fatih kısaparmak balon baskılı balon Utanıyorum.. ............. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Utanıyorum.. .............

fütüvvet
05-05-2008, 20:08
..Ondört asır önce çekilen eziyetleri hayırlayıp, çekilenleri bilince..
..Saçma sapan sebepleri sorunmuş gibi büyüttüğüme..
..O dostlarının çektikleri onca çileye ve yılmadıklarını düşününce..
..Utanıyorum yıldığım o günlere..
..Sebepsiz üzüldüğüm “çare”li çaresizliklerime..
..İmkansız sandığım her bir şeyi önüme sunulmuş görünce..
..Utanıyorum, kimsem yokmuş gibi yakındığım günlere..
..Annem babam olduğu halde hemde..
..Oysa Sultanlar Sultanının (s.a.v.) ne annesi oldu ne babası..
..Bunun için eziğim ki öyle..
..İmkanım ve zamanım olduğu halde değerlendiremediğim günlere..
..Cahiliye dönemini yaşamışız diye..
..Utanıyorum, uykumu ibâdetime tercih ettiğim gecelere..
..Rabbe en yakın vakit gecedir, bunu bile bile hemde..
..Duanın red olunmadığı, o eşsiz gece vakitlerinde,
..Alnımı seccademde yeterince tutamadım diye..
..Elimi dua için açamadığım gün ve gecelere..
..Utanıyorum, Rabbimin ve Resûlünün (s.a.v.) adını yeterince anamadım diye..
..Yemek yerken, aç kalanları hatırlıyamadığım günlere..
..Bir kaç hurma ile doyan Resûl-i Ekrem’i ve Ashabını bilince..
..Sıkıntıyı dert ettiğim “sıkıntısız” hâlime..
..”Sıkıntı nedir, bilmedik ki..” gerçeğini bilince hemde..
..Şükretmeyi unuttuğum anlara, acziyetime..
..Her şeye utanıyorum işte..
..Kusursuz ni’metlerle yaşadığımız için şükredeceğimize,
..Ni’metleri görmeyen körlerden oldum diye..
..Utanıyorum, her yeni bir kıyafet aldığımda,
..Senelerce aynı kıyafetiyle dolaşanları göremedim diye..
..Utanıyorum aynaya her bakışımda..
..Kusursuz yaratıldığımızı farkedemiyoruz diye..
..Utanıyorum, bilmediklerimi şimdi bilmeye,
..Görmediklerimi şimdi görmeye..
..Çok utanıyorum ım.!
..Senden bir şey istemeye..
..Derim hep, “istemek” benden, vermek “isteme hissini verenden” diye..
..Şimdiye kadarki hiçbir isteğimi bu kadar eziklikle istemedim..
..Rabbim, dünyada utandım, Ahirette utandırma..
..Huzurunda utandırma...
..Yine de utanıyorum isterken..
..”Ben lâyık mıyım diye..
..İlâhi, Sen içleri en iyi bilensin..
..Affet, merhamet et..
..Azabından koru..

AMİİN

Nazende
05-05-2008, 20:21
Zor geçen şu birkaç günümde bana iyi gelen bir yazıydı çok teşekkür ediyorum Fütüvvet ,emeğinizin karşılığı olamaz ama +1 hediyemdir...

fütüvvet
05-05-2008, 20:26
Zor geçen şu birkaç gününde bana iyi gelen bir yazıydı çok teşekkür ediyorum Fütüvvet ,emeğinizin karşılığı olamaz ama +1 hediyemdir...

bende çook etkilendim.. vede bi şeyler buldum bu yazıda.. dertlerime merhem sürmüş gibi oldum..

gönüllerin memnuun olması zaaten en büyük hediyedir..teşekkürler..

Esra KAÇ
05-05-2008, 20:28
Çok çok güzel bir paylaşım.
Zamanımızın kıymetini bilmeli ve zamanımız dolmadan üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yapmaya çalışmalıyız.Şükretmesini bile kullardan olmalıyız.
Burdan yazılanların çogunu hepimiz yapmışızdır.Önemli olan yaptıklarımızın farkında olup tekrarlamamak aynı yanılgılara düşmemektir.

Müntesip
05-05-2008, 20:40
kalpleri ALLAH aşkıyla dolu olanlar solukladıgı her nefesin O(c.c)nun lutf-u kereminden oldugunu bilir ve bu bilmeyle ne kadar şükretseler bu lutf-u keremin hakkını yerine getiremeyeceginden hep bir intizar,hep bir havf içinde ALLAH(c.c)'ın kendilerine şah damarından daha yakın oldugunu bilerek hayatlarını sürdürürler.kalbinin sesini bizlerle paylaşıp bize bizi hiçbir zaman unutmayan RABBİMİZİN tabiri caizse merhametinin numunelerini tekrar hatırlatmak suretiyle bizim ALLAH(c.c) karşı yaptıklarımızı ve yapmamız gerekenleri cok güzel bir şekilde anlattıgın için cok teşekkür ederim kardeşim...RABBİM senin gibi karedşlerimizden ebeden ve daimen razı olsun ve rızası istikametinde yürütsün...bende hatırladıgım birkac sözü sizlerle paylaşmak isterim;
-EGER RABBİNİZİN MERHAMETİ OLMASA,SİZ ÖMÜR BOYU SECDE ETSENİZ DAHİ GÖZ NİMETİNİN ŞÜKRÜNÜ EDA EDEMEZSİNİZ.
-İKİ KORKUYU BİR ARADA VERMEM(bu dünya'da akıbetinden hakkıyla korkan ve korkunun hakkını verecek şekilde RABBİNE iltica edenlere öbür tarafta korkudan emin olacagı manasında,İKİ MUTLULUGU DA BİR ARADA VERMEM.
-AŞK KORKUYA PEÇE
KORKU AŞK'A PERDE
ALLAH(C.C)'TAN NASIL KORKMAZ
İNSAN ONU SEVER DE !!!

fütüvvet
05-05-2008, 20:43
kalpleri ALLAH aşkıyla dolu olanlar solukladıgı her nefesin O(c.c)nun lutf-u kereminden oldugunu bilir ve bu bilmeyle ne kadar şükretseler bu lutf-u keremin hakkını yerine getiremeyeceginden hep bir intizar,hep bir havf içinde ALLAH(c.c)'ın kendilerine şah damarından daha yakın oldugunu bilerek hayatlarını sürdürürler.kalbinin sesini bizlerle paylaşıp bize bizi hiçbir zaman unutmayan RABBİMİZİN tabiri caizse merhametinin numunelerini tekrar hatırlatmak suretiyle bizim ALLAH(c.c) karşı yaptıklarımızı ve yapmamız gerekenleri cok güzel bir şekilde anlattıgın için cok teşekkür ederim kardeşim...RABBİM senin gibi karedşlerimizden ebeden ve daimen razı olsun ve rızası istikametinde yürütsün...bende hatırladıgım birkac sözü sizlerle paylaşmak isterim;
-EGER RABBİNİZİN MERHAMETİ OLMASA,SİZ ÖMÜR BOYU SECDE ETSENİZ DAHİ GÖZ NİMETİNİN ŞÜKRÜNÜ EDA EDEMEZSİNİZ.
-İKİ KORKUYU BİR ARADA VERMEM(bu dünya'da akıbetinden hakkıyla korkan ve korkunun hakkını verecek şekilde RABBİNE iltica edenlere öbür tarafta korkudan emin olacagı manasında,İKİ MUTLULUGU DA BİR ARADA VERMEM.
-AŞK KORKUYA PEÇE
KORKU AŞK'A PERDE
İNSAN ONU SEVER DE !!!

AMMİİN asimov kardeşim..
çoook güzel bir duaa..İnşallah RABBİM HEPİMİZİNDE İÇİNDE OLDUĞU EN MAKBUL BİR EL VE GÖNLÜN YAPTIĞI DUALAR ORTAK ETSİN.. AAMİİN..

Müntesip
05-05-2008, 20:53
-AŞK KORKUYA PEÇE
KORKU AŞK'A PERDE
İNSAN ONU SEVER DE !!!

AMMİİN asimov kardeşim..
çoook güzel bir duaa..İnşallah RABBİM HEPİMİZİNDE İÇİNDE OLDUĞU EN MAKBUL BİR EL VE GÖNLÜN YAPTIĞI DUALAR ORTAK ETSİN.. AAMİİN..

amin güzel kardeşim amin.RABBİM ne verecekse(yine onun merhametine sıgınarak) sizlerle beraber versin.çünkü benim için en büyük nimetlerden biriside sizin gibi hayırhah dostlarımdır.

fütüvvet
05-05-2008, 20:54
Hayırhah
ne güzel bir kelime
birbirimizi hayırda uyarmak ne güzel bir kardeşlik.
İnşallah hepimizde birbirimizin Hayırhahıyız..

Kafes
05-05-2008, 21:49
cok guzel hatirlatici bir yazi Allah razi olsun abi artini vremiyorum 1 saat sonra artik ;D

fütüvvet
05-05-2008, 21:59
cok guzel hatirlatici bir yazi Allah razi olsun abi artini veremiyorum 1 saat sonra artik ;D

bir saat sonra mı demiştin.. kontrol edeceğim...hmm :D

DUAA ALMAK NE GÜZEL..ALLAH RAZI OLSUN..DUANIZ İÇİN..