![]() |
#1 |
![]() Ayıp Ettin (!) Paşam
Efendim Genel Kurmay “Gerekirse bir yıl kalırız” demiş de ertesi gün asker çekilmeye başlamış. Bunda Amerikalıların etkisi varmış. Bizim Genel Kurmayımız nasıl böyle bir şey yaparmış. Türk Genel Kurmayı bu işten anlamıyor. Paşam, önce ne yapacağını Türk gazetecilerine soracaksın. Ne zaman, nasıl, nereden gireceğiz? Muhabirlerin müsait günleri hangi günler? Girince kaç yıl, kaç gün kaç saat kalacağız? Hangi gün döneceğiz? Hangi kuvvetlerle, hangi silahlarla saldıracağız? Sayın Paşam, tüm medyaya (pardon akredite olanlara) haber vereceksiniz: “Arkadaşlar yarın saat 09.05'te Hakkâri merkezden yola çıkacağız. İlk marşa ben basıp “Ordular ilk hedefiniz Kandil Dağı,. İleri” diyeceğim. Harekât 8 gün 22 saat 15 dakika sürecek. Şu güzergâhtan gidip şu saatlerde şuralarda mola vereceğiz. Kampa ulaşmamız 3 gün 12 saat alacak. Oradaki teçhizatı imha etmeyi müteakip mangal yapacağız. Fotoğraflar çekilip konuşmalar yapacağız. Sonra da halay çekeceğiz. Halayın başında ben olacağım.” diyeceksiniz ki bizim medya rahatlasın. Beyler yapılan iş soytarılık değil..!H.doğan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() +1
|
|
![]() |