01-31-2008, 12:20 | #1 |
Aşk neydi...?
Aşk neydi? İnsana neler verirdi ve neler alıp götürürdü? Bu bitmez ve dinmeyen sancılı soruların cevapları nelerdi, kim cevaplayacaktı; O halde bu soruların cevaplarını giden ve kalan sevgiliden dinleyelim bir de bakalım neler diyecekler bizlere...!
Giden Sevgili; "Aşkı ben mi tanımlayacağım şimdi ve bu bitmez soruların cevaplarını; Aşk bana göre bir tutku, bir macera ve hayal ürünüydü sadece o kadar; Biri çıkmıştı karşıma yalnızlığın en ağır idamlarında; Sevmeli miydim ve sevgili olmalı mıydım bir türlü karar veremiyordum; Ama onun o manalı gözleri ve içten gülümsemesi içimi ısıtıyordu; Belki de tutunacak dalımı da bulmuştum, yalnızlığın en ağır idamından beni kurtaracak; Sevgilim olur musun demiştim umarsızca ve kaygısızca; Kabul etmişti o da, aslında edeceğini en baştan biliyordum çünkü gözler hiçbir zaman yalan söylemezdi insana; Beni benden daha çok seviyordu ve beni mutlu edecekti bundan adım gibi emindim; Her şey mükemmeldi ilk başlarda, sevdiğini söylüyordu ve açıkçası bu da egomu tatmin ediyordu; Ben seviyor muydum aslında bu da tartışılırdı; Bende ki sadece hoşlantıydı ve öyle de kalacaktı bana göre; Sevmiyordum aslında onu çünkü kolaydı ve her istediğimi koşulsuz yerine getiriyordu, bana göre zor olmalıydı çünkü aşk zoru severdi; Kavgalarımız bile hep tek taraflıydı, hatalı olsam bile sevgisi her şeyi alttan almasına sebep olduruyordu açıkçası bu da beni korkutuyordu; Bir gün el ele dolaşırken sahil kenarında, gözlerimin içine bakarak ; beni yüreğinin neresine koydun acaba; diye sorduğunda yıkılmıştım o dakika; Ellerini bıraktım ve anlamasız bir soru sorma diye geçiştirdim sadece, şakındı ve imalı bakıyordu, ben ise gözlerimi ona bile çeviremiyordum sevmediğimi anlar korkusuyla; yine bir gün sahilde bankta otururken ona söz vermesini istedim, bu söz ;bir gün sana haber vermeden sessiz ve sakince gidersem ağlamayacağına söz; ver dememdi; O da bana bir gün gitmek istersen o zaman bana kendin söyle ki gözyaşlarım akmasın ardından; dedi;O gün sabaha kadar düşündüm ve ilişkiyi bitirmeye karar verdim;. Peki ayrılma sebebim ne olabilirdi ki, her şey mükemmeldi ve beni deli gibi seven biriydi.. Kafam allak, bullak olmuştu düşünemez hale geldiğim bir anda, bitirmeye karar verdim sessizce giderek hayatından; Bir sürü mesajla karşılık verdi, neden niçin sorularla; Telefonumu kökten kapattım soruları cevaplamamak adına onun hiç biri suçu yoktu hatta ayrılma sebebimde, şimdi ne yazacaktım ki ona; Aradan aylar geçti ve ben hala nedenini anlamadığım bir durum içersinde onu düşünüyordum ve gülen gözlerini özlüyordum; Aramalıydım tekrardan, ya dönmezse geri bana bu türlü sebepsiz ayrılmadan sonra; Her şeyi şimdi anlıyorum, bende onu sevmiştim ama geç anlaşılmış bir sevgiydi bendeki sadece o kadar. " Aşk neleri mi getirdi bana; Beni seven ve gülen gözleriyle bana sevmenin ne demek olduğunu öğreten birini getirdi; Yalnızlığın en ağır idamından kurtardı, geç kalmış olsam da her ne kadar anlamada, sevmenin koşulsuz olduğunu öğretti Aşk neleri mi aldı benden; Aşk bana verdiklerini geri aldı nankörlüğüm yüzünden. Şimdiler de ben sevgilimin gözyaşlarıyla kalmışlığını değil de, gülen gözleriyle hatırlıyorum.. Kalan Sevgili; "Aşkı tanımlama sırası bana mı geldi şimdilerde; Aşk bana göre tutku, yanık sevda türküsü, özlem, hasret ve hayal dünaysının en güzel büyüsü; Biri çıkmıştı karşıma sevgiden umudu kestiğim anda; Gözlerine baktığım an işte bu dedim bu seni hayata dönderecek olan insan; Sevmiştim koşulsuz, kuralsız ve çıkarsızca… Her şey mükemmeldi ilk zamanlarda; Heyecanlanmayı, tutkuyu ve sevmenin yüceliğini yeniden anlamıştım o sıralarda; Mutluydum, Seviyordum Ve bana göre seviliyordum Bu üç şey de açıkçası ayaklarımı yerden kesmiyor değildi; Her günümü hemen hemen ayırıyordum ve bundan da hiç mi hiç gocunmuyordum; Bir gün sahilde el ele yürürken gözlerinin içine bakarak beni yüreğinin neresine koyduğunu sorduğumda eli bıraktı anlamsızca ve lafı değiştirdi ; bana böyle anlamsız sorular sorma; diyerek; Aslında o gün anlamıştım benim onu sevdiğim kadar beni sevmediğini; Ama bunu ne ona, ne de kendime itiraf ediyordum, açıkçası korkuyordum bitmesinden ve sırf bu yüzden de içime atarak susuyordum denize bakışlarımla itirafımı ederek; Yine bir gün sahil kenarında bankta otururken bana bir söz vermemi istedi; Bu söz ise; ;bir gün sana haber vermeden sessiz ve sakince gidersem ağlamayacağına söz; ver dedi… Ben de ona ; bir gün gitmek istersen o zaman bana kendin söyle ki gözyaşlarım akmasın ardından; dedim; O gün son buluşmamızdı ve o yine yapacağını yapmıştı; Bir anda hayatıma sessizce girdiği gibi, sessizce gitti habersizce; Aradım günlerce, mesajlar gönderdim ;neden, niçin; diye; Mesajlarım gitmişti ona gitmesine ama cevapları bana gelmemişti hala; Çünkü telefonunu kökten kapatmıştı, ulaşmayayım diye ona; Ağlıyordum; Seviyordum; Ve hala içimde ki sevgiyi yok edemiyordum Bana tekrar dönüp ”yeniden başlayalım mı “dese tek diyeceğim kelime,” git kendine başka bir oyuncak ara; demek olurdu herhalde..." Aşk bana neler mi getirdi; Sevmenin ne demek olduğunu öğretti ve hayallerin gerçek olduğunu, gerçeklerin ise hayal olduğunu gösterdi…Elinden oyuncağı alınmış gibi ağlamayı getirdi…. Aşk benden neleri mi götürdü; Gülen gözlerimi, karşımda ki insanlara güvenmeyi, kahkahalarımı ve en önemlisi bende ki beni götürdü... Şimdiler de ben sevgilimin sebepsiz gidişiyle değil de, yalan gözleriyle seviyorum demesini hatırlıyorum...
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-31-2008, 12:26 | #2 |
Aşk neydi...?
aşk beni sevmedi..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|