AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-31-2013, 22:31   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Ayasofya Cami Kalacak

Ayasofya Cami Kalacak
Trabzon İdare Mahkemesi, Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmesi ve ibadete açılmasına ilişkin işlemin iptali için açılan davayı reddetti.




Trabzon İdare Mahkemesi, Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmesi ve ibadete açılmasına ilişkin işlemin iptali talebiyle açılan davayı reddetti. Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, yaptığı açıklamada, geçmişte cami olarak kullanılan ancak ardından müze olarak hizmet vermeye başlayan Ayasofya Mahallesi'ndeki tarihi Ayasofya'nın bir süre önce yeniden cami olarak hizmet vermeye başladığını anımsattı. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi'nin de aralarında bulunduğu bazı kuruluşlarca Ayasofya'nın camiye çevrilmesi ve ibadete açılmasına ilişkin işlemin iptal edilmesi istemiyle Trabzon İdari Mahkemesine başvurduğunu belirten Yıldırımhan, söz konusu davanın idari işlemin mevcut bulunmadığı için reddedildiğini söyledi.

TAPUSUNDA ZATEN CAMİ

Yıldırımhan, Trabzon'daki Ayasofya'nın tapusunda cami olarak gözüktüğünü ve buranın camiye çevrilmesinde de herhangi bir idari işlem yapmadıklarını ifade ederek, 'Biz orada Ayasofya'nın yapısıyla ilgili herhangi bir idari değişiklik ya da herhangi bir çalışma yapmadık. Sadece tapusundaki fonksiyonunu verecek şekilde tefrişat yaptık. Dolayısıyla davacıların talepleri mahkemece reddedildi' dedi.

DAVACILAR HAKSIZ BULUNDU

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Yıldırımhan, 'Davacılar Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini istemiyorlardı ve camiye dönüştürülme işlemin durdurulmasını istiyorlardı. İdare Mahkemesi de davacıları haksız bulup davayı reddetti' diye konuştu.

MÜZE İTİRAZI REDDEDİLDİ

Ayasofya, Fatih Sultan Mehmet'in 1461'de Trabzon'u fethinin ardından camiye dönüştürüldü. I. Dünya Savaşı sırasında Trabzon'u işgal eden Rus ordusu tarafından depo ve askeri hastane olarak kullanıldı. Savaş sonrasında 1960 yılına dek cami olarak kullanılan yapının Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek 1964 yılında müze haline getirildi. 28 Haziran 2013 Cuma günü ise vakit namazının kılınmasıyla, 52 yıl sonra yeniden ibadete açılmıştı.







AA

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-31-2013, 22:33   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
İnşallah sıra büyükte artık. vakti geldide geçiyor...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi