AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslami Kıssalar & Hikayeler İslami Kıssaları ve Hikayeleri burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-16-2010, 09:44   #1
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Standart Baba kalk, Allah Rasulü geldi


Efendimiz, “Ya Ebu’l-Heysem!” diye seslenince çocuk, yerinden bir ok gibi fırlayıp kapıyı açarak, “Baba kalk, Resûlullah geldi!” diyordu.
Hz. Ebu’l- Heysem, neye uğradığını şaşırmıştı. Hemen kapıya koştu. Gözlerine inanamıyordu. Gecenin bu saatinde, hanesini Sultanlar Sultanı şereflendirmişti
Bir insanın evinde en çok değer verilen ve hakkında konuşulan şahsın kim olduğunu evlerdeki çocuklardan öğrenmek mümkündür. Sahabeden Hz. Ebu’l-Heysem’in saadet hanesinde yaşanan şu hadise bunun en canlı örneğidir: Bir gece yarısı Allah Resûlü, şiddetli açlıktan ızdırap çeker hâle gelmişti.
Mübarek evinden çıktı, bir tarafa doğru yürümeye başladı. Biraz sonra da karşıdan birilerinin geldiğini hissetti. Dikkatini oraya çevirdi, tanımıştı... Bu, hayatının hiçbir anında O’ndan ayrılmayan bahtiyar insan Hz. Ebû Bekir’di. İki dost selâmlaştı. Allah Resûlü, “Ey Ebû Bekir! Gecenin bu vaktinde seni dışarıya çıkaran nedir?” dediler. Ebû Bekir (radıyu anh), Allah Resûlü’nü görünce derdini unutuvermiş ve sorulan soruya cevap verme yerine, “Anam babam Sana feda olsun Yâ Resûl, Sen niye çıktın?” demişti.


EBU’L-HEYSEM’E GİDELİM!
Fahr-ı Kâinat, durumunu anlattılar. Tam bu esnada bir karartı daha belirmişti. Belli ki bu uzun boylu, görkemli insan Hz. Ömer’di (radıyu anh), Söz Sultanı Efendimiz, Hz. Ömer’e de (radıyu anh) niçin oralarda dolaştığını sordu. O da, aynı cevabı verdi, “Açlık, Ey Allah’ın Resûlü, açlık beni dışarıya çıkardı” dedi. Efendimizin hatırına, Ebu’l- Heysem geldi. Evi o taraflardaydı. Gündüz de onu bağında görmüştü. Ebu’l- Heysem, hiç olmazsa onlara hurma ikram eder ve açlıklarını yatıştırırlardı. “Gelin Ebu’l-Heysem’e gidelim” dediler. Ebu’l- Heysem’in (radıyu anh) evine vardılar. Ebu’l- Heysem (radıyu anh) ve hanımı uyuyordu.


EVİNİ ŞEREFLENDİRİYOR
Evde, bir de küçük çocukları vardı. Yaşı, beş veya altıydı. Önce kapıyı Hz. Ömer (radıyu anh) çaldı. O gür sesiyle “Ya Ebu’l-Heysem!” diye seslendi. Ebu’l-Heysem (radıyu anh) ve hanımı bu sesi duyamamıştı. Fakat, yatağında mışıl mışıl uyuyan o yavru, birden yatağından fırladı, “Baba kalk! Ömer geldi!” dedi. Ebu’l-Heysem (radıyu anh), çocuğunun rüya gördüğünü sandı.
“Yat oğlum, gecenin yarısı, bu vakitte burada Ömer’in işi ne!” deyince çocuk yattı. Kapı açılmayınca, bu defa da o narin sesli Ebû Bekir (radıyu anh), gelip seslendi: “Yâ Ebu’l- Heysem!” Çocuk yine fırladı, kalktı ve “Baba! Ebû Bekir geldi!” diye bağırdı. Babası onu tekrar yatırdı. Son ses, sesi soluğu cenazeleri dahi dirilten Allah Resûlü’ne aitti. O, “Ya Ebu’l-Heysem!” diye seslenince, çocuk, yerinden bir ok gibi fırlayıp kapıyı açarak, “Baba kalk, Resûlullah geldi!” diyordu. Ebu’l- Heysem (radıyu anh), neye uğradığını şaşırmıştı.
Hemen kapıya koştu. Gözlerine inanamıyordu. Gecenin bu saatinde, hanesine, Sultanlar Sultanı şereflendirmişti. Hemen onları içeri aldı. Bu şeref, insana hayatta belki bir kere nasip olurdu. Hayatının en sevinçli anını yaşıyordu. Canını bile sofraya koysa azdı. Hurma getirdi, süt getirdi, et getirdi ve bu aziz misafirlerine ikram etti...
Ebu’l-Heysem’in oğlunun sergilemiş olduğu bu tablo oldukça ibret vericidir... Ebu’l-Heysem, Allah Resûlü’ne gönül verip kendisini tanıdığı gibi bunu oğluna da öğretmişti; hatta gecenin ilerleyen saatlerinde evlerine gelen bu şeref misafirlerinin üçüncü kapıyı çalarken kibar bir şekilde tıklatılmasından, bahtiyar çocuk Allah Resûlü’nün teşrif buyurduklarını anlamakta gecikmemişti. Ebu’l-Heysem’in (radıyu anh) Allah Resûlü’ne göstermiş olduğu derin muhabbet, oğluna da yansımaktaydı...

 

ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-16-2010, 11:10   #2
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Ahh ahhh nasip işte Allahım bizi nasiplenenlerden eyle .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2010, 14:40   #3
Kullanıcı Adı
ak sevda
Standart
onlar böyle evlatlar yetiştiriyordu ya biz
ebul heysem akabe biatında Efendimize 16 yaşında olmasına rağmen ilk iman eden kişiydi Rabbim bize de Efendimize aşık olmayı nasip etsin.

Allah razı olsun
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2010, 09:33   #4
Kullanıcı Adı
ÜMİT-AK
Standart
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahh ahhh nasip işte Allahım bizi nasiplenenlerden eyle .
Amin...
ÜMİT-AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta