelerde hastane odaları yaptırdığımı bilemez. Ben bunları reklam olsun diye hiçbir zaman televizyonda anlatmadım. Söylemedim. Daha Cuma günü burada 33 öğrencinin bursunu tamamlamak için 99 milyar para toplamaya gittim.

“AMEL DEFTERLERİNDE BULAMAYACAKLAR”

Benim ne yaptığımı hiç kimse bilemez. Hem kendini Allah’a çok yakın zanneden zavallılar, o mesajlarını yazmışlar. Avukatıma telefon açtım. Bütün internet siteleri, bu hakaretli mesajlara fırsat tanıyan, zemin hazırlayan bütün internet sitelerini dava ettim sabah. Bana hakaret edenler Bilişim Suçları tarafından bulunacak ve cezalarını çekecekler. Ve o maddi ve manevi tazminatlarla okul yaptıracağım. İnşallah İkbal Gürpınar okulu diye. Demek ki benim sevabıma vesile olacakmış. Her şerde bir hayır var ya. Yemin ederim kendi adıma zerre kadar değil, insanların bu kadar acımasız olmalarına üzüldüm. Peygamber Efendimiz, “Bazı insanlar yaptıkları iyilikleri, işledikleri sevapları, amel defterinde bulamayacaklar. Bilmezler ki gıybetini ettikleri, iftirada bulundukları, dedikodusunu yaptıkları insanların amel defterine gitmiştir” diyor.

“ALLAH’IN NE SÖYLEDİĞİ ÖNEMLİ”

Sağolun amel defterimi varsa yaptığınız iyilikler onlarla doldurdunuz. Çok teşekkür ediyorum. İslamiyet sadece başı örtmek değildir. Gıybetten de kaçınmanız lazım. Bana laf söyleyecek adam önce kendine baksın. Ben Allah’a havale ediyorum. Beni buradaki bütün ekip arkadaşlarım bilir. Benim ne olduğumu en yakınlarım çok iyi olur. Bu hakaretleri yapan insanlar cezalarını çekecekler. Kendi içimde çok kötü şeyler düşünebilirim. Ama bu benim içimde kalırsa sorun yok. Ama milyonların okuyabileceği bir platforma taşınıyorsa bu suç teşkil eder.

Kaynak : Haber 7 (http://www.haber7.com/haber/20100412/Ikbal-Gurpinardan-gozuyasli-tepki-VIDEO.php)

Sivil
04-12-2010, 18:30
--- mesaj 2 kez gitmiş.

El Emin
04-12-2010, 18:35
Abim o adamın ve bulunduğu kişilerin yaptıkları apaçık ortada.Deniz baykal veya onun devamını sağladığı parti benim geçmişi mahvetmiş ise eleştirme hakkım vardır.(Ki dediğinizle dediğim arasında milyonlarca fark vardır fakat yazacak boş vaktim yoktur.)Ama kalkıpta sen bir insanın islami yaşamını eleştiremezsin hele hele böyle bir devlet çatısı altında yapamazsın ki dinimizde de arkadan konuşmak yoktur gidersin güzel güzel nasihat edersin.Ve bizim gibi lafını bilmeden konuşanlar yüzünden islama ön yargı oluşuyor.Lütfen!.Sözleri çarpıtmayalım.

El Emin
04-12-2010, 18:37
Bu arada ben kalkıp ta baykal neden namaz kılmıyor diyemem.Bu konum ve bu yapı itibari ile hiç diyemem.Fakat gayet doğal olarak deniz baykal'ın icraatlerini eleştirebilirim.Politika ve dini harmanlaştırmayın.(inşaALLAH buda çarpıtılmaz.)

Beylerbeyi
04-12-2010, 18:44
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/705020100412044319304.jpg

Başını kapattıktan sonra "Haber 7 dahil" bir çok internet sitesinde yayınlanan haberlere yazılan yorumlarda kendisine hakaret edildiğini söyleyen İkbal Gürpınar, "İkbal'le Şifalı Yemekler" programında gözyaşları içerisinde tepki gösterdi.

beğendiniz mi yaptığınızı :)

haber 7 de bu haberi görüp buraya aktardığımda yapılan yorumlar gerçekten midemi bulandırmıştı. zaten bir kısmını burda da paylaştım. aktardığım yorumların kat be kat fazlası yazılmıştı haber 7 de. dava açacam diyor ama yüzlerce kişi var olumsuz düşüncede olan. bi sonuç alabileceğini sanmıyorum.

akgurbetci
04-12-2010, 18:59
Cok fazla aglamasaydi makyaji (!) akar yoksa

Sivil
04-12-2010, 20:20
Arkadaşlar İkbal hanım bir adım atmış destek olacağımıza reklam veya tam kapanma şekli bu değil gibi eleştiriler yapmak yakışık almaz...eğer yanlışı varsa hesabını Allah'a verecektir, kimsenin hesap sormaya veya eleştirmeye hakkının olmadığını düşünüyorum.

Hüdaverdi
04-12-2010, 21:26
Kapanır kapanmaz tabi bu bizi ilgilendirmez ama şu konu bizi çok ilgilendirir,kapanıp ekran başına süslü püslü çıkıp şakıdır şukudur oynarsa işte bu ters düşer.Tabi kapanma şeklide bir hayli ilgnç olmuş :=)

Hayırlısı diyelim.

hipermuhafazakar
04-12-2010, 22:55
yahu bırakın İkbal hanımın örtünmesini falan onu bırakın, Kanal 7'nin bu hayatın içinden programının tanıtım müziğini bulun bana yaaa o ne güzel bir new age müzikti oylee :utangaç: o müzik için taaa o kanala yürüyerek gitmiştim ama pek yardımcı olmamışlardı :@

redyellow
04-12-2010, 23:32
yahu bırakın İkbal hanımın örtünmesini falan onu bırakın, Kanal 7'nin bu hayatın içinden programının tanıtım müziğini bulun bana yaaa o ne güzel bir new age müzikti oylee :utangaç: o müzik için taaa o kanala yürüyerek gitmiştim ama pek yardımcı olmamışlardı :@

Ya bu programa hiç bakmadım hiç de dikkat etmedim bu müziğe. Bilseydim hemen bulurdum sana:)

hipermuhafazakar
04-13-2010, 12:45
Ya bu programa hiç bakmadım hiç de dikkat etmedim bu müziğe. Bilseydim hemen bulurdum sana:)

abi o değilde bana bulabiliyorsanız eğer TRT3te 90 yılların başlarında çıkan avrupadan futbolun jenerik müziğini bulun, sonra dileyin benden ne dilerseniz :güzel:

hani şöyle bişeydi;

http://www.watzatsong.com/EN/my-query/212980.html