AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-07-2009, 14:36   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart Başbakan ERDOĞAN'dan protestoculara öfke

Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Yılı açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, IMF toplantısında dışarıdaki protestolara kulak verin derken neyi kastettiğini açıkladı. Erdoğan, Taksim'de savaş alanına çevirenleri sert dille eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Yılı açılışında konuştu.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:
"Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaştır. Herkesin emaneti bizim boynumuzdadır. Kimse bu görevlerde ebedi kalıcı değil. Yarın bu koltuklarda olamayacağız. Sultanlar bile bu koltukları terkedip gitti. Yarın mukadder olan ölüm geldiğinde bu dünyadan göçüp gideceğiz. Öyleyse bu kavga niye? Yeri ve zamanı geldiğinde beni de sorgulayın.
Herkesin yaşam tarzı bizim teminatımız altındadır. Herkesin özgürlüğü başkasının özgürlüğünü kısıtlamamalıdır.
IMF yetkililerine dışarıdaki protestolarına kulak verin dememin sebebi Taksim'de mağazaların bankaların camını çerçevesini indirenleri kastetmedim. Buna ne hakkın var. Bu belkide o esnafın bir haftalık bir aylık kazancının karşılığı. Bu yakışık saldırılara ne hakkın var. Bu şehirde 14 ayrı yerde meydanlar var. Oralara git tepkini koy. Protesto gösterisi yaparken başkası mağdur edilmez. Cam çerçeve indirmenin bir hak olduğunu savunmak olabilir mi?
Bugün Türkiye artık çok farklı noktada... Eksiğimiz yok demiyorum. Başarıda üç şeyin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bir insan yönetimi, ikincisi bilgi yönetimi, üçüncüsü para yönetimidir. Bunu başarmamız şart. Siz değerli hocalarımızdan bunlara önem vermenizi istirham ediyorum.
Toprağı bol olsun. Bunu rahmetli Üzeyir Garih'ten de dinlemiştim. Bir gün belediye başkanlığım sırasında beni ziyaret etmişti. "Biz bazı konularda çok geri kaldık." dedi. "İnsanı, bilgiyi ve parayı iyi yönetmeliyiz" dedi.
Dikkat ederseniz çoğu önemli işadamı önemli yerlerdeki iş yerlerini kiralayarak tutarlar. Biz de bir yer bulduğumuzda neyimiz var neyimiz yok oaraya gömeriz. Sonra finansal gelişimimiz yerinde sayar. Kiralama yöntemine başvursak parayla belki daha çok kazanacağız belki ama bunu düşünmeyiz.
Şu anda kim talep ederse etsin burs kredi kesinlikle veriyoruz. Geri döndürme yok. Hep beraber sorunlarımızı daha iyi değerlendirerek bunların ortadan kaldırmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bazı iddialar ortaya atılıyor. İstanbul'da Başbakanlık ofisi için yer tahsili konusunda...
Bizim şu anda Dolmabahçe Sarayı'nın yanında bulunan eski kaymakamlık binasında yerimiz mevcuttur. Şu anda her hangi bir ihtiyaç söz konusu değildir. Geçmişte ben otel odalarında toplantılar yapmak zorunda kalmıştım. Şükrolsun bugün böyle bir durum sözkonusu değil.
Bir çadırda yaşayalım orda ilim tahsili yaşansın. İlme o kadar önem veren bir ecdadın torunları olacaksın sonra da ilim tahsil edilen yeri boşaltıp burada benim bir ofisim olsun diyeceksin. Yok öyle bir şey.
Ben şahsen dışarıdan gelen bir misafirimle otel odasında görüşğüp toplantı yapmayı hoş gören biri değilim. Biz bu ülkede kiracı değiliz. Devlet temsilinde bu önemli bir noktadır.
Üniversiteler birleştirici eğitim kurumlarıdır

Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-07-2009, 14:43   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz

Başbakandan protestoculara yaylım ateşi!!!

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)