![]() |
#1 |
![]() Başbakanımız 5 belediye ismi söyleyip bunları mutlaka almak istediğini söyledi. işte o beş belediye:
Batman, Diyarbakır, Tunceli, İzmir, Çankaya bu beş belediyede partimiz açısından oldukça çetin cevizler. üç belediye DTP nin diğer 2 si CHP nin kalelerinden. bu beş belediyeden hangilerini alabilecegimizi düşünüyorsunuz? batman:türkiyenin en muhafazakar ili. refah partisinin kalelerindendi. daha sonra kürtçü faşist partisinin kurulmasıyla birlikte oylar bu partiye akmaya başladı. ildeki bazı cahil insanların etnik kimliğinden yararlanıp propaganda yapan bugünki DTP partisi bu çalışmasında başarılı oldu. 2002 seçimlerinde DTP %47 AK Parti ise %33 oy aldı. dtp barajı aşamadığından AK Parti 4 te 4 yaptı. daha sonraki 2004 seçimlerinde DTP %75 oy alarak Türkiye rekoru kırdı. fakat bu seçimde AK Partinin bu ilde seçime giremediği unutulmamalı. 2007 seçimlerinde AK Parti %47 DTP ise %40 oy aldı. başbakanımızın mutlaka alınmasını istediği DTP nin yıllardır egemen olduğu batmanda 2009 belediye seçimlerinde benim tahminim AK Partinin kazanacagıdır. belediye başkanı: hüseyin kalkan. dtp li olmasına rağmen muhafazakar biridir. eşi örtülüdür. ilkokul mezunudur. konuşmayı pek beceremez. diğer dtp li belediye başkanlarının aksine çok faydalı hizmetlerde bulundu. 3 caddeyi trafiğe kapatarak sadece yayalara açtı. her mahalleye bir park yaparak ili yeşillendirdi. asfaltlama çalışmalarını hızlandırdı. saadet partili il meclis üyeleriyle uyumlu bir çalışma yürütüyor. oldukça mütevazidir. çarşıda yürürken onu tek başına dolaşırken görebilirsiniz. son zamanlarda hiç beklenmedik şekilde pkk terör örgütünü ve apo yu övmesi kendisine puan kaybettirdi. %75 oy almasına rağmen 2009 da devrilecegini düşünüyor ve umuyorum. 6 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. AK Partinin çok yüksek bir ihtimalle Batmanı alacağını düşünüyorum. %90 ak parti diyarbakır: kesinlikle en çetin yarışın olacağı şehir. dtp veya ak parti kim kazanırsa kazansın sürpriz olmayacak. ak parti ilde büyük bir çıkış yakaladı ve son seçimlerde %40 ın üstünde alarak 10 milletvekilliğinin 6 sını kaptı. diğer 4 ünüde dtp kazandı. dtp %44 ak parti ise %42 oy aldı. DTP çok az ağır basıyor. dtp %52. ak parti %48 ihtimalle belediyeyi kazanır. tunceli: ak parti bu şehri cennet gibi yapsada, her tuncelilinin servetini 10 a katlasada yine de kazanamaz. 81 ilden bir tek tunceli ak partiye milletvekili vermedi. bu durum bile tuncelinin ne kadar anormal olduğunu gösteriyor. onlar için hizmet değil ideoloji önemli. banko DTP izmir: hizmetin değil de ideolojinin önemli olduğu bir yer daha. son zamanda ak parti bu ilde oy oranını arttırsa da izmiri alması çok zor görünüyor. ergenekon operasyonuna izmirlilerin çok bozulduğunu düşünüyorum. ayrıca çok sevdikleri 80 yaşındaki ilhan selçukun gözaltına alınma şeklini beğenmediler. ak parti bu ilde kazanırsa kesinlikle sürpriz olur. şehrin vitrini konumundaki konak ve karşıyakaya belediye habire yatırım yapıyor. şehri sadece bu iki yerden ibaret sayıyorlar. konaktan yarım kilometre yukarı çıktığınızda sanki o büyüleyici şehirden başka bir şehre geçiyor gibi oluyorsunuz. yollar bozuk, altyapı yetersiz kaldırımlar berbat. başta da dediğim gibi ideoloji önemli olduğu için izmirliler yapılmayan bu hizmetleri görmezden gelecekler diye düşünüyorum. seçimi %65 chp, %35 ak parti alır. çankaya: çok fazla bilgim yok ama duam partimizin bu belediyeyi almasıdır ![]() bunlar benim gözlemlerim. bu beş belediyeden en fazla 2 sini alabilecegimizi düşünüyorum. batman banko, diyarbakır kritik. izmir, çankaya ve tunceli de çok fazla umut görmüyorum
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() forumun siyasete ilgisi baya azalmış :-\
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
![]() neyse milletten ses çıkmıyor senin yorumlarını alalım bakalım ![]() ne düşünüyorsun bu beş belediye için. alır mıyız ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ben yorumumu ötekinde yazmıştım
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() neden kimse aktif değil yorumlar konusunda benim bilmediğim birşey mi var ? :-\
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
bizde onu merak ediyoruz. bu arada merak ederken yorumda yapalım konu hakkında ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() bence sadece çankayadan umut var.. Ak Parti oylarını artıracaktır ancak o belediyeleri alması zaman alacaktır.. bana göre umut var ama istediklerimizi yapmak o kadar kolay olmayacak
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
diyarbakırıda alırsak şaşırmayın. 2007'de çok yaklaştık dtp ye. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Fikrimce; diyarbakır ve izmir i alırız gibi...
Ama gönlüm hepsini almaktan yana ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|