fatih kısaparmak balon baskılı balon Yüzmede Türkiye'yi temsil etmek istiyor - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüzmede Türkiye'yi temsil etmek istiyor

EZEL
10-16-2010, 16:56
Kahramanmaraş'ta doğuştan 2 kolu olmayan 8 yaşındaki Sevilay Öztürk, öğretmenleri, arkadaşları ve ailesinin desteğiyle hiçbir şeyin eksikliğini hissetmiyor. Ayaklarıyla yazan Sevilay, yüzme dersleri de alarak, Türkiye'yi başarıyla temsil eden bir sporcu olmak istiyor

http://www.netgazete.com//Resources/2010/10/15/732617_1.gif

http://www.netgazete.com//Resources/2010/10/15/732617_2.gif

http://www.netgazete.com//Resources/2010/10/15/732617_3.gif
KAHRAMANMARAŞ - AA - Kahramanmaraş'ta doğuştan 2 kolu olmayan 8 yaşındaki Sevilay Öztürk, öğretmenleri, arkadaşları ve ailesinin desteğiyle hiçbir şeyin eksikliğini hissetmiyor. Ayaklarıyla yazan Sevilay, yüzme dersleri de alarak, Türkiye'yi başarıyla temsil eden bir sporcu olmak istiyor.
Bülent-Hülya Öztürk çiftinin ilk çocukları olan Sevilay, doğuştan kolları olmadan dünyaya geldi. Genç çift kolsuz doğan çocukları Sevilay'ı yaşadıkları ekonomik sorunlara rağmen en iyi şekilde büyütmeye çalıştı.
Bir fabrikada çalışan baba Bülent Öztürk, eşiyle akraba evliliği yaptığını belirterek, Sevilay'ın bu akraba evliliğinden dolayı engelli dünyaya gelmiş olabileceğini söyledi.
İlk başta büyük sorunlar yaşadıklarını dile getiren Bülent Öztürk, "Ne yapacağımızı bilmiyorduk. Psikolojimiz çok kötüydü. İşten eve evden i şe gider hale gelmiştim. Sokağa dahi çıkamıyordum. Ama sonra düşündüm, 'kader' dedim. Kızımı en iyi şekilde yetiştirmeye karar verdim. İki yıl ana okuluna gitti. Toplumdan dışlanmasın istiyordum. Geldiğimiz noktada Sevilay hayata sıkı sıkıya bağlandı. Şimdi 2'inci sınıfa gidiyor. Dersleri çok iyi. Herkes okulda ona yardımcı oluyor. Engelli olduğunu hissettirmiyorlar" diye konuştu.
Egemenlik İlköğretim Okulu 2-B sıfında öğrenimine devam eden Sevilay, sınıfın en sevimli öğrencileri arasında yer alıyor. Arkadaşlarıyla şakalaşan, oyunlar oynayan küçük Sevilay derslerinde de oldukça başarılı. Ayaklarıyla yazı yazan Sevilay'ın derslerindeki başarısı da diğer öğrencilere örnek oluyor.
Sınıf Öğretmeni Nezihan Keskin Sevilay'ın hayat dolu bir öğrenci oldu ğunu belirterek, "Ona kollarının olmadığını hiçbir zaman hissettirmiyoruz. Arkadaşlarıyla beraber oturuyor, onlarla oyun oynuyor, ders çalışıyor. Kendisinden memnunuz ve çok seviyoruz. İleride daha da başarılı bir öğrenci olacağına inancım tam" diye konuştu.
Sürekli gülen, her soruya cevap veren minik Sevilay, derslerinde daha da başarılı olmak isteğini söyledi. Ayaklarıyla yazı yazdığını ve bunu çok kolay öğrendiğini belirten Sevilay, arkadaşlarının, öğretmenlerinin kendine her konuda yardımcı olduğunu anlattı.
Kendisi gibi iki kolu olmayan Kahramanmaraşlı milli yüzücü Beytullah Eroğlu'nun yüzmedeki başarısını öğrenen küçük Sevilay, bir ay önce yüzmeye başladı.
Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu ile tanışan Sevilay şimdi havuzda yüzme dersleri alıyor.
Yıllardır bedensel engelli sporculara destek veren Osman Çullu, Sevilay'ın suya çok çabuk adapte olduğunu ve gelecekte kendisinin başarılı bir sporcu olacağını söyledi. Bugüne kadar yüzlerce engelli sporcu ile çalıştığını anlatan Çullu, "Çok zorlandığımız anlar oldu. Ancak Sevilay kadar çabuk uyum sağlayan bir sporcu ile hiç karşılaşmadım. Kendisi çok cesaretli ve küçüc ük bedenine rağmen sudan hiç korkmuyor. Hergün havuza geliyor ve simitle ders veriyoruz. Böyle devam ederse yüzme branşında Türkiye'ye önemli başarılar getireceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Bedensel engelli milli yüzücü Beytullah Eroğlu, kendisi gibi 2 kolu olmayan Sevilay'ı eğitim gördüğü okulda ziyaret etti.
Sevilay'la çok iyi arkadaş olduklarını söyleyen Eroğlu, "Sevilay derslerinde de çok iyi. Yüzmeye başladığını öğrenince çok sevindim. Her konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Beraber antremanlara geliyoruz. Babası vardiyalı çalıştığı için babam Mustafa Eroğlu ile birlikte Sevilay'ı evinden biz alıyoruz ve havuza geliyoruz. Yüzmede çok başarılı olacağını düşünüyorum. Bana yarışmaları soruyor. Yurt dışındaki müsabakalara katıldığımı öğrenince daha çok heyecanlanıyor. 'Ben de gideceğim' diyor. Birlikte güzel bir ekip olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabak çı da, Sevilay'ın başarılı olması için bütün imkanlarını kullandıkların ı belirterek, "Henüz çok küçük ama müthiş bir azmi var. İnanın gözlerimiz doluyor. Zaten şehrimiz bedensel engelliler yüzme milli takımının en önemli alt yapısını oluşturuyor. Bir kaç yıl sonra Sevilay'la birlikte milli takımımız daha da güçlenecek" dedi.
http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?NewsID=732617