AK Gençliğin Buluşma Noktası
Film Tanıtım ve Fragmanları Film Tanıtım ve Fragmanları bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 06-04-2010, 13:00   #1
Kullanıcı Adı
Enfal
Standart BAB' AZIZ
Tunuslu film yönetmeni Nacer Khemir tarafından 2005
yılında sinemaya aktarılan bu film, 1001 gece masalları türünden
yapılmış semboller içeren bazı hikayelerden oluşan bir Nacer Khemir
filmi.

Filmin konusu kısaca şöyle:

Bab'Aziz isminde gözleri
ama bir sufi dede ile kız torunu İştar birlikte çölde yaya olarak
seyahat etmektedirler. Her 30 yılda bir sufiler çölde bir yerde buluşup orada şenlikler yapmaktadırlar. Dede de bu toplantıya katılmak için torunuyla yola çıkar. Fakat toplantının yeri gizemlidir ve imanları onlara rehberlik etmektedir. Dede ve torunu, belli bir yeri olmayan bu toplantıya katılmak üzere yolculuk yapan çeşitli insanlarla karşılaşırlar ve her birinin yaşantılarında başlarına gelmiş bazı olaylar vardır ve film onların hikayelerine de yer vererek akış
yapmakta ve bu yolculuğun maksadını semboller ile ifade etmektedir.

Filmde görsel efektlere ve masalvâri anlatımlara yer veren yönetmen Nacer Khemir daha öncede buna benzer bir kaç film yapmıştı. Ömrü boyunca çöllerde anlatılan hikayeleri derlediği söylenir. Bu bir festival filmi olup uluslar arası bazi film festivallerinde ödül almıştır.

Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-17-2011, 23:42   #2
Kullanıcı Adı
Enfal
Bab'aziz filminin yönetmeni Nacer Khemir Beyoğlu sinemasında gösterime gitmiş ve filmin çekilme nedeni olarak şunları söylemiş.

"Bu film bir sorudan çıktı aslında:
Babanız, yanınızda yere düşse ve yüzü çamurlansa ne yaparsınız? Ben olmasam bile benim Babam tam bir müslümandı ve şu sıralar onun yüzüne (dinine) çamur çalınıyor durmadan.
Ben bu filmle babamın yüzünü silmeye, temizlemeye çalıştım. İslam'ın batı tarafından sunulan yüzünü değil, bilinmeyen, es geçilen ve unutturulan yüzünü göstemeye çalıştım."

Yönetmenin tasavvuf ve sufilik ile ilgili olarak söylediklerinden önemli bir pasaj ise şöyledi:
"Dünyadaki insan sayısı kadar, tanrıya doğru giden yol vardır." (Alıntıdır)

Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
babaaziz, nacer khemir, tunus

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)