fatih kısaparmak balon baskılı balon Yeni anayasa nasıl olmalı? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni anayasa nasıl olmalı?

Necip Fazıl
01-18-2010, 02:25
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, milletin temsilcileri tarafından yapılmış, millet tarafından onaylanmış bir anayasa yapılması gerektiğini söyledi.

Partisinin olağanüstü il kongresi için Denizli'ye gelen Kurtulmuş, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC)'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Yerel seçimlerde partisinin çok önemli bir sıçrama yaptığını ifade eden Kurtulmuş, SP'nin ortaya koyduğu siyaset tarzıyla, üslubuyla, muhtevasıyla Türkiye'de çok geniş kesimler tarafından takdir edilen bir parti olduğunu iddia etti.

Kurtulmuş, "Bir anlamda bizim sloganımızda söylediğimiz fark var. Bu fark her geçen gün daha çok ortaya çıkıyor. Milletimiz her geçen gün bu farkın biraz daha farkına varıyor. Yemin ediyorum ki Saadet Partisi bundan sonraki dönemde Türkiye'nin muktedir siyasetinin merkezi olacaktır ve Türkiye'nin ekonomi başta olmak üzere bütün birikmiş sorunlarına köklü çözümler uygulama imkanı bulacaktır." dedi.

Türkiye'de özellikle son yedi yıldır sürekli olarak kavga ortamında, siyaset yapıldığını ifade eden Kurtulmuş, "En ufak bir meseleden dahi iktidar ve muhalefet partileri polemik ortaya çıkarmayı, en ufak bir meseleden bile kavga siyaseti üretmeyi başarabiliyorlar. Bunun esas nedeni, Türkiye'deki Pandora'nın kutusunun açılmamasıdır. Pandora'nın kutusu da bu memleketin ekonomik zorluklarıdır, Bu memleketteki işsizliktir, bu memlekette artan yolsuzluktur, gelir dağılımı adaletsizliğidir. Kapanan fabrikalardır. Üretimi durdurulan işyerleridir. Çiftçilerimizin artık ürünlerinin ve arazilerinin beş para etmemesidir." diye konuştu.

17. IMF protokolüyle birlikte 2000 yılının başından itibaren başlayan sürecin Türkiye ekonomisini bütünüyle dışa bağımlı hale getirdiğini ileri süren Kurtulmuş, "Son 10 yılda mülkiyet el değiştirmiştir. Bakkalımız, manavımız, nalburumuz, manifaturacımız, mobilyacımız, şimdi en son da eczacımız, bunların hepsi gitmiş. Bunların hepsi mahallemizin toplumsal dokusunu, sosyal dokusunu ayakta tutan esnafımız, orta direk gitmiş, çökmüş, bunların yerine büyük alışveriş merkezleri gelmiştir. Her şehrin merkezinde ve kıyısında büyük alışveriş merkezleri dikilmeye başlamıştır. Buralarda ne oluyor, dışarıdan gelen yabancı mallar satılıyor. O ürünlerin marka bedellerini ödüyoruz. Ahmetler, Mehmetler sadece bu AVM'lerin yerlerini süpürmekten, bazı küçük hizmetleri üretmekten başka bir şey yapamıyor." şeklinde konuştu

İktidar ve muhalefet IMF'siz bir ekonomiyi nasıl ayakta tutmayı hayallerinden bile geçiremediğini iddia eden Kurtulmuş, "Modelleri düşük kur, yüksek faiz olduğu için böyle oldu. Dolar 1.45 dövizin üstünde böyle bir baskı var. Niçin düşük kur uyguluyorsunuz? Hani serbest piyasa vardı. Bunlar işine geldiği zaman liberal, işine geldiği zaman komünist gibi davranıyorlar. Bırakın dövizi, serbest piyasasında değerine gelsin.'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddialarının ciddi bir konu olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Bunu kahve köşelerinde tartışmak yerine, 5 kere yapılan darbelerin bir daha olmaması için yasal ve demokratikleşmelerin yapılması gerekir. Kameralar önünde 'aman darbe var, darbe yok, oda kozmikti-kozmetikti' bunlar son derece üslupsuz bir siyaset. Türkiye bu tartışmaları sürdüremez." ifadesini kullandı.

Geniş kesimlerin hak ve özgürlüklerini genişleten bir anayasa değişikliği yapılmadan Türkiye'nin demokratikleşmesinin mümkün olmadığını savunan Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Türkiye anayasasını yenilemek zorundadır. Bu konuda ittifak vardır. Türkiye bugüne kadar ya AB emriyle ya asker süngüsünde değiştirilmiştir. Hükümet dayatmadan vazgeçecek, muhalefete diretmekten vazgeçecek, milletin temsilcileri tarafından yapılmış, millet tarafından onaylamış bir anayasa yapılacak. Bunu yapmazlarsa, korkarım kozmik oda, kozmetik oda gibi tartışmalardan kurtulamayız."

(CİHAN)

redyellow
01-18-2010, 04:32
Sayın genel başkanı kutluyorum, güzel bir siyaset yürütüyor. İnşaallah ilk seçimlerde barajı aşıp meclise girerler, tbmmnın saadete ihtiyacı var.

Anayasa mutlaka tümden değiştirilmeli, özgürlükçü, insan haklarına saygılı bir anayasa yapılmalıdır.

SİYAH & BEYAZ
01-18-2010, 04:37
Kusura bakma ıste bu asla olmaz ana yasanın asla degıstırılmesı teklıf dahı edılemez maddelerı vardır. Bunlara elınızı surewrsenız yıne gecmıste ugradıgınız facıalara ugrarsınız

İntifada
01-18-2010, 04:43
Sayın genel başkanı kutluyorum, güzel bir siyaset yürütüyor. İnşaallah ilk seçimlerde barajı aşıp meclise girerler, tbmmnın saadete ihtiyacı var.

Anayasa mutlaka tümden değiştirilmeli, özgürlükçü, insan haklarına saygılı bir anayasa yapılmalıdır.

Özgürlükçü bir anayasa için temennilerinize sonuna akdar katılıyorum.Ama sp nin barajı aşması mümkün değil bana göre :)

redyellow
01-18-2010, 04:44
Kusura bakma ıste bu asla olmaz ana yasanın asla degıstırılmesı teklıf dahı edılemez maddelerı vardır. Bunlara elınızı surewrsenız yıne gecmıste ugradıgınız facıalara ugrarsınız

Değiştirilemez diye bir şey yoktur, değiştirilir.

redyellow
01-18-2010, 04:47
Özgürlükçü bir anayasa için temennilerinize sonuna akdar katılıyorum.Ama sp nin barajı aşması mümkün değil bana göre :)

Evyallah.

Benimki bir dilektir, inşaallah olur:)

olursa da iyi olacağını düşünüyorum ülke için.

Seyyah
01-18-2010, 04:49

Anayasa değiştirilemez değil, ilk 3 madde değiştirilemez teklif edilemez :)
Dil, bayrak vs..
Yakın zamanda değişecek şeyler belli rahat ol sen.

Sp ye gelince malesef bu gidişatla umutsuzum. Politikası kazanmak değil, kendinden olmayanı kendisine cok fena sogutmak. Bunun farkına varıp düzelme olursa o zaman belki barajı geçebilir.

redyellow
01-18-2010, 04:57
Anayasa değiştirilemez değil, ilk 3 madde değiştirilemez teklif edilemez :)
Dil, bayrak vs..
Yakın zamanda değişecek şeyler belli rahat ol sen.

Sp ye gelince malesef bu gidişatla umutsuzum. Politikası kazanmak değil, kendinden olmayanı kendisine cok fena sogutmak. Bunun farkına varıp düzelme olursa o zaman belki barajı geçebilir.

Sizin için yazmıyorum ama bu ilk üç madde değiştirilemez, teklif dahi edilemez diye bas bas bağıranlar ne hikmetse ordu şakşakcılığına gelince en ön sıraya geçiyorlar?

peki ihtilal olunca, darbe olunca bu anayasanın ilküç maddesini değiştirmeyi teklif etmeyi bırakın anayasayı tümden çöpe atmıyor mu bu darbeciler?

Dilimizi, bayrağımızı vs. tabiki değiştirmeyeceğiz, ama bunları ilk üçe değil tek madde halinde birinci sıraya yazabiliriz, bakın demek ki değiştirilebilirmiş ama özünden bir şey kaybetmezmişiz:)

Saadet için ben numan beyi beğeniyorum, iyi gidiyor.

Sizin umutsuz olmanız benim umutlu olmam normaldir:)

Seyyah
01-18-2010, 05:19
Sizin için yazmıyorum ama bu ilk üç madde değiştirilemez, teklif dahi edilemez diye bas bas bağıranlar ne hikmetse ordu şakşakcılığına gelince en ön sıraya geçiyorlar?

peki ihtilal olunca, darbe olunca bu anayasanın ilküç maddesini değiştirmeyi teklif etmeyi bırakın anayasayı tümden çöpe atmıyor mu bu darbeciler?

Dilimizi, bayrağımızı vs. tabiki değiştirmeyeceğiz, ama bunları ilk üçe değil tek madde halinde birinci sıraya yazabiliriz, bakın demek ki değiştirilebilirmiş ama özünden bir şey kaybetmezmişiz:)

Saadet için ben numan beyi beğeniyorum, iyi gidiyor.

Sizin umutsuz olmanız benim umutlu olmam normaldir:)

Değişir değişir o eski devir kapandı. Millet şekil bakımından değil, anlam bakımından inceleyip değerlendiriyor. Milletin vereceği tepki ise oydur yani onu değiştirin demektir ki değişecekde zaten.
Cok zorluk cıkacak, Chp ve kartel medya prim sağlamaya çalışacak ama şimdiye kadar ne edebildilerki etsinler er veya geç olacak bu.

Saadete gelince umutlu olmanıza sevindim. Umutsuz olun demiyorum zaten siz sizin ortamınızdan bakarsınız olaya, ben benim.
Benim cok siyaset konusan cevrem vardır Akpartili olsun Chpli olsun Mhp li olsun emin olun Saadet yerel seçimlerdeki kişiye verilen oylardan dolayı garip bir moda girdi. Sonuçta siyasi parti elbetteki hükümeti beğenmeyecektir beğense zaten siyasi parti olmazdı. Fakat politikası kendisini cok yıpratıyor farkında değil ve en acısı bunu bir başarı olarak nitelendirip yanlısın zaman zaman dozunu arttırıyor.
Saadetin oy potansiyeli oldugu kesim mağlumdur. Fakat izlediği politika ve diğer muhalefet partileri içinde geçerli kendisini desteklemeyen kesimi sadece sabitliyor bulundugu tercihe kenetliyor. Ve bu gidişatı bir başarı gibi analiz ettikçe işi zor... Ben saadet mecliste olmasını isterim acıkcası oy kaygısı bitince politikaları otomatikmen değişir ve uyum sağlar Akpartiye.
Hayırlısı bakalım 2011 de seçim meydanlarında CMhp nin içine birde S eklemeye devammı edecek yoksa daha mantıklı ve doğru politikalarmı izleyecek.:saygılar: