![]() |
#1 |
![]() Çanakkale Savaş'ının en kanlı günlerinden biri.Asker, en iyi arkadaşının az ileride kanlar içinde yere düştüğünü gördü.İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar.Asker teğmene dedi ki ; -Teğmenim.Fırlayıp arkadaşımı alıp gelebilir miyim ? -Delirdin mi ? Gitmeye değer mi ? Arkadaşın delik deşik olmuş.Büyük ihtimalle ölmüştür bile...Kendi hayatını da tehlikeye atma sakın ! Asker ısrar edince teğmen ," peki git o zaman..." dedi. Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı.Onu sırtına aldı ve koşa koşa döndü.Birlikte siperin içine yuvarlandılar.Teğmen , kanlar içindeki askeri muayene etti.Sonra onu sipere taşıyan arkadaşına dönerek dedi ki; -Sana, hayatını tehlikeye atmana değmez,demiştim.Bu zaten ölmüş... -Değdi komutanım değdi.. - Nasıl değdi? Bu adam ölmüş, görmüyormusun ? -Gene de değdi komutanım..Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı.Onun son sözlerini duymak,dünyaya bedeldi benim için.. Ve arkadaşının son sözlerini hıçkırıklar içinde tekrarladı. "GELECEĞİNİ BİLİYORDUM..."
![]() Konu ßaß-ı Hasret tarafından (08-06-2010 Saat 12:16 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|