![]() |
#1 |
![]() Zonguldak'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması öncesi arbede yaşandı. Başbakan'ın konuşması 17:00 sularında başlayabildi.
Başbakan Erdoğan'dan AÇIKLAMA Az önce aldığım bilgilere göre şu anda 400 kişilik bir ekiple 2 saate değişen 25 kişilik gruplar halinde çalışmalar devam ediyor. Bu tür olaylarda dedikodu çok olur. Burada gerek bakan arkadaşlarımın gerek genel müdürümün yani bu işi yönetenlerin bilgileri geçerli bilgi olmalıdır. Bilgi kirliliği ile olayları değerlendirmeye kalkarsak yanlış yönlendirme olur bu da üzüntümüzü arttırır. Üzüntümüz milletçe büyük. Ama bu yörenin insanları aslında bu tür olaylara alışık. BU MESLEĞİN KADERİNDE VAR Zonguldak bölgesinde bu tür olayları yılardır yaşadık. Ben de daha önce bu ocaklara indim. 2000 metrede çalışan kardeşlerimin nasıl çalıştığını gördüm. Bu mesleğin kaderinde maalesef bu var. Bu mesleğe giren kardeşlerim bunu bilerek giriyorlar. Kemalpaşa'da Dursunbeyli'de bu tür olayları yakın zamanda gördük. KİM DERSE İNANMAYIN Devlet olarak tüm gayretle çalışmamızı yürütüyoruz. Kim derse bu iş 1 günde bitecek buna inanmayın. İlk hedefimiz içerideki 30 kardeşimize ulaşabilmek. Ondan sonraki hedefimiz de bu kanın nedenin araştırıp onu bulmaktır. KÜFÜR EDEN BURANIN İNSANI DEĞİL Lütfen tahriklere gelmeyin. Bakın az önce biri kalktı hakaretler yaptı. Edepsizce küfürler etti. Araştırdık ki buradan biri değil. Bu tür olaylara halkımızın gelmeyeceğine inanıyorum. Hüznünüz büyük bunu kabulleniyorum. Ama buraya gelen bakanına milletvekiline de “Buraya acıları paylaşmaya geldiler” demek de bu asil milletin şanındadır diyorum. Bakan arkadaşlarım bu iş bitene kadar buradan ayrılmayacak. 4 GÜN DAHA ULAŞILAMAYACAK Zonguldak'ta'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait kömür ocağında dün meydana gelen grizu patlamasında, yerin 540 metre altında mahsur kalan 30 madenciye ulaşılmaya çalışılıyor. Maden işçilerinin yakınları ise ocak ağzında gözyaşları içerisinde gelecek haberi bekliyor. TTK'dan yapılan açıklamaya göre, göçüğe ulaşmak 4 gün sürebilir. AA
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Olumsuz ve üzücü bu olaylar başbakanımızın dediği gibi mesleğin bünyesinde var. Ama bu durumu siyaseten bitmiş veya bitmek de olan cevrelerce istismar edilir kıvamda. Hazır önümüzde bir çok değişime gebe olan ülkemizi nasıl karıştırabiliriz diye avuclarını ovuşturanlara inat sağ duyu her zaman olduğu gibi yine kazanacaktır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() İnsanları kullananlar yine sahnede.Kimisi şehit cenazesini alet eder kendisine,kimileri bu ocak altında kalan işçileri.Tek bir amaçları var,insanların içini nefretle doldurmak,nefretleri o kadar taşmış ki insanlara nakletmeyi uygun görüyorlar malesef.
Patlama olmasa,göcük altında kalmasalar bu mahlukların hiç biri ''iplemez'',bunu hepimiz biliyoruz.Öyle bir yaratık ki bunlar,kendi içlerinde dahi binbir parçaya ayrılmış durumda.Ne yaptıklarını kendileri dahi bilmiyor,temelleri tamamen nefrete dayalı amaçları ise fitne fesat yaratmak. Allah ıslah etsin. Göçük altında kalanların aileleri tepki gösterebilir elbet,acıları çok büyük duyguları çok yoğun,bunlar doğal karşılanır.Ama sen çık gel başka yerden,eyleme kalkış,bu tür olaylar gündeme gelince hatırla,ortalığı birbirine kat ülkeyi yöneten bir insana küfür et işte bu kabul edilemez. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Yapılan hizmetleri göstermemek için üstün mücadele veren cevrelerin aynı hassasiyetleri olumsuz şeyler için kullanmamaları samimiyetten ne kadar yoksun olduklarının işaretidir.
Siyasetin bu cirkef yönü sayesinde iktidara karşı düşmanlık besleyenler için vazgecilmez fırsat haliyle böyle adice kullanılıyor. Ayıp olan acıların dışarı taşması değil ayıp olan şey olağan şeyleri acıları istismar ederek oy avcılığına dönüştüren ruhu pis av sahiplerinin tavrıdır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Başbanımız hem içerde hem duşarda soluk almadan dolaşıyor.Allah sayın başbakanımıza güç,kuvvet versin inşallah.
Konu Gönülden tarafından (05-20-2010 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() bukadar tehlikeli bir işin günlük maaşı 30 lira almaktamı? bu işin kaderinde var.
riskin buyugunu işçi alıyor. hayatını riske atıyor. ama sermaye sahibi patronlar aslan payını alıyor. onlarda parasını riske atıyordu degilmi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Çok üzücü bir olayla karşı karşıyayız, 30 can var yer altında.
