AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-08-2010, 18:55   #101
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Standart
Ana muhalefet mahkemesi düzenlemeyi esastan görüşerek TBMM'nin yetkisini gasp etmiştir zira kanunlaşmamış bir düzenlemeyi iptal etmeli ayrı bir ironik durumdur hem de bu kararı alırken başörtüsü ve 367 garabetinde olduğu gibi '' değiştirilemez ilkelere '' gerekçe göstermesi tek parti dikdasından esinlenmiş olduğunu düşünüyorum.

Anamuhalefet mahkemesi genel itibari ile vesayet rejimini ve kast sistemine sürdürmek için demokratik reforma tırpanlar vursa da,AKpartiyi mağdur etmemek ve üyeleri hakkında çıkan ses kayıtlarından doğan çalkantılar yüzünden diğer maddelere dokunamamıştır.

80 yıllık cumhuriyet tarihinin en büyük reformu için 12 eylül tarihi Türkiye için
ya var olma ya da yok olma günü olacaktır.

Konu rıfat gökalp tarafından (07-08-2010 Saat 18:58 ) değiştirilmiştir..
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2010, 18:56   #102
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Alıntı:
rizzelli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yarsav'ın hakimler ve savcılar üzerinde büyük bir etkisi varmış gibi konuşuyorsunuz.Yarsav'ın üye sayısı 1212.Sadece hakimlerin sayısı 6 bin civarı.savcıların sayısını bilmiyorum.

Eminağaoğlu'nun ardından yapılan seçimlerde sadece 441 üye oy kullanmış.
Evet şöyle bir düşün savcılarda ve diğer hakimlerdende destek alıp mesala 4000'er oyla bütün atanacaklarını seçtiklerini .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2010, 19:03   #103
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Standart
ANAYASA MAHKEMESİNİN YAPISI


  • Anayasa Mahkemesi yeniden yapılandırılacak. Halen 11 asıl 4 yedek üyeli Anayasa Mahkemesi, 17 asıl üyeden oluşacak. TBMM, 2 üyeyi, Sayıştay Genel Kurulunun gösterdiği 3'er aday arasından, 1 üyeyi ise baro başkanlarının avukatlar arasından göstereceği 3 aday arasından gizli oyla seçecek.

  • Cumhurbaşkanı, 3 üyeyi Yargıtay, 2 üyeyi Danıştay, 1 üyeyi Askeri Yargıtay, 1 üyeyi Askeri Yüksek İdare Mahkemesince gösterilecek 3'er aday içinden; en az ikisi hukukçu olmak üzere 3 üyeyi ise YÖK'ün kendi üyesi olmayan yüksek öğretim kurumları öğretim üyeleri arasından göstereceği 3'er aday içinden seçecek.

  • Cumhurbaşkanı, 4 üyeyi de serbest avukatlar, 1. sınıf hakim ve savcılar ile en az 5 yıl raportörlük yapmış Anayasa MahkemesiAnayasa Mahkemesi iki bölüm ve Genel Kurul halinde çalışacak raportörleri arasından belirleyecek. .



HSYK'NIN YAPISI

  • Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yeniden yapılandırılacak. HSYK'nın halen 7 olan üye sayısı 22'ye, 5 olan yedek üye sayısı ise 12'ye çıkarılacak. HSYK, 3 daire halinde çalışacak.
  • Kurulun, 4 asıl üyesi, yüksek öğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından Cumhurbaşkanınca; 3 asıl ve 3 yedek üyesi, Yargıtay üyeleri arasından Yargıtay Genel Kurulunca; 2 asıl ve 2 yedek üyesi, DanıştayDanıştay Genel Kurulunca; 1 asıl ve 1 yedek üyesi, Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulunca kendi üyeleri arasından; 7 asıl ve 4 yedek üyesi, birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş adli yargı hakim ve savcıları arasından adli yargı hakim ve savcılarınca; 3 asıl ve 2 yedek üyesi idari yargı hakim ve savcıları arasından idari yargı hakim ve savcılarınca dört yıl için seçilecek. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilecek.
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2010, 19:16   #104
Kullanıcı Adı
rizzelli
Standart
rıfat kardeşim benden önce davranmış.

şuan ki haliyle yargının kast sistemi devam ediyor demek mümkün değil.

yamuk yumuk da olsa yargı bağımsızlığına devrim niteliğinde adımlar atılmıştır.

Konu rizzelli tarafından (07-08-2010 Saat 19:20 ) değiştirilmiştir..
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2010, 20:29   #105
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Anayasa Mahkemesine:

Sayıştay Genel Kurulu: 2
baro başkanları :1
Yargıtay : 3
danıştay :2
Askeri yargıtay :1
Askeri yüksek mahkeme :1
YÖK :3
Serbest avukalar 1. sınıf Hakimler : 4

Toplam : 17

Kırmızı olan kurumlardan statükocu olmayan üye çıkması imkansız gibi onların banko oy oranı 8
Diğerleri yarı yarıya paylaşılsa yine statüko Anayasa mahkemesinde çoğunlukta olacaktır
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-08-2010, 20:49   #106
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
ne şiş yansın ne kebab...tarzında bir karar olmuş..
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 00:05   #107
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart
Kurtulmuş'tan çarpıcı benzetme!

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu iptal kararını eleştirerek, mahkemeyi kaldırılan 12 Eylül senatosuna benzetti.

Mahkeme senato konumuna gelmiştir

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliği ile ilgili almış olduğu kısmı iptal kararını sert sözlerle eleştirdi. Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu bu kararla, 12 Eylül'de kaldırılan senatoya benzediğini söyleyerek, “Anayasa Mahkemesi fiilen 12 Eylül'de kaldırılan senatonun yerine geçmiştir. Yani kendisini mevcut parlamentonun üstünde bir senato konumuna getirmiştir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen iptal edilen karara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye'nin, 2010 yılında çağdaş, demokratik, ilerici bir yeni anayasayı değiştirebilmesini önemsediklerini belirterek, 12 Eylül ihtilalinin anayasasının yapıldığı günden itibaren bu millete dar geldiğini söyledi.

“Bu zannediyorum ki yapılan 17'inci anayasa değişikliği yamasıdır. Bu elbisenin bütünüyle değiştirilmesi gerekir” diyen Saadet Lideri Kurtulmuş, mahkemenin vermiş olduğu kararı, bütün mevcut anayasa kuralları ihlal edilerek alındığını kaydetti. Kurtulmuş, “2007 yılında 411 milletvekilinin oyları ile gerçekleştirilen anayasa değişikliğine Anayasa Mahkemesi vermiş olduğu kararla hukuk sisteminde yeni bir durum ortaya çıkardı. Sadece 411 milletvekili değil, bütün parlamento bir yasayı değiştirseler bile Anayasa Mahkemesi fiilen 12 Eylül'de kaldırılan senatonun yerine geçmiştir. Yani kendisini mevcut parlamentonun üstünde bir senato konumuna getirmiştir” diye eleştirdi.

TÜRKİYE'NİN BAŞKA YOLU KALMADI
Anayasa Mahkemesi'nin milleti iradesini hiçe sayarak vermiş olduğu bu kararın aşmanın tek bir yolunun bulunduğunu söyleyen Kurtulmuş, daha önce yapmış oldukları öneriyi bir kez daha hatırlattı. Kurtulmuş, “Bunun tek yolu Türkiye'de dönüp millete, ‘Ey millet buyurun anayasayı kendiniz yapın' demektir. Bunun yolunu açmaktır. Türkiye'de halk tarafından seçilmiş, dar bölge iki turlu sistem ile seçilmiş olan 300 temsilciden oluşan yeni bir anayasa meclisi gerekir. Bu meclis sadece anayasa yapmakla ilgilenecek. Bir yıl içerisinde bu işi yapacak, sonra da yapmış olduğu bu anayasayı TBMM'ye referanduma gönderilmek üzere teslim edecek. Dolayısıyla halk, milletin temsilcisini doğrudan seçmiş olacak. Anayasa Mahkemesi'nin bu son kararından sonra Türkiye'nin başka bir yolu kalmamıştır. Eğer Türkiye ileri bir demokrasi olacaksa, mevcut kördüğümü açmanın ikinci bir yolu yoktur. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Türkiye bu noktaya gelecektir. İnşallah Saadet Partisi öncülüğünde önümüzdeki parlamentoda böyle bir yol açılacaktır” dedi.

MAHKEME YASA YAPMIŞTIR
Anayasa Mahkemesi'nin başından itibaren değişiklik paketini gündemine almaması gerektiğini de söyleyen Kurtulmuş, “Henüz yasallaşmamış bir metin zaten mahkeme tarafından değerlendirilmemesi gerekirdi. Anayasa Mahkemesi böyle bir görüşmeyi değerlendirmeye aldıysa bunu sadece şekil bakımından değerlendirebilirdi. Mevcut anayasaya göre bu yazılıdır. Bu karar ile birlikte Anayasa Mahkemesi sadece şekil şartları bakımından değil, bir yerindelik araştırması yapmıştır. Mecliste, milletin iradesi ile yapılan değişikliğin yerinde olup olmadığı konusunda karar beyan etmiştir. Mahkeme aslında tırnak içerisinde iki ifadeyi değiştirerek, yasa yapıcının murat ettiği şeyin tam zıttın da yeni bir yasa yapmıştır. Yani 11 kişi sadece bir yasayı değiştirmemiş, aslında yeni bir yasa yapmıştır” diye konuştu.

HUKUKİ DEĞİL SİYASİ KARARDIR

Kurtulmuş, mahkemenin vermiş olduğu kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğuna da ifade ederek, “Mahkeme siyasi bir karar vermiştir. Hukuki bir karar vermemiştir. Bu kararla da mevcut siyasi dengeleri çok değiştirmeyecek, maddeleri iptal etmeyerek yeni bir siyasi tartışmanın önünü kapatmıştır. Bir orta yol bulmuştur. Siyaseten çok fazla kutuplaşmanın, gerginleşmenin olmayacağı bir siyasi karar vermiştir” dedi.

EKSİK BULUYOR, ANCAK DESTEKLİYORUZ

Anayasa değişikliği ile ilgili hükümete iki ayrı dosya sunduklarını da hatırlatan Kurtulmuş, ilk dosyada top yekün bir anayasa önerdiklerini söyledi. Kurtulmuş, “Hükümet yetkililerine iki ayrı dosya takdim ettik. Bir, anayasa top yekün nasıl değiştirilir. Bunu ‘biz olsak böyle yapardık' dedik. İkinci dosya da ise hiç olmazsa bu pakette olması gereken asgari maddelerin üzerinde durduk. Bunların önemli bir kısmı dikkate alınmadı. Bizim tekliflerimiz hükümetin meclise sunduğu anayasa değişikliğinin otuz yıl önündedir. Bu değişiklik Türkiye'ye göre geridir, dardır. Ancak mevcut anayasaya göre ileri bazı maddeler içerdiği için, Türkiye'de demokratikleşme yolunda hiç değilse ileri bir adımlar içerdiği için her halükarda bu teklife ‘evet' diyeceğimizi ilk günden itibaren söyledik” dedi.

Kurtulmuş, son olarak da şunları kaydetti: “Sistemi elinde bulunduran siyasi elit tarafından hep şu şekilde bir algılama olmuştur. ‘Bu topraklarda yaşayan milletin fertleri, bu ülkenin kiracısıdır, biz elitlerde bu ülkenin sahibiyiz. Anayasayı yaparız, milletin önüne koyarız. Millete deriz ki; ‘Buyrun kira kontratınız budur' Hayır bu millet bu ülkenin kiracısı değil, ev sahibidir. Bunun yolu da milletin kendi başına yapacağı yeni bir anayasanın yolunu açmaktır. Vesayet rejiminin düzeneklerini değiştiren, millet egemenliğinin önünü açan adımı eksik ve hatalı bulsak da desteklemek durumundayız. Saadet Partisi mevcut anayasa değişikliğini eksik buluyor, ancak desteklemeyi de milletimize karşı bir sorumluluk olarak görüyor”


http://www.habervaktim.com/haber/130..._benzetme.html


Saadet pakete destek veriyor, BBP de destek vereceğini açıkladı.

Hadi hayırlısı diyelim.

Ben de bir saadetci olarak chpnin, mhpnin, bdpnin hayır diyeceği bir pakete EVET demenin hayırlı olacağını düşünüyorum ve oyumu EVET olarak açıklıyorum.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 00:05   #108
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart
Kurtulmuş'tan çarpıcı benzetme!

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu iptal kararını eleştirerek, mahkemeyi kaldırılan 12 Eylül senatosuna benzetti.

Mahkeme senato konumuna gelmiştir

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliği ile ilgili almış olduğu kısmı iptal kararını sert sözlerle eleştirdi. Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu bu kararla, 12 Eylül'de kaldırılan senatoya benzediğini söyleyerek, “Anayasa Mahkemesi fiilen 12 Eylül'de kaldırılan senatonun yerine geçmiştir. Yani kendisini mevcut parlamentonun üstünde bir senato konumuna getirmiştir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen iptal edilen karara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye'nin, 2010 yılında çağdaş, demokratik, ilerici bir yeni anayasayı değiştirebilmesini önemsediklerini belirterek, 12 Eylül ihtilalinin anayasasının yapıldığı günden itibaren bu millete dar geldiğini söyledi.

“Bu zannediyorum ki yapılan 17'inci anayasa değişikliği yamasıdır. Bu elbisenin bütünüyle değiştirilmesi gerekir” diyen Saadet Lideri Kurtulmuş, mahkemenin vermiş olduğu kararı, bütün mevcut anayasa kuralları ihlal edilerek alındığını kaydetti. Kurtulmuş, “2007 yılında 411 milletvekilinin oyları ile gerçekleştirilen anayasa değişikliğine Anayasa Mahkemesi vermiş olduğu kararla hukuk sisteminde yeni bir durum ortaya çıkardı. Sadece 411 milletvekili değil, bütün parlamento bir yasayı değiştirseler bile Anayasa Mahkemesi fiilen 12 Eylül'de kaldırılan senatonun yerine geçmiştir. Yani kendisini mevcut parlamentonun üstünde bir senato konumuna getirmiştir” diye eleştirdi.

TÜRKİYE'NİN BAŞKA YOLU KALMADI
Anayasa Mahkemesi'nin milleti iradesini hiçe sayarak vermiş olduğu bu kararın aşmanın tek bir yolunun bulunduğunu söyleyen Kurtulmuş, daha önce yapmış oldukları öneriyi bir kez daha hatırlattı. Kurtulmuş, “Bunun tek yolu Türkiye'de dönüp millete, ‘Ey millet buyurun anayasayı kendiniz yapın' demektir. Bunun yolunu açmaktır. Türkiye'de halk tarafından seçilmiş, dar bölge iki turlu sistem ile seçilmiş olan 300 temsilciden oluşan yeni bir anayasa meclisi gerekir. Bu meclis sadece anayasa yapmakla ilgilenecek. Bir yıl içerisinde bu işi yapacak, sonra da yapmış olduğu bu anayasayı TBMM'ye referanduma gönderilmek üzere teslim edecek. Dolayısıyla halk, milletin temsilcisini doğrudan seçmiş olacak. Anayasa Mahkemesi'nin bu son kararından sonra Türkiye'nin başka bir yolu kalmamıştır. Eğer Türkiye ileri bir demokrasi olacaksa, mevcut kördüğümü açmanın ikinci bir yolu yoktur. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Türkiye bu noktaya gelecektir. İnşallah Saadet Partisi öncülüğünde önümüzdeki parlamentoda böyle bir yol açılacaktır” dedi.

MAHKEME YASA YAPMIŞTIR
Anayasa Mahkemesi'nin başından itibaren değişiklik paketini gündemine almaması gerektiğini de söyleyen Kurtulmuş, “Henüz yasallaşmamış bir metin zaten mahkeme tarafından değerlendirilmemesi gerekirdi. Anayasa Mahkemesi böyle bir görüşmeyi değerlendirmeye aldıysa bunu sadece şekil bakımından değerlendirebilirdi. Mevcut anayasaya göre bu yazılıdır. Bu karar ile birlikte Anayasa Mahkemesi sadece şekil şartları bakımından değil, bir yerindelik araştırması yapmıştır. Mecliste, milletin iradesi ile yapılan değişikliğin yerinde olup olmadığı konusunda karar beyan etmiştir. Mahkeme aslında tırnak içerisinde iki ifadeyi değiştirerek, yasa yapıcının murat ettiği şeyin tam zıttın da yeni bir yasa yapmıştır. Yani 11 kişi sadece bir yasayı değiştirmemiş, aslında yeni bir yasa yapmıştır” diye konuştu.

HUKUKİ DEĞİL SİYASİ KARARDIR

Kurtulmuş, mahkemenin vermiş olduğu kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğuna da ifade ederek, “Mahkeme siyasi bir karar vermiştir. Hukuki bir karar vermemiştir. Bu kararla da mevcut siyasi dengeleri çok değiştirmeyecek, maddeleri iptal etmeyerek yeni bir siyasi tartışmanın önünü kapatmıştır. Bir orta yol bulmuştur. Siyaseten çok fazla kutuplaşmanın, gerginleşmenin olmayacağı bir siyasi karar vermiştir” dedi.

EKSİK BULUYOR, ANCAK DESTEKLİYORUZ

Anayasa değişikliği ile ilgili hükümete iki ayrı dosya sunduklarını da hatırlatan Kurtulmuş, ilk dosyada top yekün bir anayasa önerdiklerini söyledi. Kurtulmuş, “Hükümet yetkililerine iki ayrı dosya takdim ettik. Bir, anayasa top yekün nasıl değiştirilir. Bunu ‘biz olsak böyle yapardık' dedik. İkinci dosya da ise hiç olmazsa bu pakette olması gereken asgari maddelerin üzerinde durduk. Bunların önemli bir kısmı dikkate alınmadı. Bizim tekliflerimiz hükümetin meclise sunduğu anayasa değişikliğinin otuz yıl önündedir. Bu değişiklik Türkiye'ye göre geridir, dardır. Ancak mevcut anayasaya göre ileri bazı maddeler içerdiği için, Türkiye'de demokratikleşme yolunda hiç değilse ileri bir adımlar içerdiği için her halükarda bu teklife ‘evet' diyeceğimizi ilk günden itibaren söyledik” dedi.

Kurtulmuş, son olarak da şunları kaydetti: “Sistemi elinde bulunduran siyasi elit tarafından hep şu şekilde bir algılama olmuştur. ‘Bu topraklarda yaşayan milletin fertleri, bu ülkenin kiracısıdır, biz elitlerde bu ülkenin sahibiyiz. Anayasayı yaparız, milletin önüne koyarız. Millete deriz ki; ‘Buyrun kira kontratınız budur' Hayır bu millet bu ülkenin kiracısı değil, ev sahibidir. Bunun yolu da milletin kendi başına yapacağı yeni bir anayasanın yolunu açmaktır. Vesayet rejiminin düzeneklerini değiştiren, millet egemenliğinin önünü açan adımı eksik ve hatalı bulsak da desteklemek durumundayız. Saadet Partisi mevcut anayasa değişikliğini eksik buluyor, ancak desteklemeyi de milletimize karşı bir sorumluluk olarak görüyor”


http://www.habervaktim.com/haber/130..._benzetme.html


Saadet pakete destek veriyor, BBP de destek vereceğini açıkladı.

Hadi hayırlısı diyelim.

Ben de bir saadetci olarak chpnin, mhpnin, bdpnin hayır diyeceği bir pakete EVET demenin hayırlı olacağını düşünüyorum ve oyumu EVET olarak açıklıyorum.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 01:22   #109
Kullanıcı Adı
rıfat gökalp
Standart
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Anayasa Mahkemesine:

Sayıştay Genel Kurulu: 2
baro başkanları :1
Yargıtay : 3
danıştay :2
Askeri yargıtay :1
Askeri yüksek mahkeme :1
YÖK :3
Serbest avukalar 1. sınıf Hakimler : 4

Toplam : 17

Kırmızı olan kurumlardan statükocu olmayan üye çıkması imkansız gibi onların banko oy oranı 8
Diğerleri yarı yarıya paylaşılsa yine statüko Anayasa mahkemesinde çoğunlukta olacaktır

AYM'de vesayetçi anlayışı '' kırmızı olarak çizdiğin '' üyelerin sürdüreceğinde
hemfikiriz fakat diğer müesselerden gelecek adayların yarı yarıya dağılacağını inanmak yanlıştır.

TBMM-sayıştay'dan seçeceği 2 üye
Cumhurbaşkanı-YÖK'de görev alan öğretim elemanlarında 3 üye seçecek
Cumhurbaşkanı- 4 üye'yi de serbest avukatlar,1. sınıf hakim ve savcılar ile en az 5 yıl raportörlük yapmış adayı seçecek

Anayasa mahkemesi için fire verilmeyeceğini ve 9'a karşı 8 oylar
milli irade'nin çoğunluğu sağlayacağını ümit ediyorum



HSYK ise hayati öneme sahip çünkü davalara istedikleri gibi müdahale
edebiliyorlar.(balyoz,kafes,ferhat sarıkaya vs) Yargıtay ve Danıştay'ın kompoziyonunu HSYK belirliyor.

Cumhurbaşkanı-YÖK'ün hukuk dalında ve avukatlar arasından 4 üye seçecek
Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu- 1 üye seçecek

Adli ve idari hakim ve savcılarının üye seçimi çok kritik olacak umarım
adalet bakanımız gerekliği titizliği gösterirse aydınlık bir gelecek görürüz.

Adli yargı hakim ve savcılarınca kendileri arasında 7 üye
İdari yargı hakim ve savcıları kendi arasında 3 üye seçecek
rıfat gökalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-09-2010, 01:28   #110
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Alıntı:
rıfat gökalp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
AYM'de vesayetçi anlayışı '' kırmızı olarak çizdiğin '' üyelerin sürdüreceğinde
hemfikiriz fakat diğer müesselerden gelecek adayların yarı yarıya dağılacağını inanmak yanlıştır.

TBMM-sayıştay'dan seçeceği 2 üye
Cumhurbaşkanı-YÖK'de görev alan öğretim elemanlarında 3 üye seçecek
Cumhurbaşkanı- 4 üye'yi de serbest avukatlar,1. sınıf hakim ve savcılar ile en az 5 yıl raportörlük yapmış adayı seçecek

Anayasa mahkemesi için fire verilmeyeceğini ve 9'a karşı 8 oylar
milli irade'nin çoğunluğu sağlayacağını ümit ediyorum


HSYK ise hayati öneme sahip çünkü davalara istedikleri gibi müdahale
edebiliyorlar.(balyoz,kafes,ferhat sarıkaya vs) Yargıtay ve Danıştay'ın kompoziyonunu HSYK belirliyor.

Cumhurbaşkanı-YÖK'ün hukuk dalında ve avukatlar arasından 4 üye seçecek
Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu- 1 üye seçecek

Adli ve idari hakim ve savcılarının üye seçimi çok kritik olacak umarım
adalet bakanımız gerekliği titizliği gösterirse aydınlık bir gelecek görürüz.

Adli yargı hakim ve savcılarınca kendileri arasında 7 üye
İdari yargı hakim ve savcıları kendi arasında 3 üye seçecek
Çok iyimsersin ama o seçilenlerin vesayetçi olmayacağının garantisi yok
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi