|
![]() |
#1 |
![]() Arınç: Bana göre DTP'lilerin yargılanmaması lazım ![]() Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, DTP'lilerin yargılanmaması gerektiğini söylemesine karşın, mahkemeye giderek ifade vermelerini istedi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin DTP milletvekilleri, Emine Ayna, Selahattin Demirtaş ve Sebahat Tuncel'in polis zoru ile mahkemeye ifade vermesini değerlendiren Arınç 'bana göre DTP'lilerin yargılanmaması lazım' dedi. NTV televizyonuna konuşan Arınç, Parlamentodaki bir milletvekilinin yargılanması konusu beni bir milletvekili olarak rahatsız ediyor. Bir milletvekili suçlanıyor; Yargıtay 9. Ceza Dairesi de karar verip 'bunu yargılayın' diyor. Bana göre yargılanmaması lazım' diye konuştu. Arınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tartışmalı bir hale getirilmemesi için DTP'lilerden 'göğüslerini gere gere' mahkemeye gidip ifade vermeleri gerektiğini söyledi. Arınç, 'Durumu protesto edebilirler, onlara katılabilirim. Ben de onlarla birlikte protesto edebilirim. Ama Türkiye'de yeni bir gerginliğe yol açmamak, bir tartışmaya yol açmamak, TBMM'yi tartışılan bir kurum haline getirmemek için milletvekili arkadaşlarımız her şeye rağmen giderek ifade vereceklerdir ve sonra serbest bırakılacaklardır. Yargı süreci devam edip gidecektir' dedi. ANF
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Arınç benim için AK Parti'de çok önemli bir şahsiyettir.
Kendisinden beklentilerim olumlu yöndedir. DTP'nin samimiyetine inanması, DTP'yi anlaması güzel bir şey. Ortak düşmanımızın kim olduğunu çok iyi biliyor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bana göre de dtp milletvekillerinin hepsinin idam edilmeleri lazım.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|