05-14-2009, 23:08 | #1 | |
Atatürk atanız , Ya Osmanlı ?
Ak Parti'ye muhalif bir forumda açılan tartışma konusunu sizlerle paylaşmak istiyorum;
Alıntı:
|
||
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-14-2009, 23:39 | #2 |
helal olsun diyorum bu kaliteli satırları dile getiren arkadaşa.... o ilk satırdaki şiirle msn iletilerinde çok karşılaşıyorum... muhatap olmamak adına hep susmuşumdur.
bu yorumun ardından google da bakınırken şu yazıya denk geldim bakmanızı isterim... ne denir ki sizce http://www.add.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=148&Item id=31 yazının en sonunda... Dolayısıyla açıkça seslendirelim : Cumhuriyet’ten yana olmak, Atatürk’ün adını ağzına almak ve de Osmanlı öykünmeciliği, yanyana yakışmayan eylemler; onmaz bir çelişkidir.. Osmanlı’yı öven, Atatürk’ten söz edemez! BU NE DÜŞMANLIK ALLAH AŞKINA !!! Add altında çalışan bir grup insan gözaltına alındı diye ortalığı yıkanlar acaba Osmanlı'ya karşı bu nefret tutumundanda haberdarlarmı..? şahsen benim tanıdıklarım haberdar değil yeni olacaklar ... |
|
05-15-2009, 01:29 | #3 |
konuyu açan arkadaşıma teşekkür ederim inş. ceddini tanımayan bazı kişilerin aklını başına getirir....
|
|
05-15-2009, 02:37 | #4 | |
Alıntı:
İşte onlar Ebu Cehil'in torunları. İşte onlar Cahiliyye devrinin aşıkları. M.Kemal felan bahane. Onlar için -maalesef ki- O 'maşa'. Maşa evet. Çünkü bilmiyorlar. Tanımıyorlar. Ata diye geçindiriyorlar, kendilerine karşı olanlara silah olarak doğrultuyorlar. Başka hiç bir Atalığı yoktur. Evet. Ne yazık ki yoktur. OLSA.. Olsa Osmanlı denince kaçacak delik aramazlardı M.Kemal'in de bi Osmanlı paşası olduğunu bilirlerdi. OLSA M.Kemal'in Meclis i Mebusanı ilk açtığında meclise BAŞ seçtirmeyip VAHDEDDİN VAR YA lafını sümen altı ettirmezlerdi. OLSA okuduğu, silah tutmayı öğrendiği, sütten kesildiği okullarda okumasını sağlayanın bir Osmanlı Padişahı olduğunu bilirlerdi... Yok ama... Bilmiyorlar. Biliyorlar ama bilmek istemiyorlar. İşlerine gelmiyor. MAŞA olarak kullanamazlar yoksa. Ölüsü üzerinden 'tetikçilik' yaptırmazlardı yoksa. KURUCULUKsa ATAlık.. Lenin de ATA o zaman kardeşim. Stalin de ATA. Onlardan ziyade, Osmanlı devleti 11 yıl başsız kalmış talan olmuşken, devletin her tarafında beylikler kurulmuş neredeyse her vilayetinde bir devlet kurulmuşken ortaya çıkıp 11 yıllık başsızlığı görmezden gelip tüm dizginleri yeniden ele alıp koskoca İmparatorluğa devletini hazırlayan Çelebi Mehmed de ATAdır. M.Kemal'in zamanında hiç değilse devletin başı vardı. O olmasa da Halifeye sahipti. 2 tane devlet başkanı bir de onlardan üstün Şeyülislam. Ülke 3 kişi tarafından kesintisiz yönetiliyordu. Çelebi Mehmed zamanında hangisi var idi? İşgal desen işgal. Devlet talan desen talan. Başsızlık desen başsızlık. Parçalanma desen âlâsı. PEKİ... Bu koca bir SOYU böylesine uçurumdan kurtarmış birini TANIMAYACAKKEN ondan sonra (Allah razı olsun) bi nevi aynı işleri görmüş kişi niye benim ATAm da diğerleri HİÇ? Nerede görülmüş böyle bir şey? Kısaca Allah'sızız kitapsızız buna kılıf arıyoruz desenize be kardeşim. Bu devleti Allah için Kitab-Mukaddes için savaşa koşan kahramanlar kurtardı. M.Kemal de onlara öncülük etti. Ama onları Allah ve Kitab diyerek ayaklandırdı! BUNU NİYE GÖRMEZSİNİZ ŞEREFSİZ HAİNLER! Laiklik diye gözümüzün içine soktuğunuz şeyi, Osmanlı zaten yıkılmıştı dediğiniz zamanda niye ilan etmedi M.Kemal niye bunun cevabını veremiyorsunuz? Hadi deseydi ya "size şapkayı zorunlu giydireceğim, dininizi yaşamada kısıtlamalar olacak. Hele devlet işlerinde HİÇ olmayacak. Avrupa kökünden örnek alınacak. Harfiniz, alfabeniz değişecek. vs." DESEYDİ YA! Deseydi ya görseydik o zaman kimin nereyi kurtardığını, NEREDEN ÇIKTIĞIMIZI BİLDİRECEK KİŞİYİ! Osmanlı diye diye Allah diye diye Kur'an diye diye kurtuldu bu millet!Bu devlet! Bu bayrak! Kendini öyle kurtarmışken, 7 düvele karşı o lafızlar için o şahıslar için kanını canını dökmüş millet; SİZİN GİBİ 5 PARA ETMEZ DEĞERSİZ İTLERE Mİ YENİLECEK BE!! BİZ OSMANLI da deriz M.Kemal de deriz. M.Kemali de bu devlete yeri gelince başlık ettiği için dua ederiz, bu devlet için savaştığı için dua ederiz O OSMANLI İÇİNDE. Bunu (gerçek manada) YOBAZ-CAHİL-ÖRÜMCEK KAFALIlar anlamaz. Lüzum da yok anlamalarına. Millet hâlâ o millet ya.. GAYRISINA NE HACET? -- Azınlık olduğunuzu bile bile ÇATLAYIN ADİ HERİFLER. Konu FarukARSLAN. tarafından (05-15-2009 Saat 02:41 ) değiştirilmiştir.. |
||
05-15-2009, 13:04 | #5 |
Cahiller Atatürkün kendisine ata denmesinden hoşlanmadığınıda bilmiyor..
Sonrada Atatürk hakkında çok bilgili olduklarıyla öğünüyorlar.. Kuru bir ezberden,sürekli tekrarlanan sloganlardan başka bir halt bildikleride yok bu ataputçuların... Benim atalarımı ata olarak kabul etmeyebilirsiniz ama onlara hakaret edemezsiniz lakin siz ediyorsunuz işte aramızdaki fark bu.. Bizim atalarımıza saygısızlık edip sonrada kendi atanız için saygı isteyemezsiniz her şey karşılıklıdır.. Ama boşa yazıyoruz bu akılsızlara laf anlatmak boşa çaba.. |
|
05-15-2009, 14:43 | #6 |
Biz Osmanlı torunuyuz Mustafa Kemal'de atamızdır ancak siz bu muhterem Türk komutanını Putlaştırıyorsunuz ona tapıyorsunuz hatırlatırım dinimiz islam soyumuz Türk.
İçinizdeki Osmanlı nefreti gereksiz ve ahmakça geçtim Osmanlıyı, daha Mustafa Kemal hakkında bir gıdım bilginiz yok! Ailenizin yada ADD cıların ezberlettiği şeyler ağzınıza sakız olmuş madem ileri görüşlüsünüz Tarih bilimine başvurarak Mustafa Kemal ve Osmanlı yı araştırıp öğrenin! |
|
05-15-2009, 14:52 | #7 |
Atatürk atamızsa ki sadece soyadıdır.o zaman Atatürkün atası kim oluyor
|
|
05-15-2009, 14:55 | #8 |
Ne diyorlar bunlara?
Aslını inkar eden haramzade! Debelenip dursunlar kendi çukurlarında... Ağızlarından çıkan kinin içinde boğulsunlar.. |
|
05-15-2009, 16:20 | #9 |
verdiğiniz linkte en aşağıda sonraki konuya giderseniz din düşmanlığı göze çarpıyor.
http://www.add.org.tr/index.php?opti...=136&Itemid=31 Konu ATmaCA53 tarafından (05-15-2009 Saat 16:31 ) değiştirilmiştir.. |
|
05-15-2009, 16:21 | #10 | |
Alıntı:
Konu ATmaCA53 tarafından (05-15-2009 Saat 16:23 ) değiştirilmiştir.. |
||
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|