AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 09-26-2008, 21:04   #1
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart Ayet'El Kursî ve Fazileti
Bismillahir rahmannirrrahıym.Allahu la ilahe illa hüvel hayyül kayyum. La te'huzühu sinetun ve la nevm. Lehu ma fis semavati ve ma fil ard. Men zellezi yeşfeu ındehu illa bi iznih. Ya'lemü ma beyne eydihim ve ma halfehüm, ve la yuhıytune bi şey'in min ılmihi illa bi ma şa. Vesia kursiyyühüs semavati vel ard. Ve la yeudühu hıfzuhüma ve hüvel aliyyül azıym.

MNASI

O'ndan başka ilah olamyan ALLAH, Hayy ve Kayyuum'dur. Ezeli ve ebedidir.O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde olan şeylerO'nundur. İzni olamksızın O'nun yanında şefaat eden yoktur. Hlkın önünde ve arkasında olanı ( istikbal ve maziyi ) bilir. İnsanlar O'nun ilminden ,O'nun istediğinden başaksını ihata etmezler. Kürsi'si semaları ve yeri içine alır. O'nların hıfzı O'nu yormaz. O, pek yüksek ve prk büyüktür.

AYET'EL KÜRSİ'NİN FAZİLETİ

Allah resulü buyurdu:

'' Bir aye'el-Kürsi'yi okumak, bin ayet okumaya bedeldir.''

EVDEN ÇIKARKEN AYET'EL-KÜSİ

'' Her kim evinden çıkarken Ayet'el-Kürsi'yi okursa, evine varıncaya kadar Allah ( c.c .) 'ın taht-ı himayesindedir. Ayet'el-Kürsi okunan eve otuz gün şeytanlar giremez. Kırk gün sihirbaz erkek ve kadınlar giremezler.''

AYET'EL-KÜRSİ'Yİ ÜZERİNDE TAŞIRSA

Eğer bir kimse Ayet'el-Kürsi'yi yazıp üzerinde taşırsa, Allah (c.c. ) 'ın izni ile türlü afat ve musıbetlerdenemin olur. Gece gezen gezen şeytan ve cinnilerin şerrinden muhafaza olunur.

CİNNİNİN YANMASINDA AYET2EL-KÜRSİ

İmam-ı gazalı, İmam-ı Kuteybe'den, oda beni Ka'b'dan bir kişiden hikaye eder, dr ki:

Hurma satmak için Bsra'da bir yere gittim. Kiralamk i.in bir ev buldum.İçerisinde örümcekler yuva yapmıştı. Bu evi sahibinden kiralamak için istedim. Evin sahibi bu evde ifrit denilen kafir bir cinni vardır. Her gireni helak eder ve öldürür, dedi. Nihayet Allah ( c. c. ) beni cinniden muhafaza eder dedim. Evi kiraladım. gece oldu, birde baktım ki, simsiyah ateş gibi bir mahluk üzerime doğru gelmeye başladı. Ben de Ayet'el-Kürsi'yi okumaya başladım. Ben okudukça, o da benimle birlikte kelime kelime okuyordu. Ben ( ve la yeudühu hıfzuhüma ve hüvel alıyyil azıym ) dedim. Benimle birlikte okuyamadı. Ben bu kelimelere devam ettim. O karanlık ve cinni yok oldu. Ben de bir köşede uyudum. Sabahleyin baktım ki cinninin olduğu yerde, yanmış parça ve küller.... O vakit kulağıma gaibden bir ses geldi. Dedi ki ; '' Sen büyük bir cinni kafiri yaktın '' Ne ile yaktığımı sorduğumda ( ve la yeudühu hıfzuhüma ve hüvel aliyyül azıym. ) tekrar tekrar okumakla cinni kafiri yaktın.

Albatros isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-26-2008, 21:04   #2
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart KURAYŞ SURESİ ve Fazileti
zengin guzel ahlak için ve musıbetlerden korunmak için 7 defa okunur
Alt 09-26-2008, 21:04   #3
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart RA'D SURESİ ve fazileti
Düşmanın kahrı için okunur
Alt 09-26-2008, 21:05   #4
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart TAHRİM SURESİ ve fazileti
21 defa okuyanın düşmanı dost olur
Alt 09-26-2008, 21:05   #5
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart NUH SURESİ ve fazileti
1000 defa okuyan kımse düşmanını kahreder
Alt 09-26-2008, 21:05   #6
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart TEBBET SURESİ ve fazileti
düşmanın helaki için 1000 defa okunur
Alt 09-26-2008, 21:06   #7
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart KEHF SURESİ ve fazileti
Bu mubarek sureyı okuyan her türlü fitne ve musibetten korunur
Alt 09-26-2008, 21:06   #8
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart YUNUS SURESİ ve fazileti
Bu mubarek süreyi tşıyan kimsenin düşmanı hezimete uğrar
Alt 09-26-2008, 21:06   #9
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart Bakara suresi
tehlıke anında ve duanın kabul olması için elif,lam,mim ayeti okunur
Alt 09-26-2008, 21:07   #10
Kullanıcı Adı
Albatros
Standart FELAK SURESİ ve fazileti
sihri tesirsiz hale getirmek,ve şeytan korunmak için 41 defa okunur

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)