AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-28-2008, 03:46   #1
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Atatürk Yaşasaydı “Pes” mi ederdi? “Fesh” mi ederdi?
‘No’ yerine ‘Yes’ yaraları henüz tam kapanmadan, şimdi de AYM, CHP'nin hesaplarının mali denetimini tamamlayarak usulsüzlüğünü sabitledi.

“Sorumsuz” sorumlular Parti’nin hesaplarında resmi belge niteliğindeki posta işletmesi alındıları üzerinde tahrifat yaparak, partiyi zarara uğratmışlar.

AYM, mükerrer ödemeye sebep olan, muhasebe kayıtlarını usulüne uygun tutmayan, yevmiye defterlerini zamanında tasdik ettirmeyen, defter-i kebirine sayfa numarası vermeyen ve hiç tasdik ettirmeyen Parti sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya da karar vermiş.
Bir de şu Sosyalist Enternasyonal’de oluşan rahatsızlık “sosyal demokratlar”ın yaralarına adeta kezzap döktü.

Öyle ki “Sosyalist Enternasyonal ahlak ilkelerine ters düşmekten” CHP'nin üyelikten atılması bile gündemde.

Dert bir değil elvan elvan…

Bu sıkıntılarda kendine pay çıkarmayı asla düşünmeyen,

“Biraz da bana gül kader

Yerden yere vurdun yeter

Bak tanınmaz hale geldim

Bitsin bunca elem keder”
havasında olan,

Asla iktidara gelemeyeceğini bilen ve hizipçilikten büyük haz alan Baykal’ın en önemli hedefi CHP liderliğini kaybetmemek.

Onun için de tüm ümidini “laik-anti laik” kutuplaşmasına bağlayan Baykal için artık deniz bitmişe benziyor.
Herkes gibi ben de “Nolacak bu CHP’nin hali?” diye kara kara düşünmeye başladım.

Tam bu esnada aklıma Gazi geldi.

İçimden “Gazi yaşasaydı” dedim.

Yaşasaydı da şöyle bir baksaydı manzarayı umumiyeye…

CHP mevcudiyetinin mimarı, Parti’nin bu haline ne derdi acaba?

Baykal ve ‘Sav’ları için ne derdi, ne düşünürdü?

Onların gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunduklarını, hattâ bu parti yöneticilerinin, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid ettiklerini;

Partisinin, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşürüldüğünü düşünüp, hizipçilikte rakip tanımayan, parti içerisinde “dikensiz gül bahçesi” isteyen Baykal’a, mukaddesata saldırıda sınır tanımayan “önderler” e bakıp bakıp “ben bunlarla başa çıkamam” deyip “Pes” mi ederdi?

Yoksa; “Cebren ve hileyle aziz Parti’nin bütün teşkilatları dağıtılmış, Karayalçın, Erdal İnönü, Aydın Güven Gürkan, Hikmet Çetin gibi sadıklar küstürülmüş, partinin en önemli ilkeleri bilfiil istismar edilmiş” diyerek sinirlenen Gazi, CHP’yi “fesh” edip, yeni bir parti mi kurardı?

Düşündüm düşündüm bir çıkış yolu bulamadım.

Acaba Ulu Önder şu ‘Sav’sız önderlere bakıp “Keşke Parti’yi hayattayken kapatsaydım” diye düşünür müydü?

Çok zor bir durum!

Nazik bir mesele…

Sahi Gazi yaşasaydı bu durum karşısında “Pes” mi ederdi?
Yoksa “Fesh” mi ederdi?

Bak sen şu ‘Önder’lerin Ulu önder’e yaptıklarına!


Turgay YENER / HABERVAKTİM.com

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi