10-17-2008, 21:00 | #1 |
Aydın Doğan'a 10.5 Yıl Hapis İstenebilir
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), önceki gün Aydın Doğan’ı Hürriyet Gazetecilik ve Milliyet Gazetecilik (Yeni unvanı Doğan Gazetecilik) adlı halka açık şirketlerine bağlı gazeteleri için yapılan ithal kâğıt alımlarında yolsuzluk yapmakla suçladı. Savcılığa suç duyurusunda bulunma kararı alan SPK’ya göre, gazete kâğıdı ithalatı doğrudan üreticiler yerine, Doğan Ailesi’nin kont rolünde olan vergi cenneti ülkelerde kurulu şirketlerden yapıldı. Kâğıt faturaları yaklaşık yüzde 30 şişirildi. Milyonlarca dolarlık ek maliyet küçük yatırımcıya yüklendi. Elbette yargı süreci başlamadan Aydın Doğan’ı kamuoyu önünde suçlu ilan etmek son derece yanlış bir yaklaşımdır. 10.5 yıl hapis istenebilir’ İDDİALARA göre SPK, Aydın Doğan, İmre Barmanbek, Hanzade Doğan Boyner ve Ali Rıza Temuroğlu hakkında TCK’nın, “güveni kötüye kullanma” suçunu kapsayan 155’inci maddesinin ikinci fıkrasına göre suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Bu maddeye göre, Aydın Doğan’ın 1 ila 7 yıl hapis cezası istemiyle yargılanabileceği belirtiliyor. Sermaye Piyasaları Kanunu’nun 48. maddesi ile de güveni kötüye kullanma suçundan yargılanan kişilere verilecek cezanın yüzde 50 oranında artırılması öngörülüyor. Bu durumda, olası cezanın üst sınırı 10.5 yıla çıkıyor. Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddelerine göre ise hapis cezası alınması durumunda kişi veya kişilerin şirket yönetim kurullarındaki görevlerine son verilmesi ve imza yetkilerinin alınması öngörülüyor. Doğan hisseleri % 15 düştü İMKB’YE bir açıklama gönderen Doğan Yayın Holding, “Tenkit konusu olabilecek hiçbir uygulamaları olmadığını ve sürecin takip edileceğini” vurguladı. Açıklamadan sonra Doğan Grubu’nun hisselerindeki düşüş hızlandı. Doğan Yayın Holding yüzde 15, Hürriyet Gazetecilik yüzde 15, Doğan Gazetecilik yüzde 17.2 ve Doğan Burda hisseleri yüzde 16.3 değer kaybetti. akşam
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-17-2008, 21:11 | #2 |
Hapis istense nolur, bu adamı hapse atabiliceklerini pek düşünmüyorum ben acıkcası..Para cezasına cevrilir bence..
|
|
10-17-2008, 21:15 | #3 | |
Alıntı:
valla hapisi bırakalım da para cezası bile verilemiyor. aslında para cezası veriliyor ama para alınamıyor aydın doğanı kurtlar vadisindeki iskender büyük'e benzetiyorum :undecided: |
||
10-17-2008, 21:25 | #4 |
Valla kurtlar vadisi izlemedigim için bilemiyorum ama böylelerine hiçbişey olmaz.. Bu adama da birşey olmicagını biliyorum arkasında medya gücü var cok büyük kendisine zarar verene direk birkaç haberle (yalan haberlerle) zarar vermeye çalışıyor..Halkımız da herşeye, her yazılan çizilene inanabilme potansiyeline sahip oldugundan..
|
|
10-17-2008, 21:27 | #5 |
|
|
10-18-2008, 02:18 | #6 | |
Alıntı:
TÜR DİYE BAKIN DERİM :cheesy: |
||
10-18-2008, 02:23 | #7 |
Benim görüşüm; bu ''tilki''yi bu hallere getiren Vakit Gazetesi olmuştur. Daha beter olsun. Ama bağlantıları genelde yurt dışından ve karanlık güçler. Yani o karanlık güçler yerine aynı yoldan gidecek bir medya patronu bulmadan bunu hapse tıkattırmaz -diye düşünüyorum-.
Aydın Doğan(')ın Sedat Semavi(')nin devamı olduğunu unutmayalım. Sedat Semavi de Hürriyet(')in kurucusudur. Ve ne tesadüf ki İsrail devletiyle Hürriyet gazetesinin kurulması 1 hafta arayla gerçekleşmiştir! Anlatabiliyor muyum?! ... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|