AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-13-2011, 19:45   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Balyoz'da yargı süreci başlıyor

İkinci ''Balyoz Planı'' davası kapsamında
Orgeneral Bilgin Balanlı ile Tümgeneral İsmail Taş'ın da aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 28 sanığın 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına, 15 Ağustos Pazartesi günü başlanacak.



İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince ilk duruşması 15 Ağustos'ta Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılacak olan davanın iddianamesinde, emekli Albay Hakan Büyük'ün Eskişehir'deki evinde ele geçirilen belgelerin ihbar mailiyle ortaya çıktığı kaydediliyor.


Büyük'ün ikametinde yapılan aramada çok sayıda dijital malzemenin ele geçirildiği anlatılan iddianamede, yapılan incelemede ''dosyalarım'' isimli klasörde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ''Balyoz Planı'' soruşturmasıyla ilgili birçok belgenin yer aldığının belirlendiği anlatılıyor.


İddianamede, bu belgelerin ''Suga'' ve ''Oraj'' harekat planlarıyla ilgili daha önceden elde edilememiş yeni deliller olduklarının anlaşıldığı kaydediliyor.


Ele geçirilen ''Ankara belgelerim'' isimli dosyanın içeriğinde çok sayıda TSK personeli hakkında düzenlenmiş fişleme niteliğinde ıslak imzalı bilgi formlarının bulunduğu belirtilen iddianamede, ''Bilvanis Çiftliği'' isimli klasörde 2003 yılından itibaren söz konusu çiftlik hakkında detaylı çalışmaların yapıldığını belgeleyecek nitelikte video görüntülerinin ve ıslak imzalı resmi yazışmaların yer aldığı vurgulanıyor.


Bu klasörde ayrıca, Orgeneral Bilgin Balanlı adına imzaya açılmış bir belgede, çiftliğin mevcut detaylı hava fotoğraflarının incelenmesi ve emir verildiğinde havadan yere taarruzlar icra etmek üzere ayrıntılı hedef analiz çalışması yapılacağının bildirildiği dile getirilen iddianamede, Blivanis Çiftliği ile ilgili yürütülen faaliyetlerin, 1. Hava Kuvveti Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığının müşterek faaliyetleri olduğu anlatılıyor.


Şüphelilerin içinde yer aldıkları yapının illegal bir yapı olduğu belirtilen iddianamede, yapının devlet idaresinin kendilerine vermiş olduğu silahlı gücü, rahatsızlık duydukları yürütme organını devirmek amacına yönelik kullanmak için harekete geçtikleri savunulyor.


İddianamede, Orgeneral Balanlı'nın ''Balyoz Güvenlik Harekat Planı'' kapsamında hava kuvvetleri unsurlarınca hazırlanan ''Oraj Hava Harekat Planı''nda, sıkıyönetim görevlerinde kullanılacak personel olarak vazifelendirildiğinin anlaşıldığı belirtiliyor.


Gölcük Donanma Komutanlığında yapılan aramada, özel olarak yapılmış gizli bir bölmede elde edilen belgeler arasında ''Balyoz Planı'' soruşturmasına konu yeni belgelerin de bulunduğu belirtilen iddianamede, aramada ilk olarak elde edilen ''Oraj Hava Harekat Planı'' ile ilgili belgelerin, ''Balyoz Planı'' soruşturmasına konu belgelerin öncesini kapsayan ayrıntılı çalışmalar içerdikleri kaydediliyor.


Belgelere göre, eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına tarafından Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Korcan Pulatsü'ye 6 Ocak 2003'te bir direktif gönderildiği kaydedilerek, ''TBMM'yi baskı altına alıp sıkıyönetim ilanına zorlayacak nitelikte, Hava Kuvvetleri Komutanlığı seviyesinde bir planın hazırlanmasının istendiği'' belirtilen iddianamede, emir doğrultusunda Hava Harp Akademisinde planı hazırlamak üzere Kurmay Albay Ziya Toker koordinatörlüğünde bir harekat planlama grubu oluşturulduğu ifade ediliyor.


İddianamede, bu grubun ''Oraj Hava Harekat Planı'' hazırlık çalışmalarına başladığı, plan kapsamında görevli hava kuvvetleri personeline tebliğlerin yapıldığı, sıkıyönetim ilan edilmesiyle birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığının teşkilatında değişiklik öngörüldüğü, buna dair görevlendirmelerin yapıldığı ve yeni bir teşkilatlanma planının oluşturulduğu anlatılıyor.


Sanıkların ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs'' suçunu işledikleri belirtilen iddianamede, Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneraller İsmail Taş, Nedim Güngör Kurubaş, Bülent Kocababuç, Tuğgeneraller Mehmet Eldem, Mustafa Erhan Pamuk'un da aralarında bulunduğu 28 sanığın, eylemlerine uyan ve lehlerine olan eski TCK'nın 147 ve 61/1. maddeleri uyarınca 15 ile 20'şer yıl arasında hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.


Harp Akademileri eski Komutanı olan Orgeneral Bilgin Balanlı, son Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında YAŞ üyeliğine atanmıştı.

AA

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım