AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 04-29-2009, 14:26   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Başbakan'a suikast planı...
Başbakan Erdoğan'a hapihanede suikast planı

Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan 9 gizli tanığın ifadeleri vahim.
İkinci iddianamenin delil klasörlerinde şok bir iddia yer aldı. Hisar kod adlı gizli tanığın, “Erdoğan, Pınarhisar Cezaevi’nde yattığı sırada öldürülecekti. Bu suikast için Remzi ve Fadıl adlı iki gardiyan

Pınarhisar’a tayin edildi. Ancak son anda suikasttan vazgeçilmiş.

Erdoğan’ı kendileri mi öldürecekti yoksa katillere yardımcı mı olacaklardı, bunu net olarak bilemiyorum...” şeklindeki iddiasına yer verildi.

Vatan'ın haberine göre, adi bir suçtan hapishaneye giren Hisar’ın, tanık olduğunu iddia ettiği diyaloglar şöyle: Kırklareli Cezaevi’ndeyken Mustafa Duyar ile tanıştık. Daha sonra cezaevine Vedat Ergin getirildi. Bu kişilerin Duyar’ı öldüreceğini duydum. Konuyu hapishane yönetimine ilettim. Ama hiçbir önlem almadılar. Sonra Ergin ve adamları beni tehdit etti. Duyar bu sırada başka cezaevine naklini istedi ve Afyon’a gitti. Daha sonra Ergin’in adamları Afyon Cezaevi’nde onu öldürdü. Erdoğan, Kırklareli Pınarhisar Cezaevi’nde tutukluydu. Bizim cezaevindeki Remzi ve Fadıl isimli gardiyanların tayini bu hapishaneye çıktı. Bu kişilerin Erdoğan’ı öldüreceği konuşuldu. Hatta bunu Zafer isimli gardiyan da söylemişti. Ancak öldürmeden vazgeçildiğini yine kendisinden duydum.
CEM UZAN KOMUTANA BU SÖZÜ NİYE SÖYLEDİ?
Paşam paletleri bir çalıştırsanız!
Ergenekon iddianamesinin eklerinde, Ergenekon sanıklarından Levent Ersöz’ün ev aramasında ele geçirilen gizli kamera çekimleriyle ilgili medya patronlarının ifade tutanakları da yer aldı. Cem Uzan, gizli çekimlerle ilgili Ergenekon savcılarının sorularını yanıtladı. Uzan’a, “Konuşmanızda Sizin ‘Paşam şeyleri paletleri bir çalıştırsanız aslında’ dediğiniz anlaşılmıştır. Böyle bir konuşmayı hatırlıyor musunuz?“ diye soruldu. Uzan bu soruya şöyle cevap verdi: ”Görüşmesi içerisinde karşımdaki kişiler bana devamlı hükümetin düşürülmesi için bir şeyler yapmam konusunda telkinlerde bulunuyorlardı. Ben de bir taraftan bir siyasi parti lideri olarak yasal çerçevede yapabileceğim hususları anlatmaya çalışırken, diğer taraftan da benim sıradan bir vatandaş olduğumu, zaten bu konuda kendi adıma düşeni yasal çerçevede yapmaya çalıştığımı, şayet hükümet bu kadar tehlikeli ise karşımdakilerin devletin üst kademelerinde görevli bir komutan olduğunu, yapabilecek bir şey varsa kendilerinin görev ve yetkileri çerçevesinde yapmaları gerektiğini ima ettim.”star

Konu Yıldırım tarafından (04-29-2009 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)