AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-20-2008, 11:04   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Ateistlere muhtıra!
9 Kasım'da Alevi maskesi ile yapılan ateist mitingine, Alevi Federasyonları ateş püskürdü. Ortak bir bildiri yayınlayan federasyonlar, "Akıllı olun... Bizleri Alevi yapan ilkelerin sınırlarını zorlamayın... Alevileri kimse kavgalara sokamayacak, birbirine düşüremeyecek" mesajı verdiler.Son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine AVF (Alevi Vakıfları Federasyonu), ADFE (Alevi Dernekleri Federasyonu) ve CEM AAF (Almanya Alevi Federasyonu) ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, şu sert ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz günlerde bazı Alevi dernekleri tarafından düzenlenen bir mitingin kamuoyunda yarattığı ilgiyi fırsat bilerek, kendi açmazlarını toplumun tümüne mal etmeye uğraşan bazıları yine ortaya çıktılar.”

UYARIYORUZ
“Alevilik ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, Alevi adını ve sorunlarını kullanarak kendilerine siyasal veya sosyal bir gelecek oluşturmaya çalışanların bu arayışlarını başka kapılarda sürdürmelerini bir defa daha öneriyoruz. Siyasal bir tutarlılığı olmadan siyaset yapmaya uğraşanlara, inançsal bir tutarlılıkları olmadan inançlar üzerinde spekülasyon yapmaya çalışanlara, sosyal bir tutarlılığı olmadan Aleviler ile başka sosyal kesimler arasında ittifaklar ya da sürtüşmeler yaratmaya çalışanlara, Alevilerin geleneksel hoşgörüsünün de hiç aşılamaz sınırları olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Aleviliğin sağlam ilkeleri bizlere geniş bir hoşgörü vermiştir; ancak bu hoşgörü hiçbir zaman bizleri Alevi yapan ilkelerin sınırlarını zorlama noktasını aşamaz. Bilenler bilir, herkesin bir Sidret-i Münteha'sı (Geçilemez kapısı) vardır. Bugün kendi Sidret-i Münteha'larının önünde dolaşanlar, bu toplumu kimse ile kavgaya sokamayacak ve birbirine düşüremeyecektir. Kendi aralarındaki kavgayı ise bizler bugüne kadar olduğu gibi sadece izleyeceğiz. Onların birbirlerini yıpratmalarına ve tüketmelerine taraf olmayacağız. İnanıyoruz ki; bu arkadaşların da büyük çoğunluğu bir gün nasıl kullanılmak istediklerini ve nasıl yanlış bilgilendirildiklerini anlayacaklardır. Bu gerçeğin farkında olan, bir gün tekrar aramızda yer almak isteyecek, olanları kucaklamaya hazır olan Alevi toplumu, inancının gereği sertlik, şiddet, nefret ve kin duygularını biriktirmeden olayları izlemektedir. Ancak kişi haklarının en ufağına dahi sonsuz duyarlılığımızı istismar etmeye kalkanlar, kendilerini hiç beklemedikleri, mutlak bir dışlanmışlık içinde bulabilirler. Uyarırız.”

VAKİT HAKKINDA DA SUÇ DUYURUSU
Ankara'da 9 Kasım'da düzenlenen “Alevi mitingi”ni organize eden Alevi Bektaşı Federasyonu, miting hakkında istedikleri görüşe haberlerinde yer vermedikleri gerekçesiyle Vakit'in de aralarında bulunduğu Zaman, Yeni Şafak ve TRT hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Federasyon Genel Başkanı Ali Balkız, Alevilerin hakkını savunduklarını ve TRT'nin kendilerine yayınlarında yeterli yer vermediğini, Vakit, Zaman ve Yeni Şafak'ın ise olumsuz yayın yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Suç duyurusu dilekçesinde, sözkonusu yayın organları yöneticilerinin ''suç isnadı, kışkırtma, tahrik, yalan, halkı kin ve nefret duyguları ile tahrik etmek''ten cezalandırılması talep edildi.

VAKİT

 

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-20-2008, 11:21   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
''suç isnadı, kışkırtma, tahrik, yalan, halkı kin ve nefret duyguları ile tahrik etmek''

Nato mermer nato kafa işte.Kendi yaptıkları ne peki ?
Şeriata küfür edip din derslerine ve diyanete karşı çıkmalar ? Solcuları ne idüğü belirsizleri aralarında bulundurmalarına ?

Çamhuriyet mitingi yaptılar,başörtüsü karşıtı miting yaptılar,Şeriata karşı miting yaptılar.Baktılar ki olmuyor hepsini bir araya toplayıp miting yaptılar ama yine güneşi sıvayamadılar.
Ellerindeki en son koz olarak alevicilik oynadılar.

Yemezler
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi