AK Gençliğin Buluşma Noktası
Fenerbahçe (FB) AK Parti Forum Fenerbahçeliler !


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-14-2012, 00:08   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Aziz Yıldırım'dan İddialara Cevap

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, NTV Spor'da son günlerin tartışılan konularına açıklama yaptı.


Fenerbahçe Başkanı Aziz YıldırımNtv Spor'da Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.
Konuşmasına Metin Oktay'ın ölüm yıldönümü olması nedeniyle başsağlığı ile başlayan Yıldırım, "Türkiye'de güne güzel başlayamazsınız. Hergün bir karalama var." dedi.
İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:
3A MESELESİ (ALEX, Aykut Kocaman, AZİZ YILDIRIM)
Son günlerde tartışılan '3A' meselesine yorum yapan Başkan Yıldırım "Böyle bir kelime de cümle de olmaz. Yönetimler seçimler gelir ve giderler. Ama bu 3A formülünü yazanlar kendisini Fenerbahçe kongresinin de üzerinde görüyorlar. Benimle hiç konuşmamış insanlar, benimle konuşmuş gibi gösterip yorumlar yapıyorlar. Gazetelerin ekonomi servislerinde çalışanlar bugün Türk sporuna yön vermeye çalışıyorlar." dedi.
"TEK YETKİLİ Aykut Kocaman'DIR"
"Alex'i 4-5 sene önce taraftar yuhaladı. O zamanlar kendisi gitmek istiyordu. Ben o zaman Alex'i göndersem bugün bu konular olacak mıydı? Futbol hayatlarının son zamanlarına gelen futbolcularda egolar yüksek olabiliyor. Alex'in bu egoyu düşürmesi gerekiyor.
Aykut Kocaman bu takımın patronudur. Hocanın isteği herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Oyuncu ile hoca arasında problem çıkarmaya çalışıyorlar. Ama 1-2 maç oynamadı diye bu olayları açmaya gerek yok. Alex ile ilgili problemimiz yok. Sözleşmesi bile uzatılabilir. Bu kararı teknik direktörün raporu belirler."
"ALEX EFSANE DEĞİL, HAGİ BİTMİŞ DİYE GETİRDİLER"
"Bazıları televizyonda 'Alex oynamalı' diyor. Mesele Oğuz Çetin... İyi de kardeşim sen Ortega'yı oynatmadın. Üçümüz bir araya geldik. Oğuz yine oynatmadı. Ortega da kalktı gitti. Şimdi Oğuz 'Alex oynamalı' diyor. O zaman sen de Ortega'yı oynatsaydın. Alex iyi bir oyuncu. Ama efsane değil.
'FenerbahçeAvrupa'YI DÜŞÜNMÜYOR' İDDİASI
Yıldırım, Alex'in Twitter'a yazdıklarına da yorum yaptı. Yıldırım: "İnsanlar üzgün zamanlarında kötü şeyler yazabilirler. Ben Alex ile konuştum. Kendisine gerekeni anlattım. Aykut Hoca'nın Alex ile ilgili tasarrufu yok. Her maçta oynatmak sorunda değil ki! Şimdi diyorlar ki 'Fenerbahçe, Avrupa'yı düşünmüyor' Böyle bir şey yok; yalan." dedi.
"YILDIZ OYUNCULARI İLK BEN GETİRDİM!"
"Türkiye Ligi'ne gelen ünlü futbolcuların kendisinin başkan olduktan sonraki dönemlerde geldiğini söyleyen Aziz Yıldızım, "Bakın bakalım, yıldız oyuncuları kim getirmiş" diyerek sitem etti. Yıldıım, Hagi ile Popescu'nun Galatasaray'a gelmesinin hatırlatılması üzerine "Hagi bitmiş diye getirdiler. Geldiğinde 30-31 yaşındaydı."
"KOCAMAN, AYKUT'U NEDEN KISKANSIN?"
"Aile içinde olan aile içinde kalır. Siz NTV'de kavga etmiyor musunuz? Fenerbahçe yüzünden bile kavga ettiğinizi biliyorum. Ama çok büyütülüyor. Aykut neden Alex'i kıskansın ki? Türkiye'de herkese 'Efsane' diyorlar. Ama bazı şeyleri abartmamak lazım. Başkan ayrılıyor gidiyor 'Efsane' deniliyor. Ne yapmış da gitmiş. Büyük olan kulüplerdir. Aykut, Alex, Selçuk, Abdullah Avcı... Bunları geçelim. Artık kavga etmeyi bırakalım; yol gösterici olalım.
Emre Belözoğlu'nu ben getirdim. Bazıları 'Galatasaraylı' diye karşı çıkmıştı. Emre'nin yıldızı basınla hiç barışmadı. Ben Metris'teyken yaşanan olaylar çok kötü. O zaman ben ona 'Sen dışarı bir git rahatla' dedim. Fenerbahçeli olduğunu söylüyor. Döner bu kulüpte görev alır."
"EMRE'YE KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK"
"Emre Belözoğlu'nu ben getirdim. Bazıları 'Galatasaraylı' diye karşı çıkmıştı. Emre'nin yıldızı basınla hiç barışmadı. Ben Metris'teyken yaşanan olaylar çok kötü. O zaman ben ona 'Sen dışarı bir git rahatla' dedim. Fenerbahçeli olduğunu söylüyor. Döner bu kulüpte görev alır. Ama dışarıda psikoloik olarak rahatlaması lazım. Fenerbahçe'nin kapısı Emre'ye her zaman açık."
GAZİANTEP MAÇINDAKİ ANONS
Başkan Yıldırım, Gaziantep maçı esnasında yaptığı anonsa da açıklık getirdi.
"Bir statda tezahürat yapılır. Tribünde birileri bir şeyler başlatır. 90. dakikaya kaza bu stada yayılır. Bu normaldir. Ben 22 senedir bu kulübün içindeyim. Nerde ne olduğunu anlayan bir insanım. 1. dakikadan itibaren herkes aynı şeyi söylüyorsa burda bir şey vardır. Ben bunu anladım ve müdahale ettim. Hepimiz insanız. Kötü ya da iyi sözde tepki veririz. Provakasyon yapıldığını gördüm ve müdahale ettim. Uğur Dündar bunu bir yerden duydu sanırım. O da azarladı yorumunu yaptı. Bayan taraftarları azarlamadım. Lütfen diyorum, rica ediyorum. Böyle azarlama mı olur!"
"AMATÖR BRANŞLARA DESTEK VERMEK ZORUNDA MIYIZ?"
Fenerbahçe Kulübü'nün gösterdiği büyük başarılara rağmen devletten yeteri kadar destek alamadığını söyleyen Yıldırım, "Amatör sporlara destek vermek zorunda mıyız yoksa. Olimpiyatlar'a kaç tane sporcumuz gitti? 18 sporcu yolladık. Nevin Yanıt'ın Avrupa şampiyon olmasından dolayı Fenerbahçe devletten 38 altın alabiliyor. 24 bin TL alıyoruz devletten yani." dedi.
Yıldırım, Fenerbahçe'nin amatör branşlara 13 yılda 256 milyon dolar harcadığını söylerken, devletin amatör branşlara hiçbir desteğinin olmadığının altını çizdi.
Güntekin Onay'ın 'Devlet, amatör kulüplere destek veriyor." yorumuna karşı çıkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin diğer branşlardan para alarak amatör kulüplere yatırım yaptığını söyledi.
Yıldırım, "Olimpiyatlara talipsek devletin kulüplerle oturup bunları tekrar dizayn etmesi ve desteklemesi lazım. Devletin bunu yapacak gücü de var imkanı da var. Destek verilirse Nevin Yanıt'tan belki de 5 tane çıkacak. Şimdiden 10 yaşındaki çocuklara yatırım yapılması lazım ki olimpiyatlarda başarılı olalım." dedi.

AZİZ YILDIRIM'DAN ŞİKE YORUMU
Yargı süreci devam ettiği için hukukçular bu konuda fazla konuşma diyor. Ama bu konuları bir gün konuşacağız. Fenerbahçe'nin bu süreci yaşaması Türkiye için bir şanstır. Fenerbahçe gibi bir camiadan başkası bu durumun altından kalkamazdı. Yargı kararlarını tartışmadan bazı şeyler söylemek istiyorum. Dinlendiğimiz dönemde şike Türkiye'de suç değildi. Biz şikeden dinlenmedik. Biz 'silahlı örgüt'ten dolayı dinlendik. Türkiye'de 25 milyon taraftarı olan kulübün başkanını dinliyorsanız ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum.
Ben nasıl suçsuzsam Olgun Peker de suçsuzdur. Olgun Peker de Giresun da olan bir olay nedeniyle bu yaşananlara monte edildi. Beni madem dinleyeceksiniz sadece beni dinleyin. Benim 4 tane silahım var ama eve galip bakmadılar. Silahlar Aziz Yıldırım'ın evinde bulunmuş gibi kamuoyuna sunuldu.
"BENİM MEZARIM BELLİ, BEN BURDAYIM"
2 Temmuz'da Şekip Bey bir şeyler duymuş. Ben konuşursam çok kişi üzülür. Beni kaçacak zannediyorlar. Benim kaçacak yerim olmaz. Benim mezarım belli. Ben burdayım. Ben konuşursam çok kişi zan altında kalır. O yüzden konuşmuyorum.
İBRAHİM AKIN'A 100 BİN EURO VERDİYSEM...
"Baktılar bizi silahlı örgüte sokamadılar. Şikeden de içeri atamadılar. Sonra iki madde çıkardılar. Tüm bunlar sonunda şiddet bulamadılar "Sonra şiddet yapabilir" dediler. Bu mantıkla bu hadiseyi oturttular. Şike olayında herşey varsayım. Ben İbrahim Akın'a 100 bin Euro verdiysem bu parayı ya kendi hesabımdan ya da kulüp hesabından vermem gerekir. Benim ve kulübümün hesaplarını incelediler. İki yerde de hiçbir şey bulamadılar. Mahmut Özgener'e diyorum ki "Kenan Bey geldi ben de gerekeni yaptım" Ben şike yapacak olsam TFF Başkanı'na bunu söyler miyim? Ben bu kanunla ilgili hiçbir şeyin içinde olmadım. Şiddet ve düzensizlikle ilgili olanı ekrem Bey ile birlikte yaptık. Sonradan tüm kulüpler geldi, görüştük. bu kanunla ilgili hiçbir çalışmamız olmadı. Açık ve net konuşuyorum. Fenerbahçe şike yaptıysa, Türkiye'de kimse şike yapmadım diyemez. Bu bir şike davası değildir."
Mehmet Berk iki tane çok önemli konu söyledi. Biz bu davanın 2-3 ayda unutulacağını sanıyorduk dedi. Bu vahim bir olaydır. Bunu diyorsanız vahim şeyler var. Nasıl bir güç bunu yaptı olayına girersek televiyon kapanır. Görevden alınmadan çıkıp her şeyi açıklayacaktınız.
"Daha çok söyleyecek şey var. Zamanı gelince konuşacağım. Şike davası içerisinde ne varsa sorumlusu benim. 'Benim yüzümden bu kadar insanı içerde yatırdınız. Bu davada ne varsa sorumlusu benim.' dedim. Ortada şike yok ki. Eğer şike yapmış olsaydık, iki kere şampiyonluğu son anda kaçırmazdım. İsteseydim hallederdim.
"Emenike, Sezer Öztürk ve Serkan Kırıntılı konusuna gelince... Şike yapmış olsaydık, bu futbolculara nasıl güvenecektik. 9 milyon Euro vermişim. Yarın beni satmayacağına nasıl güvenirdim. Bu çocukların hepsi pırıl pırıl. 19 maç diye başladılar, 7 maça düştü. İşin içinde Beşiktaşlı, Trabzonlu, Sivaslı var. Yargıtay sonunda her şey ortaya çıkacak. Ama bu, şike davası değildir. Ben örgüt lideri falan değilim. Örgüt kuracak olsaydım, 2006'da da kurardım 2011'de de kurardım."
CAS DAVASI NEDEN GERİ ÇEKİLDİ?
"Fenerbahçe, hem Türkiye Cumhuriyeti hem de kendi menfaatlerini düşünerek davayı geri çekmiştir. Fenerbahçe'nin menfaati Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaati neyse odur. Mali kayıplar telafi edilir ama lekeler kalkmaz. Bu lekelerin kalkması lazım. Fenerbahçe Kulübü bunu hak etmedi. Herkesi bu tasın içine çekersiniz, Fenerbahçe'de orada cezasını çeker. Ama bu durum sadece Fenerbahçe'yi zedelemek adına yapılmıştır."
"BEN OLMASAM TFF SEÇİM YAPAMIYORDU!"
"Hiçbir şekilde Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı hiçbir seçimde, etken olmamam rağmen bunu kullanmadım. 29 Haziran'daki seçimde herkes birbirine ana-avrat küfrediyordu. 'Biz yapamayacağız seçimi, sen yap' dediler bana. Melih Gökçek ile Mehmet Ali Aydınlar arasında aracı oldum ve seçim yapıldı. Herkes her şeyi unutuyor. Ben olmasam Türk futbolu seçim yapamıyordu. Bir tane hakem tayini yaptırmış mıyım!
"Her şeyi söylediler, hakemleri atamamla ilgili. Cüneyt Çakır'ı atayın demişim. 5. seviye hekem mi olsun? Gaziantep maçında Hüseyin Göçek iki penaltımızı vermedi. Tribünler aşağı inmiyor muydu, anons yaptım, insanları tuttum ben ceza yedim. Bursa maçını hallediceksem, içeride 0-0 berabere kaldık. Neden halledemedik? Rakiplere oynanan oyunla, bize oynanan aynı mıydı? Herkes biliyor konuşmuyor.
Resmimi çeken çocuğa bu resmim çıkmasın bir yerlerde dedim. O çocuk bana Fenerbahçeliyim, çıkmaz dedi. O fotoğrafı basan ödül aldı. O gazeteci ile polis arasında nasıl bir ilişki var? Polise bunu kim yaptırdı? Bunları yaptıranlar bana başka isimler hakkında bilgi, belge veriyor. Böyle şike davası olmaz, beni konuşturmasınlar. O gazete mensuplarını sokmuyorum. Daha ileri gideceğim evet. Kimlerin ne resimleri var. Olabilir insandır. 3 tane avukatım, savcının 'Fenerbahçe şampiyon olmasaydı, bu operasyonu yapmayacaktık' sözünü duydu. Muhaberiler yalan yazıyor. "
"AZİZ YILDIRIM TOPUK YAYLASI'NA NEDEN GİTTİ?"
İzzet Bey'in oğlunun sünneti varmış. Sonra sünneti duyunca erken gitmedim. İzzet Bey e daha önce benim dosyamda bilir kişiydi. Beni davet etti. Ben de telefon ettim. "Gelmem yanlış olabilir" dedi. Sonra ben de gittim 1 saat durdum. Ben vebalı falan değilim. Madem oradakileri suçluyorlar ben mahkemeye veriyorum, onlar da versinler. Ben kimseyle kapalı kapılar ardında görüşmem. Böyle terbiyesizlik olmaz ya ayıp. Fenerbahçe havuz sistemine büyük katkılar yaptı. Fenerbahçe çıkarsa Anadolu kulüpleri şimdiki paralarını alamaz.
"LİG TV GÖRÜNTÜYÜ VERMİYOR DİYE PROGRAMDA DEDİKODU BAŞLIYOR"
"Ben kimseyle kapalı kapılar ardında görüşmem, açık konuşurum. Yaptıklarımı ortaya dökün, beni ondan sonra eleştirin. Kanallara 3 dakikalık maç görüntülerini vermesi lazım yayıncı kuruluşun. Vermezlerse böyle dedikodu yapıyorlar programlarda."
"SARAÇOĞLU'NUN İSMİNİ KALDIRMAYACAĞIZ"
"Şükrü Saraçoğlu ismini indirmedim, indirmeyeceğim de. Her şey para değildir. Orası vefa yeridir. Kulüpteki kurumsal yapıda değişiklikler yapacağız. Benim başka iki büyük projem var. Hepsini tam anlatmayacağım."
"TÜRK FUTBOLUNDA BARIŞ SAĞLANMALI"
Tüm kulüplerin Türk sporunun menfaati için bir araya gelmeli. TFF ve spor kulüpleri yeniden barış sağlamalı. Süleyman Seba, Özhan Canaydın ve ben buluşup yemek yerdik. Yetkilerimizi birbirimize verirdik. Galatasaray'la 3 Temmuz'dan önce kavga mı ediyorduk. Hep beraber geziyorduk. Bu operasyon yapılana kadar Şener'le muhabbetsizliğimiz mi vardı. Arada sırada kendi menfaatlerimiz gereğince bir şey söylediğim zaman farklı gelebilir. Ben herkesle oturup yemek yemem. Rıdvan'la bile senede bir kez yemek yememişimdir.
"ERMAN TOROĞLU İÇİN BİR ŞEY YAPTIRMADIM"
"Erman Toroğlu'nu işten beni attırmadım. Ama topluma zarar veriyordu. Argo konuşuyordu. Hıncal Uluç ile zamanında yaptığı programı zevkle izliyordum oysa ki. Erman Toroğlu'nun Mahmut Özgener ile telefon konuşması var. Elli tane şey var. Türk futbolu için neler diyor. Açın bir okuyun. 14 senedir başkanım, bir kişi de çıksın 'Aziz Yıldırım bizi şikayet etti' desin. Medya Fenerbahçeli falan da değil. Fenerbahçe'yi sadece Fenerbahçeliler yönetir. Ne yaptıysam Türk sporu için yaptım.
"AYDINLAR'I UYARMIŞTIM"
Mehmet Ali Aydınlar'ın iyi Fenerbahçeli olduğunu siz söylüyorsunuz, ben söylemiyorum. Ben dışarıda olsam, içeride olanlar hakkında asla yorum yapmaz, gider ziyaret ederdim. Mehmet Ali Aydınlar'a 'Bu bir operasyondur. Sakın tuzağa düşme' dedim.
Süreç devam ederken, bizim yöneticilerle görüşüyorlardı. Fakat kendisi çıktı 'Yargılama başlayınca kimin ne olduğunu göreceğiz' dedi. Bunu insana düşmanı söylemez. Çocuğu vefat etti hemen yanına gittim, gerekenleri yaptık. Acısına katıldık. Ali Koç'la beraber mevlütüne geldik. Sonra yanında olanlar geldiler 'Bir şeyler ver dediler." Biz de kız takımını verdik. Devre arasında kızlar arasında sorunla çıktı. Kızlar arasında gruplaşma olmuş. Sporcuları çağırdım, kendisi gelmedi. Bunun olmaması gerektiğini söyledim. O sene de kız takımı şampiyon oldu.
Kimseyi olaylara karıştırmadım. Kendisi oranın başkanıymış gibi çalıştı. Başarısızlık varsa ben de başarı varsa bende değil, Fenerbahçe'dedir. Şampiyon olduk, ama oradaki rakipler zayıf. Şimdiden söylüyorum Fenerbahçe bu sene de Dünya Şampiyonu olacak. Kupayı bile ona kaldırttım.
Galatasaray ile ilgili konulara girersem bu program bitmez. Galatasaray'ın bizi nasıl gördüğü beni ilgilendirmez. Galatasaray'ın düşündükleri bizi ilgilendirmez.

Haberler.com

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-14-2012, 00:08   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 00:09   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 00:55   #4
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 17:58   #5
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 18:41   #6
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
aziz yıldırım ve onun gibi zihniyete sahipler defolup gitmeden Türk Futbolundan bir cacık olmaz...
Adam Fenerbahçeyi babasının malı sanıyor...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 18:49   #7
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Azize YILDIVIM FENERasyon'u da eline geçirdi artık şike yapmasına da gerek kalmadı vesselam...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 19:57   #8
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
Türk futbolu ve medyası senin tırnağın etmez gözümde.
Yanlış yada doğru olduğundan değil.
Zeki ve asil olduğundan.
Sen yoluna bak başkanım..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 23:11   #9
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
asil adama bak...
yemediği nane kalmamış bi tapmadıkları kaldı...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-14-2012, 23:25   #10
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım