Başbakan Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin sık sık gündeme getirdiği milletvekili dokunulmazlıklarını neden kaldırmadıklarını Bursa mitinginde izah etti.
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün önce Çanakkale'de ardından Bursa'nın tarihî Fomara Meydanı'nda düzenlenen mitingte halka hitap etti.
Dokunulmazlığın kaldırılması durumunda ülkede siyaset yapmanın imkansız hale geleceğini belirten Erdoğan, gerekçelerini şöyle sıraladı: "Yargının da, memurun da, askerin de kalkmalı. Sadece siyasetçi dediğiniz zaman bu ülkede siyaset yapacak insan bulamazsınız. Politikacıyı bugünkü gibi savcının eline mahkum edemezsiniz. Biz nelerin nasıl yürüdüğünü bu arada çok iyi gördük. Onun için kusura bakmasınlar; ne düşünerek bunu yaptığını da çok iyi biliyorum. Neye dayanarak söylüyorsun? İşte cumhurbaşkanlığı seçimi. Her şey güzel gidiyordu. Sayın Baykal biz anayasa mı değiştirdik? Gül, 357 oy aldı. Sayın Sezer 330 ile seçildi. 357 mi büyük, 330 mu büyük? Peki bu Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar nedir?" Başbakan Erdoğan, seçim yasaklarının yaklaşmasıyla birlikte makam aracının resmi plakasının üstüne sivil plaka takarak seçim gezisi yapmasının eleştirilmesine de sert çıktı. YSK başkanının onayını alarak böyle bir uygulamaya gittiğini açıklayan Başbakan, "CHP'ye yakınlığıyla tanınan bazı gazeteler edebe, adaba sığmayan ifadelerle nerelere kadar düştüler... Gazete patronları, bugüne kadar kendilerine hortum bağlayanları kaybettikleri için rahatsızlar. Çünkü hortumlarını kestim. Tayyip Erdoğan bu ülkede başbakan olduğu müddetçe tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyemeyecekler." diye konuştu.