AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-15-2017, 04:43   #1
Kullanıcı Adı
antidarbe
Standart Askerî Darbe İhtimali
Suan ordu da ki ve disinda ki militan ergenekoncu kemalistler askeri darbe olmasini istiyorlar. Ve bu askeri darbenin basarili olabilmesi icin Tayyip Erdogan'i öldürmek gerektigini dusunuyorlar. Merkez daginik olmadigini soyluyorlar , hedef tek kisi oda Tayyip Erdogan. Onu öldürürseler darbe basarili olur inanci var adamlarda.

Buna benzer darbeleri önleyebilmemiz icin sistem kurulmasi lazim. Sirf Tayyip Erdogani öldürerek darbe olabilme ihtimali varsa isimiz kotu.

Bu arada 15 temmuz darbe girisimini gerceklestiren askerler Atatürkcü askerlerdi. Fetocu falan yok aralarinda.

 


Konu Cihannur tarafından (05-22-2017 Saat 18:20 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Konu başlığının düzenlenmesi.
antidarbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-16-2017, 16:57   #2
Kullanıcı Adı
ak61
Standart
Bilgi yanlış. Ordudaki kemalist kesim 2010 öncesi baskındı. Özellikle Ergenekon ve Balyoz ile Fetö cemaati bu kişileri ordudan ihraç edip içeri atıp kendi kadrolarına bir güzel yol açmıştır. Bu kişilerin darbe planlarının Fetö uydurması olduğu Yargıtay kararları ile sabit olup, Fetö nün kumpaslarına kurban olmuşlardır. Bavulcu Baransunun Balyoz ile ilgili yazdığı kitapta fetöcü olmayan herkesin yanına darbeci ergenekoncu diye yazdığı dönemde bugünkü Genelkurmay Başkanımız ın yanında bile + işareti koyulmuş. Orduda Fetöcü olmayan herkesi fişleyip, o dönem darbeci yapmaya kalkmışlardır. Kendi kadroları da general rütbelerine ulaştığında bu hain ihanet planını ortaya koydular. Ama Türk milleti korkak bir pensilvanya sünepesine boyun eğecek bir millet mi ? Değil. Eğmedi de. Biz esareti kabul etmeyiz etmedik etmeyeceğiz de. Şimdi gelelim yeni darbe ihtimali şüphelerine. Darbe felan olma ihtimali yok. Cumhurbaşkanımızı da öldürüp böyle ütopik darbe senaryoları da içi ve altı boş iddialardır. Kanmayın aldanmayın.

Konu ak61 tarafından (03-16-2017 Saat 17:01 ) değiştirilmiştir..
ak61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-19-2017, 23:19   #3
Kullanıcı Adı
rkucaman
Standart
Olasilik sifir bir daha cesaret edemezler
rkucaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-26-2017, 22:08   #4
Kullanıcı Adı
cihan3459
Standart
fetöcü müsün kardeşim fetö yok diyorsun atatürkçülere laf atma lütfen fetö bile diyemiyor musun yoksa! 15 temmuzun sorumlusu fetöcü askerler değil de ne? ortalığı karıştırmaya mı geldin
cihan3459 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-30-2017, 22:54   #5
Kullanıcı Adı
Halim Ustalar
Standart
Kardaşım ben atatürkçü değilim ama bu 15 Temmuz darbe girişimi feto şerefsizinin başının altından çıktı. Ama çok şükür başımızdaki Lider sayesinde atlattık bu girişimi. Reisin saçının tek teline zarar gelirse onların üzerine bastıkları toprağın altına dik sokarız. Bunu herkes böyle bilsin vesselam..
Halim Ustalar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-22-2017, 19:34   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
antidarbe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Suan ordu da ki ve disinda ki militan ergenekoncu kemalistler askeri darbe olmasini istiyorlar. Ve bu askeri darbenin basarili olabilmesi icin Tayyip Erdogan'i öldürmek gerektigini dusunuyorlar. Merkez daginik olmadigini soyluyorlar , hedef tek kisi oda Tayyip Erdogan. Onu öldürürseler darbe basarili olur inanci var adamlarda.

Buna benzer darbeleri önleyebilmemiz icin sistem kurulmasi lazim. Sirf Tayyip Erdogani öldürerek darbe olabilme ihtimali varsa isimiz kotu.

Bu arada 15 temmuz darbe girisimini gerceklestiren askerler Atatürkcü askerlerdi. Fetocu falan yok aralarinda.
Askerî darbeler Türkiye'nin kanayan bir yarası ve en önemli sorunudur. Darbecilik maalesef ki Türk ordusunun bünyesine sirayet etmiş bir mikroptur. Sadece Türkiye Cumhuriyeti olarak değil Osmanlı Devleti olarak da darbelerden çok çektik.

Osmanlı Devleti'nin en gözde askerî birimi Yeniçeri Ocağı idi. Türkçe'de çeri kelimesi asker demektir. Yeniçeri de yeni asker demektir. Bilmiyorum ama tahmin ediyorum ki zaman gelmiş asker bozulmuş ve askeri düzeltmek için yeni asker yani yeniçeri oluşturulmuş olabilir. Askere yeniçeri yani yeni asker denilmesi bu yüzden olabilir diye düşünüyorum.

Türkiye'de askerin siyasete müdahalesi, askerin bozulması sorunu eskiden beri vardır. Osmanlı Devleti'nde Yeniçeri Ocağı bozuldu ve ülkeye ve millete âdeta saldırmaya başladı. Bunun sonucunda devlet ve millet olarak 1826 yılında yeniçerilerin kışlalarını topa tuttuk, elimize geçirdiğimiz tüm yeniçerileri öldürerek Yeniçeri Ocağı'nı ortadan kaldırdık. Düşmana bile aman dileyince vurmayan milletimiz, aman dileyen yeniçerilere bile hiç acımadan öldürüp onların kökünü kuruttu.

Yeniçerilerin kökünü kurutarak Yeniçeri Ocağı'nı ortadan kaldırdık ama ordumuz içindeki vatan haini darbeci subayların darbelerinden yine de kurtulamadık. 1826 yılında Yeniçeri Ocağı'nın ortadan kaldırılmasından 33 yıl sonra 1859 yılında yine darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. 1859 yılında Kuleli Vakası diye tarihe geçen olayda dönemin padişahı Sultan Abdülmecid'i tahttan indirerek Sultan Abdülaziz'i tahta geçirmek için darbe plânlayanlar yakalanmış ve darbe engellenmiştir. 1876 yılında yani Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılmasından 50 yıl sonra darbeciler bu sefer başarılı oldular ve o zaman devletin başında bulunan Sultan Abdülaziz'i tahttan indirip şehid ettiler. Topa tutarak ocaklarını ortadan kaldırdığımız ve elimize geçirdiklerimizin hepsini öldürerek köklerini kuruttuğumuz hâlde vatan haini darbeci askerlerden kurtulamadık ve sonraki dönemin vatan haini darbeci askerleri 1876 yılında darbelerini gerçekleştirdiler.

Darbecilik belası 1876 askerî darbesiyle de bitmedi, onun arkasından 1909 ve 1913 askerî darbeleri geldi. Balkanlardaki topraklarımızı 1909 askerî darbesi yüzünden kaybettik. Vatan haini darbeci subayların Türkiye'ye ve Türk milletine yapmadıkları kötülük kalmadı âdeta. Osmanlı Devleti'nin yıkılmasına darbeci subaylar neden oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduktan sonra da vatan haini darbeci subaylardan kurtulamadık. Vatan haini darbeci subaylar 27 Mayıs 1960 askerî darbesiyle birlikte Türkiye'ye ve Müslüman Türk milletine saldırmaya başladılar. Türkiye'de 1960'tan bugüne son 60 yılda 5 tane askerî darbe oldu. Bu 5 askerî darbeden (27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 ve 15 Temmuz 2016 askerî darbeleri) 4'ü olan 1960, 1971, 1980 ve 1997 askerî darbeleri başarılı olurken 2016 askerî darbesi devletimiz ve milletimiz tarafından bastırıldı.

Biz 60 yılda 5 askerî darbe yaşamış bir ülke ve milletiz. Türkiye'de son askerî darbe olan 15 Temmuz 2016 askerî darbesi cumhuriyet dönemimizdeki darbelerin en acısı oldu. Vatan haini darbeci subaylar 15 Temmuz darbesinde 248 vatandaşımızı şehid ettiler ve savaş uçaklarıyla Türkiye'nin kalbi olan TBMM de dâhil olmak üzere ülkemizi bombaladılar.

Ağır konuşacağım ama gerçeği söylememiz lazım: 15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirilmiş olan darbe teşebbüsüyle birlikte Türk ordusunun mevcut düzeni tefessüh etmiştir. Bu bozuk düzen sürdürülemez! Kendi ülkesinin ve kendi milletinin düşmanı olan vatan haini darbeci subaylar ordumuza sızmış durumdalar. Orduyu yeniden kurmaktan ve ordumuzun subay kadrosunu zihnen ve gönülen Türk milletinin değerlerini benimsemiş ve demokrat kişilerden oluşturmaktan başka çaremiz yok. Eğer bunu başaramazsak vatan haini darbeci subaylar ülkemize ve milletimize yine saldıracaklardır. Teşbihte hata olmaz; darbecilik mikrobu grip mikrobu gibi hem tekrarlıyor hem de farklı şekillerde tezahür edebiliyor.

Kimse kendini kandırmasın, Türkiye'de askerî darbe tehlikesi bitmemiş, bilakis 15 Temmuz 2016 öncesine göre daha da artmıştır. Çünkü 15 Temmuz darbesi vatan haini darbeci subaylara 21. yüzyılda da darbe yapılabiliyormuşuzu göstermiş oldu. Batılı gâvurlar tarafından zihnen ve gönülen devşirilerek beyinleri ve gönülleri sömürgeleştirilmiş vatan haini darbeci subaylar (Mankurtlar) İslam ülkesi Türkiye'ye ve Müslüman Türk milletine düşmanlıktan vazgeçmeyecekler ve fırsat bulduklarında ülkemize ve milletimize yine saldıracaklardır.

15 Temmuz darbesini sadece Atatürkçü subaylar ya da sadece FETÖ'cü subaylar yaptı diyenler yanılıyorlar. 15 Temmuz darbesini en az iki grup (Atatürkçüler ve FETÖ'cüler) ortaklaşa gerçekleştirdiler. Yaşadığımız o darbe bir koalisyondu. Bunların arasına üçüncü bir grup olarak aşırı milliyetçi, ırkçı subaylar da dâhil oldular mı bilmiyorum; ihtimaldir ki aşırı milliyetçi, ırkçı subaylar da 15 Temmuz darbesinin içinde yer almış olabilir. 27 Mayıs darbesini Atatürkçü ve milliyetçi subaylar ortaklaşa gerçekleştirmişlerdi. Yani 27 Mayıs darbesi de 15 Temmuz darbesi gibi bir koalisyon darbeydi ve 27 Mayıs 1960 darbesinin sonrasında Atatürkçü subaylar milliyetçi subayları tasfiye etmişlerdi.

Buraya kadar genel olarak darbe meselemiz üzerinde değerlendirmelerde bulundum. Şimdi ise darbelerle mücadele için neler yapmamız gerektiği hususunda bir şeyler söyleyeyim:

Askerî darbe tehlikesi Türkiye'nin en önemli sorunudur ve Türkiye'de bir daha darbe olmaması için şunlar yapılmalıdır:

1- Milletimizdeki Hem Demokrasi Bilincinin Geliştirilmesi Hem de Darbe Karşıtlığının Arttırılması: Darbeciliğe karşı yapılması gereken ilk şey milletimizdeki demokrasi bilincinin geliştirilip darbe karşıtlığının arttırılmasıdır. Demokrasi bilinci gelişmiş darbe karşıtı bir toplumu darbeyle dizginlemek de böyle bir topluma darbeyi kabullendirmek de mümkün değildir.

2- Ordumuz İçindeki Subayların Müslüman Türk Milletinin Değerlerine Bağlı Olan Yerli, Millî ve Demokrat Subaylar Olmasının Sağlanması: Askerî darbelerle mücadelede yapılması gereken ikinci şey ordumuzun subay yapısının düzeltilmesidir. Askerî darbeleri subaylar yaptığına göre ordumuzun subaylarını; milletimizin değerlerine bağlı olan, vatansever, demokrat ve düzgün kişilerden oluşturursak darbe tehlikesi yaşamayız.

3- Devamlı Uyanık ve Tedbirli Olmak: Darbeciliğe karşı verilecek mücadelede yapılması gereken üçüncü şey devamlı uyanık ve tedbirli olmaktır. Gözü dönmüş vatan haini darbeci subaylar ülkemizi ve milletimizi gafil avlayıp darbe yapmak için fırsat kolluyorlarken, biz de ülke ve millet olarak düşmanlarımız olan o alçakların bu tür hazırlık içinde olabilecekleri düşüncesiyle darbeciliğe karşı bütün tedbirleri alarak hazır durumda bulunmalıyız. Çünkü vatan haini darbeci subaylar 15 Temmuz 2016'da nasıl ki biz hiç beklemezken saldırıya geçtikleri gibi, yine hiç beklemediğimiz bir zamanda darbe teşebbüsünde bulunarak ülkemize ve milletimize saldırmayı plânlayacaklardır. Darbe tehlikesi artık bitmiştir demek ve bu şekilde düşünüp davranmak Türkiye'nin ve Türk milletinin düşmanı olan vatan haini darbeci subayların ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir. Vatan haini darbeci subaylar Türkiye ve Türk milleti düşmanlığından ve ülkemizi darbeyle ele geçirmek niyetlerinden vazgeçmeyeceklerdir. Biz Müslüman Türk milleti ise İslam'dan, Türk milletinin değerlerinden, demokrasiden ve özgürlüklerden vazgeçmeyeceğiz.

Vel hâsıl-ı kelam, İslam ile küfrün mücadelesi kıyamete kadar sürecektir. İslam yolunda, İslam'ın doğru yolunda bulunanlara müjdeler olsun!

Konu Cihannur tarafından (05-23-2017 Saat 19:12 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-01-2017, 10:52   #7
Kullanıcı Adı
TallMan2023
Standart
Bu millet darbeye geçit vermez !
TallMan2023 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2017, 11:06   #8
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
Bu forumda terorist fethullah icin eski yazilanlari okudum

Yok okyanus ötesinde gurbeti yudumluyormus da

Onun dualari turkiyeyi ayakta tutuyormus da (yuh)

Vatan hasreti burnunda tutuyormus da

Tum ak partililer onun şefaatine muhtaçmış da

Bunlari yazanlar simdi ne dusunuyor acaba ? " kandirildik" deyip siyrikmak kolay ne de olsa
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2017, 11:11   #9
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
O namussuz it 20 sene evvel dinler arasi diyalog projesi ile islama dinamit koyarken neredeydiniz ? O zamanlar tek kelime etmiyordunuz fethullahin peygambersiz din projelerine ? Ayasofyanin tepesine haç takarken stv gikiniz cikmadi. Mardinde papazlari sirat koprusunden gecirirken ben burada kendini yirttim tek kelime etmediniz siddetle savundunuz o pislikleri. Ülkeyi bu hale basiretsizliğiniz getirdi hala sorumluluk üstlenen yok ortada. Sözde itirafçı ayağına asıl fetöcüler yırttı bile. Biz uyuyalim fetö haldır haldır çalışıyo ülkenin altını oyuyo
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-23-2017, 01:35   #10
Kullanıcı Adı
Nurullah1453
Standart
Bu millet böylesi bir darbe girişiminin söz konusu olmasına dahi izin vermez vermeyecektir evelallah
Nurullah1453 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım