AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 06-23-2008, 19:35   #1
Kullanıcı Adı
Kafes
Standart Avrupa Gönüllü Hizmeti Nedir?
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) gençlerin uluslararası gönüllü hizmette bulunmasını desteklemektedir.

AGH, özellikle Avrupa Birliği içinde toplumsal uyumu güçlendirmeyi, gençler arasında dayanışma ve hoşgörünün geliştirilmesini amaçlamaktadır. Ayrıca gençler arasında aktif vatandaşlığın ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesi de AGH’nin amaçları arasındadır.

Bu genel hedeflere :

* Gençlerin gerek AB içinde, gerekse AB dışında çeşitli gönüllü hizmet faaliyetlerine katılmalarını destekleyerek;
* Gençlere Avrupa düzeyinde ve uluslararası düzeyde gönüllülük faaliyetlerine katılmalarını sağlamak suretiyle kişiliklerini ifade etme fırsatı vererek;
* Gençlerin Avrupa Birliği vatandaşları arasındaki dayanışmayı güçlendiren faaliyetlere katılmalarını sağlayarak;
* Gençlerin, ikamet ettikleri ülkeden başka bir ülkede kar amacı gütmeyen maaşsız bir faaliyette gönüllü hizmette bulunmalarınını mümkün kılarak ulaşılacaktır.

Avrupa Gönüllü Hizmeti bir “öğrenme” faaliyetidir: yaygın eğitim deneyimleri aracılığıyla gençler bir yandan kendi kişisel, eğitimsel ve mesleki gelişimlerine, bir yandan da toplumsal bütünleşme kabiliyetlerine yönelik yeni beceriler kazanmaktadırlar. Öğrenme unsurları, üzerinde karşılıklı olarak uzlaşıya varılan olası öğrenme çıktılarını, süreçlerini, yöntemlerini, kazanılan becerilerin belgelendirilmesini içermektedir. Ayrıca gönüllünün hem AGH eğitim döngüsüne, hem de kriz önleme ve yönetme de dahil olmak üzere görevlerin tanımlanması, dilsel ve kişisel desteğin belirlenmesi sürecine katılması da AGH içindeki öğrenme unsurları arasında bulunmaktadır.

AGH, gönüllü, gönderen ya da onlara ev sahipliği yapan tüzel kişiliğe sahip kuruluşlar arasında kurulan ortaklık sonucunda düzenlenen faaliyetler aracılığıyla yürütülür. Gönüllü, hazırlık ve takip aşamaları haricinde, gönüllülük faaliyetini, ikamet ettiği ülkeden başka bir ülkede yerine getirir. Gönüllülük faaliyeti maaşsız, kar amacı güdülmeyen, tam zamanlı ve belli bir dönemi kapsar (azami 12 ay) niteliktedir. Ayrıca gönüllü hizmet toplum yararına olmalıdır.

Bir gönüllü hizmet faaliyeti, kültür, gençlik, spor, toplumsal hizmet, kültürel miras, sanat, sivil savunma, çevre, kalkınma… gibi. birçok alanda yer alabilir. Kriz sonrası durumlarda yüksek risk taşıyan acil müdahaleler (ör.insani yardım, afetlerde kurtarma vb. gibi) gönüllü hizmet alanlarının dışındadır.

Gönüllü hizmet faaliyeti hem belirgin bir uluslararası katma değer sunmalı, hem de yerel toplumla iletişim olanakları içermelidir.

Gönüllüler maaşlı çalışanların yerine geçirilmemelidir (iş ikamesi yapılmamalıdır).

Bir AGH faaliyeti en az bir gönderen, bir ev sahibi kuruluş ve bir gönüllü içerir. AGH projesindeki ortak kuruluşların tamamı ya da bir kısmı ile AGH projesine katılan gönüllüler belli bir AGH faaliyeti içinde yer alabilir. Tek bir AGH faaliyetine en fazla 100 gönüllü katılabilir.

AGH faaliyeti bireysel ya da toplu olarak yürütülebilir.

Eğer AGH faaliyeti birden fazla gönüllü içermekteyse, gönüllüler aynı ülke ve aynı ev sahibi kuruluşta; aynı ülkede ama farklı ev sahibi kuruluşlarda ya da farklı ülke ve farklı evsahibi kuruluşlarda gönüllü hizmette bulunabilirler.

Bireysel AGH faaliyeti yalnızca bir gönüllü, bir gönderen kuruluş ve bir ev sahibi kuruluş içerir. Bireysel AGH faaliyetleri önemini hala korumaktadır; zira bu tür faaliyetler yoğun bir öğrenme deneyimi, kişiye özgü destek, kişisel gelişime katkı ve yerel toplumla güçlü bir bütünleşme imkanı sunmaktadır.

Toplu AGH faaliyetleri gönüllülerin toplu halde yerel, bölgesel, ulusal, Avrupa ya da uluslararası düzeyde gönüllü hizmette bulunmalarını ve toplu ya da bireysel olarak öğrenme olanaklarından faydalanmalarını mümkün kılar. En fazla 100 gönüllü aynı ev sahibi kuruluştaki faaliyetlere ya da –daha küçük alt gruplara bölünerek- farklı ev sahibi kuruluşlardaki faaliyetlere katılabilirler. Toplu AGH faaliyeti öğrenme süreçleri ve toplum yararına hizmet bakımından bir grup özelliği sunmalıdır. Ayrıca ortak bir tematik yaklaşım ve gönüllüler arasında düzenli etkileşim de sağlanmalıdır. Toplu AGH, AGH’nin etkisini, erişilebilirliğini, etkinliğini ve hissedilebilirliğini daha da arttırmak için tasarlanmıştır.

AGH Ne Değildir?

* AGH rastlantısal, düzensiz ve yarı-zamanlı bir gönüllülük faaliyeti değildir.
* AGH bir iktisadi teşebbüste staj yapmak değildir.
* AGH maaşlı bir iş değildir ve maaşlı işleri de ikame etmek amacıyla kullanılmamalıdır.
* AGH eğlence ya da turistik bir faaliyet değildir.
* AGH bir dil kursu değildir.
* AGH ucuz iş gücü kullanımı değildir.
* AGH yurt dışında belli bir süre süre araştırma yapmak ya da mesleki eğitim almak değildir.
* AGH salt bir finansman sistemi değil, uluslararası gönüllü hizmete yönelik bir kalite modelidir.

 

Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi