Orijinalini görmek için tıklayınız : " Ya Gülen Ya Erdoğan Devlet'ten Sürülecek ! "
Özgür Çağrı
02-11-2012, 20:00
MİT krizine çarpıcı bir yorum da Taraf yazarı Ahmet Altan'dan geldi. Altan, depremin perde arkasına dönük cemaat iddialarının büyük ölçüde kabul gördüğünü hatırlatıp 'bu ölümüne bir kavga olacak' dedi.
Cemaat'in neden böyle bir dönemde bu kadar keskin bir şekilde hükümeti ve Başbakan'ı karşısına aldığını bilmediğini kaydeden Altan "Ya kazanacaklarına çok eminler ya da her şeyi kaybetmeyi göze almalarını gerektiren bir tehditle karşı karşıya olduklarını düşünüyorlar." dedi.
Taraf yazarı kavganın sonunda ortaya çıkacak durum içinde hayli iddialı bir öngörüde bulunara "Ya Erdoğan ve taraftarları ya da Cemaat ve onun üyeleri devletin içinden sürülecek." dedi.
İşte Ahmet Altan'ın "Ölümüne" başlıklı yazısı:
Son otuz yıldır Türkiye’nin iç ve dış politikasını Kürt sorunu belirliyor.
“Milliyetçilik” etiketi altında Kürtlerin eşitliğini kabul etmeyenler, devletin çürümesini tercih ediyorlar nedense.
Ülkede iktidarı elinde tutmak ya da eline geçirmek isteyenler de Kürt sorununu sonuna kadar sömürüyorlar, bütün iktidar çatışmaları Kürt sorunu çevresinde şekilleniyor.
Bazı Kürtlerle Türklerin çeşitli kılıklara girerek bu savaşın sürmesi için birlikte çalıştıkları da her gün biraz daha belirginleşiyor.
Şu anda yaşadığımız ve mizah tarihine mi yoksa trajedi tarihine mi geçeceğini kestiremediğimiz garabetin merkezinde de gene Kürt sorunu var.
Polis ve yargı bir yanda, hükümet ve MİT bir yanda.
Polis ve yargının, kısaca “cemaat” denen Gülen Cemaati’nin kontrolünde olduğu söyleniyor, bu konuda bir yalanlama da yapılmıyor.
Bundan sonra yapılacak bir açıklamanın bu algıyı değiştirebileceğini de sanmıyorum.
Anlayacağınız, Cemaat çok sert bir siyasi kavgada şimdi baş aktör olarak sahnede.
Karşısında da hükümet var.
Polis ve yargı, MİT Müsteşarı Hikmet Fidan’ın peşinde gözüküyor ama Fidan’ı suçladıkları anda otomatikman onu görevlendiren Başbakan Erdoğan’ı da suçlamış oluyorlar.
Bunun mantıki sonucu, olayların böyle devam etmesi halinde Erdoğan’ın da sanık sıfatıyla mahkemeye çağrılacak olması.
Başbakan Erdoğan’ın geleceğini belirleyecek bir kavganın çok yumuşak geçmeyeceği açık.
Kavganın bir aşamasında anlaşacak olsalar bile taraflardan biri çok ciddi bir güç ve prestij kaybına uğrayacak, bu da kesin.
Ya Erdoğan ve taraftarları ya da Cemaat ve onun üyeleri devletin içinden sürülecek.
Onun için de ölümüne bir kavga bu.
Genellikle daha ılımlı ve kavgadan uzak bir görüntü çizen Cemaat’in kendini bu kadar açıkça ortaya koyup, riske girerek kavganın içinde yer almasının nedenlerini bilemiyorum doğrusu.
Ya kazanacaklarına çok eminler ya da her şeyi kaybetmeyi göze almalarını gerektiren bir tehditle karşı karşıya olduklarını düşünüyorlar.
Cemaat’e bağlı olduğu söylenen polis-yargı ittifakının MİT Müsteşarı Fidan’ı neyle suçladıklarını kimse tam bilemiyor.
Fidan, PKK ile yapılan Oslo müzakerelerine devletin ve Başbakan’ın temsilcisi olarak katıldığı ve PKK’yla görüştüğü için mi suçlanıyor?
Yoksa ortada dolaşan KCK-MİT ilişkileri yüzünden mi?
Eğer Oslo görüşmeleri yüzündense, bu, polis-yargı ikilisinin yetkilerini aşması anlamına gelir.
Bu, hükümetin siyasi tercihlerine ambargo koymak ve bu tercihleri hükümetin yerine belirlemek gibi hiçbir biçimde meşru olmayan bir iddiayı içinde taşır.
Bu anlayışla, polisin “düşmanla” Lozan Antlaşması’nı imzalayan İsmet İnönü’yü de trenden inerken tutuklaması gerekirdi, “düşmanla” hem görüşmüş, hem de anlaşmıştı.
Devletler, “düşmanla” görüşürler, buna da devletleri yöneten hükümetler karar verir.
Aksi takdirde savaşların hiç bitmemesi, hiçbir anlaşmanın yapılmaması gerekir.
“Düşmanla” görüşüp görüşmemeyi, anlaşma yapıp yapmamayı da hiçbir hükümet polise ya da yargıya sormaz, bunlar onların işi değildir.
Ama başka bir söylenti, MİT’in KCK’yı fiilen yönettiğini, suça ve şiddete kışkırttığını hatta bazı suçları KCK kılığında bizzat MİT ajanlarının işlediğini, polisle savcının bu nedenle Fidan’ın peşine düştüğünü ileri sürüyor.
MİT’in içindeki PKK’yla ilişkili Ergenekon yapılanmasına dokunulmadığını ve Fidan’ın bu yapıyı değiştirmek yerine bu yapıyı koruduğu iddia ediliyor.
KCK’nın aslında bir MİT yapılanması olduğu da söylentiler arasında.
Eğer öyleyse MİT’teki soruşturmayı kimse engelleyemez, Fidan’ı da kimse koruyamaz.
Ama bu iddiaların belgelerle kanıtlanması gerekir.
Tabii, hükümetin Fidan’ı korumak için çıkartmaya hazırlandığı yasa da bir başka tuhaflık, bu yasaya göre MİT’çiler istedikleri kadar suç işleyebilecekler, kimse onları sorgulayamayacak, kimse onları yargılayamayacak, her şey başbakanın kararına kalacak.
Bizi yasadışı bir şekilde dinleyen MİT’çiler de, Baransu’yu izlerken yakayı kaptıran ajanlar da dokunulmaz olacak.
Devletin ve hükümetin kendi “siyaset belirleme ve uygulama” yetkisini korumanın daha sağlıklı bir yolu bulunmalı bence.
Bugün tanık olduğumuz kavga büyük bir kavga.
Başbakan Erdoğan, bu kavgayı kazanmak için şu andaki çarpık devleti daha da çarpıtırsa bu tür kavgalar hiç bitmez, aksine gittikçe derinleşir, işin içine başkaları da karışır.
Bu devleti hukuka ve demokrasiye bağlı bir devlet olmazsa bu ülkede kimse güvende olmaz.
Birçok insan bunu defalarca anlatmaya çalıştı, Erdoğan anlamadı, umarım şimdi anlamıştır.
Yeni bir anayasa, yeni yasalar, demokratik bir düzen gerekiyor bize.
Aksi takdirde, yargının bir girişimi bütün ülkede “cemaat-hükümet” kavgası olarak algılanır, kimse devlete de yargıya da güvenmez, her şey bir iktidar kavgasına dönüşür.
Sonunda da mutlaka birilerinin canı yanar.
İşin en korkunç yanı da, haksız olanın değil, güçsüz olanın canının yanacağı gerçeğidir.
Ahmet Altan | Taraf
Özgür Çağrı
02-11-2012, 20:09
Zaman gazetesinin olaya yaklaşımına bakıyorum hükümete ters
samanyolunun kalemlerine bakıyorum adeta veryansın ediyorlar
https://twitter.com/#!/aakadiroglu
bu gibi görüntüler ahmet altan'ı doğrular gibi.
Olaylar ilk başladığı anda bende bu tahmini yapmıştım öyle basit bir olay değil iktidar içi büyük çarpışma var. Başbakan konuşacak ama daha büyük bir karışıklığa sebep olmamak için susuyor.
Çok fevriyiz her konuda ama fevri olanlar sonra oturup kalıyorlar..
Yargıyı ve polisi cemaate bağlamak nezdimde tek kelime ile ahmaklıktır..
Her ne ise bunda da zamana ihtiyaç var zaman herşeyi netleştirecek..
Bu arada şunu belirteyim ki babam mit ajanı olsa babama zerre güvenmezdim..
İntifada
02-11-2012, 20:20
yazın fem şubelerinde verilen polisliğe giriş sınavı eğitimlerinide,hukuk bölümünde okuyan şakirtlere verilen burslarıda iyi biliyoruz...
cemaatin o tarz bi sızması olmadığını iddia etmek doğru olmaz...
bu olayı ''şimdilik'' kesinlikle cemaatin işidir diye iddia etmekte doğru olmaz...
cemaat faktörüde ihtimallerden biridir sadece...
kendi bindikleri dalı keserlermi emin değilim...
yazın fem şubelerinde verilen polisliğe giriş sınavı eğitimlerinide,hukuk bölümünde okuyan şakirtlere verilen burslarıda iyi biliyoruz...
cemaatin o tarz bi sızması olmadığını iddia etmek doğru olmaz...
bu olayı ''şimdilik'' kesinlikle cemaatin işidir diye iddia etmekte doğru olmaz...
cemaat faktörüde ihtimallerden biridir sadece...
kendi bindikleri dalı keserlermi emin değilim...
Cemaat kpss a bir çoğunu çalıştırıyor..Bu sadece hakimlik savclık için değil..
Ki faraza sırf yargıya sızıyor.Hakimlik savcılıkta rütbe atlamak öyle ip atlamaya benzemiyor ki..
Dün bir bu gün iki çömeze böyle dava mı verirler allah aşkına..
Yani mantıksal tutarlılığı yok..
Ve şu sızma ne oluyor anlamadım..Çatlak gibi bir şey mi..
Sızmaysa tüm atananlara sızanlar diyelim.
Sonuçta cemaatte olunca onlar atanmadan gökten inmiyorlar..Onlarda çalışıp kazanıp giriyorlar..
Sözüm sana değil abi yanlış anlama genel..
Ben cemaatin faktörü olduğunu zannetmiyorum..
Ki cemaat denen oluşum sistematik ve örgütsel bir oluşum değil..
Her yeri kendi başına özerk resmen ve bağlantısız gibi bir şey..
taraf gazetesini yazarlarının dünyasını anlamaya çalışıyorum...
çok zorlanıyorum bunun içinde...
cemaat - akparti karşı karşıya getirme çabalarınada sadece gülüyorum...
evet cemaatin yargıdada polistete kaymakamlıktata askeriyedede aklınıza gelebilecek tüm kurumlarda makamlarda adamları var... bunu inkar edenini gördünüzmü :)
ama dikkati şuna çekmek lazım, amaç ne? ne diye insan yerleştiriliyor oraya?
akpartinin ayağını kaydırmak içinmi? ölümüne hemde! pes doğrusu...
bunu tek hakim olmak gibi yorumlayan kısır zihniyetlerden, böyle absürd iddiaları bekliyorum zaten açıkcası...
Özgür Çağrı
02-11-2012, 20:32
asıl gürültü haftaya mit yasası meclisten geçerken kopacak gibi görünüyor.
İntifada
02-11-2012, 20:33
Kpssye kurslarda çalıştırıyor hatta özel kurslar var...
Polislik konusunda ise neredeyse polislik sınavında çıkan soruların aynısı üzerinde çalışıyorlar...
polislik sınavları duruyormu hala bilmiyorum benim dönemimde yazın üniversiteyi kazanamayan ve hazırlanmak istemeyen şakirtlere yazın ders veriyorlardı femde...
dünkü çömeze verilmeyebilir,düne kadar şakirt olduğunu çaktırmayan isimlere verilebilir mesela...
sızma sana bağlı olanları tüm gücünle o alana yöneltmekle oluyor...
hukuk oku burs veririz,harcını öderiz,çalıştırırız...
ihtiyaç sahibi çocuklar mevki sahibi olunca karşılığını veriyor tabiki...
Polislik konusunda ise neredeyse polislik sınavında çıkan soruların aynısı üzerinde çalışıyorlar...
polislik sınavları duruyormu hala bilmiyorum benim dönemimde yazın üniversiteyi kazanamayan ve hazırlanmak istemeyen şakirtlere yazın ders veriyorlardı femde...
dünkü çömeze verilmeyebilir,düne kadar şakirt olduğunu çaktırmayan isimlere verilebilir mesela...
Birinci makul ama bu güne kadar ak partiyi savunan cemaat ne diye karşısına alacakmış merak ediyorum..Yanılacağımı zannetmiyorum bence absürd bir iddia..He cemaat damgası olan herkese de cemaat gözüyle bakılmaz yani diyeceğim o ki düşman bizden daha çok çalışıyor,daha köklü ve daha sinsi..Bir çok vaka yaşandı zaten malumdur..
İkinciye katılmıyorum..Sızma dediğin kaytarırsın aradan kaçırırsın haksız fiil yaparsın sızma olur..
Burs vermek gibi legal ve meşru şeyler ile teşvik edip o alanda ders vermek sızmak değildir..Sızma ise dershanelerin yerleştirdikleride sızma malum onlarda çalıştırıyorlar :)Onlarda karşılığını alıyorlar gibi gibi..Bir kelimeye takılmamın sebebi bu ve benzeri kelimelerin çok sıradan ve alakasızca kullanılması ve bunun beni rahatsız etmesi..
bir soru sormak istiyorum ve cevabını net verirsen sevinirim.
sen cemaatin senin ifadenle yaptığı 'sızdırma'yı anormal, olmaması gereken birşey olarakmı görüyorsun?
İntifada
02-11-2012, 21:05
Birinci makul ama bu güne kadar ak partiyi savunan cemaat ne diye karşısına alacakmış merak ediyorum..Yanılacağımı zannetmiyorum bence absürd bir iddia..He cemaat damgası olan herkese de cemaat gözüyle bakılmaz yani diyeceğim o ki düşman bizden daha çok çalışıyor,daha köklü ve daha sinsi..Bir çok vaka yaşandı zaten malumdur..
İkinciye katılmıyorum..Sızma dediğin kaytarırsın aradan kaçırırsın haksız fiil yaparsın sızma olur..
Burs vermek gibi legal ve meşru şeyler ile teşvik edip o alanda ders vermek sızmak değildir..Sızma ise dershanelerin yerleştirdikleride sızma malum onlarda çalıştırıyorlar :)Onlarda karşılığını alıyorlar gibi gibi..Bir kelimeye takılmamın sebebi bu ve benzeri kelimelerin çok sıradan ve alakasızca kullanılması ve bunun beni rahatsız etmesi..
hukuk bölümü okuyacak gençlere cemaat politikası olarak maddi,manevi destek verilmesi sızmak olarak adlandırılabilir...
cemaatin polise,yargıya sızmadığı iddiasının yanlış olduğunu biliyoruz...
kaldıki gençleri maddi ve manevi olarak desteklemek kötü birşey değildir tek başına eline alındığında...
eğer cemaat bu gençlerden mevki sahibi olanları üzerinden güç elde etme çabasına girmeye çalışırsa yanlış olan budur...
ki ben bunu görüyorum...
hatta yıllarca kemalistler yapılandı,şimdi Allah diyen insanlar yapılanıyor niye rahatsız oluyorsunuz diyenlerle dahi karşılaşıyoruz...
İntifada
02-11-2012, 21:06
bir soru sormak istiyorum ve cevabını net verirsen sevinirim.
sen cemaatin senin ifadenle yaptığı 'sızdırma'yı anormal, olmaması gereken birşey olarakmı görüyorsun?
bi üstteki yorumda buna cevap verdim sanırım...
Kck yı çökertmek istiyen kim ? Cemaat mi hükümet mi ? Bence ikisi de hatta bdp bile çökertmek istiyebilir çünkü alternatifi olucak.
Bunu yaşatmak istiyen kim israil amerika ergenekon her kimse ..
Burda cemaatle hükümeti karsılastırmaktaki amac ne ? Birligi bozmak olsa gerek.Bizi yine içten yıkma peşindeler.
Yıldırım
02-11-2012, 21:18
Zaman gazetesinin olaya yaklaşımına bakıyorum hükümete ters
samanyolunun kalemlerine bakıyorum adeta veryansın ediyorlar
https://twitter.com/#!/aakadiroglu (https://twitter.com/#%21/aakadiroglu)
bu gibi görüntüler ahmet altan'ı doğrular gibi.
Olaylar ilk başladığı anda bende bu tahmini yapmıştım öyle basit bir olay değil iktidar içi büyük çarpışma var. Başbakan konuşacak ama daha büyük bir karışıklığa sebep olmamak için susuyor.
Furkan demekki iyi takip etmiyorsun.:)
Zamanda ve samanyolunda çıkan haberleri tekrar oku birazda stv izle:)
veryansın yapıyor dediğin kişinin yazıları...
ADAM HAKAN FİDAN'A TUZAK KURULDUĞUNU YAZMIŞ:) DAHA NE YAZSIN
http://e1202.hizliresim.com/u/c/2mvmp.png
http://e1202.hizliresim.com/u/c/2mvn6.png
http://e1202.hizliresim.com/u/c/2mvws.png
Terennüm
02-11-2012, 21:21
ee aşağı yukarı benim dediklerimin aynısı:)
eğer cemaat bu gençlerden mevki sahibi olanları üzerinden güç elde etme çabasına girmeye çalışırsa yanlış olan budur...
ki ben bunu görüyorum...
hatta yıllarca kemalistler yapılandı,şimdi Allah diyen insanlar yapılanıyor niye rahatsız oluyorsunuz diyenlerle dahi karşılaşıyoruz...
bu gücü kime karşı kullanmak için elde etmeye çalışıyor?
Özgür Çağrı
02-11-2012, 21:26
Ergenekoncular fidye istiyor hükümette haftaya mecliste bunu ödeyecek diyor abi
Ergenekon-KCK ihanet şebekesi bu kez öyle hamle yaptı ki Hakan Fidanı hükümete karşı rehin aldı.İktidar rehin kurtarmak için fidye veriyor.
İfadeye çağırılmanın sebebi Oslo'ymuş gibi lanse edildi. Bu, hükümetin refleks göstermesi için bilinçli yapıldı. Medya operasyonuydu.
Hükümet HF 'ye bunu yapan savcıyı çağırıp sen ne yapıyorsun be arkadaş demekten aciz mi ?
Terennüm
02-11-2012, 21:28
bknız:oğuzhan asiltürkün son açıklamalarına..
Özgür Çağrı
02-11-2012, 21:28
Kendi statükosuna karşı duran herkese karşı kullanabilirler. Kullanmayacaklarına dair bir senet bir sözleşmemi var ?
Daha düne kadar bizimle birlikte kemalist ergenekona karşı çıkanlar bugün kurdukları kendi statükolarını kendi ergenekonlarını benimsememizimi bekliyorlar ?
İntifada
02-11-2012, 21:29
zaten beni en çok endişelendiren soru bu...
islamcılara karşı bile kullanılabilir...
dengelerle alakalı cemaat için bu...
Yıldırım
02-11-2012, 21:30
Şimdi Cemaat Mit'e operasyon yapıyormuş ya:hihi2:
yargı cemaatin elindeymiş ya:hihi2:
ozaman savcısını niye görevden çekti???
Yıldırım
02-11-2012, 21:38
Ergenekoncular fidye istiyor hükümette haftaya mecliste bunu ödeyecek diyor abi
Ergenekon-KCK ihanet şebekesi bu kez öyle hamle yaptı ki Hakan Fidanı hükümete karşı rehin aldı.İktidar rehin kurtarmak için fidye veriyor.
İfadeye çağırılmanın sebebi Oslo'ymuş gibi lanse edildi. Bu, hükümetin refleks göstermesi için bilinçli yapıldı. Medya operasyonuydu.
Hükümet HF 'ye bunu yapan savcıyı çağırıp sen ne yapıyorsun be arkadaş demekten aciz mi ?
Furkan bu olaylar patlak verdiğinde ilk gün bir şey söylemiştim.
Uludere'nin sorumluları bulunursa Hakan Fidan'a çevirilen oyunda ortaya çıkacaktır dedim.
Bence yanlış yorumluyorsun.
Adam daha ne yazsın "Hakan Fidan'a tuzak kuruldu" yazmış.
Fidye olayınıda şöyle açıklayayım.Bugün bütün mit mensupları koruma altına alınmış oldu.Fidyeyi alanlar yani korunduklarını zanneden Uludere sorumlularıdır.
Gine tekrar edeyim Uludere çözüldüğü gün Hakan Fidan oyunuda deşifre olacaktır.(tabi bu adamın görüşü)
ben fidye olarak görmüyorum sonuçta iş gine başbakandan biter..
Kendi statükosuna karşı duran herkese karşı kullanabilirler. Kullanmayacaklarına dair bir senet bir sözleşmemi var ?
Daha düne kadar bizimle birlikte kemalist ergenekona karşı çıkanlar bugün kurdukları kendi statükolarını kendi ergenekonlarını benimsememizimi bekliyorlar ?
kendi statükosuna karşı duranlara elbette kullanabilir :)
neden bunu tehlikeli görüyorsunuz?
araç amaca vazife yaptıktan sonra gerisi angarya...
sen onu ergenekon gibi bir yapılanma olarak tehlikeli görürsen zaten her meseleye suizan edersin.
yada sen cemaatin bu yapılanmasına karşıysan, bir fesadlık olduğunu düşünüyorsan, dün cami bombalamaya teşebbüs eden yapılanmaya razıyım demektir bu.
şuan Türkiyenin sırtı yere geliyorsa, ergenekon gibi yapılanmalar ifşa edilebildiyse, kısasa kısas ile ülkenin her türlü sahasına nüfuz ederek mümkün olmuştur...
Özgür Çağrı
02-11-2012, 21:48
Birileri bu savcıyı özel yetkilerle donatıyor kck soruşturmasının başına veriyor
sonra bu adam mitçiler için yakalama kararı çıkarıyor
hakan fidanı sorguya çağırıyor. Hakan Fidan ben bunu başbakan adına yaptım diyor başbakanın izni olmadan gitmem diyor yetkisizsin diyor
sonra hükümet bakanlarıyla bu olaya sert tepki gösteriyor cumhurbaşkanından dışişleri bakanına herkes hakan fidanın yanında
1. bu savcı kimdir neyin nesidir kck gibi önemli bir soruşturmaya atandığına göre ergenekon kalıntısı olamaz.
2. bu savcı hakan fidanı sorgulamaya çalışırken başbakanın emriyle bu işleri yaptığını biliyordur. bakanlar cumhurbaşkanı bunu diyor.
3. savcı aracılığı ile bir yerlerden başbakana mesajmı verilmek isteniyor.
4. madem mitin pislikleri temizlenmek isteniyor neden olay hakan fidanın üzerinde yoğunlaşıyor.
mit olayı inşaallah hükümete ve yetkililere bir ders niteliğinde olur. devletin kurumlarında kimlerin yapılanmak istediğini devletin kurumlarının homojen olması gerekirken kemalistlerden kurtarılıp kimlerin çiftliği yapılmak istendiğini görürler ve artık ne yaparlar bilemem.
Özgür Çağrı
02-11-2012, 21:51
kendi statükosuna karşı duranlara elbette kullanabilir :)
kullanamaz.
Devletler herhangi bir zümreye teslim edilemezler edilirlerse kısa sürede devlet meşruiyetini kaybeder otorite diktaya dönüşür ve zulüm üretmeye başlar.
Devletin dini adalettir.
zaten beni en çok endişelendiren soru bu...
islamcılara karşı bile kullanılabilir...
dengelerle alakalı cemaat için bu...
amacından sapmayan, islamı siyasete alet etmeyen hiçbir islamcıya karşı kullanıcaklarını sanmıyorum...
islamcılarla ne alıp veremediği olabilir bir cemaatin, bunu makam mevki sevdasına döndürenler, hased edip başka emeller güderler, ancak o zaman kullanılabilir..
islamcıların hukuku neyse onların hukukuda o.
kullanamaz.
Devletler herhangi bir zümreye teslim edilemezler edilirlerse kısa sürede devlet meşruiyetini kaybeder otorite diktaya dönüşür ve zulüm üretmeye başlar.
Devletin dini adalettir.
Osmanlı devletinde adalet yokmuydu? diktamı vardı, zulümmü vardı?
Özgür Çağrı
02-11-2012, 21:55
Osmanlı devletinde adalet yokmuydu? diktamı vardı, zulümmü vardı?
Belirli bir yapılanma devleti ele geçirince otorite zulme dönüştü. İttihat Terakki gerçeğini ne çabuk unuttuk ?
Özgür Çağrı
02-11-2012, 21:55
https://p.twimg.com/AlY8uGyCEAAwq2M.jpg
Birileri bu savcıyı özel yetkilerle donatıyor kck soruşturmasının başına veriyor
sonra bu adam mitçiler için yakalama kararı çıkarıyor
hakan fidanı sorguya çağırıyor. Hakan Fidan ben bunu başbakan adına yaptım diyor başbakanın izni olmadan gitmem diyor yetkisizsin diyor
sonra hükümet bakanlarıyla bu olaya sert tepki gösteriyor cumhurbaşkanından dışişleri bakanına herkes hakan fidanın yanında
1. bu savcı kimdir neyin nesidir kck gibi önemli bir soruşturmaya atandığına göre ergenekon kalıntısı olamaz.
2. bu savcı hakan fidanı sorgulamaya çalışırken başbakanın emriyle bu işleri yaptığını biliyordur. bakanlar cumhurbaşkanı bunu diyor.
3. savcı aracılığı ile bir yerlerden başbakana mesajmı verilmek isteniyor.
4. madem mitin pislikleri temizlenmek isteniyor neden olay hakan fidanın üzerinde yoğunlaşıyor.
mit olayı inşaallah hükümete ve yetkililere bir ders niteliğinde olur. devletin kurumlarında kimlerin yapılanmak istediğini devletin kurumlarının homojen olması gerekirken kemalistlerden kurtarılıp kimlerin çiftliği yapılmak istendiğini görürler ve artık ne yaparlar bilemem.
Kck gibi önemli bir sorusturmaya atanması ergenekon kalıntısı olamaz mı dıyorsun =) basbakanın bile ameliyatını ilk haber veren ergenekon odağı ise olamaz dedigin hersey oluyor.
Bu savcının kımın adamı oldugunu bılemıyorum ama bu dedıgın sebep mantıklı degıl
https://p.twimg.com/AlY8uGyCEAAwq2M.jpg
İsrail düsman oldugunu bile bile gosterıyor yanı ıstemıyoruz bu adamı dıyor =) cocuk mu sanıyor milleti ..
Belirli bir yapılanma devleti ele geçirince otorite zulme dönüştü. İttihat Terakki gerçeğini ne çabuk unuttuk ?
neyin diretmesine zulüm yapıcaklar bu otorite sahipleri...
dış etkilerle içimize sızdırılan insanlardan bahsetmiyoruz...
dini emeller güden insanların devlette oluşturduğu yapılanmadan bahsediyoruz...
Özgür Çağrı
02-11-2012, 22:06
Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan halk devletin kurumlarının homojen olmamasından belli bir yapı tarafından kontrol edilmesinden çok çekti. Biz kemalist ergenekonuda istemiyoruz muhafazakar erkenkonduyuda istemiyoruz. Devletin kurumları hiç bir yapının eline teslim edilmemelidir.
Maide Suresini çokça kez okumuşuzdur ben dün gece tekrar baştan aldım okudum.
Allah bize adil olmayı emrediyor. Üstüne basa basa adaletten bahsediyor.
Hristiyanada yahudiyede müslümanada ulusalcıyada kürtçüyede islamcıyada herkese karşı adaletle hükmetmeyi emrediyor.
Devletin kurumları bu sebepten dolayı homojen olmalıdır. Çünkü emanet edilen yapı kendi menfaatleri ve statükoları için adaletten şaşarsa bütün kurumlar zulüm doğurur.
kemalistler içinde muhafazakarlar içinde islamcılar içinde hepsi için böyle. salt kimseye teslim edilmemeli kurumların çiftliğe çevrilmesine kesinlikle göz yumulmamalıdır.
:) bunu ancak dünya düzenindeki, güçsüz dini dili ırkı ülkeyi sömürür kendimize uşak yaparız anlaşıyışını görmezden gelerek isteyebilirsin...
ülkenin selameti olarak görsende ister istemez kendi elinle ülkeni daha güçlülerin eline vermiş olursun...
amaç ve dava olmadıkça devlet kurumunda yer edinenler, birileri tarafından bir şekilde kendi kapsama alanı içine alınır...
