![]() |
#1 |
![]() ![]() "Atatürk bir diktacı mı, bir hürriyetçi mi idi? Bir akşam üstü birlikte Sarayburnuna gittik Bir aralık:-Kimde bir küçük defter var? dedi.Sanırım garsonlardan biri kendine bir küçük cep defteri uzattı. Bir şeyler yazdığını görüyorduk. Biraz geçtikten sonra:-Bunları sana okutacağım. Gözden geçir!diye karaladığı sayfaları bana verdi. Baktım, yazı benim Ankara'daki komisyondan getirdiğim yeni latin alfabesi ile! Binlerce kişiye Atatürk'ün Türk yazısını temelden değiştiren sözünü okudum. Coşkunca bir alkıştır, koptu. İki gün sonra da Anadolu yolculuğuna çıkarak halka yeni yazı öğretmenliği etti.Bu tepeden inme bir oldu bitti idi. Büyük Millet Meclisinin haberi bile yoktu.Metodun diktatörce olduğuna şüphe edilemez. Kaynak: Falih Rıfkı Atay, Atatürkçülük Nedir? S 34
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() devrimler hep sert oldu. bir anda oldu.
halkın yüzde 80 ine yakın bir kesim eski türkçeyi okuyabiliyordu arapça yazıyı osmanlıcayı bilmeyen yoktu ama harf devrimi olunca bir anda okuma yazma oranı yüzde sıfıra indi. bir günde halk cahil oldu toparlanma süreci yıllar aldı. işte bu düşünülememişti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Atatürk bir diktatördür.! Fehmi beye zorla parti kurdurup sonrada yalnızlığa iten irtica saçmalığını meşru göstermek için insanları acımadan yalnız bırakan acımasız bir diktatördür.!
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Kardeşim bu konuda görüş farklılıkları doğal olarak çok fazla, Atatürk'ün devrimlerindeki uygulamalarından hoşnut olanlarda var, en güzeli Tarih kitaplarında yazanları değil, daha objektif kaynakları halka okutup kararlarını kendilerinin vermesine saygı duymalıyız.
Zaten verecekleri kararda bellidir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bir Diktatördür...!!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |