04-11-2008, 11:32 | #1 |
Atatürk uyarmıştı
* Efendiler! Avrupa’nın bütün ilerlemesine,yükselmesine ve medenileşmesine karşılıkTürkiye tam tersine gerilemiş vedüşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vazifeyi düzeltmek içinmutlaka Avrupa’dan nasihat almak,bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak,bütün dersleri Avrupa’dan almak gibibir takım zihniyetler belirdi. Halbuki,hangi istiklâl vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle,ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?.. Târih böyle bir hâdiseyi kaydetmemiştir!... (1922)
AB Komisyon Başkanı'da gelsin TBMM de akıl versin , Ata'nın huzurunda eli cebinde artistlik yapsın .....
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-11-2008, 11:54 | #2 |
Atatürk uyarmıştı
Peki ne yapalim kardes o zaman ab den vazmi gecelim peki baticilik hareketine ne denmeli?..
Peki batiya ayak uyduracagiz diye o zaman cikarilan yazi, kilik kiyafet,medeni kanuna ne demeli bu arada laiklikte batidan gelmedi mi? |
|
04-11-2008, 12:05 | #3 |
Atatürk uyarmıştı
Bu sözü sırf Atatürk söyledi diye tepki verirseniz bir yere varamayız ...
Atatürk ün kastettiği "batılılaşma" hepimizin bildiği üzere sanayileşme , modernizm ...vs alanlarında bizden daha ileri seviyede olan batıyı örnek almamızdır , ha batı değilde doğu daha ileri seviyede olmuş olsaydı doğunun örnek alınmasını söylerdi. Batılılaşmayı kalkıpta laiklik içinde yaptığınız gibi dinsizlik ile bir tutmayın. Batıya tabiiki sırtımızı dönmeyeceğiz , globalleşen dünyada bugüne kadar kaçırdığımız tüm gelişim rüzgarlarını hesaba katarsak değil batıya her yöne ilişkilerimizin geliştirilmesi gerekir. Amaaaaa bu da kalkıp AB komisyon üyesinin saygısız mandacı tavırlarına karşı tepki vermeyeceğiz anlamına gelmemeli. “Milli benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır” Atatürk .... |
|
04-11-2008, 12:11 | #4 |
Atatürk uyarmıştı
Atatürk söyledi diye itiraz etmedim ki, sen o laflari istersen bize söyleme "batilasmadan" kilik kiyafeti anlayan, maneviyattan uzak durmayi anlayan, onlar gibi yasamayi anlayanlara söyle.
Biz "ilim cinde de olsa aliniz" buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz o yüzden eger ilim batidaysa aliriz o yönden süphen olmasin.. ak partide su an ab ye girmekten cok ab kriterleriyle beraber gelecek olan demokrasi, insan haklari, adalet ve isleyen hukuk gibi konular üzerinde durmaktadir.. Bizim laikliklede ilgili bir sorunumuz yok bizim sorunuz laikligi kendi cikarlari icin kullananalr ayni sekilde bu ülkenin bir degeri olan Atatürkü kendi cikari icin kullananlarla sorunumuz oldugu gibi ;) |
|
04-11-2008, 12:16 | #5 |
Atatürk uyarmıştı
AB Birbirlerini boğazlıyan avrupanın bir daha savaşmamasını amaç edinerek kurulmuş içi boş bir birlikten ibaret batıda ne değer var nede ilim onlar hastalıklarla uğraşırken bu medeniyet İbn-i Sina gibi bir değeri benliğinden çıkarmıştır. Batı yanlıları bilmelilerki sömürü dahil her türlü pislik abd ve avrupanın başının altından çıkmakta çıkarları çatıştığında sadece bizden yaa görünürler o kadar.
|
|
04-11-2008, 12:26 | #6 | |
Atatürk uyarmıştı
Alıntı:
Daha ne desin Ata ... İlerlemek için örf adetlerimize uyan şeylerin örnek alınmasına karşı değilim , doğusu batısıda beni ilgilendirmiyor. Örnek almak benim insiyatifimdedi benim kontrolümdedir ben istersem alırım istemezsem almam. Ama kalkıpta TBMM de şöyle yapın böyle yapın diye diretilmesine karşıyım , Ata nın huzurunda eli cebinde gezilmesine karşıyım. |
||
04-11-2008, 12:30 | #7 |
Atatürk uyarmıştı
Unutmaki küresellesen bir dünyadayiz yani az cok safini belli edeceksin su anda türkiye yönünü ab ye cevirmis yani ab yi talep eden türkiye o yüzden ev ödevi yapmak zorunda olanda türkiye..
türkiyenin cevresi ve konumu belli bana ab disinda cok iyi bir alternatif söyleyebilir misiniz? Türk birligi? Islam birligi? Asya birligi? Rusya? Cin? Abd? |
|
04-11-2008, 12:38 | #8 |
Atatürk uyarmıştı
Akıl veremez konumda isen, Akıl almaya mecbur kalırsın...
Akıl verebilecek konuma gelebilmek için ise çağı ve onun getirilerini iyi okuyabilmek gerekir... Bugün ülkenin karanlık tablolardan kurtulabilme hesaplarını, fevri ve ferdi olarak değil, akılcı atılımlarla, yerinde ve zamanında uygulamalarla aşabilirsiniz. Mustafa KEMAL, zamanı iyi okuyan bir lider ve siyasi manevraları da yerinde ve devlet adamlığı zihniyetine uygun işleten bir devlet adamıydı. O günün şartlarındaki sözlerini bu güne monte etmek, çok da sağlıklı olmasa gerek... Gerçekler ve gerekçeler zamana göre değişkenlik gösterebiliyorsa; çözüm ve çözüm adımları da değişkenlik gösterici olabilir... Saygılarımla... |
|
04-11-2008, 12:45 | #9 |
Atatürk uyarmıştı
Sanki karşıymışım gibi algılanmayayım ama küreselleşen dünya deyipte her istenene evetmi diyeceğiz yani , AB bunu istiyor bizden.
İsviçre neden AB ye girmek istemedi ve avrupada olmasına rağmen neden hala üye değil. nedenini biliyormusunuz ? anlatayım. İsviçre kantonlardan oluşmuş bir ülke ve eğer AB ye girerler ise Alman kökenli kantonlar Almanyaya , Avusturya kökenli kantonlar Avusturyaya , İtalyanlar İtalyaya yakınlaşır ve İsviçre milliyetçiliği ortadan kalkar diye ... Yani kalkıpta adamların buraya gelip şımarıklık yapmalarına göz yummamamız , gerekli tepkiyi vermemiz lazım ... Küreselleşen dünya bu adamların yarattığı sömürgecilik sisteminin ta kendisidir , genel merkezler avrupada amerikada üretim hatları , tesisleri Türkiyede ... işçi çalışsın 500 ytl ye , yabancı banka istilasındayız vatandaşımdan alsınlar kredi fazini , dış borç ödemelerinde dolar sabitken %18 düşüşe geçtiğinde %42 faizle geri ödeme yapalım , dolara faiz ödeyen tek ülke biz olalım ... oh ne ala , Ne oldu ? ne güzel küreselleştik dimi ... |
|
04-11-2008, 12:53 | #10 |
Atatürk uyarmıştı
Herhalde isvicrenin neden ab ye girmedigini avusturya da yasayan birisi olarak iyi bilebilirim..isvicre nin tuzu , dünyanin banka merkezi isvicrede, demokraside oturmus neden ab ye girip basina bela alsin, neden yeni katilan ülkelerden isci akinina ugrasin ki..
ama türkiye öylemi ekonomisi belli, konumu belli, demokrasisi belli yani bizim alacak cok yolumuz var onun icin ab olmasa bile ab kriterleri su an bizim icin cok önem arzediyor. ama ben hala daha ab ye alternatif bir yapilanma göremedim ;) |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|