AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 04-10-2014, 11:42   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Başbakan Erdoğan: Şahsımın Feda Olması Gerekiyorsa Ben Zaten Feda-i Can Etmişim
Başbakan Erdoğan, 'Şahsımın feda olması gerekiyorsa'

Başbakan Erdoğan Ülke TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

- (İzmir mitingi) İzmir özellikle AK Parti açısından anlamı farklı illerimizden bir tanesi. İzmir'de siyasi hayatımın katılımı en yüksek, coşkusu heyecanı en yüksek, mitingi gördüm. Emniyet rakalmlarını aldım 180 bin gibi rakam söylediler.

- İzmir şu anda verilen hizmete layık değil. İzmir'e yerel yönetim açısında çok büyük bir haksızlık var. Başında da beceriksiz başarısız bir CHP belediyeciliği var.

- İdeolojiyle bir şeyi çözemezsiniz.

- (Yaşam tarzına müdahale) CHP ziyniyetinde yalan takiyye maalesef çok yaygın. Bugün miting yaptığımız yerde herkes istediği gibi içiyor. Kimsennin kimseye müdahalesi söz konusu değil. Bu iftiraları ben İstanbul'da belediye başkanıyken de yaptılar. Anayasamızda gençliğin korunması gibi amir hükümleri vardır. O ayrı bir konu.

- (Paralel yapı) Gerek belediye başkanlığım süreci gerek öncesi oradan buraya doğru aldığımızda öncelikle partimin kapatılması çok talihsiz bir adımdı. İki seçime giremeyişime yönelik bir oyun vardı. Fakat bu paralel yapı olayı bu kumpasta zirve diyebilirim. İnsanın iyi niyetle baktığı kişiler bir kumpasın içine girdiği zaman bu bir felaket oluyor. Maalesef bu iyi niyet çok yanlışmış, çok ters tepti. Yaptığımız uyarıların haddi hesabı yok. Bir anda bunlar olmadı. Mesela dershane meselesi... Tarihi 1-2 sene değil. Bu sürecin başlama süreci şudur: Ben, Anadolu'ya gittiğimde anneler babalar 'Madem dershaneye verecektik bu okullar niye?' Orada çok ciddi bir rant var. Bu rakamı terk etmek, böyle bir mamayı kaybetmek kolay bir iş değil.

- Bizi asıl sıkıntıya düşüren şudur: Bir ülkenin Başbakanı nasıl dinlenir? Bunlar bunu yapacak kadar adileşmişlerdir. Kalkıp da bize İslami ahkâm kesme.

- Bunun bizim dinimizde, insanlıkta yeri var mı? Bizim bir sabit bir de seyyar kriptolu telefonlarımız var. Bunlar hepsini dinlemişler. Sayın Baykal, Hamzaçebi... Görüntüleri bile kaydetmişler. Şu anda bir iz yakalanıyor gibi.

- Bunların en önemli attıkları adım bir kısım yargıyı ele geçirdiler. Bunun içinde savcısı var hâkimi var. Yargıtay'ın Danıştay'ın öyle.

- Bu kurumların dizaynı gerekiyor. HSYK olayında neden bu adımı attık? Oradaki belli isimler 'Biz Başbakana hesabını soracağız.' diyordu. Kim bu adam? Yargı mensubu. Bilmiyorlar ki kendi tuzakları üzerinde bir tuzak vardır o da Allah'ın tuzağı. Bu devleti biz sokakta bulmadık. Millet 'Devletime sahip çık' diyor. Tehditler benim için hikâye. Ben vatanım için kefeni giyip yola çıkmış bir insanım. Kalk Pensilvanya'dan bu ülkeyi karıştır. Buna müsaade edemeyiz. Kâinatın imamıymış. Nerenin imamı olursan ol! Böyle bir hocalık, imamlık olabilir mi? Bu bir çete, örgüt. Buna cemaat denmez.

- Şu anda emniyetle yargı arasında, emniyetteki temiz insanları tenzih ederim, paralel yapı her iki tarafta koordine olmuş vaziyette. Yukarıya haber vermeden. Birileri diyor ki, 'üstüne haber verecekmiş'. 'Üstü ona müsaade eder mi' diyor? Bunun sorumlusu kim? Vali, emniyet müdürü...

- Paralel medyayla da ayağı kuruyorsun. Bu kadar alçaklık, adilik olmaz. İçlerinde bir çok iş adamı var. Tanıdığımız insanlar. Kamuya teşhir edildiğinde bu insanların onuru ne olacak?

- O kadar ileri gidiyorlar ki Yasin El Kadı için 'El Kaide'ye destek veren' diyor. Allah cezanızı versin.

- (Paralel yapı ne istiyor?) Bir defa bunların 35 yıllık bir proje. 35 yıldır çalışıyorlar. Pensilvanya'daki zat emekli olmuş bir zat değil. İstifaen Diyanet'ten ayrılmış ilkokul mezunu bir zat. Kendisine bir yeşil pasaport uydurmuşlar Amerika'ya kaçmış. Hakkımızda bazı dedikoduları duyunca, ben güya dönmesini istemiyormuşum, 'Dönün' dedim. O zaman tezgâhların döndüğünden haberimiz yok. O davetimize hep çok farklı her tarafa çekildiği zaman gelebilecek cevaplar... Bu güne kadar gelmedi. Kolay kolay da gelmez. Zaten Savaş Ay'ın röportajında verdiği cevap 'Hz Cebrail gelse oy vermem' diyor. Bu itikadi noktada da sıkıntı getirir.

- Burası artık benim şahsımı aştı. Burada ulusal güvenliği tehdit var. Şahsımın feda olması gerekiyorsa ben zaten feda-i can etmişim. Kılıçdaroğlu ona gönderilen montajlarla konuşuyor. Sonra kalkıyor 'şu kadar milyar dolar' diyor. Ya bunlar para saymayı da bilmiyor.

- Bu devletin bekası için atılması gereken adımları atmaya başladık. Seçimden sonra hızlandırmayı düşünüyoruz.

- Şahsımla ilgili beddua seansları yapıyorlar. Bu beddualar bumerang gibi döner kendilerini vurur.

Kaynak

Net Gazete 16.03.2014

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)