06-10-2009, 10:28 | #1 |
Başbakan Erdoğan'a samimiyetten 'sen' diyorum
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a aralarında sıcaklık olduğu için 'sen' diye hitap ettiğini savundu. Kesinlikle hakaret veya küçük düşürme niyeti olmadığını vurgulayan Baykal, "Başbakan'a 'sen' demek, benim içtenliğimden, samimiyetimden, protokolü kaldırma düşüncemden kaynaklanıyor." dedi. Baykal, Erdoğan'ın CHP'nin kayıp 1 trilyonuna ilişkin ifadeleri için de savcıları göreve çağırdı. Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Baykal, Başbakan'la girdiği üslup tartışmasını sürdürdü. Erdoğan'ın 'gelmiş geçmiş en kaba üsluba sahip başbakan' olduğunu savunan Baykal, kendisine yönelik, "Ben ona sayın diyorum, o bana sen diye hitap ediyor." eleştirisine cevap verdi. Erdoğan'a birinci tekil şahıs olarak hitap etmesinde bir hakaret ve kasıt olmadığını belirten Baykal, şöyle devam etti: "Başbakanı üzmek, hakaret etmek, küçük düşürmek anlamında 'sen' diye hitap etmiyorum. 'Sen' demek benim içtenliğimden, samimiyetimden, protokolü kaldırma düşüncemden kaynaklanıyor. İnsanlar birbirlerine bazen küçük adlarıyla hitap ederler, bu bir sıcaklık yaratır. Başbakan da bana 'sen' diye hitap ediyor, ben bunu bir hakaret olarak algılamam." Baykal, Erdoğan'ın CHP'nin kayıp 1 trilyonuna ilişkin suçlamalarını da değerlendirdi. Erdoğan'ı kendisi ve partisiyle ilgili iddiaları için suç duyurusunda bulunmaya davet eden Baykal, "O suç duyurusu yapmıyorsa, ben onun adına savcıları göreve çağırıyorum. Başbakan'ın bu sözlerini suç duyurusu olarak kabul etsinler. Eğer savcılar derse ki 'o milletvekili, dokunulmazlığı var', lütfen onu da kaldıralım. İkimiz de bildiklerimizi söyleyelim, yargı işlesin." şeklinde konuştu. TALABANİ'NİN RESMÎ DAVETİ CHP'YE ULAŞTI, BAYKAL IRAK YOLCUSU Bu arada bir süre önce Türkiye temsilcisi aracılığıyla Baykal'ı ülkesine davet eden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, önceki gün imzalı bir mektupla daveti yeniledi. Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Baykal'a mektup gönderen Talabani, CHP liderine 'kardeşim' diye hitap etti. Talabani, mektupta "Dost ülkelerimiz arasındaki derin ve kapsamlı ilişkilerin sürdürülmesi amacıyla uygun bulacağınız bir tarihte sizi Irak'ta görmekten mutluluk duyarız." dedi. Baykal, daha önce ziyarete sıcak baktığını açıklamıştı. ZAMAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
06-10-2009, 10:29 | #2 |
Samimiyete bak hele......
|
|
06-10-2009, 11:33 | #3 |
Hiç olmazssa BAYKAL açıkça dokunulmazlığımı kaldırın yargılayın diyebiliyor ama başbakandan böyle bir cevap var mı yok. Başbakan diyebiliyor mu dokunulmazlıgı dolayısı ile savcılıkta tutulan dosyalarından dolayı dokunulmazlıgım kalksın yargılanayım diye diyemiyor o halde kım daha samımı tartısılır.
|
|
06-10-2009, 12:03 | #4 |
Baykal "sen" diyor da,başbakan ne diyor? O'da "sen" diyor. "Ben sana sayın diyorum." Buradaki cümledeki "sana" kelimesi ne demek oluyor peki? Gündem nekadar anlamsız konularla meşgul ediliyor.
|
|
06-10-2009, 12:06 | #5 |
Cümleye başlarken bile erdoğan ''sayın Baykal SEN .......''' diye konuşmasıına devam ediyor. Kaldı ki türkçede Sayın diye başlayan bir cümlede kişiye hitab edilirken örneğin ''sayın Baykal SİZ.......'' diye devam etmesi gerekirken, Erdoğanda bunu görmüyoruz.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|