![]() |
#1 |
![]() Barlas'tan NTV'ye medya dersi
NTV'de Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olan Mehmet Barlas, kendisine sorulan bir soru üzerine çileden çıktı. Barlas, etik dersi verdi. NTV'de Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olan Mehmet Barlas, Sabah ve atv'nin Çalık Grubu'na geçişi ile ilgili basında yer alan iddialara cevap verdi. Barlas, Cabas ve Çakır kendisine hesap sorar bir üslup takınınca çileden çıktı. "Siz Sabah-atv grubuna transfer olduğunuzda ücret aldığınız söylendi. Siz sonra bu parayı iade ettiniz. Bu paranın akibeti ne oldu?" sorusu karşısında prensiplerini anlatan Barlas, medyadaki işleyişi anlattı. Barlas, "Ben Çalık Grubu'nun hemen geleceğini hesap ederek bunlarla bir anlaşma yaptım. Karşılığında 3 senelik bir para aldım. baktım aradan 1 ay geçti. Çalık Grubu gelmedi. Parayı iade ettim. TMSF'den para almış olmamak için. Mesele buydu. Onun dışında ne kadar aldın? Bunu ne zaman vereceksin? Alacak mısın? Bunu sormak size düşmez. Bunu ancak vergi memuru sorabilir. Senin eline bu kadar para geçti. Sen bunun vergisini veriyor musun diye? Bu sorulabilir. Ama siz çalıştığınız kurumun başındaki kişiye sen Ferit Şahenk'ten yılda ne kadar prim balıyorsun, ya da Zafer Mutlu'ya sen Etibank'tan ne kadar kâr aldın? Dinç Bilgin hapse girerken sen nasıl gazete sahibi oldun? diye nasıl soramazsanız, başka meslekdaşlarınıza da bu soruyu soramazsınız. Hem kural dışıdır hem mesleki ahlaka yakışmaz." dedi. Bunun üzerine Cabas, "Ee bu biraz şuna benziyor tabi. Sabah gazetesinde bu kadar sermaye nasıl bir araya getirildi sorusu sorulamyıp Hürriyet gazetesinde sorulmasında sizinde Doğan grubuna başka konularda soru sorma hakkını kendinizde bulmanız gibi.. Herkes başkasına sora sora.." şeklinde bir yaklaşımda bulundu. Barlas da "Herkes soruları başkasına soruyor. Kendi kurumlarına soramadığı gibi" diyerek Cabas'a destek verdi. Devreye bu kez Ruşen Çakır girdi ve "Mehmet Bey polemik ularak çok fazla uzadığının farkındayım. Burada bir yanlış anlama olduysa özür dileriz. Ben kendi şahsıma özür dilerim." dedi. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: "TMSF ve Çalık Grubu demin izah ettiğiniz olayda yaşanan sizin aldığınız paranın kaç para olduğunu izah etmediğiniz vesaireden ziyade sizin aldığınız parayı iade etmeniz haber oldu. Bu haber değeri taşıyordu. Ve oradaki temel gerekçe de çalık Grubu henüz gelmediği için iade ettiğiniz söylediniz. Paranın ne olduğu hakikaten merak ettiğimiz bir şey değil. Benim merak ettiğim haber bağlamında çalık Grubu geldiği için transfer parası almak tabiki sizin hakkınız. kaç para aldığınız patronla sizin aranızdaki meseledir. çalık Grubu geldiği için tekrar bir transfer sözkonusu mudur? Benim kişisel olarak merakım budur? Yoksa sizi köşeye sıkıştırmak değildir. Bunca yılın gazetecisine nasıl para alırsın diye sormak haddimize değildir." Barlas'ın cevabı ders niteliğindeydi: "Tabi ki de benim şöyle bir şeyim var. Ben NTV'de çalışan bir insanım. NTV'nin bir takım medya sitelerinin farkı olduğunu düşünüyorum. Bu tür meselelerin medya içindeki dedikoduların haberleştirildiği sitelerde konu edilebilir. NTV gerçekten kurumsal kimliği olan ciddi bir kanal. Burda iki tane NTV mensubunun meslekdaşlarına burada o parayı aldın. Verecek misin? Alacak mısın? NTV derecesini düşüren çıtasını düşüren soru sormasını yadırgadım. Mesela Halkbank mesela Vakıfbank'tan kredi alınması konusu.. Eğer siyasette yetkisi varsa alınması yanlıştır diyorum. NTV'deki soru düzeyi budur. Bir gazeteci programa katıldığı zaman NTV adına iki kişi bu parayı aldın mı geri verecek misin deyince NTV adının kalitesi düşe çıtası düşer birden bire bir internet sitesi seviyesine iner. O bakımdan ben de kende sahiplenme hissettiğim, çalışanı gibi hissettiğim NTV'nin bu tür sorulara zemin olmamasını diliyorum. Endişem bu. Amacım NTV'yi korumak. Sizin de korumanızı diliyorum." Cabas araya girerek amacımız "Sağolun korumanız için. Amacımız canınızı sıkmak değildi" deyince Barlas, "Canımı sıkmadınız. Yalnız bu tempoyla giderseniz programı medyafaresi sitesine taşıyabilirsiniz. O zaman daha yerinde olur. Eğer bu tür sorularla medyada yer alacaksanız" şeklinde tepkisini sürdürdü. Barlas'ın sert çıkışı karşısında Cabas'ın, "Peki Mehmet Bey bu konuyu daha fazla uzatmamızın bir anlamı yok" diyerek programı kapatmaktan başka çaresi kalmadı. HABER 7 ÖZEL
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|