fatih kısaparmak balon baskılı balon Zeytinburnu-Der Miraç Kandilinde Açılışını Yaptı. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zeytinburnu-Der Miraç Kandilinde Açılışını Yaptı.

Ammar
06-29-2011, 13:55
Peygamber Mekteplerinden Bir Mektep Açıldı

Sayıları hızla artan hayır derneklerine bir yenisi daha ekledi. Kısa adı Zeytinburnu-der olan (Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Zeytinburnun`da hizmete açıldı.

İSTANBUL - Merkez Zeytinburnu ilçesinde kısa adı Zeytinburnu-Der olan Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hem açılışı, hem de Miraç gecesini ihya etmek amacıyla bir Mevlit programı düzenledi.

Saat 20.30`da dernek binasında gerçekleşen programa halk yoğun bir ilgi gösterdi. Abdurrahman Yıldız`ın okuduğu mevlitten sonra yemekler yenildi. Ali Haydar hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan Zeytinburnu-der Başkanı Naif Damar, Zeytinburnu-Der`in açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Daha sonra Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Resulullah`ın Miraç`a çıkışı ve orada gördüğü olağanüstü olayların anlatıldığı bir konuşma yaptı. Göktaş hoca konuşmasında, namazın farz kılınması ve namazın önemi üzerinde durularak, katılımcılardan bu geceyi ibadet ve bol bol dua ve istiğfarla geçirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Miracın gerçekleşmesinden önceki Mekke`deki Müslümanların yaşadığı sıkıntılara değinen Mehmet Göktaş, Peygamberimizin Miraca çıkmadan önce Mekkeli müşriklerin Müslümanlara her türlü işkenceyi yaptığını, boykot uyguladıklarını, ardından Peygamberimizin amcası ve eşi Hz Hatice`nin vefat ettiğini belirtti. Tüm bunlardan sonra peygamberimizin Taif`e gittiğini ancak burada da taşlandığını anlattı. Peygamberimizin Taif`te karşılaştığı tavırdan dolayı çok üzüldüğünü, bu sıkıntılardan sonra bir şeylerin olması gerektiğini söyleyen Göktaş hoca, Miraç peygambere(as) Allah`ın bir ikramı bir izzeti, ona bir desteği ve onu motive etmesidir. İşte Miracın böyle bir mana alemi, böyle bir sıkıntı döneminde gerçekleştiğini ifade etti.

Yoğun katılımın gözlendiği program, AbdurrahmanYıldız`ın yaptığı dua ve ardından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile son buldu. Mahsum Altun - İLKHA

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/06/29/1_1309330158.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/06/29/2_1309330199.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/06/29/3_1309330236.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/06/29/4_1309330266.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/06/29/5_1309330295.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/06/29/6_1309330329.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/06/29/8_1309330364.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/06/29/9_1309330386.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/06/29/10_1309330413.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23871.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23872.jpg

zeytinburnuder.org

Hüdaverdi
06-29-2011, 13:57
Yemekli fotoyu kaldıralım akıncı görürse krize girer ;D

Ammar
06-29-2011, 14:01
girsin bende girdim. ben yetişemedim zaten :D

İntifada
06-29-2011, 15:26
Allah sayılarını arttırsın...

Yemekli fotoyu kaldıralım akıncı görürse krize girer ;D

;D;D;D;D
he la bi dahaki dernek açılışından haberimiz olsunda molla erkenden tencereyle gideyim :)

Hüdaverdi
06-29-2011, 15:32
Böyle yemek veriliyorsa add derneğine bile giderim ;D
İnsanın canı çekiyor valla.
Bulgur,yoğurt,kebab sanırım oradakiler ?

İntifada
06-29-2011, 15:34

la başka türlü nasıl sempatizan toplayacak bunlar ;D
valla tencereyi alıp gitmek lazım doldur molla diye ;D;D

Hüdaverdi
06-29-2011, 15:35
Doğru söyle hacı kurabiye pasta limonata yemek içmek için yalçın başkan gibi düğün düğün dolaşıyor musun ?

İntifada
06-29-2011, 15:37
Doğru söyle hacı kurabiye pasta limonata yemek içmek için yalçın başkan gibi düğün düğün dolaşıyor musun ?

yok hacı kütahyada çok salon yok olanlarda beni mimledi daha almıyorlar kapıdan ;D

Ammar
06-29-2011, 16:04
Allah sayılarını arttırsın...

;D;D;D;D
he la bi dahaki dernek açılışından haberimiz olsunda molla erkenden tencereyle gideyim :)

tamam inş. kütahyada açılınca haber ederim. istersen kova ile gel :)

inasnın canı çekiyor tabi çekmez mi ? iftar yemeği verilmiş. ben 21:30 gibi gittim içeride gidemedim. biraz rahatsızdım. onun için yemekler nedir bilmiyorum. arkadaşlara sormak hiç aklıma gelmedi.

İntifada
06-29-2011, 16:21
inasnın canı çekiyor tabi çekmez mi ? iftar yemeği verilmiş. ben 21:30 gibi gittim içeride gidemedim. biraz rahatsızdım. onun için yemekler nedir bilmiyorum. arkadaşlara sormak hiç aklıma gelmedi.

;D;D;D
bana diyeydin ben gitseydim ;D

Ammar
06-29-2011, 16:26
;D;D;D
bana diyeydin ben gitseydim ;D

sende açgöz olduğunu demedin ki hiç :) yoksa derdim sana kaçırma diye ramazanda eğer verirlerse haber ederim :)

İntifada
06-29-2011, 16:29
sende açgöz olduğunu demedin ki hiç :) yoksa derdim sana kaçırma diye ramazanda eğer verirlerse haber ederim :)

molla ramazanda ben sana iftar yaptırırım ;D
türk ocağında en kralından...

Ammar
06-29-2011, 16:52
hayırlısı inş. en kral olmazsa yemem ona göre :)

İntifada
06-29-2011, 16:53
hayırlısı inş. en kral olmazsa yemem ona göre :)

ağustosun kredisini çekmem iftara götürürüm seni molla ;D

Ammar
06-29-2011, 16:56
okul bitmişti değil mi :) bitmişse olur. bitmemişse öğrenci parasını yemem yetim parasından beter be :)

İntifada
06-29-2011, 16:58
okul bitmişti değil mi :) bitmişse olur. bitmemişse öğrenci parasını yemem yetim parasından beter be :)

;D;D
okul bitmese sana kredi yedirirmiyim molla

Ammar
06-29-2011, 17:01
;D;D
okul bitmese sana kredi yedirirmiyim molla

he iyi o zaman. gerçi senin tencere ile yemeye hucum etmenden belli idi. :)

unnamed
06-29-2011, 17:29
la ramazanda bi program yapacaz zaten...
molla gelirsin sende(:

Hüdaverdi
06-29-2011, 17:32
Kebab çok güzel oluyor.
En son Ankarada yemiştim.
Ekmekleri etin altına koyuyorlar,ne güzel kkusu yağı ekmeğe siniyor.
Yanında da bulgur,yoğurt.
Dehşet bir şey vallahi.

İntifada
06-29-2011, 17:33
Kebab çok güzel oluyor.
En son Ankarada yemiştim.
Ekmekleri etin altına koyuyorlar,ne güzel kkusu yağı ekmeğe siniyor.
Yanında da bulgur,yoğurt.
Dehşet bir şey vallahi.

iskenderimi diyon la...

Hüdaverdi
06-29-2011, 17:35
Evet iskender sanırım.
Çok güzel oluyor vallahi.
Gerçi hayatımda 2 kere yedim,ikisini de Ankara da yedim,1 ay kadar önce yemiştim en son,canım çekti vallahi :S
Gidip sucuklu kuruyu ısıtayım onun niyetine.

Ammar
06-29-2011, 17:35
la ramazanda bi program yapacaz zaten...
molla gelirsin sende(:

neden olmasın :) yemek elden su benden olsun :)

İntifada
06-29-2011, 17:37
Evet iskender sanırım.
Çok güzel oluyor vallahi.
Gerçi hayatımda 2 kere yedim,ikisini de Ankara da yedim,1 ay kadar önce yemiştim en son,canım çekti vallahi :S
Gidip sucuklu kuruyu ısıtayım onun niyetine.

