11-17-2010, 23:42 | #1 |
Aynalar Koridorunda Aşk
Mustafa Ulusoy - Aynalar Koridorunda Aşk Aşk insanın kalbini doldurmaya yeter mi? Caddede bir terapist yürüyor; insanları gözlemleyen ve yaşadıkları mutsuzluğun nedenlerini anlamaya çalışan bir terapist. Dr. Mavi, Aynalar Koridorunda Aşk´ın kahramanı. Hepimizin yaşadığı duygusal karmaşaları tecrübe eden, varoluşun özünü anlamaya çalışan Beyaz, Kırmızı, Gri ve Sarı da. Ve vitrindeki aksini inceleyen yüksek ökçeli kırmızı ayakkabılı kadın, etrafın ilgisini çekmek için sarmaş dolaş gezen sevgililer, önündeki arabayı sollayamayınca kendini değersiz hisseden BMW sürücüsü. Birer varoluş mabedi haline gelmiş kafeler, restoranlar ve buraları dolduran insanlar. Milyonlarca imge. İmgelerde varoluşunu arayan insanlar. Aynada kendini gördüğünü zanneden ama Beyaz´ın söylediği gibi asla görmeyecek olan, restoranda yemek yiyen kadın Narsistleşmiş benliğin mabedine hapsolup kendi varoluş gerçekliklerinden uzağa düşenler, içlerindeki boşluğu aşkla doldurmaya çalışıyorlar. Peki, aşk insanın kalbini doldurmaya yeter mi? Sonsuz sevilme, değerli görülme ihtiyacını duyan insanın kalbini kim nasıl doldurur? Dr. Mavi, Beyaz, Kırmızı, Gri ve Sarı, rüyaların, gerçeklerin ve aynaların izini sürerek bu sorunun cevabını arıyorlar . Bana sorarsanız bu kitapta herkes kendine ait bir şeyler bulabilir. Eğer psikolojiye meraklıysanız ,ya da hiç alakanız yoksa da farketmez, okumaya değer... Bunca içi boş kitabın arasında bu kitabı bana öneren insanı Allah gönderdi diyorum. Bu kitabı okurken kendinizi farkında olmadan sorgulayacağınıza eminim. "Neden ayna ?" diye sormuştum kitabı elime ilk aldığımda. Cevabımı aldım. İyi okumalar..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-13-2011, 01:21 | #2 |
Mustafa Ulusoy'u bir konferansında tanıdım. Kendisinden ve kitaplarından o zaman haberdar olmuştum. Bu kitabını daha sonra hep duydum ama henüz okumak nasip olmadı.
|
|
07-13-2011, 01:39 | #3 |
Anlatılamayacak kadar şahane bir eser diyorum..Tavsiye..
|
|
07-13-2011, 01:54 | #4 |
ilgimi çekti benimde sanırım en kısa sürede alıp okuyacağım. Teşekkürler paylaşım için. +
|
|
07-13-2011, 02:47 | #5 |
ilk 50. sayfaya zor gelmiştim herhalde...
aman uzak kalsın... |
|
07-13-2011, 14:16 | #6 |
|
|
07-13-2011, 15:03 | #7 |
|
|
07-13-2011, 16:09 | #8 |
abla psikoloji kitabı gibi
|
|
07-13-2011, 16:31 | #9 |
Sıkıcı değil aksine çok akıcı bir eser.Gerçekten çok etkileyici.
İçerik olarak bir psikiloji kitabı sayılabilir evet.Kitabın yazarı zaten psikiyatrist. |
|
07-13-2011, 16:52 | #10 |
beni sıkmıştı..
zevk meselesi elbet.... kimi için güzel bir eser olabilir... |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
aynalar koridorunda aşk, mustafa ulusoy, psikolojik roman, timaş yayınları |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|