07-18-2010, 08:07 | #1 |
Bahçeli: Anayasa değişikliği gerekiyorsa yapılsın ama...
Miliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de Anayasa değişikliği gerekiyorsa yapılaması gerektiğini ifade etti. Bahçeli, beraberindeki MHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Bölükbaşı, Ümit Şafak, Prof. Dr. Semih Yalçın, Mehmet Taylak, MYK Üyesi Zekeriya Gündoğdu, Hatay Milletvekili Turan Çirkin ile Kastamonu üzerinden karayolu ile çeşitli ziyaretler ile partisinin mitingine katılmak üzere Sinop'un Türkeli ilçesine geldi. Türkeli'nde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, Türkeli Merkez Camii önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Türkiye'de Anayasa değişikliği gerekiyorsa yapılması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Anayasa değişikliğinde ben Meclis'te en çok sayıya sahibim, referandumda çıkartırım veya referandum yolu ile de yaparım diyerek siyasi partileri yok farz ederseniz; sosyal grupları birbirleri ile çatıştırırsanız; yargı, yasama, yürütme gerginlik yaratırsanız; yargıyı hor görüp onun üzerinde sayısal değişiklerle yarın Yüce Divan'a çıktığınız konuları lehinize çevireceğiniz çok büyük bir yanlış içerisindesiniz. Anayasa değişikliğine herkes taraftardır; ama bir şart ile bu ülkede yaşayan insanların oluşturduğu siyasi partiler gelsinler, Meclis Başkanlığı etrafında toplasınlar, herkes değişiklikten ne anlıyor, neyi öneriyor bunları söylesinler, uzlaştıkları konuları bir yana koysunlar, uzlaşmadıklarını geleceğe bıraksınlar, uzlaşmış olunan konulardan bir demokratik sözleşme yapsınlar, sonra da TBMM yenilenmiş şekli ile bu demokratik sözleşme paketi Meclis'e sunulsun." ifadelerini kullandı. Bahçeli, daha sonra partisinin ilçe başkanlığını ziyaret ederek, karayolu tekrar Kastamonu'ya hareket etti. habervaktim
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-18-2010, 12:59 | #2 |
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin uzlaşma sayıları bellidir. Milletvekillerinin 5'te 3 çoğunluğunu oluşturan 330 milletvekiliyle, milletvekillerinin 3'te 2 çoğunluğunu oluşturan 367 milletvekili arasındaki uzlaşma sayıları anayasayı referandum yoluyla değiştirebilme uzlaşma sayılarıdır. Milletin temsilcileri olan milletvekillerinin 3'te 2 çoğunluğunu oluşturan 367 ve daha fazla sayıdaki milletvekillerinin uzlaşmaları ise anayasayı referandumsuz olarak değiştirebilme uzlaşma sayılarıdır.
Son Anayasa Değişiklik Paketi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 336 milletvekilinin uzlaşmasıyla kabul edilmiştir. Referandum oylaması halkımızın önüne getirilmiştir. Halkımız, 12 Eylül 2010 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 336 oyla üzerinde uzlaşmış olduğu Anayasa Değişiklik Paketini oylayacaktır. Türk Milleti'nden 12 Eylül 2010 Referandumunda % 50'den fazla Evet oyu vermesini bekliyoruz. Çünkü TBMM'de 336 oyla kabul edilmiş olan anasaya değişiklikleri Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin yararınadır. Halkımız eğer % 50'den fazla Hayır oyu verirse kendi zararına oy vermiş olacaktır. Yine de biz, referandum oylamasında Evet de verse Hayır da verse halkımızın tercihine saygı duyacağız inşaallah. Konu Cihannur tarafından (07-18-2010 Saat 13:01 ) değiştirilmiştir.. |
|
07-18-2010, 13:17 | #3 |
kıvırmasınlar şimdi.Yumurta kapıya dayanınca değişsin ama................. bilmem nerelerinizi yırtıyordunuz Meclic Genel Kurulundaki görüşmelerde Şerefsiz Çakma ülkücüler.......Rantınızdan korkuyorsunuz Rant düşkünü olan sözüm ona yönlendirici köpekler..TAbanına bişey dediğim yok.Büyük Köpeklere diyorum...Özür dilerim herkesten artık gerildim.........
|
|
07-19-2010, 16:03 | #4 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|