09-09-2012, 15:28 | #1 |
Başbakan, genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu
Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşuyor. Başbakan Erdoğan 'Bugün bir eksikle toplanıyoruz. Abdulmecit Tarhan kardeşimiz. Kendisi PKK tarafından kaçırıldı. Kardeşimin ailesine gerek AK Parti ailesine sabır ve metanet diliyorum. Ancak bir şeyi yine hatırlatmak durumundayım. Bundan yazılı ve görsel medyanın rahatsız olduğunu biliyorum ama hatırlatacağım. CHP'li vekil kaçırıldığı zaman süreç içerisinde önünde arkasında sürekli durmadan yazdılar çizdiler, değerlendirmeler yaptılar her türlü yola başvurdular. Fakat AK PArti'li il başkanı kaçırıldığı zaman şöyle gazetelerin kenar köşesinde bir haber olarak geçerse sorulduğunda biz yazmıştık diylorlar. Onlar siyaset yapmıyor mu? PKK'nın uzantılarının da ağzından ne tür ifadeler çıktığını duyuyor görüyorsunuz. Bu süreci kararlılıkla aynen devam ettireceğiz. Bu arada Londra'da devam eden ve bugün kapanışı yapılacak olan Paralimpik oyunlarda başarı elde eden sporcularımıza Çarşamba günü yaptığımız toplantıda tek tek şükranlarımı iletmiştim. Ben kendilerini tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. AFYON'DAKİ ELİM PATLAMA 5 Eylül Çarşamba günü Afyon'dan elim bir haber aldık. Mühimmat depolarının birinde akşam 21:15 civarında mühimmat sayımı ve yeniden depoya yerleştirilmesi sırasında çok büyük bir patlama oldu ve malesef 25 canımızı şehit verdik. Bugün bir kez daha patlama neticesinde şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da Allah'tan sabır diliyor, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Yetkililer derhal teyakkuza geçtiler, yangının söndürülmesi etrafa saçılan mühimmatın toplanması konusunda da gerekeni çok hızlı yaptılar yapıyorlar. Afyon Milletvekilimiz ve Orman Su İşleri Bakanımız gidip incelemelerde bulundular. Şuanda olayla ilgili adli ve idari soruşturma süreci de devam ediyor. Tabi inceleme sonucunda ortaya çıkacak bilgilere göre gerekli değerlendirme ve işlemler elbette yapılacaktır. Bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Afyon'da meydana gelen olaydan dolayı milletçe hepimizin acısı büyük hepimizin yüreği yanıyor. Demokrasilerde hiç kimse eleştiriden azade değildir. Siyaset kurumu, medya son derece haklı olarak gereken soruları sormakta ve bunlara cevap aramaktadır. Ancak, demokrasinin standartları yükselirken toplum daha açık ve daha şeffaf noktaya ilerlerken Türkiye bir değişim sürecini yaşarken bizdeki bu doğru bilgilenme anlayışının da yeniden ele alınması gerekiyor. Her olay her acı hadise ardından ortaya konan tavır malesef eleştiri boyutunu aşıyor, olayla ilgili doğru sorları sorma boyutunu aşıyor linç kampanyasına dönüşüyor. Sistemli bir linç girişimi uygulanıyor. Beytüşşebap'ta jandarmanın kaldığı lojmanlardan Türk Bayrağı'nın indirilmesine dair haberler yapıldı. Böyle haberler yapılınca halkımız da reaksiyon gösteriyor. Olayın aslına bakıyorsunuz Türk Bayrağı'nın zarar görmesini engellemek için bir kaç erimiz yapılan iyi niyetli girişimle orada bayrağımızı korumak niyetiyle bayrağımızı oradan alıyorlar. Bu orada vatandaşlarımız olduğu gibi batıda da vatandaşlarımızı ciddi bir rreaksiyona sokuyor. Oynanan oyunu bildiğim için açık ve ağır konuşuyorum. Kurumlara yönelik bu tür girişimler sorumsuzluktur, alçaklıktır. MECLİS YOL GEÇEN HANI DEĞİLDİR Bazıları boğaza karşı oturup çaylarını yudumlarken güvenlik güçlerini link etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Genelkurmay Başkanı'nı ehliyetsizlikle suçluyor ÖSYM Başkanı'nı ehliyetsizlikle suçluyor. Senin ehliyetin ne? Yani 40-45 Yılını bu ordunun değişik kademelerinde hizmet ederek geçirecek bir Genelkurmay Başkanı'na utanmadan sıkılmadan hükümete yalakalık yapıyorsun diyeceksin. Böyle terbiyesizlik olmaz. Bu beyefendileri rahatsız ediyor çünkü beklentileri farklı. ÖSYM'nin başındaki arkadaşımız bilim adamı eksikleri hataları olabilir ama kalkıp iktidara yalakalık yapıyor gibi terbiyesizce bir cümle kurma yetkisini kimse sana vermez. Siz AK Parti'ye çatacaksınız, elinizi taşın altına koymayacaksınız biz susacağız öyle mi? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, biz şeytan olamayız. Herkes sorumlu şekilde sorusunu soracak, eleştirisini doğru bilgiye göre yapacak. Sıonırdaki askerin, polisin, korucunun azmini kırmaya, şevkini kırmaya yönelik bu girişmleri bu haberleri bu manşetleri atanları da onları yönlendirenleri de deşifre etmeye devam edeceğiz. Milletim kimin terör karşısında kahramanca mücadele ettiğini çok net olarak görüyor. Millet en iyi hakemdir. İnanıyorum ki milletim bunlara gereken cevabı da bir kez daha verecektir. TABELA PARTİSİ OLMAYIN Ey CHP, Ey MHP gelin Sivas'ın ötesinde çalışma yapın. Tabela partisi olmayın. Teşkilatınız halkın arasına karışsın. Bu işi sadece AK Partiye bırakmayın ama yapamıyorlar. Seçimden seçime yaptıkları bu. Biz AK Parti olarak bu yola çıktığımız andan itibaren terörün topyekün mücadele ile toplumun bütün kesimlerinin mutabakatı ortak hareketle çözüleceğini savunduk. Randevu istedi buyur gel dedik CHP'ye, 3 arkadaşı ile geldi. 10 Maddelik öneri diye geldiler medya da bunu duyurdu. Bunun bir öneri olmadığını bir tespit olduğunu kendisi de ifade etti. Bunun üzerinden yola çıkalım dedik. Katılsa da katılmasa da dedim kendisine gelin hemen ben 3 arkadaşıma talimatı veriyorum siz de verin çalışmayı başlatalım dedim. Yardımcılarından biri söze girdi dedi hemen olmaz şöyle bir kaç ay geçsin. Teklifle gelen bunlar 2-3 ay geçsin diyen bunlar. O günden bugüne ayları devirdik. 1 Yıl geçsin aynı şeyleri söyleyecekler. Kendilerinin yandaş medyaları ile birlikte hep birşey oluşturmaya gayret ediyorlar. Biz işin içindeyiz, sorumluluk noktasındayız. Yapmamız gereken ne ise onu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Toplumun her kesimi ile çalışma halindeyiz. Biz her zaman şunu söyledik. Terör örgütü ile aranıza mesafe koyun dedik. Gelin çözümün parçası olun dedik. Ne yazık ki terörün uzantısı olan bu siyasi parti terör örgütü ile arasındaki ipleri koparamadı. Bu siyasi parti doğudaki güneydoğudaki kendisine oy verenlerin değil terör örgütünün partisi olmayı tercih etti. Bu siyasi parti çözümün değil sorunun bir parçası olmayı tercih etti. İsminin aksine barışı isteyen barış için çalışan değil barışı sabote eden parti durumuna geldi. Malesef vesayetten kendisini kurtaramadı, silahların gölgesinden çıkmaadı silahlı efendilerine karşı cesur bir tavır sergileyemedi. Siyaset üretemeyecekseniz eğer sizi seçenlerin değil silahlı efendileriniz yolundan gidecekseniz gitmek istediğiniz yere kadar yolunuz var. KARDEŞİ OLDUĞU DEDİĞİ KÜRT KARDEŞLERİNİ VURUYOR VE KAÇIRIYORLAR Benim kürt kadeşim zaten AK Parti tarafından temsil ediliyor. Gurubumuzda herkes belli. Hepsi aktif faaliyetlerini sürdürüyorlar. AK Parti 75 milyon içinde kürt kardeşimin de hizmetkarlığını en iyi şekilde yapıyor. Doğruları söylemekten geri durmayız. Siz silahlı efendilernize uşaklık yapmaya devam edin. Onlar ne talimat verirse onu yapmaya devam edin. Siz olsanız da olmasanızda biz hizmetlerimize ve siyasetimize devam edeceğiz. Burada önemli bir süerç daha var. Güneydoğu ve Doğu eğer bir hizmet aldıysa masaya yatıralım AK Parti iktidarı ile almıştır. ihlassondakika Onlar kendi kardeşleri olduğunu söylediği kürt kardeşlerini acımasızca vuruyor kaçırıyor. Bunların yaptığı bu. İşte hizmet edeceksin Iğdır'da sene 94 temel atılmış havaalanı yerinde duruyor. Son iki yılda bitirdik açılışını yaptık. Orada kürt de var azeri de var. Yüksekova'da temel attık engellemeye kalktılar ve şuanda da zaman zaman oradaki iş makinalarını yakıyorlar, çalışanları kaçırıyorlar. Yüksekova'da ve Hakkari'de gayet lüks iki tane hastane yaptılar. Açlışa gelenleri engellediler bunlar. Yollar yapıyoruz, konutlar yapıyoruz tehdit. AK Parti olarak Yüksekova teşkilatımızı tahrip gücü yüksek bir bomba ile bombaladılar. Bina komple hasar gördü ama sadece 1 katında AK Parti vardı. Şimdi AK Parti yer kiralamak istiyor eğer birinin kiraya vereceğini duyunca tehdit ediyorlar vermeyeceksin. Sizin siyaset anlayışınız bu. Partinin başındaki barışın ne ifadesi var. Siz busunuz, bütün bunları da Kandil'le beraber yürütüyorsunuz gücünüzü de zaten oradan alıyorsunuz. Utanmadan sıkılmadan da barışa soyunduk diyorsunuz. Kararlı duruşumuz devam edecektir. Er ya da geç bu ülkede hak kazanacak, halk kazanacaktır hiç endişeniz olmasın. 6 YAŞINDAKİ YAVRULAR ÜZERİNDEN İSTİSMAR YAPIYOR Bu hafta biliyorsunuz ilkokula yeni başlayacak yeni yavrularımız için okullar açılıyor ders zili çalıyor. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü de 2012-2013 eğitim öğretim yılı için ders zili çalacak. TBMM'deki uzun ve yoğun müzakerelerin ardından önemli değişiklikler yapıldı. İlk ve Ortaöğretim zorunlu olarak 12 yıla çıkartıldı. Okula başlama yaşını bir kaç ay erkene aldık. Bir çok dersin seçmeli ders olmasını sağladık. Büyük Türkiye ile uyumlu eğitimin yeni adımlarını atmış olduk. TBMM'de tasarı görüşülürken CHP o bildik reflekslerle karşı çıktı. Şiddete kadar varan engellemeler yaparak, köhne sistemin değişmemesi için her yola başvurdular. Okullar açılırken, CHP zihinleri bulandırmak 6 yaşındaki yavurlar üzerinden istismar yapmaya devam ediyor. Kademeli eğitim sistemi konusunda da şuana kadar sadece şunu söyledi bir pedagogla konuşun. Sürece baktığınızda CHP Genel Başkanı'nın bir başka cümlesine zor rastlarsınız. Ben kendisinin aslında bir uzmana başvurmasını şiddetle istiyorum. Dünyada okula başlama yaşı 3-7 arasında değişiyor. Bu konuda dünya ülkeleri arasında en yaygın yaş 6 yaş. Bunlar incelemenin neticesidir. Bazı ülkelerinde bunlara AB üyesi ülkeler de dahil okula başlama yaşı 5 hatta bazılarında 4'e kadar inebiliyor. Bugün büyüyen Türkiye'nin bir gerekliliği olarak biz 6 yaş uygulamasını başlattık inşallah başarı ile bu uygulama devam edecek. Sıkıntılarımız var muhakkak ama inşallah bunu da süratle aşacağız. Bu yıl bizim için bir geçiş sürecidir. DERSHANELER KAPATILIYOR Açık lise eğitim öğretimi ile alakalı bazı şikayetler aldım. 18 Yaş üstü gibi bir kayıt sözkonusu değildir. Ortayı bitiren istediği açık liseye gidebilir. Bunun için 18 yaşın bitmesi zorunlu değildir. Çalışmamız içinde bu da var. Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin kusura bakmasınlar bu benim halkımın vatandaşımın ortak talebidir. Şunu soruyor okullar niye var, okul varsa dershane niye var. Biz iktidara geldiğmizde ilginç bir olayla karşılaştık. Üniversite sınavı soruları Ortaöğretim müfredatına göre değil, dershanelerin müfredatına göre hazırlanıyordu. Bunu biz değiştirdik öyle bir emperyalizm vardı ki tamamen dershanelere çalışıyorlardı. Benim parası olmayan gücü olmayan dershaneye yavrusunu gönderemiylordu. Davarını, kolundaki bileziği satıp çocuğunu dershaneye gönderiyordu. Bunu biz nereye kadar savunabiliriz? Ey dershaneciler eğer hizmet vermek istiyorsanız gelin okullar kurun biz de sizden hizmet alalım. Bedeli neyse bunun bedelini biz verelim. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz sizde hizmetinize aynen devam edersiniz. Bakıyorsunuz güzel teklif demiyorlar. Öbür taraf daha tatlı merdivenaltı hizmet var adeta öbür tarafta. 2013-2014'e o sistemle girmiş olacağız. İhlas Son Dakika
Konu Necip Fazıl tarafından (09-09-2012 Saat 17:37 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-09-2012, 15:29 | #2 |
|
|
09-09-2012, 15:52 | #3 |
|
|
09-09-2012, 16:01 | #4 |
başbakanımız genelde her yerde aynı konuşmaları yapıyor
bu konuşmasında benim dikkatimi çeken cümlesi kim gücenirse gücensin dersaneciliği kaldıracağız. |
|
09-09-2012, 16:02 | #5 |
|
|
09-09-2012, 16:30 | #6 |
|
|
09-09-2012, 16:33 | #7 |
|
|
09-09-2012, 16:51 | #8 |
|
|
09-09-2012, 17:37 | #9 |
Midyat Belediye Başkanı Nasıroğlu AK Parti'ye katıldı Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Ankara'da AK Parti genel merkezinde bugün düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı. Başkan Şehmus Nasıroğlu'na rozetini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan taktı. AK Parti'ye katılmaktan memnun olduğunu dile getiren Başkan Nasıroğlu, "Bundan önceki hizmetlerim nasıl devam ediyorsa bundan sonra da çalışmalarım tüm hızıyla devam edecek." dedi. AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahap Arbağ, bu gelişmeyi uzun zamandır beklediklerini, desteklediklerini ifade etti. Katılımın Midyat'a ve Midyatlılara hayırlı olması dileğinde bulundu. Başkan Nasıroğlu ve Midyat ilçe teşkilatı üyeleri AK Parti Genel Merkezi önünde hatıra fotoğrafı çekti. Doğruyol Partisi'nden başkan seçilen Şehmus Nasıroğlu, partisinden istifa etmiş, bir süre bağımsız başkan olarak yoluna devam etmişti. F5 Haber |
|
09-09-2012, 18:46 | #10 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|