03-03-2008, 19:15 | #1 |
BABA,BENİ NİYE KANDIRDIN
Baba, beni niye kandırdın?
Ah be babam, beni niye kandırdın? Niye bana, ‘bak oğlum. Bu bayrak senin kanındır’ dedin. Bayrağı bana kanım bildirdin baba. Ah be babam... Bu bayrak sadece benim kanım mı? Bu akan kan sadece benim mi? Vurulunca akan bu kan sadece benim mi baba? Damarında durmayan kan, sadece benim mi? Delikanlılık çağında aşık olduğum bayrak sadece benim mi baba? Beni niye kandırdın baba? Hani vatan bölünmezdi? Hani toprak namusumdu baba? Sadece benim namusum muydu bu toprak? Bana nasıl ağır bir yük yükledin babam... Sırtıma nasıl bir yük verdin? Bak oynatamıyorum başımı bayrak toprağa karışacak diye... Boynuma astığın madalya, boğazımı sıkıyor baba... Beni niye kandırdın? Hani Türklük her ünvandan üstündü baba? Bu ülkede parya oldum. Türklüğüm esaret işareti oldu vatan diye bildiğim topraklarda. Hani vatan için can verilirdi baba? Verilecek tek can, benimki miydi? Niye kandırdın beni? Hani ben Fatih’in torunuydum? Fatih’in tek torunu ben mi kaldım baba? Haykırıştan fısıltıya döndürdüler Türklüğümü... Biri bana kelle dedi, kimisi ‘radikal azınlık’... Ben Türkiye’de mi doğdum baba, Türkiye Türklerin mi? Bana Ergenekon’u niye yanlış anlattın baba? Ergenekon’un kurtuluş olmayıp esaret olduğunu niye sakladın? Sana küskünüm baba... Sana dargınım... Türk’lük gurur duyulacak değil, utanılacak bir şeymiş... Parmaklarım kalem tutmuyor artık baba.. Bayrağa bakacak başım kalkmıyor... Televizyonlar, örtülü baskıcıların örtülü beyinleriyle benim ruhumu örtüyor.. Ah be babam... Beni azcık gurursuz yetiştirseydin... Bu oyunda ‘fakir ama onurlu genç’ rolü hep bana mı düşer be baba... Yok mu bu oyunun ‘zengin ve onurlu genç’ bölümü... ‘Zengin ve onursuz’ oyunu kapalı gişe oynuyor baba... Biletleri yok satıyor... Alaydın bana bu oyundan en önde iki bilet... Çalmasını bileydin, öğreteydin bana... Şu anda sahil kıyısında sen balık tutuyor ben borsada manipülasyon yapıyordum... Bana bıraktığın miras, vatan, bayrak toprak oldu baba... Ruhsuzlar borsasında para etmiyor bunlar ... Beni yaktın baba... Oğlun sessiz, sakin, perişan ama en büyük mirasın olan gururla ölüyor... Baba, babam, sen hırsız , ben onursuz olmadım diye, niye herkes bize gülüyor? KAYNAK:YENİÇAĞ YAZAR:Abdullah ÖZDOĞAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|