![]() |
#1 |
![]() “DE Kİ: O ALLAH BİR TEKTİR.” (İHLÂS: 1)
“DOĞURMAMIŞ, DOĞURULMAMIŞTIR.” (İHLÂS: 3) “BEN ALLAH’IN KULUYUM. O BANA KİTAP VERDİ VE BENİ PEYGAMBER YAPTI.” (MERYEM: 30) “‘Rahman çocuk edindi’ dediler. Andolsun ki siz, pek çirkin bir şey ortaya attınız. Onlar o Rahman olan Allah’a çocuk iddia ettiler diye, bu sözden dolayı neredeyse gökler parçalanacak, yer yarılacak, dağlar dağılıp çökecekti. Halbuki Rahman olan Allah’a çocuk isnat etmek aslâ yakışmaz.” (Meryem: 88-92) ALLAH-U TEÂLÂ KEHF SÛRE-İ ŞERİF’İNİN 4-5. ÂYET-İ KERİME’LERİNDE ŞÖYLE BUYURUYOR: “VE ‘ALLAH ÇOCUK EDİNDİ.’ DİYENLERİ UYARMAK İÇİN. BU HUSUSTA NE ONLARIN NE DE ATALARININ BİR BİLGİSİ VARDIR. AĞIZLARINDAN NE BÜYÜK SÖZ ÇIKIYOR! ONLAR YALNIZ VE YALNIZ YALAN SÖYLERLER.” ALLAH-U TEÂLÂ ÂYET-İ KERİME’SİNDE BUYURUR Kİ: “MUHAMMED İÇİNİZDEN HERHANGİ BİR ADAMIN BABASI DEĞİL, FAKAT O ALLAH’IN RESUL’Ü VE PEYGAMBERLERİN SONUNCUSUDUR.” (AHZÂB: 40) HIRİSTİYANLAR İSE İNCİL’DE HABER VERİLMESİNE RAĞMEN: “BİZ İSA’DAN ÖTESİNİ TANIMIYORUZ.” DİYORLAR. BUNLAR KENDİ KİTAPLARINA DAHİ İNANMIYORLAR. BU NASIL BİR DİN ANLAYIŞIDIR? “Hepsi Allah’a, meleklerine, Kitaplar’ına ve peygamberlerine iman ettiler. “O’nun peygamberlerinden hiçbirini diğerinden ayırmayız...” derler.” (Kur’an, Bakara: 285) “Hiç şüphe yok ki, İsa’nın babasız dünyaya gelişi de Allah nezdinde Âdem’in durumu gibidir. Allah Âdem’i topraktan yarattı, sonra ona “Ol!” dedi, o da oluverdi.” (Âl-i imrân: 59) “Irzını korumuş olan İmrân kızı Meryem de bir misaldir. Biz ona ruhumuzdan üflemiştik. Rabb’inin sözlerini ve Kitaplar’ını tasdik etmişti. O bize gönülden itaat edenlerdendi.” (Tahrim: 12) “Sizin için hayırlı olmak üzere bundan vazgeçin. Şüphesiz ki Allah ancak bir tek ilâhtır. O, çocuk sahibi olmaktan münezzehtir. Göklerde ve yerde olanların hepsi O’nundur. Vekil olarak Allah yeter.” (Nisâ: 171) “Ey ehl-i kitap! Niçin hakkı bâtıla karıştırıyor ve bile bile hakkı gizliyorsunuz?” (Âl-i imrân: 71) Allah-u Teâlâ size sesleniyor. “Allah’a ve peygamberlerine inanın. (Allah) üçtür demeyin!” (Nisâ: 171) “Allah benim de Rabb’imdir, sizin de Rabb’inizdir. Artık ona kulluk edin, bu doğru yoldur.” (Zuhruf: 64) “Halbuki Mesih onlara demişti ki: Ey İsrâiloğulları, benim de Rabb’im sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Kim Allah’a ortak koşarsa, muhakkak ki Allah ona cenneti haram kılar. Varacağı yer ateştir, zâlimlerin yardımcıları yoktur.” (Mâide: 72) “‘Allah, Meryemoğlu Mesih’tir.’ diyenler gerçekten kâfir olmuşlardır.” (Mâide: 72) “Andolsun ki: ‘Allah üç ilâhtan üçüncüsüdür.’ diyenler kâfir olmuşlardır.” (Mâide: 73) “Oysa bir tek ilâhtan başka ilâh yoktur. Eğer bu dediklerinden vazgeçmezlerse elbette onlardan inkâr edenlere çok acıklı bir azap dokunacaktır.” (Mâide: 73) Hıristiyanlar ise hâşâ İsa Aleyhisselâm’ı Allah olarak kabul ediyorlar. İsa Aleyhisselâm; “Ben Allah’ın oğlu değilim, kuluyum. Ben Allah değilim, O’nun peygamberiyim, elçisiyim.” diyor. Hıristiyanlar bir mahlûku Allah yaparak kayıyor, bu mübarek peygambere iftira atıyor, yoldan çıkıyorlar. Hâşâ insandan Allah olur mu? Bu ne kadar büyük bir inkârdır. “Meryem oğlu Mesih ancak bir peygamberdir.” (Mâide: 75) “Meryem oğlu İsa Mesih, Allah’ın peygamberidir.” (Nisâ: 171) Muhataplarına: “Beni ilâh edinin.” dememiş, bilakis: “Şüphesiz ki Allah benim de Rabb’im, sizin de Rabbinizdir. O’na kulluk edin. İşte doğru yol budur.” diye nasihatte bulunmuştur. (Meryem: 36 “De ki: Rahman’ın çocuğu olsaydı, ona kulluk edenlerin ilki elbette ben olurdum. Göklerin ve yerin Rabbi, arşın da Rabbi olan Allah, onların vasıflandırdıkları noksan sıfatlardan münezzehtir. Bırak onları! Kendilerine vaad edilen günlerine kavuşuncaya kadar dalsınlar, oynayıp dursunlar.” (Zuhruf: 81-82-83) “Allah çocuk edindi dediler. Hâşâ! O yücedir. Göklerde ve yerde olanların hepsi O’nundur. Hepsi O’na boyun eğmişlerdir.” (Bakara: 116) “Bak! Nasıl da Allah’a yalan yere iftira ediyorlar. Apaçık bir günah olarak bu yeter!” (Nisâ: 50) “Hıristiyanlar da: ‘Mesih (İsa) Allah’ın oğludur’ dediler.” (Tevbe: 30) “Yahudiler: ‘Üzeyir Allah’ın oğludur.’ dediler.” (Tevbe: 30) “Bu, daha önce inkâr edenlerin sözlerine benzeterek geveledikleri sözlerdir.” (Tevbe: 30) “Allah onları kahretsin! Nasıl da uyduruyorlar?” (Tevbe: 30) “De ki: Allah’ı bırakıp da, size ne bir zarar ne de bir fayda vermeye gücü yetmeyen şeylere mi tapıyorsunuz?” (Mâide: 76) “Bugün sizin dininizi kemâle erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslâm’ı beğendim.” buyuruyor. (Mâide: 3) “Allah katında din İslâm’dır.” (Âl-i İmran: 19) “Selâm olsun hidayete tâbi olanlara!” (Tâhâ: 47) “Selâm olsun O’nun beğenip seçtiği kullarına!” (Neml: 59)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Allah razı olsun kardeşim güzel bir paylaşım..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() hristiyan forumlarına girdim orada isanın rab olduğundan Allah olduğundan bahsediliyordu. şok oldum "insandan Allah mı olur haşa dedim" cevap yok. bunlar incilde yazan son peygambere inanmadıkları gibi kendi kitaplarına da inanmıyorlar Allahın yarattığı bir kul olan hz.isa yi tanrı olarak kabul ediyorlar. bu ne büyük sapmışlıktır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() kardeşim hassasiyetin için teşekkür ederim.hristiyanlar zaten kuranı kerimi kabul edip okusalar sorun yok.zaten müslümanlık namına birşeyi kabul etmiyorlar.senin mukaddes kitabındaki ayetleri okuyup iaman gelirlermi sence?malesef yeryüzündeki en büyük sıkıtımız şudur:her müslüman kendince irşad ve tebliğ vazifesini kendince yapıyor.irnlılarda suudlarda ve diğer islam ümmetide.lakin gözümüzden kaçan bir detay varki ciddiye alınmıyoruz niçin alınmıyoruz.onuda yazayım.islamiyet elbisesini hakkıyla taşıyamıyoruz islamı hakkıyla temsil edemiyoruz.yani yaşamıyoruz.sorunda buradan kaynaklanıyor...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|