fatih kısaparmak balon baskılı balon Zaman'dan tiraj patlaması, işte rakam - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zaman'dan tiraj patlaması, işte rakam

M.Atilla
10-20-2010, 18:15
Bazı gazeteler tirajlarını önemli oranda artırırken diğerleri adeta çakıldı. İşte Zaman'ın son tirajı:

Geçen haftanın gazete satışları belli oldu. Yaz döneminde tiraj kaybeden Zaman yeni dönemde büyük atağa geçti. İşte 11.10.2010 - 17.10.2010 tarihleri arasındaki gazete satış raporu;

http://image.samanyoluhaber.com/Images/Resim/Images/News/20101020/tiraj.jpg

Hüdaverdi
10-20-2010, 18:25
Ben okuyamıyorum bu gazeteyi.Sadece yazarlara bakarsam bakıyorum haberlerine bakamıyorum.Değişik bir yüzü olduğundan olsa gerek.
Birazda bizim ağzımızdan konuşmuyor,Yani Vakit gibi değil.Çok basit haberler,biraz mahalle ağzı olması lazım ;D

Özgür Çağrı
10-20-2010, 18:26
Öğrenciler üniversitelerine başladı abonelikler yaptırıldı haftayada yaklaşık 30 bin artar sonra yavaş yavaş artmaya devam eder. Zaman her yıl bu aylarda patlama yaşar :)

M.Atilla
10-20-2010, 18:42
bu ay içinde biraz daha artar..çünkü sınavlara hazırlananlara zaman denemeleri başlıyor...

İntifada
10-20-2010, 19:44
eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla yeni abonelikler çoğaldı anlaşılan...

Terennüm
10-20-2010, 19:48
eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla yeni abonelikler çoğaldı anlaşılan...

asında bu söylediklerin bir dahaki hafta yansır tiraja

Menderesay
10-20-2010, 20:03
İngilizce eğitim görenlerinde today's zaman'a üye olmalarında fayda var..

Delilin NuR
10-20-2010, 20:03
Çok güzel...
Dahada yükselir inşAllah...
Zaman yeni şafak vakit yeni asya vb.gazetelerin halk tarafından okunması ilgi görmesi beni çok mutlu ediyor...
Ahlaksız haberlerle dolu gazeteler alınacağına okunacağına zaman gibi kaliteli ahlaka önem veren gazeteler alınsın...

Mavera
10-20-2010, 21:33
su sözcünün tirajina sasiriyorum.. bu iftira, yalan, camur atan kagit musvettesi nasil bu kadar traj yapiyor!

Hüdaverdi
10-20-2010, 23:43
su sözcünün tirajina sasiriyorum.. bu iftira, yalan, camur atan kagit musvettesi nasil bu kadar traj yapiyor!Baktım bende şaştım bi da baktım bir daha şaştım ;D
Oysa ne sokakta nede gittiğim yerlerde hiç bu gazeteyi görmem.
1 kere gördüm,o da eniştem alıyordu o kadar ;D
Bir ayak var.cumhuriyet gibi yol izliyorsa...

EZEL
10-20-2010, 23:47
su sözcünün tirajina sasiriyorum.. bu iftira, yalan, camur atan kagit musvettesi nasil bu kadar traj yapiyor!

Fiyatı ucuz kahvehaneler alıyor neden artsın .

Mavera
10-20-2010, 23:52
fiyati ucuz tutmalarinin nedenide kahvane gibi ortamlara girip daha cok kitlleye ulasmak..

manifesto
10-20-2010, 23:53

ben de şimdi ona bakıyorum..şu gazete müsvettesine para verenler kimler acaba..çok ilgiç..

unnamed
10-20-2010, 23:54
benim icin gazetede okunabilirlik onemli...
Ben hem Sabah gazetesine hemde Akite aboneyim...
Sabah hemen gazeterimi alirim...
Bizim binada iki kiside Zaman okuyor..
Onlarin birkere gazeteyi ordan aldiklarini gormedim...
Birikir birikir en sonunda pislik olmaya baslar geridonusume atarim...
O yuzden traj benim icin fasa fiso...

Mavera
10-20-2010, 23:58
gazete konusunda cok seciciyimdir gerci internet cikti cikali ve yurtdisinda olmam hasabiyle gazete okuyamaz olduk ama burada bile zaman, aksiyon ve sizintiyi özellikle getirtiyorum zaman benim icin bir bilgi dagarcigidir, her sayfasini sindire sindire okur bazen bazi yazilari tekrar okurum..
türkiyede oldugum zamanda vakit, taraf ve radikali her gün okumaya özen gösteririm burada bazen gazetecilerin önünden gecerken denk düserse sabah ve hurriyet alip söyle köse yazarlarina bir göz atarim.

