BariŞ Meclİsİ'nde Eskİ MİtÇİden "akp'ye Destek" ÇaĞrisi
Eski MİT Müstear Yardımcısı Cevat Öneş, Kürt sorunun çözümü için başta DTP olmak üzere tüm aydınların AKP hükümetine destek olması gerektiğini söyledi.
Türkiye Barış Meclisi toplantısının ikinci oturumunda konuşan Öneş, Türkiye'de barış ve demokrasiye katkı yapmanın bir zorunluluk olduğunu kaydetti. Öneş, toplumsal barışın çerçevesinin belirlenmemesi halinde atılacak adımlardan sonuç alınamayacağını ifade ederek, 'Siyasi iktidarın çözüm projesi üretebilmesi için gerekli desteğin verilmesi Barış Meclisi'nin görevi olmalıdır' dedi.
'Bölücülük konusunda travmatik bir yapıya sahibiz' diyen Öneş, DTP ile Genelkurmay Başkanlığı arasıdaki polemiğe atıfta bulunarak, 'bu konuda duygular ön plana çıkmaktadır' diye konuştu. Öneş, 22 Temmuz seçimi sonrasını yeni bir süreç olarak değerlendirdi ve bu sürecin, demokrasinin derinleştirilmesine katkı sunabileceğini ifade etti. DTP'nin Meclis'e girmesinin büyük bir şans olduğunu söyleyen Öneş, DTP'nin de bu şansı iyi kullanması gerektiğine vurgu yaptı. Öneş, DTP'nin polemiklere girmeden, sorunları Meclis'te çözüme kavuşturmak için çalışması gerektiğini söyledi.
|