05-06-2009, 13:48 | #1 |
Atalay: Cinnet değil, planlı vahşet!
'Mardin'deki saldırıda kurnazlık var' diyen İçişleri Bakanı Atalay, Türkiye'yi şoka sokan vahşetle ilgili bakın neler söyledi.
Namaz Kılarken Katledilenler Şehit İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'deki silahlı saldırının kolay anlaşılır bir olay olmadığını belirterek, "Bizim toplumumuzun değerleriyle, geleneklerimizle ve medeniyetimizle bağdaşacak bir olay değil. Çok iyi analiz edilmesi gerekir" dedi. Mardin'de olayla ilgili çok kişiyi dinlediğini dile getiren Atalay, "Vali, istihbaratçılar dahil pek çok kişiyle görüştüm. Kolay anlaşılır ve açıklanabilir bir olay değil. Bizim toplumumuzun değerleriyle, geleneklerimizle ve medeniyetimizle bağdaşacak bir olay değil. Çok iyi analiz edilmesi gerekir. Olayın güvenlik boyutunu dün değerlendirdik. Küçük şeyler, kurnazlıklar da var burada. Rastgele bir eylem değil. Cinnet getirmekle açıklanacak bir olay değil, planlanmış bir olay"dedi. Atalay, dünkü ziyaretinde, yakınları öldürülen ailenin en yaşlı üyesiyle hastanede uzun süre konuştuğunu ifade ederek, "Bana 'çok somut şeyler söyleyemem ama uzun sürenin biriktirdiği haset, kıskançlık var' dedi. Hukuk ve sosyolojik bekgraunduma rağmen yorumlamakta zorlanıyorum" şeklinde konuştu. (AA)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-06-2009, 14:37 | #2 |
Bu vahşetin izahı heralde mümkün değil..
Zira ne gibi bir izah; masum kadın, çocuk ve de ibadet halindeki insanların katlini, haklı gösterebilir ki.. Kin ve de haset çağımızın hastalığı!..Ama bu kadar vahim boyutlara ulaşmasına sebep teşkil ediyorsa eğer, heralde toplum olarak dönüp kendimize bir bakmamız gerekiyor.. |
|
05-06-2009, 14:43 | #3 |
O vahşi insanların vicdanları var mıdır acaba? Var ise vicdanlarının altında ezilmekten kurtulacaklar mı?Rabbim sen büyüksün ve biz küçük kullarını koru,gözelt,yanlışa düşürme..!
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|