İntifada
10-21-2010, 00:03
benim icin gazetede okunabilirlik onemli...
Ben hem Sabah gazetesine hemde Akite aboneyim...
Sabah hemen gazeterimi alirim...
Bizim binada iki kiside Zaman okuyor..
Onlarin birkere gazeteyi ordan aldiklarini gormedim...
Birikir birikir en sonunda pislik olmaya baslar geridonusume atarim...
O yuzden traj benim icin fasa fiso...

zaman gazetesi böyle bir yol sergiliyor...
insanların traja göre gazete seçeceğini benimsemişlerdir...
buda onların düşüncesi ama açıkçası benim mantığımla özdeşleşmiyor...
okuyunca bana gereken bilgiyi veren,tamam yazmış adam diyeceğim gazeteleri tercih ederim...
her zaman ilk tercihim yeni adıyla akit,olmazsa star,oda olmazsa taraftır...
ama zaman haftada bir alırım sofra bezi yerine kullanırım bunu hakaret olsun diye söylemiyorum gerçekten sofranın altına açılınca ne iyi randumanı veren gazete zaman su geçirmez bişey yapmaz...

EZEL
10-21-2010, 00:07
Benm beğendiğim gazete "TÜRKİYE" Gazetesi

unnamed
10-21-2010, 00:13
zaman gazetesi böyle bir yol sergiliyor...
insanların traja göre gazete seçeceğini benimsemişlerdir...
buda onların düşüncesi ama açıkçası benim mantığımla özdeşleşmiyor...
okuyunca bana gereken bilgiyi veren,tamam yazmış adam diyeceğim gazeteleri tercih ederim...
her zaman ilk tercihim yeni adıyla akit,olmazsa star,oda olmazsa taraftır...
ama zaman haftada bir alırım sofra bezi yerine kullanırım bunu hakaret olsun diye söylemiyorum gerçekten sofranın altına açılınca ne iyi randumanı veren gazete zaman su geçirmez bişey yapmaz...

Bir sure o camianin iconde kaldigim icin o trajin nasil oldugunu biliyorum...
Abi siz esnafsiniz tukkana bir eve bir...
Sizin maddi durumunuz iyi size 5 tane yaziyoruz...
Benim ustume 4 tane yapmislardi...
Iptal ettirne kadar atla karayi secmistim...

manifesto
10-21-2010, 00:17
Bir sure o camianin iconde kaldigim icin o trajin nasil oldugunu biliyorum...
Abi siz esnafsiniz tukkana bir eve bir...
Sizin maddi durumunuz iyi size 5 tane yaziyoruz...
Benim ustume 4 tane yapmislardi...
Iptal ettirne kadar atla karayi secmistim...

İyi de insanların gazeteye abone bulması kadar dopal ne var.Milli gazetenin abonesi yok mu? akit gazetesinin abonesi yok mu? doğan gazetelerini petrol ofislerinde bedava dağıtıyorken zaman'a abone olanların sanki ayıp bir iş yapıyorlarmış gibi lanse edilmesi çok yerinde değil..
hem traja bakın derim ben önce hadi 200-300 bin aboneyi budan sayın ya geri kalan 400-500 bin abone okur? bence gereksiz yerden bakıyorsunuz

Özgür Çağrı
10-21-2010, 00:21
Sadece eğitim kurumlarında okuyan yüzbinlerce insan var çalışan var ve %90 abone yapıyorlar zamanında benim hocalarıma 3 tane geliyordu sızıntı biri köye biri eve biri dersaneye geliyordu.
Bu yüzden tirajlar bence önemli değil. Taraf 44 bin okuru var ama gündem belirliyor. Vakit 70 bin satıyor ama yer yerinden oynuyor zaman 1 milyon satıyor ama kime satıyor o önemli :)

Mavera
10-21-2010, 00:21
benhur ne kadar abone, ne kadar tiraji varin ne önemi var ki.. önemli olan sahsi olarak begeniyormuyum, severek okuyormuyum bitmistir..
zaten tiraja göre gazeteye deger verseydik akit ve tarafin tiraji pek icacici degil ama etkileri bütün türkiyeyi kapsiyor ;)

unnamed
10-21-2010, 00:23
İyi de insanların gazeteye abone bulması kadar dopal ne var.Milli gazetenin abonesi yok mu? akit gazetesinin abonesi yok mu? doğan gazetelerini petrol ofislerinde bedava dağıtıyorken zaman'a abone olanların sanki ayıp bir iş yapıyorlarmış gibi lanse edilmesi çok yerinde değil..
hem traja bakın derim ben önce hadi 200-300 bin aboneyi budan sayın ya geri kalan 400-500 bin abone okur? bence gereksiz yerden bakıyorsunuz

BENHUR hemen savunmaya gecmeye gerek yok kardesim...
Karalama edasi ile yorum yapmiyoruz...
Ben olanlari soyledim sadece...
Iclerinde bir tek Akit in bileginin hakkiyla o traji yaptigina eminim ben...

Terennüm
10-21-2010, 11:30
milletin okuma alışkanlığı yoksa bunda gazetenin suçu ne olaki?bence zaman gazetesine teşekkür edilmeli..güzel bir yol izliyor hiç okumayan bir millete biraz olsun okuma alışkanlığı kazandırdığı için..gelelim abonelik mevzuna..burada yapılan bedava dağıtılıyor veya iki üç abone yapılıyor muhabbetine..bu gazetelerin bedeli faturalaru-ılyla birlikte kimin aboneliği varsa ondan tahsil edilir..kimse sizden ücretini istemez merak etmeyin...kapıın önünde duruyorsa o abonenin sorunu..ben gazetenin ve medyanın ne kadar önemli olduğunu yaşadığım için biliyorum..bu milet 5.kol faaliyetlerinden bozulmuştur...onun için gazete ve medya önemini bilen biri hem evine hem işine gazte alıyorsa bunu niye elştirisiniz ki?

hipermuhafazakar
10-21-2010, 14:00
Adem abiye katılıyorum. Artı Türkiyedeki statükocu - ergenekonun düğmesi egemen basınla başa çıkabilecek, onları durdurabilecek bir traj lazım ! O rakamda o gazetenin okunması kadar önemli birşey. Eskiden ne oluyordu örneğin hatırlayın 28 şubat sürecini ! O zamanda basında çıkan haberlerin 90'lı yalandı ve darbecilerin servisiydi ! Bunu Can Ataklı bile itiraf etmişti. Bunları deşifre edecek bir gazete ve trajı yoktu Türkiyede. Ve yıllar yılı 33 dereceden mason olanların, İstanbul mason locası başkanlığı yapanların gazeteleri, 70'lı yıllardan beri cuntalarda çalışmış kişilerin gazeteleriyle, beyaz türklerin gazeteleriyle bu ülke bir azınlık istediği gibi at oynattı 10 senede bir darbelere maruz kaldı ve gelişemedi Türkiye. Basındaki güçleri sayesinde ülkemizde milli olmayanlar gizli iktidar oldular ! Ve bunlar şuanda biraz güç kaybetselerde hala daha doğan medyasında , cumhuriyette, akşam grubunda, sözcü ile vs çabalıyorlar kendi işlerine gelenlere. Düğmeye basıldığında örneğin,

- Danıştaya saldırı olduğunda
- Cumhuriyet gazetesinde 'bomba' atıldığında
- Diğer provakasyonlar olduğunda
- AK Partiye kapatma davası açıldğında
- Statükocuları koruduklarında (mesele amet necdet sezeri)
- Ergenekoncular yakalandığında
- Ergenekonun delil klasörleri açıldığında, gizli tanıklar konuştuğunda
- Başörtüsü yasağı 411 milletvekili ile kaldırılğı zamanlarda
- Kurbanda, başörtüsünde, ramazan ayında
- AK Parti 2002'de başa geldiğinden itibaren linç edilmesiyle

vs gördük unutmadık bunların hala daha hazır kıta milltin kuyusunu kazmak için beklediklerini. Bu örnekler o kadar çoğaltılabilirlki... Ama işte Zaman var, yüksek trajı artık biraz daha adam oldular, öyle 28 şubatlardaki kadar işlerini yapamıyorlar çünkü karşılarında 700-800 bin trajlık ZAMAN Gazetesi var. Anında araştırıp deşifre ediyor bunları kepaze ediyor. Ve eğer Zaman'ın trajı 1 milyon olsa artık belki adam olacaklar, yazılan hain senaryolara provakasyonlara uygun yazılarla çıkamayacaklar ezilecekler. Ergenekonu sulandıramayacaklar vs.
Kısaca traj çok önemlidir. Buna elinden gelen katkıyı sağlayanlarda millet için büyük bir fedakarlık yapıyorlar.

M.Atilla
10-21-2010, 17:14
zaman hakkında bazı abartılar olsa da -yorumlarda da görülüyor bu- bu Türkiye'nin en çok okunan gazetesi imajını değiştirmez..zaman gerçekten internet kanalıyla olsun gazete kanalıyla olsun en çok takip edilen ve köşe yazılarının da en çok tartışılıp konuşulduğu gazetedir..bu yaklaşık 800bin abonenin hepsi gazeteleri okumayıp bir kenara atacak değildir...tabi ki bir kişiye 5 abonelik falan olduğu doğrudur ancak bu olay çok da sık karşılaşılan bir durum da değildir..zorla abonelikler, abone olduktan sonra iptalinin zor olması gibi durumlar kesinlikle olmamaktadır..Sonuç olarak Zaman Gazetesi Türkiye'nin gündeminin en iyi şekilde yansıtan ve gündem belirleyen bir gazetedir..