İntifada
02-11-2012, 22:35
amacından sapmayan, islamı siyasete alet etmeyen hiçbir islamcıya karşı kullanıcaklarını sanmıyorum...
islamcılarla ne alıp veremediği olabilir bir cemaatin, bunu makam mevki sevdasına döndürenler, hased edip başka emeller güderler, ancak o zaman kullanılabilir..
islamcıların hukuku neyse onların hukukuda o.
şu forumda dahi fethullah gülen ve cemaat karsiti yorum yapsak cemaat mensubu arkadaslar uzuluyor kiziyor savunuyor hatta yonetici ise mudahale dahi ediyor :)
benzeri gercek hayattada olur emin olun olur...
muhalifligi kaldiramazlar ve kimse onlarin cizgisinde yer almak zorunda degil...
kaos bile cikarabilir...
emeviligi doguran en buyuk guc hz osmanin umeyye ogullarini stratejik mevkilere yerlestirmesi degilmidir...
şu forumda dahi fethullah gülen ve cemaat karsiti yorum yapsak cemaat mensubu arkadaslar uzuluyor kiziyor savunuyor hatta yonetici ise mudahale dahi ediyor :)
benzeri gercek hayattada olur emin olun olur...
muhalifligi kaldiramazlar ve kimse onlarin cizgisinde yer almak zorunda degil...
kaos bile cikarabilir...
emeviligi doguran en buyuk guc hz osmanin umeyye ogullarini stratejik mevkilere yerlestirmesi degilmidir...
herkesin savunma yapmaya hakkı yokmudur sayın intifada :)
bunu niye anormal gibi gösteriyorsun, haksız bir düşünce söz konusuysa herkes düşüncelerini arz edebilir... özgür deilmiyiz düşüncelerimizde :)
kaos çıkarmaya gelince, çok üzücü bir ifade gerçektende...
İntifada
02-11-2012, 23:12
savunma ozgurlugu var tabiki :)
ama mesela bir polis ben fethullah gulen hakkinda olumsuz bi gorus bildirir isem bana polis kimligiyle mudahale edemez...
savunma ozgurlugu var tabiki :)
ama mesela bir polis ben fethullah gulen hakkinda olumsuz bi gorus bildirir isem bana polis kimligiyle mudahale edemez...
bunu yapan varsa başta hocaefendi razı olmaz onlardan...
İntifada
02-12-2012, 00:09
Ben bilmem artık :)
BeldeiTAYYIBe
02-12-2012, 00:37
Devletin kadrolarina,
alni secdeye gidenleri coplayanlar gelecegine,
alni secdede olanlar gelsin daha evladir...
Konunun özüne dair...
AK parti cemaat catismasi oldugunu zannetmiyorum...
Kck gibi önemli bir sorusturmaya atanması ergenekon kalıntısı olamaz mı dıyorsun =) basbakanın bile ameliyatını ilk haber veren ergenekon odağı ise olamaz dedigin hersey oluyor.
Bu savcının kımın adamı oldugunu bılemıyorum ama bu dedıgın sebep mantıklı degıl
büyüksün abim..
Yok anlamıyorum konusu olduğunda
"cemaat her şey " diyende konusu olduğunda " cemaat hiç bir şey "
diyenler aynı oluyor..Lütfen karar verilsin artık başım döndü yakalamaya çalışmaktan:)
Çok fevriyiz her konuda ama fevri olanlar sonra oturup kalıyorlar..
Yargıyı ve polisi cemaate bağlamak nezdimde tek kelime ile ahmaklıktır..
Her ne ise bunda da zamana ihtiyaç var zaman herşeyi netleştirecek..
Bu arada şunu belirteyim ki babam mit ajanı olsa babama zerre güvenmezdim..
Bu mesajimi tekrarlıyorum zaman şu şerefsizlerin basit oyununu gösterecek ama biz hala aynı çelmeye takılmaktan vazgeçmeyeceğiz nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama yapıyorlar yani helal olsun:)
Yıldırım
02-12-2012, 01:16
büyüksün abim..
Yok anlamıyorum konusu olduğunda
"cemaat her şey " diyende konusu olduğunda " cemaat hiç bir şey "
diyenler aynı oluyor..Lütfen karar verilsin artık başım döndü yakalamaya çalışmaktan:)
Sence yargıdaki ergenekoncu zihniyetle tek mücadele eden cemaatmi?
Birde ben burada kimsenin artık yargı tertemiz süper işleyecek diye bir şey duymadım.
Hükumet hala istenildiği şekilde yeni atamalar yapamıyor.Bu yargı içerisindeki bazı kurumlar tarafından engelleniyorken herhalde kimse tertemiz oldu demez...
Sence yargıdaki ergenekoncu zihniyetle tek mücadele eden cemaatmi?
Birde ben burada kimsenin artık yargı tertemiz süper işleyecek diye bir şey duymadım.
Hükumet hala istenildiği şekilde yeni atamalar yapamıyor.Bu yargı içerisindeki bazı kurumlar tarafından engelleniyorken herhalde kimse tertemiz oldu demez...
bende daha doğrusu bizde bunu söylüyoruz..
Yani yargı tertemiz değil ama yargıya dair bir hata oldumu ne hikmetse ihale cemaatte kalıyor..
Yok yani bu kadar da açıkça minarenin çalındığı gösterilmez ki..Olaylarda kılıf oluyor işte el insaf yahu..
Tamam bu sefer biz cemaat iyi güçlü çalışıyor diyoruz bu sefer aynı şahıslar yok efendim siz büyütüyorsunuz cemaat hiç bir şey diyor ;) bu arada kıble ne taraftı???
Yıldırım
02-12-2012, 01:27
bende daha doğrusu bizde bunu söylüyoruz..
Yani yargı tertemiz değil ama yargıya dair bir hata oldumu ne hikmetse ihale cemaatte kalıyor..
Yok yani bu kadar da açıkça minarenin çalındığı gösterilmez ki..Olaylarda kılıf oluyor işte el insaf yahu..
Tamam bu sefer biz cemaat iyi güçlü çalışıyor diyoruz bu sefer aynı şahıslar yok efendim siz büyütüyorsunuz cemaat hiç bir şey diyor ;) bu arada kıble ne taraftı???
Biz daha Hırant Dink olayını çözemedik.
Anlamıyorum yargı mensubu atılan yok yeni ataması yapılan adamlarda yok.Siz neye dayanarak bir güçten bahsediyorsunuz ben onu anlamıyorum.Evet bazı değişimler olmuştur ergenekoncu zihniyet'in önü kesilmiştir ama söküp atılmıştır diyemeyiz.:evet:
manifesto
02-12-2012, 01:43
Ak Parti iktara geldiğinden beri Gülen'in iktidara karşı yakın duruşu hep birilerini rahatsız etti.
Sağdan soldan ortadan zıplayanlar oldu
Geçmişte bize niye destek vermemişti diye çemkirenler de oldu.
A.Altan sallamış
Daha geçen ay Erdoğan ve tüm bakanlar Zaman'ın 25 yıl gecesinde birlik ve beraberliği pekiştirdi
Gerisi angarya
MİT olayında ki detayları bilmiyoruz
Ama MİT'in bir dönem gayrimeşru işler yapmış olması olası
Şu satırlara bak hele ;
Ya Erdoğan ve taraftarları ya da Cemaat ve onun üyeleri devletin içinden sürülecek.
Onun için de ölümüne bir kavga bu.
Genellikle daha ılımlı ve kavgadan uzak bir görüntü çizen Cemaat’in kendini bu kadar açıkça ortaya koyup, riske girerek kavganın içinde yer almasının nedenlerini bilemiyorum doğrusu.
Ya kazanacaklarına çok eminler ya da her şeyi kaybetmeyi göze almalarını gerektiren bir tehditle karşı karşıya olduklarını düşünüyorlar.
Cemaat’e bağlı olduğu söylenen polis-yargı ittifakının MİT Müsteşarı Fidan’ı neyle suçladıklarını kimse tam bilemiyor.
Uhaa ve ÇÜŞŞ yani..
Gönülden
02-12-2012, 02:05
Devletin kadrolarina,
alni secdeye gidenleri coplayanlar gelecegine,
alni secdede olanlar gelsin daha evladir...
Konunun özüne dair...
AK parti cemaat catismasi oldugunu zannetmiyorum...
Kısa ve öz bir yorum olmuş :güzel:
Devletin hangi kadrosuna Allahı bilen, hak için mücadele veren kim gelirse gelsin bu millet üzerinden hesap yapıp dinsiz bir nesil özlemi güdenlerden iyidir..
Parti ile cemaati karşı karşıya getirecek bir durum yokken sadece bir olayı ölümüne kavga diye yazısına taşıyıp abartan Ahmet Altanın yazınını abartı buldum..
milletinadami
02-12-2012, 14:35
Bu Mit olayı mide bulandırıyor...
Zaman ve samanyolu gibi kurumlar bu işe çanak tutmakta...
Ama cemaatin geneli hükümetin yanında ve kendi medya kuruluşlarının tutumlarına bir anlam veremiyorlar...
Fethullah Gülen hocanın acilen bir beyan yapması gerek...
Çünkü din düşmanları ve postal yalakçıları şuan bayram yapmakta...
Ben Gülen'in Amerikadan emir alıp bu olayı tertiplediğine inanmak istemiyorum ama yavaş yavaş mantığım beni bu yola sürüklemekte,duygularım ise tersini söylüyor...
Allah Müslümanları bu işten güçlenerek çıkarsın...(AMİN)
Bu arada eğer bazı derin güçler hükümeti ve Başbakanı alaşağı etmek istiyorsa...
Şunu bilsin ki:
AVUÇLARINI YALAYACAKLAR....
Özgür Çağrı
02-12-2012, 17:01
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/430342_10150559787336559_192783116558_9193930_1841 128484_n.jpg
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.