Umutlar git gide azalıyor inşaallah sağ kurtulurlar, dualarımız onlarla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Bizde neden bu kadar maden göcüğü oluyor anlamadım gitti dünyada üçüncüymüşüz Çin 1. sıra ama milyarlarca ton kömür çıkarılıyormuş Çinde
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Madenden iyi haber geleceğini sanmıyorum
Şimdiden yakınlarına Allah sabır versin Biz alıştık 8 yıldır ceset üzerinden siyaset yapanları Kah şehit cenazesindeler kah maden cenazesi kah tersane KAN ile yaşayabildikleri için kanla beslenenler kanın olduğu yerlerden nemalanır Umarız maden sahipleri işleticileri insanların hayatını kömüre değişmişyordur Öyle yapıyorlarsa önlem almak da hükümete düşer |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
![]() Az önce 5n 1k yı izliyordum konu bu patlamayla ilgili.
İlk önce patlama olan yere canlı bağlantı kuruldu,2 kişi konuktu oranın yerli halkından,2 bayan. Birisi kapalı bie teyzemiz,diğeri açık bir bacımız.Acaba dedim,böyle yapmalarının sebebi neydi ? Sonuçta sorulan soru başbakanın gelmesiyle ilgiliydi ve programı sunan kişi aldığı cevaptan hoşlanmadı gibiydi,her iki bayanda başbakanın gelmesinden memnun olduklarını,acılarının paylaşılmasından hoşnuk duyduklarını dile getirdiler.Amaç belki 2 farklı insan 2 farklı düşünceyi yansıtmaktı olmadı. Stüdyo da ise dev-maden sendikası başkanı vardı.Adamlar madenciliğe bile el uzatmışlar şaştım kaldım.Aslında düşünmek gerekirse hata bizlerde.Bu gibi tiplerin böyle mevkilere gelmemelerini sağlamamız lazımdı.Adam osmanlıdan tutun,12 eylüle,kapitalizme kadar gitti geldi,varın gerisini siz düşünün. Kanal d haberi de bir spiker patlamanın olduğu yere yakın başka bir maden ocağına gittiğinde oradaki bir madenci ''ekmek parası'' demişti bir soruya karşılık olarak.Ama bazıları hala devrimcilikle,stalin bıyığı bırakarak bir şeyler elde etmeye çalışıyor.Madenciler umurlarında dahi değil. Bir soru sordu sunucu ''almanyada neden olmuyor'' diyerekten,olup olmadığını bilmiyoruz,ülkemizde nasıl oluyorsa diğer ülkelerde de oluyor elbet.Sanki bu Türkiyenin bir açığıymış gibi gösteriliyor.Kimisi Çinde neden olmuyor,rusyada neden olmuyor diyip atıp tutuyor.Ülkenin durumunu bilmeyen yurt dışı haberlerini nereden bilecek ? Bey amcamız,hani şu devrimci olan çıkıp atıp tutuyor yok başbakan suç işlemiştir falan da filanda. Bu tür olaylar madencinin kaderi olamazmış.Arkadan gazı verende chpli bir milletvekili,maden komisyonu üyesi kendileri.O da demez mi başbakan suçludur diye ? Vay anasını hapise atalım hadi. Devrimci beyamcanın kazaları öncelemek için sunduğunu önerilere bakalım.1.si ordakilerin eline kazma kürek verip ''haydi kazıya'' giye gönderiliyormuş.Bunun eğitimi verilmesi lazımmış.Sanırım nasıl kazma kürek sapı tutulur bunun eğitiminden sözediyor kendileri.Bu işi bilmeyeni zaten öyle zorlu koşullar altına sokmayacağından eminim yetkililerin.Kazma kürek eğitimini vermekte zaten ahmaklık,hayatında hiç tutmayan insanlar zaten böylesine bir işe başvurmaz. Diğer önerisi iş sağlığı ve emniyeti.Patlama sırasında elektirik kablosu bağlayan işçiler asansöre bindiğinde dahi emniyet kemelerlerini bağlamış durumdalardı,eğer bağlamamış olmasalar ve eğitimsiz olsalardı belki onlarıda kaybedebilirdik.Bundan haberi yok sanırım kendisinin.Bu tür tehlikeli işlerde her aklı selim insan önce emniyet sonra hareket edeceğini çok iyi bilir ve bunun bilincinde olur.Sanki aylardır sürecek bir eğitim verilecek kendilerine.Demin almanyadaki maden işçileriyle ilgili bir yazı okudum,sağlık koşullarının kötülüğünden söz ediliyor,sanki almanyada tünel kaza kaza insanlar zemzem suyuna ulaşıyor,biraz daha kazsalar cennetin bahçesine çıkacak!.. Diğer önerisi denetleme.Denetleme elbet çok önemli,kısa süre önce denetlemesi yapıldığı açıklandı o madenin,eğer bir kata söz konusu ise suçlu elbet cezalandırılmalı. Ama bu önerilerinin hiç biri patlamanın önüne geçmek için bir engel değil malesef.Patlama olsa dahi bu tür önlemler hayatını kurtarmaz işçilerin bu bir gerçek.Denetlemeden çıkacak sonuç olumsuz ise sadece bu engeller.Olumlu ise dahi gazdan meydana gelecek kazayı hiç kimse önceden bilemez. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde dahi meydana gelmekte bu tür kazalar.Onlar dahi önleyemiyor. Az bir kaç haber paylaşayım ABD-kömür madeni-06 Nisan 2010- 7 ölü 21 kişi göçükaltında Rusya-kömür madeni-13 Mayıs 2010-60'tan fazla ölü, 99 yaralı,30 kişi göçük altında Ukrayna -kömür madeni-18 Kasım 2007-39'dan fazla ölü, 51 Kayıp Çin-kömür madeni-14 Mayıs2010-21'den fazla ölü 10 yaralı-21 göçük altı Çin-kömür madeni-07 Aralık 2007-ölü sayısı 105'den fazla Hepsinin kaza sebebi,Karadon ocağınkiyle aynı!.. Alıntı:
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|