fatih kısaparmak balon baskılı balon Yeni HSYK ve hayal kırıklığı . - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni HSYK ve hayal kırıklığı .

EZEL
06-04-2011, 17:20
Anayasanın HSYK ile ilgili değişikliğine destek vermiş ve gönülden evet demiştik. Ancak geçenlerde görüştüğüm ve Evet cephesinde yer alan Hakim ve Savcı Arkadaşlarım; Durumdan pek memnun olmadıklarını, yeni seçilen Üyelerin özelliklede 1. Daire Üyelerinin kendileriyle görüşmediğini, hatta ve hatta Randevu bile kabul etmediklerini, meslekdaşlanna tepeden baktıklarını, eski Kurul Üyeleriyle daha rahat görüştüklerini ve bir dahaki seçimde durumun farklı olacağım, bu duruma Adalet Bakanlığının acil müdahale etmesi gerektiğini söylediler.
Bir hukukçu olarak arkadaşlarımdan duyduklarımı yadırgamadım. Çünkü epeydir Fakülteden, yurttan, dershaneden tanıdığımız kimi arkadaşların Ak Parti iktidarıyla bir yerlere gelip kendi arkadaş ve dostlarına mesafe koyduğunu, tepeden baktığını duyuyorduk ve görüyorduk zaten.
Ne diyelim "Kendim ettim kendim buldum" "Gelen gideni aratırmış" Atasözleri bir daha doğru çıktı. Son olarak bir makama gelipte Kibire kapılan insanların şirk (tanrıya ortak koşmak) içinde oldukları ve Cennet yüzü göremeyeceklerini unutmamak gerek...

Tarkan Ahıskalı
http://www.haberevet.com/yazar/20110518/2132/yeni-hsyk-ve-hayal-kirikligi.html

ak-sevdalı
06-04-2011, 19:03
anayasada HSYK nın değişikliğine kim ne için evet dedi onu bilemeyiz ama ben ve benim gibi birçok kişi yeni HSKY AK partili olanlar yada yandaşları seçilsin diye değil çok önemli bir görev üslenmiş olan HSYK nın işleyişinde yapılacak olan değişik için evet dedik devlet kurumlarında devletten aldıkları yetkiyi kötüye kullananlara durdemek için evet dedik HSYK seçilen yeni üyelerin nekadar AK partili olduğunu onalrı seçenlerin nekadar liyakattan çok siyasi görüşüne itibar ettiklerini bilemeyiz bilmediğimiz şey üzerinden yorum yapmamızda yakışıkalmaz fakat esas itibariyle bizden daha yetkili birgöreve getirmek için seçtiğimiz arkadaşlarımıza karşı seni ben seçtim ve seni tercih ettiğim için bana borçlusun gibi bir anlayış içinde olmamız işleyişinden memenun olmadığımız bir kurumun düzelmesi için yapılan kanun değişikliği sizce amacına nekadar ulaşmış olur haksız bir suçlamada yapmış olmayım arkadaşlar ralarında illede bir beklenti olduğu için ilişki kurmazlar fakat ilişki nekadar iyiniyetli olsada bazı makamlar ilişkileri sınırlı tutmayı gerektirir diye düşünüyorum katılınır yada katılınmaz şahsi düşüncem devlet kurumlarında görev yapan hiç bir görevlinin göreviyle ilgili kısmında siyasi fikrini ön planda tutarak davranmasını istemem tasvip etmem görevle siyaseti karıştıranlar herzaman şahsi çıkarlarını önplanda tutarlar