AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-29-2009, 17:44   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart Askeri Yargıdan Sonuç Çıkmıyor
Askerî Yargıdan Sonuç Çıkmıyor

Askerî savcılığın, kritik konularla ilgili 'soruşturma sicili' bozuk. Bunun son örneği Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Üsteğmen avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilen 'Eylem Planı'na ilişkin soruşturma.



Belgenin Genelkurmay Harekât Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde hazırlandığı iddia ediliyor. 4 ayrı kurumdan alınan bilirkişi raporunda belgenin altındaki imzanın Çiçek'in imzasına benzediği belirlendi. Ancak askerî savcılık 'kovuşturmaya yer yok' dedi.

Çiçek'in askerî savcılığa ifade vermesi sırasında farklı imza atmasının sebebi bile araştırılmadı. Dosyayı kapatan askerî savcılık, soruşturmayı belgeyi sızdıranı bulmaya yoğunlaştırdı. Şimdi de benzer bir durum yaşanıyor. Askerî savcılık, Adli Tıp Kurumu'nun belgenin orijinal olduğu ve ıslak imza bulunduğu yönündeki tespitlerine rağmen yine 'sızdıranı bulmaya' odaklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ifade almak için çağırdığı 5 asker gönderilmezken belgenin orijinali istendi.

Askerî savcılığın bu tavrı geçmişteki benzer olayları akla getiriyor. Genelkurmay Askerî Savcılığı'nın açtığı soruşturmalardan bugüne kadar kamuoyunu tatmin edecek bir sonuç çıkmadı. Bunlardan en önemlisi Oramiral Özden Örnek'e ait darbe günlükleri. Bu günlüklerin Ergenekon soruşturmasında Örnek'in bilgisayarından çıktığı tespit edildi. Genelkurmay Askerî Savcılığı, Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinde ana suçlama olarak yer alan 'darbe günlükleri'ne ilişkin soruşturma bile açmadı. Aksine Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş hakkında 'iftira ve hakaret suçundan' dava açıldı.

Nokta Dergisi, Nisan 2007'de 'Genelkurmay'ın 2004'teki STK'larla işbirliği planını açıklıyoruz. Plan bugün de geçerli mi?" ifadeleriyle verilen haber nedeniyle basıldı. Genelkurmay Askerî Savcılığı, Nokta'nın bilgisayarlarına el konulmasını istedi. Ancak mahkeme bilgisayarlardaki bilgi ve belgelerin kopyalanmasına karar verdi. Askerî savcılık, burada da belgenin içeriğinden çok sızdıranı bulmaya yönelik soruşturma gerçekleştirdi.

Zaman
29 Ekim 2009

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-29-2009, 17:51   #2
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Standart
Ne bekliyorduk ki.. ?
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
askeri hakim, askeri savcı, askeri yargı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi