![]() |
#1 |
![]() ![]() Artık nefesler tutuldu ve Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki dev kapışma bekleniyor. Bu yarışı kaybeden şampiyonluk yarışından büyük ölçüde kopacak. Bu kritik mücadele öncesinde iki kulübün efsane başkanları Faruk Süren ve Ali Şen editörümüz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı. Efsane başkanlarla derbi için başladığımız sohbet uzadıkça uzadı. İki kulübün de bu sezon gösterdiği kötü performanstan gündemdeki konulara kadar derin bir sohbetin içinde kendimizi bulduk. Efsane başkanların derbi maçta vurguladığı nokta 60. dakika. Şimdi sözü fazla uzatmadan Faruk Süren ve Ali Şen'e bırakıyoruz... Önce ev sahibinden başlıyoruz, ilk sorularımız Faruk Süren'e... "G.SARAY'IN AVANTAJI YERLİLERİ" - Faruk Bey, Ali Sami Yen'de oynanacak dev maç nasıl geçer? Kim kazanır? "Derbide takımlarımızın kadro olarak fazla bir farkları yok, kadroda bizim lehimize bir avantaj var. Çünkü yerli oyuncularımız daha kaliteli. Bizim bir tek 60. dakika sendromumuz var. Heralde teknik ekibimiz oyuncu değişiklikleriyle bu soruna bir çare düşünecektir. Gönlümden tabii ki Galatasaray'ın kazanması geçiyor." ![]() LİNCOLN G.SARAY'A KAZANDIRILMALI" - Lincoln'den artık Galatasaray'a fayda gelir mi? "Lincoln Galatasaray'a son derece yüksek maliyetlerle kazandırılmış, çok üst düzey bir oyuncudur. Dolayısıyla Lincoln'ün muhakkak Galatasaray'a kazandırılması lazım. Kadro dışı bırakmak bu seviyede olacak şeyler değil. Hoca ile oyuncunun arası gergin olabilir ancak neticede Lincoln profesyonel bir oyuncudur, yönetimin tercihi de Bülent Korkmaz'dır. Bu nedenle Lincoln, Bülent Korkmaz'ın talimatlarına uymak zorundadır." "G.SARAY'DA AHENK SAĞLANMALI" - Ortada bu kadar kaliteli bir Galatasaray kadrosu var, peki takım neden bu halde? "Çünkü yöneticilerimiz şunu ihmal ediyor, futbolcuların birer insan olduğunu unutuyorlar. Yöneticilik, 24 kişilik bir kadroyu hazırlayıp aynı sevgi ortamında buluşturup, bir ahenk sağlamaktır. Yoksa en iyi futbolcuları satın alıp koyarak bir takım oluşmuyor." - Ali Sami Yen Stadı'nda Emre Belözoğlu'na büyük bir tepki olacağı konuşuluyor... "Emre profesyonel bir oyuncu, Galatasaray'dan Inter'e, Inter'den de Newcastle'a gitti. Son olarak da Fenerbahçe'ye geldi. Tabii sonuçta derbiler psikolojik harplerdir. Galatasaray taraftarı da bunun için takımlarının yanından olacaktır." - Bülent Korkmaz Galatasaray'da uzun yıllar çalışabilir mi? Bence çalışması lazım, bunun hazırlığının göreve getirilmeden yapılması gerekirdi. - G.Saray ligi nerede bitirir? "Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum ama 6 puan önünde Sivas ve 5 puan önünde Beşiktaş var. Bu iki takımı da oynayacağımız maçlarda mağlup etmemiz lazım, Beşiktaş ve Sivas'ın da ekstra puanlar kaybetmesi gerekiyor. Ben bu şartlar altında favori olarak Beşiktaş'ı görüyorum. Tabii bizim takımımız daha kaliteli ama şartlar şu an için böyle." ![]() - G.Saray'ın en zayıf yönü size göre neresi? "Kondisyon sorununu çözmemiz gerek, maçın 60. dakikadan sonrası çok kritik." - F.Bahçe'nin en zayıf yönü size göre neresi? "Takımda bir uyumsuzluk var, takım oyunun ortaya koyamıyorlar. Yoksa bireysel olarak iyi oyunculara sahipler, ama bu uyumsuzluğun neden olduğunu bilemiyorum." - Futbol Federasyonu'nu başarılı buluyor musunuz? "Federasyon daha çok yeni bu nedenle başarılı ya da başarısız diyemeyiz. Önce bir takım projelerini ortaya koymaları gerekiyor." Şimdi de sorularımızı Ali Şen'e yöneltiyoruz... "60. DAKİKAYA DİKKAT" - Fenerbahçe'nin son durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce F.Bahçe beklenen seviyedi mi? "Beklenen seviyede değil. Yönetim kurulunun ve Aziz Yıldırım'ın verdiği imkanları Aragones ne yazık ki kullanamadı, bu nedenle mutlu değilim." - Ali Sami Yen'de oynanacak derbi karılaşması nasıl geçer? Kim kazanır? "Galatasaraylı futbolcuların 60. dakikadan sonra fizik gücünün düştüğünü Hamburg ve Gaziantepspor karşılaşmalarında çok net bir şekilde gördük. Fenerbahçeli futbolcular ise fizik olarak çok daha güçlü. Bu nedenle 60. dakikaya kadar Galatasaray kendisini rahatlatacak bir netice bulamazsa, F.Bahçe maçı alır. 60. dakikada durum 0-0 veya Galatasaray'ın 1-0 lehineyse Fenerbahçe maçı kazanır." "LİNCOLN'Ü 24 SAATTEN FAZLA TUTMAM" - Galatasaray'daki Lincoln krizi sizce nasıl çözülür? "Benim sevgili dostum Adnan Polat disiplinli bir insandır. Kimseye boyun eğmez, Lincoln'e son şansı Fenerbahçe maçında vereceklerdir. Bu tarz oyuncuları beğenmem mümkün değil. Ekselans tarzında olan, istediği zaman oynayan istediği zaman oynamayan oyuncular benim favori futbolcularım olmadı. Böyle futbolcu bende 24 saatten fazla kalamaz. Ali Şen'i tanıyan kime sorsan, Ali Şen olsaydı Lincoln'ü napardı sorusuna cevabı bu olurdu." ![]() "BÜLENT KORKMAZ İKİNCİ BİR FATİH TERİM OLABİLİR" - Ali Şen, Lincoln'den iyisini getirir miydi? "Getirirdi ama böyle disiplinsizlik yaparsa aldığı paranın yarısından fazlasını ceza olarak kesip gönderirdi." - Bülent Korkmaz G.Saray'ın ağırlığını kaldırabilir mi? "Bir defa Bülent'in soyadı Korkmaz. Futbolculuğunda hangi mevkiide oynuyorsa, antrenör olunca da takımını bu düşüncede oynatır. Bülent'in Galatasaray'da uzun yıllar çalışması için her türlü ortam var. Adnan Polat da Bülent'i destekliyor. Bu imkanı ona kolay kolay kimse vermez. Bülent Korkmaz ikinci bir Fatih Terim olabilir ama şansını kötü kullanırsa sezon sonunda da gidebilir." - Derbide öne çıkan oyuncular kimler olur? "Her oyuncu derbi maçta öne çıkabilir. Çünkü çok gollü bir karşılaşma olacağını düşünüyorum." - Derbiyi kaybeden şampiyonluktan kopar mı? "Kaybeden kesinlikle şampiyonluktan kopar." - Fenerbahçe ligi nerede bitirir? "Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını sanmıyorum. Beşiktaş'a şans veriyorum şampiyonlukta, Mustafa Denizli'den dolayı." ![]() - Fenerbahçe'nin en zayıf yönü neresi? "Fenerbahçe'nin en zayıf yönü, bu kadar güçlü kadroya rağmen takım olamayışı." - Galatasaray'ın en zayıf yönü neresi? "Galatasaray'da oyuncuların kondisyonları düşük ve onlar da iyi bir takım görüntüsü vermiyor." "ARAGONES YETERSİZ" - Alex ve Roberto Carlos'un sözleşmeleri uzatıldı. Aragones ile zaman zaman Alex arasında gerginlik olduğu konuşuluyor. "Yönetimi kurulu bu kararı vermiş, Aragones akıllı bir antrenör olsaydı, yönetik kurulunun kontratını uzattığı oyuncularla iyi geçinirdi. Ama Aragones ne yazıkki Trabzonspor maçında kaptan Alex'i saha kenarına aldı, bu nedenle Aragones'in zekasını beğenmiyorum." - Fenerbahçe'nin, Galatasaray ve Beşiktaş'a göre daha yetersiz bir kadrosu olduğu görüşüne katılıyor musunuz? "Fenerbahçe'nin daha yetersiz kadrosu değil, daha yetersiz antrenörü var." - Aragones sezon sonunda gönderilir mi? "Aragones kalırsa başarısızlık devam eder, bu nedenle uzun soluklu olacağını düşünmüyorum." "AZİZ YILDIRIM SPORİF AÇIDAN BAŞARILI DEĞİL" - Tesisleşme açısından Aziz Yıldırım başarılı bir yönetici. Peki sportif başarı açısından Aziz Yıldırım'ı başarılı buluyor musunuz? "12 yılda 4 şampiyonluk gelmiş bu nedenle sportif açıdan başarılı değil. Avrupa'da da Fenerbahçe yok." - Aziz Yıldırım tek adam olduğu ve diktatör gibi davrandığı yönünde eleştiriler alıyor. Bu görüşe katılıyor musunuz? "F.Bahçe'de diktatörlük olmaz, kulübümüzde başkanlık sistemi vardır. Ben de bu sistemle çalıştım, Aziz Yıldırım'ın yaptığı başkanlık tarzına bir itirazım yok." "SARAN F.BAHÇE BAŞKANI OLAMAZ" - Saadettin Saran Fenerbahçe'de başkan olabilir mi? "Fenerbahçe kongre üyesi olan herkesin başkanlığa adaylığını koyma hakkı vardır. Ama Fenerbahçe taraftarının onaylamadığı bir kişinin başkanlık koltuğuna oturması hayal olur. Saadettin Saran tribünleri sürükleyecek bir kişiyse mesele yok. Ama eğer ki Saadettin Saran'ın Fenerbahçe tribünleri peşinden gitmiyor ve maça gittiğinde tribünler ayağa kalkmıyorsa bu saatten sonra o kişinin başkanlık şansının olmadığını düşünmüyorum." - Şadan Kalkavan'ı desteklediğinizi biliyoruz. Başkanlık yarışında kimi önde görüyorsunuz? "Şadan Kalkavan benim 50 yıllık arkadaşım. Şadan Kalkavan elde ettiğimiz şampiyonlukta da büyük payı olan bir kişiydi. Şadan Kalkavan çok düzgün ve delikanlı biridir. Henüz başkanlığını açıklamadı ama açıklarsa o zaman fikrimi açıklayacağım." - Futbol Federasyonu başarılı mı? "Futbol Federasyonunun iki tane başarı ölçüsü vardır. Birisi hakemlerin iyi olması, diğeri de Milli Takım'ın başarılı olması. Milli Takım'ın başarılı olduğunu söyleyemeyiz, çünkü Milli Takımımımızın Güney Afrika'daki Dünya Şampiyonası'nı gidebileceğini sanmıyorum. Bosna bizden çok daha az imkanlara sahip bir takım ve Bosna bizim önümüzdeyse Futbol Federasyonu başarılı değil. Hakemlerden de herkes şikayetçi, o nedenle Federasyona başarılı diyemeyiz." sporx.com
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
aziz yıldırım başarısız |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|