03-24-2009, 17:58 | #1 |
Başbakan: 'Zil takıp oynayacaklar' ZONGULDAK MİTİNGİ
Başbakan Erdoğan partisinin Zonguldak mitinginde halka hitap etti.
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN... Başbakan Erdoğan : İşte gerçek sevda bu. Bugün Zonguldak'ta 60. mitingimi yapıyorum. Bartın'dan geliyorum orada büyük bir coşku vardı ve size selamlar vardı. Bartın'daki coşkuyu gördünüz. Edirne'den Van'a Aydın'dan Yozgat'a kadar 60 şehrimizde coşku ve sevda ile kucaklandık. Türkiye bir kez daha AK Parti diyor. Şehirlerimiz birkez daha AK Parti diyor. AK Parti'nin belediyeciliği ile tanışmamış illerimiz var onlara da inşallah AK Belediyecilği götürüp tanıştıracağız. Belediyecilik bizim işimiz. Bunların belediyecilik yaptığı yerlerde illerimizin, ilçeleremizin, beldelerimizin hali ortada. AK Belediyeciliğin olduğu il ve ilçelerinin de hali ortada. Emanetinizi gururla taşımaya devam edeceğiz. Sizin için çalışmaya devam edeceğiz. Biz yola çıkarken ne dedik, biz bu millete efendi olmaya değil, bu milletin hizmetkarı olmaya geldik. Biz sizin hizmetkarınızız. Zonguldak'ı 2002'de nasıl kendi kaderine terkettiklerini sizler çok daha iyi biliyorsunuz. 2002'de iktidara geldik ve Zonguldak'taki tüm madenleri dünya ile buluşturduk. Buradan çıkan tüm madenler tüm Türkiye'ye ulaşıyor. Yoksul kardeşlerimin elleri sizin kömürlerinizle ısınıyor. 25 bin işsiz imkanımıza kömür ocakları sayesinde iş sağladık. Bu arada 90.000 adet kamyona iş imkanı sağladık. Baykal'ın Bahçeli'nin bunlardan haberi var mı? Biz kuru sıkı atmıyoruz gerçekleri konuşuyoruz. İşçilerin diyarından sesleniyorum. Bu kömürler sayesinde 2.350.000 yetişmiş meşe ağacımızı kesilmekten kurtarıyoruz. Yerli kömür kullanımı sayesinde yıllık 350 milyon dolar değerindeki dövizin yurt içinde kalmasını sağladık. Bu kurumu yeniden ayağa kaldırdık yıllarca ihmal edilmiş bu kurumu yeniden canlandırmak için 126 trilyon yatırım yaptık. Bu bir aşk. Bütün bu adımları atarken, bu yıl 30 trilyon daha ilave yatırım yapacağız. İstihdam konusunda önemli adımlar da atmaya devam edeceğiz. 1.910 memurumuzu burada istihdam ediyoruz Zonguldak'ta. Bu işçi ve memurlarımıza hiçbir şekilde aylık ortalama 45 trilyon ödeme yapıyoruz. Taş Kömürü Kurumunun sadece 2008 yılı GSH katkısı ne biliyor musunuz? 166 milyon. Geçen yıl 3000 işçi alacağımızın sözünü verdik, hatta ocakta işçi kardeşlerimle birlikte olmuştuk. Sizlerin çalışma koşullarını gören herhalde başka bir başbakan olmamıştır. Geldim hangi koşullarda çalıştıklarını gördüm ve hemen 3000 işçi alımını yaptık işi bitirdik. Böylece iktidarımız döneminde 4.240 işçi gerçekleştirmiş olduk. İnşallah üreim kapasitesini 3 milyon tona çıkartacağız. Türkiye artık kaynaklarını ve enerjisini heba etmiyor. Türkiye'nin kaynakları artık geçmişte olduğu gibi hortumlanamıyor. Batık bankalara, israfa yolsuzluğa kurban edilmiyor. Meydanlarda konuşan siyasetçiler, iftira yalandan başka bir şey yapıyorlar mı? Bizim rakamlarımızı kullanıyorlar. Dikkat edin kendilerine ait bir hedefleri var mı? Yok, ben diyorum ki Sayın Baykal sen ne yaptın? Bizi akaryakıt istasyonlarında kuyruğa soktun. Bu ülkeye mazot alamıyordun mazot, bu ülkeye benzin alamıyordu, gazyağı getiremiyordu. Türkiye'nin itibarı kalmamıştı. " Ezanın okunmasıyla konuşmasını yarıda bırakan Başbakan Erdoğan şöyle devam etti : "Bizim tarihi seviyelere ulaştırdığımız rakamları çarpıtmaktan başka işleri yok. Yıllardır emek dediler, emekçi dediler ne yaptılar çalışanlar için, emeklilerimiz için ne yaptılar ne ürettiler. Kriz fırsatçılığı yapıyorlar. Şimdi de krize sımsıkı sarılmış ve işsizlik üzerinden istismar yapıyorlar. Şimdi bir kriz çıksa da işsizlik artsa da AK Parti gitse diye avuçlarını ovuyorlar. Siz hükümette olduğunuz dönemlerde işsizliği neden çözmediniz. O zaman üstelik ülkenin içinde bir kriz vardı. Sayın Bahçeli işsizin halinden iyi anlardın da neden onların sorunlarını çözemediniz. Bize 10,3 ile devrettiler ve şuanda küresel bir kriz var. Şu anda işsizlik ABD dünyada bir numara biliyorsunuz değil mi işsizlik orada 8,1'e çıktı. Diğer ülkeler yine öyle hepsi işsizlikte aldı başını gitti. Bunlar otuz yıldır bu ülkede iş kanununu tartıştılar geldik yeni iş kanunun biz çıkardık, işçinin hakkını işçiye teslim ettik ve çalışma koşullarını çağdaş normlara biz kavuşturduk. 218.000 geçici işçiyi daimi kadroya aldık. Ustanın hakkını da çırağın hakkını da biz gözettik. Biz heryerde çarşıda sokakta dost olduk. En başta emeğimize, ekmeğimize musallat olan enflasyonu biz dizginledik. Biz göreve geldiğimizde enflasyon yüzde 30'du kim vardı başında Bahçeli. Şimdi kaç? 7,7'ye kadar indi. Cebimizdeki paraya musallat olan faizi kim dize getirdi biz. Yüzde kaçtı biliyor musunuz? Yüzde 63 idi, şimdi yüzde 13 aradaki fark yüzde 50 şimdi bu fark nerede kalıyor, benim vatandaşımın cebinde kalıyor. Kimin cebinden çıkıyordu bu benim emekçimin, işçimin memurumun cebinden çıkıyordu. Türkiye'nin milli geliri iki yüz milyar dolardı. 520 milyar dolar ilave ettik ve şimdi 750 milyar dolara çıktı. Dünya'da 26 büyük ekonomi idi şimdi 17 büyük ekonomi. Avrupanın 6. Büyük ekonomisi haline geldik. Gözleri var görmüyor kulakları var duymuyor. 2002 yılında size bir kaç örnek vereceğim ortalama memur maaşı neydi biliyor musunuz? Şu anda 1417 lira oldu. Biz geldik asgari ücret 184 lira idi şuanda asgari ücret 527 lira. En düşük SSK aylığı 257 lira idi şimdi 621 lira oldu. Bunları görmek zorundayız ve bütün zorluklara rağmen devletin memurunun maaşını ödeyemedikleri günden bugünlere geldik. Enflasyona hiçbir zaman vatandaşımızı ezdirmedik Türkiye'nin imkanları büyüdükçe bizde bunları arttırmaya devam edeceğiz. Yıllarca işçi kardeşimin emeğinden yine işçi kardeşimin emeğinden kısmak adına zorunlu tasarruf dediler, yani nema ödeyeceklerdi ödediler mi nemaları ne kadar para kestiler 13,5 katrilyon kestiler. Geldik masamın üzerine bunu getirdiler ve dediler ki devletin 13,5 katrilyon borcu var ve bir başbakan olarak bunu hazmedemezdim ve dedim ki devlet işçisine borçlu olamaz. Hemen sendikaları çağırdık ve anlaştık ödedik. Sayın Baykal o anlattığım doğru mu yalan mı söyle? Sayın Baykal sende kestin bu parayı biliyor musun, Bahçeli sende kestin bu parayı biliyor musun? Niçin kestiniz faiz borçlarını ödemek için. Konut, işçiye memura bunu söylediler. KEY adına 3 katrilyon para ödedik. Siz borçlandınız biz ödedik Sayın Bahçeli. Üçlü koalisyon döneminde TOKİ Bahçeliye bağlıydı, kaç tane kontu yaptın söyler misin? Dikili bir konutun var mı söyle? Bu dert ister dert, sevda ister sevda! Şimdi çıkmış TOKİ'yi eleştiriyorsun. Sosyal Devlet bu bunları yapıyoruz. Kısa çalışma ödeneğini yüzde elli arttıkdık. Bak dedik işçiyi çıkarma biz sana 6 ay boyunca maaşının yüzde ellisini biz ödeyeceğiz. Eğer çıkartırlarsa biz de onlarla uğraşacağız. Bu dar günde kalkıpta benim işçi kardeşimi kapıya koyanları, onlarda kalkar bizim kapımıza gelirlerse sizi duymuyoruz diyeceğiz. Siz emeğini kutsal saymadınız o insanların dar günde kapıya koydunuz o insanları. Hazırlıklarımız var genç ve kadın istihdam sürecini uzattık memurlarımıza ek ödeme yaptık. İşveren sigorta priminde 5 puanlık prim yaptık. Bu ülke artık sahipsiz, kimsesiz değil merak etmeyin. Biz sessiz yılların sesi olarak, kimsesizlerin kimsesi olarak çıktık. Son yüzyılın en büyük krizi karşısında dimdik duruyoruz. Her türlü tedbiri alıyoruz. Şu ana kadar 48 önlem aldık. Beyaz Eşya otomotivde vergileri düşürdük. Yatırımlarda 5 yılda yedi yıla çıkardık. Onlar moral bozuyor biz işimize bakıyoruz. Bunların hiç derdi yok. Milletin psikolojisini bozmak için ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar. İnanın utanmazlarsa Kızılay Meydanı'na çıkıp zil takıp oynayacaklar. Hayali rakamlar, yalanlar neler söylüyorlar neler tutmuyor ve tutmayacak zaten. Onlar şöyle oluyor böyle oluyor inadına faiz düşüyor. Gecelik faiz 1,5'a düştü ilk defa. Sayın Baykal yüzde 7500 faiz ödettin unutma o günleri. Yüzde 7500 ödetti. O faizden kimler nemalandı acaba ah ah! Ya yüzde 7500 faiz olur mu? Bu gerçekleri söylemek zorundayız. Bu yaftayı sizler ömür boyu taşıyacaksınız. Ben bu milletime gerçekleri söylemek zorundayım. Bir de iftira atıyor diyor hangisi iftira ise söyle onu ben hemen düzelteyim ve özrümü dileyeyim. Ama iftira değilse sen yanlış yaptık demeye hazır mısın? Diyemez diyemez. 6,5 yıl boyunca her türlü badireyi hamdolsun geride bıraktık. Bu krizde elhamdulillah geçecek. Türkiye büyümeye devam edecek. Zonguldak'ı bir yatırım havzası haline getirebilmek için tüm çalışmaları başlattık. Gerekli ödeneği de il özel idaresine tahsis ettik. Daha şimdiden bir çok yatırımcı başvurdu. Buraya ilişkin tüm bu çalışmalarımız neticesinde yaklaşık 20.000 dönümlük bir alanda geniş bir istihdam alanı sağlanacak ve bölgede işsizlik sorunun büyük ölçüde ortadan kaldırmış olacağız. Ben size herşeyi konuşuyorum. Acaba diğerleri ne anlatıyor, bunları konuşamazlar anlatamazlar, bunlara on tane koyun teslim edin kaybedip gelirler. Zonguldak'ın yıllardır çözümlenemeyen sorunlarına el attık. EĞİTİM 6,5 yılda 563 derslik yaptık. Bilişim teknolojileri sınıfı, 5047 bilgisayar gönderdik. Çocuklarımız bilgisayarın ne olduğunu bilmiyordu. Artık çocuklar harçlık istemiyor laptop istiyor. ADSL sistemi ile dünya ile buluşturuyoruz. Okullar açılırken sıraların üzerinde kitapları ücretsiz buluyor muyuz? Zengin fakir ayrımı yapmaksızın buluyor muyuz? Önümüzdeki yıldan açıkilköğretim ve açık liseye giden öğrencilerimiz kitaplarını ücretsiz bulacaklar. Anneler babalar sizden ricam sakın ha yavrularımızı imkansızlık sebebi ile okula göndermemezlik yapmayın. İlköğretimde ise erkek öğrenciye 20, kız öğrenciye 25 tL veriyoruz. Lise'de ise erkeklere 35 kız öğrencilere 45 TL veriyoruz. Parayı kime veriyoruz anneye veriyoruz. Babaya vermiyoruz niye? Babaya versek duman olup gidecek, anneye verelim ki yerini bulsun istiyoruz. 2002 Yılında 1300 olan yurt kapasitesini 2000'e çıkarttık ve yeni başladığımız 1000 kişilik kapasiteli yurtta çok yakın bir zamanda hizmete girecek. Biz geldiğimizde burs 45 TL idi şimdi 180TL sadece bu mu? Sabah kahvaltısı desteği veriyoruz ve akşam yemeği desteği veriyoruz. Onları da ilave edersek 260 TL. Sizin paranızı bizden öncekiler malum yerlere hortumluyordu şimdi hortumlar kesildi. Sayın Baykal şimdi çıktı diyor ki ben Ergenekon'un avukatıyım diyor. Sayın Baykal sen onların avukatlığına devam et bizde milletimizin avukatıyız. Farkımız bu! bakıyorsunuz bir yerde vergi kaçakçılığı çıkıyor onun avukatlığını yapıyor. Bırak bakalım yargı ne diyecek. Aklına neresi gelirse her yere baskı yapar. Böyle bir siyaset mantığı olur mu? Maalesef mantık bu! SAĞLIK Bütün hastanelleri birleştirdik. Heryere gidebiliyorsunuz. Sabahın köründe SSK'da ilaç kuyruğuna gir, ilacın yarısı var yarısı yok nerden alacağım diye sorarsın cevap git eczaneden al. Şimdi istediğin eczaneden ilacını alabiliyor musun? Hatta şuan çok hoşuma gidenlerden biri ilacınızın biri yoksa size bir çay ikram ediyorlar ve sizin ilacınız motorlu bir kurye tarafından ilacınız geliyor. Yani bir sağlıklı nefese devleti feda etmeye azmeden ecdadın torunlarıyız biz. Kıymetini biz bilmeyeceğiz de kim bilecek. Artık hastalar acil servislerden döndürülmüyor. Ne günlerdi hamile kardeşim gidiyor hasteneye karnen var mı yok. O zaman muayene de yok. Şimdi istediğin hasteneye gidebiliyor musun? Sağlık sigortan yoksa 18 yaşına kadar bizim himayemizdesiniz. Zamanında benim kardeşim rehin alınıyordu, bunlar ölüleri bile rehin alıyorlardı. Hastanede vatandaşım ölüyor parası yok diye ölüyü teslim etmiyorlardı. Onların çeteresini kurmadık. Ya turşusunu mu kuracaktınız orda rehin alıyordunuz? Demokratik, laik ve sosyal bir devlettir Türkiye. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonu diyoruz ya gerekirse orası devreye girer yardım eder. Biz ambulans helikopter, jetler alıyoruz niçin Karın ulaşımın yoğun olduğu yerlere rahat gidilebilsin diye. Hamile bir bayan şehre doğumdan on gün önce gelebilir sağlık bakanlığımızın misafiri olur. Doğumdan sonra gerekli gördüğü sürece yine misafirimiz olur daha sonra döner. Bunun adı ne insana saygı ve pozitif ayrımcılık. Bunu yaparken de gururlanarak yapmıyoruz ha. Siz bize bu görevi verdiniz biz de gereğini yapıyoruz. Hükümetimiz döneminde Zonguldak'a 50 trilyon yatırım yaptık. 150 yataklı merkez kadın ve doğum hastanesi, kilimli semt poliklinği ve 6 adet sağlık ocağı, 100 yataklı devrek hastanesi inşaatına a önümüzde iyıl başlıyoruz. Zonguldak'ta devlet hastanesi sağlık ocağı oda sayısı 63'tü 127'ye çıkardık. Eskiden ambulansa para ödüyor muyduk evet şimdi ödemiyoruz. Diyaliz hastası vatandaşlarımın halini düşün. ADALETTE Adalet Sarayını yaptık. 28 Trilyon kaynak yardımı yaptık. Fakir fukaralara maaş bağlıyor, kömür yardımı devam ediyor ve bundan sonra da devam edcek. 1094 konutun yapımı devam ediyor. Size bir müjde daha şimdi 45 mkarelik daireler 50.000 adet yapacağız. Ayda 100 lira taksitle peşinatsız ve 20 yıl vade ile. Faiz yok, şimdi kaç para ise bittiğinde de o kadar para. İnsanca yaşamanın erdemini yaşıyoruz. Biz dertliyiz ve size sevdalıyız. Aşığız biz size. TARIMDA 37 Trilyon yardım yaptık. Mazot, hayvancılık konusunda desteklerle birlikte. Bizden önce verilen kredi neydi biliyor musunuz biz otuz kattan fazla arttırarak 15 trilyon kredi verdik. KÖYDES 52 trilyon Zonguldak'a para gönderdik. Bu çalışmalar da devam ediyor. Yollar açılıyor, sular geliyor. Bunların kitabında köy filan yazar mı? DSİ 14 adet tesisi hizmete açıyor. Zonguldak içme suyu tüneli kozlu ve çatalağzı'na içme suyu gidecek. 8.000 hektarlık kilyosun etikleri tamamlandı. 2009 YEREL SEÇİMLER Ben belediye başkanlığından geldim biliyorsunuz. Oradan buraya geldim. Şimdi yerel hizmetler bizim uzmanlık alanımız. Bu bizim tecrübemiz. Bu bizim halka hizmette heyecanımız. Zonguldak'taki yerel hizmetimize 5 yıllık emeğimize Selahattin Bozcam ile devam edeceğiz. 30 Mart'ta yeni dönem çok daha farklı bir dönem olacağına inanıyorum. Sadece ilçelerde değil beldelerde de değişim dönüşüm içerisinde gerekli desteği vereceğinizden şüphem yok. Karadeniz Ereğli'de bir desteğinizi özellikle istiyorum. O bölgede yaptığımız yatırımlarla büyük adımlar atıyoruz ve diyoruz ki bizi birbirimizden ayırmayın. Bundan Beldelerimiz karlı çıkar bunu böyle biliniz. Bu iş bizim uzmanlık alanımız onun için, biz bu işe sevdalıyız onun için. Zonguldak'ı bir bütün olarak ele alalım ve diyorum ki 29 Mart'ta AK Belediyecilikle yola devam diyelim. Benim vatandaşım hakkını kullanacak her ne kadar YSK şöyle böyle dese de. Akrabalarınıza ahbablarınıza mutlaka ulaşın. Herşey yolunda demeyeceğiz değil mi? Bakın 60. miting haftasonuna kadar 69 olacak. Bu kardeşiniz ne kadar mesul ise siz de o kadar mesulsunuz. 29 Mart akşamı bu mutluluğu inşallah birlikte yaşayacağız. dedi. Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda miting alanını dolduran binlerce insanla birlikte AK Parti sloganlarını tekrarladı. "TEK MİLLET, TEK BAYRAK SEN ZONGULDAK'SIN BÜYÜK DÜŞÜN, SEN TÜRKİYE'SİN BÜYÜK DÜŞÜN İŞİMİZ HİZMET GÜCÜMÜZ MİLLET DURMAK YOK YOLA DEVAM HERŞEY TÜRKİYE İÇİN sloganları ile BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA BERABER ISLANDIK BU YAĞMURLARDA, ŞİMDİ DİNLEDİĞİM TÜM ŞARKILARDA BİZE HERŞEY SİZİ HATIRLATIYOR. " Diğer HaberlerBahçeli: "Başbakan aklan da gel""Denizli'de niye buzdolabı dağıtmıyorsun?"Askeri kışlada patlama: 1 ŞehitBahçeli sen niye bırakıp kaçtın?Ergenekon'da Özkök ifade verecekCHP'den 'Kürdistan' açıklaması"Gül'ün söylemi devlet politikasıdır"Ziraat'ten kriz önlemleri2 Tanığın verdiği ifadeyle gözaltına alınmış!Eximbank'tan ihracatçıya doping
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak parti, mitingi, zonguldak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|