;D;D;D
hacı çakma iskenderi 10 numara yaparım he ;D

neden olmasın :) yemek elden su benden olsun :)
güreş senden olsun ;D

Hüdaverdi
06-29-2011, 17:38
He babamda yapar ;D
En son yediğimin eti çok sağlamdı baya.

Ammar
06-29-2011, 17:39
ben güreşemem yaw :) ben hakemlik yaparım :)

İntifada
06-29-2011, 17:43
He babamda yapar ;D
En son yediğimin eti çok sağlamdı baya.

;D;D;D
bende en son kiremitte yemiştim harbiden sağlamdı ;D

Hüdaverdi
06-29-2011, 17:45
Ne kremiti ?
Valla yediğim yer sağlamdı ücretide sağlamdı gerçi,neyde yaptılar bilemicem.

İntifada
06-29-2011, 17:47
Ne kremiti ?
Valla yediğim yer sağlamdı ücretide sağlamdı gerçi,neyde yaptılar bilemicem.

kiremitte servis la işte :)
güveç gibi düz kiremitten kaplar var onda yapıp getirilıyor...
ama fena yani ;D

Ammar
07-16-2011, 15:03
Zeytinburnu-Der Beraat Gecesini İhya Etti

Zeytinburnu`nda faaliyet gösteren İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zeytinburnu Der Şaban`ın 15. gecesi olan Beraat Kandili`ni büyük bir aşkla ihya etti.

Müslümanlar için büyük bir önemi olan hayırlı gün ve gecelerden olan Beraat Kandili, ülkemiz ve dünyada büyük bir heyecanla ihya edilirken, Zeytinburnu’nda da Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen bir programla ihya edildi.

Dernek binasında yapılan programa yoğun bir ilgi vardı. Ali Haydar hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Bilal Şayık, Ayhan Tekbaş ve Basri Aşkın’ın okudukları Cevşen-ül Kebir duasına katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Murat Filiz gecenin anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Filiz konuşmasında, “Allahu Teala zamanlar içerisinden mukaddes zamanlar. Mekanlar arasında da mukaddes mekanlar yaratmıştır. Mekanların kutsal olanları mescidi haram mescidi nebevi ve mescidi aksadır. Zamanların içerisinden de Üç kutlu ay vardır. Allahu taala bu ayları mübarek kılmıştır. Recep, Şaban ve Ramazan. Bunlar zamanların efendisidir.

Bu mübarek zamanların içerisinde de mübarek geceler vardır. Bu gece o mübarek geceler içerinse olan mübarek Beraat gecesindeyiz. Beraat kelime anlamı, “Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulmak” Dînî literatürde ise: “Günahlardan arınmak, temize çıkmak, ilahî af ve rahmete nail olmak” anlamına gelir. Bu gece üç ayların tam ortasında olan bir gecedir. Yani bu gece kurtuluş gecesidir.

Yüce Rabbimiz, bu gecede kendisine samimiyetle yönelen kullarına rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifa kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sınırsız ikramlarına davet etmektedir.

Bu konuda Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve `Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim! Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim" Bu itibarla, Berat Gecesi`ni idrak eden herkes, Bir hadiste belirtildiğine göre Allah, Beraat Gecesi’nde dünya semasına iner ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüylerinin adetlerinden daha çok sayıda günahı affeder. Bu gece tercihler gecesidir. Bu gece uyanıkların gecesidir. Allahı tercih edenler kazanmıştır.

Bu geceyi rutin bir gece gibi gören, sıradan bir gün gibi görüp dünya hayatiyle meşgul olanlar kaybetmiştir. Bu gece kendimizi muhasebe çekme gecesidir. Bu gece muhasebeni yapmadan ellerimizi semaya kaldırıp hıçkıra hıçkıra ellerimiz titriye titriye ağlayarak Allaha yalvarmadan yatağa girersek inanın kardeşlerim gafillerden oluruz.” Filiz, bu geceyle ilgili ayet ve hadislere yer verdiği konuşmasının ardından yaptığı duadan sonra Kuran-ı Kerim tilaveti ile Program verilen ikramlarla sona erdi.

Mahsum Altun / Doğruhaber

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/07/16/zeytinburnu_1310799407.jpg

http://www.dogruhaber.com.tr/upload/image/2011/07/16/zeytinburnu_1310799436.jpg

Ak_Kelebek
07-16-2011, 16:05
Allah niyetlerini kabul etsin.

Ammar
07-16-2011, 18:50
Allah razı olsun kardeşim

Ammar
07-17-2011, 17:32
Zeytinburnu-Der`den Tesettür Semineri
İstanbul`da faaliyette bulunan Zeytinburnu-Der, Türkiye genelinde başlatılan "Tesettür Seferberliği" kapsamında tesettür semineri düzenledi.

İSTANBUL - Zeytinburnun`da faaliyet gösteren İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zeytinburnu-Der, "Tesettür Seferberliği" kampanyası çerçevesinde dernek binasında bir seminer düzenledi. Seminerde, tesettürün Allah`ın emri olduğuna dair ayet ve hadisler okunarak, tesettürün toplumsal boyutları ele alındı.

16 Temmuz Cumartesi günü Saat: 21.00`de başlayan seminerde eğitimci Nurettin Bilgiç, tesettür`ün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Bilgiç konuşmasında, "Özellikle bu yaz günlerinin sıcaklığında, çok ciddi bir şekil de insanların nefsini şehveti azdıran manzaraların çokluğu ve pek çok zamanda ağızda sakız haline getirilen fakat gereği layıkıyla yapılmamış yapılmayan tesettür meselesinin özerinde çok ciddi bir şekilde durmalıyız.
Bütün İslami kavramlar gibi maalesef tesettür kavramı da dejenere edilmiş yanlış manalar yüklenilmiş ve ehil olan veya olmayan bilgisi olan olmayan pek çok kişi tesettür hakkında şu veya bu şekilde açıklamalarda yorumlamalarda bulunmuştur bulunmaktadır.

Özellikle kimi nefsine düşkün menfaati peşinde giden alim kılıklı pek çok belamların bu konudaki yanlış yorumlamaları, ehemmiyetle tesettür konusunun üzerinde durulması gerektiği ihtiyacını doğurmaktadır" dedi.

Tesettür ile ilgili Kuran`da çok açık olduğu kesin ayetler ise şöyle:
Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok yarlığayıcı ve çok esirgeyicidir" (El-Ahzâb, 33/59)."Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Başörtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah`a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin" umduğunuza nail olasınız" (en-Nûr, 24/31)."Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır" (en-Nûr, 24/60).

Tesettürle ilgili sahih hadisler:
Umeys`in kızı Esma`dan nakledildi. Dediki: Resulüllah (s.a.v) bir gün Hz. Aişe`nin (r.anha) evine girdi. Kızkardeşi Esma yanında idi. Üzerinde Vücudunun her tarafını örten ve yanları geniş bir elbise vardı. Resulüllah (s.a.v) onu görünce kalkıp dışarı çıktı. Hz. Aişe (r.anha) kız kardeşine "buradan uzaklaş Resulüllah (s.a.v) sende hoşlanmadığı bir şey gördü" dedi. Hz. Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah (s.a.v) içeriye girdi.Hz. Aişe (r.anha) niçin kalkıp gittiğini sordu. Resulüllah (s.a.v) de elbisesinin yerini sadece parmakları görünecek şekilde ellerinin üzerine çekerek şöyle cevap verdi: "Kız kardeşini görmedin mi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez Bu hadis-i şerif`ten Hz. Esma`nın giydiği elbisenin bedenini örttüğünü fakat kollarında açıklık olduğunu bunun üzerine Resulüllah (s.a.v) bu kıyafetinden hoşlanmadığını ellerinin üstünün parmaklara kadarda örtünmesi gerektiğini İslam alimleri anlamışlardır ve de böyle ifade etmişlerdir.

Giyinmiş çıplaklar, Ebu Hureyre radıyallahu anh`ın rivayet ettiğine göre Nebî aleyhisselam şöyle buyurdular: "Cehennemliklerden kendilerini dünyada henüz görmediğim iki grup vardır:

Biri: Sığırkuyrukları gibi kırbaçlarla insanları döven bir topluluk... Diğeri de: Giyinmiş oldukları halde çıplak gibi olan ve öteki kadınları da kendileri gibi giyinmeye özendiren, başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibi, şu kadar mesafeden hissedilen kokusunu bile alamazlar." [Müslim] çok ağır bir korkutmadır.

Bilgiç, tesettür ile ilgili ayet ve hadislere yer verdiği konuşmasına şöyle devam etti: "Bu kadar ayet ve hadisi zikretmemin sebebi şudur. Başta anlattığım gibi bir takım kavramlar mahiyetini bu gün yitirmiştir. Onun için biz veya Müslümanlar bilinçsiz bir şekilde gereği gibi hareket etmemekte veya edememektedirler. Namaza oruca veya başka ibadetlere baktıkları gibi tesettür meselesine de maalesef günümüzde yanlış bakılmaktadır. Yanlış yorumlanmaktadır. Ayetler ve hadisler apaçık ortadadır. Müslüman kardeşlerim hamd olsun ki Müslüman bir ülkede halkı Müslüman olan bir ülkede Müslüman bir toplumun içinde yaşıyoruz. Bu Müslüman toplumun sokakları ve okulları acaba Allah`ın bu emirlerine ve Resulullah`ın sünnetine uyuyor mu?

Tesettür Bize Allah`ı Hatırlatıyor
Bir Müslüman, Avrupa`dan Yahudi veya Hıristiyan bir kadınla evlenip bu ülkeye getirirse ve bu adam ismen Müslüman ise, ona kelime-i şehadet getir diyor. Adamda namaz yok oruç yok içki var kumar var çevresinde örtüsüzlük var. Müslüman olmasına vesile olduğu o kadının hayatında İslam`a geçiyle bir değişiklik olacak mıdır? Olmayacaksa bu ne biçim Müslümanlıktır. Demek ki Müslümanlık öyle ismen sahiplenilecek bir kimlik değildir. Şu sokaklar Müslümanların sokaklarıdır. Ama bu gün Müslüman`ın kadınları ve kızları bu sokaklara yakışmamaktadır. Nasıl ki namaz farz ise ergenlik çağına ermiş bir bayan için de tesettür o derece farzdır. Namazsızlık nasıl haram ise tesettürsüzlük de o kadar haramdır. Örtüsüzlük Allah`ın safını bırakıp da şeytanın safına geçmek gibidir neuzubillah. Fakat örtülü hanım nereye giderse gitsin gördüğümüz zaman bize Allah ı hatırlatıyor.

Tesettür serserilere bile Allah ı hatırlatıyor
Köşe başlarında küfürlü konuşan serseriler bile yanlarından bir örtülü geçtiği zaman kendine çeki düzen veriyor. Oysa açık bir bayan geçtiğinde sanki hemcinslerinden değilmiş gibi davranış ve konuşmalarına devam ediyorlar. Tesettür serserilere bile Allah ı hatırlatıyor. Örtü hayadır. Haya ise imanın temelidir. Örtü namusu koruyan en büyük kalkandır.

Evet Tesettür, sadece başı kapatma değildir, bir tek tip kıyafet de değildir. Tesettür, vücut hatlarını kapatacak bollukta olan bir giyim tarzıdır. Bu erkek için de bayan için de geçerlidir. Tesettürün sadece bir giyim/kuşam olarak algılanmaması gerekiyor, bu İslami yaşamın getirdiği bir gerekliliktir. Tesettüre bürünen bir bayan oturup kalkmasından, yürümesinden konuşmasına kadar her şeye dikkat etmelidir.

(Mahsum Altun - İLKHA)