10-16-2012, 02:35 | #1 |
Başbakan Erdoğan'dan kritik açıklamalar!
Başbakan Erdoğan, Azerbaycan yolcuğunu öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları; Öncelikle Moskova'dan Şam'a gitmekte olan uçağın inbdirilmesiyle alakalı daha önce açıklama yaptım. O açıklamada da belirttiğim gibi bagajda getirilen paketlerde gönderen firma olarak KBP İnstrümant Dizayn Bürosu diye bir ifade var. Bu bizim Makine Kimya Endüstrisi'nin Rusya'daki karşılığıdır. Elimizde olan malzemeler tank malzemesidir. Bunu radar malzemesi olarak saptırmanın bir anlamı yok. Birimlerimiz gerekli incelemeleri devam ettiriyor. Malzemelerin harp malzemesi olduğu kesindir. Suriye hava sahasını Türk uçaklarına kapattı deniliyor. Bu olaydan sonra ben talimat verdim. Bundan sonra Suriye hava sahasını kullanmayacağız. Diğer sivil uçaklara da bu bildirildi. Biz o adımı attıktan sonra Suriye böyle bir adım attı. Bugün Ermenistan uçağının indirilme olayı oldu. Yapılan aramalar neticesinde sıkıntı yaratıcı bir duruma rastlanmadı. Aramalar sonrası uçak gönderildi. Beklenen sayı elde edilemediği için Meclis'te gerekli olan çoğunluğu sağlayamadık. Bundan sonra olacaklar için ise, Cumhurbaşkanı'nın iradesine saygısızlık yapmak durumunda değilim. Cumhurbaşkanı'nın göstereceği iradeye göre adımlarımızı atacağız. Demirtaş'ın Türkiye'yi özerk bölgelere bölünmesi isteğiyle ilgili; Yargı gerekli adımları attı. Bunlar alıştığımız şeyler, artık bununla ilgili bir değerlendirme yapmak durumunda değiliz. Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'le ilgili sorulan soruyla ilgili; 100 bin rakamı bizim için gerçekten bir eşikti, ancak hep söylediğimiz gibi 100 bin rakamını aşabilir dedik. Konuyla ilgili adımlarımız ne olabilir, biliyorsunuz Kuzey Irak'ta Saddam döneminde oradan kaçan peşmergelere yönelik o zaman da 750 bin peşmergeyi misafir ettik. Bizim Suriye'deki zulme karşı değerlendirmelerimizi yapıp atılması gereken adımları atacağız ve Suriye'deki mazlum kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. YÜZÜNÜ GÜLDÜREN TEK SORU Alex De Souza'nın Fenerbahçe'den ayrılmasıyla ilgili sorulan soruyla ilgili; Öncelikle 8 yıl Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna büyük hizmetlerde bulunmuş Alex'in, bu şekilde gitmesini ben de arzu etmezdim. Böyle olmamalıydı diye düşünüyorum. Futbolunu takdirle izlediğim ve hayran olduğum birisidir Alex. Kaldığı süre içerisinde attığı gol sayısına bakılırsa ortalama 20'yi bulan bir futbolcudur. Bir diğer yönüyle de profesyonelliğinin yanında mütavaziliğiyle de öne çıkan bir isim. Çok daha önemlisi tabi artık vatandaşlığın yanında Brezilya yasalarına göre bir takım engeller vardı. Kendisine bundan sonraki yaşamında, huzur mutluluk diliyorum. Türkiye'nin yüzü olması isteğini de kendisine ilettik. ERMENİSTAN UÇAĞININ İNDİRİLMESİ İniş yaptırılan Ermenistan uçağıyla ilgili sorulan bir soruyla ilgili; uluslararası havacılık kuralları ihlal edildiği için uçağı indirme gereği duyuldu. Habervaktim
Konu Necip Fazıl tarafından (10-16-2012 Saat 11:43 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|