04-16-2013, 10:18 | #1 |
Başbakan'ın Son Parti Grubu Konuşmasından
Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Salonu'nda milletvekillerine hitap etti. KIZILAY EKİBİNE SALDIRI Somali'de canlı yayına katılan kızılay ekibi yolda dönerken patlama gerçekleşti. Orada görev yapan 4 kişi yaralandı. Şu an itibariyle arkadaşlarımız iyi durumda. Ailelerine bilgi verildi. Ambulans uçağımız dün gece yaralıları alarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakletti. Kızılay o hilali ahmeriyle umudun dayanışmanın sembolü oldu. Ülke içinde ve dünyada milletçe gurur duyduğumuz yardım örgütü konumuna yükseldi. SOMALİ Somali ile Somaliland cumhurbaşkanları ile yapılan toplantının ardından diyaloğun sürdürülmesi 90 gün içinde tarafların tekrar İstanbul'da bir araya gelmesi karara bağlandı. Somali bizim girişimlerimizle dünyada dikkatleri üzerinde toplarken umutlar hızla yeşeriyor. MYANMAR Myanmar konusuna nasıl müdahale oluruz bunun çalışmaları Suudi Arabistan'da başladı. İnsani olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Myanmar bu tür yardımlara da kapalı. BM'yi devreye sokmak süretiyle bu adımları süratle atacağız. Bahçeli sadece hakaretle bu süreci geçiştirmek istiyor. Bağırmakla haklılık elde edilmiyor. Ortaya ne koydunuz? 3,5 Sene de olsa bu ülkede iktidar ortağı oldun bu ülkede ne yaptınız. Bunun hesabını vermek durumundayız. Millet sana ne kadar değer veriyor ortada. Oy oranları ile ortada. Bu konuda değerlendirmeyi en güzel şekilde yapan milletin ta kendisidir. Moğolistan'daki anıtlarla ilgili yaptıklarımızı biliyorsunuz. Moğolistan Milli Tarih Müzesi için de bir teşhir salonu açtık. O 46 km'lik Bilge Kağan Karayolu'nu 2008 yılında tamamladık. Moğolistan Parlamentosuna TİKA ve TBMM eliyle elektronik kütüphane kazandırdık. Şuan Moğolistan Parlamentosu'nun resmi gazetesi tika ve TBMM tarafından yaptırılan matbaa da basılıyor. Milliyetçilik devletin kasasını boşaltmak millete milyarlarca dolar fatura ödetmek hiç değildir. Tarihine, ecdadına, ecdadından kalan yadigarlara sahip çıkmaktır milliyetçilik. Milliyetçilik ta Moğolistan'da ecdadın izini bulmak, onları dünya mirasına kazandırmak, dünyanın her tarafına ulaşmak, barış mesajları iletmektir. En önemlisi de Milliyetçiyim diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır. Bugün burada yeni bir rekoru daha açıklıyorum. Milliyetçiyim diyenler milli bankamızın kasasını bize 27,5 milyardolarla teslim etmişlerdi. Şuanda milli bankamızın kasası tarihinin en yüksek rezervine ulaştı. Tam 127 milyardolara çıktı. Söylenmedik laf bırakmadı, hakaret mi hakaret herşeyi yaptı. Hodri meydan dedin tamam hadi hodri meydan şimdi bütün hesabı ortaya çıkarıp millete bunu açıklayacağız. Sen gittin IMF'ye borçlandın biz gittik temizledik önümüzdeki ay borç ilişkimiz bitiyor biz temizledik bunu. Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim bu mudur milliyetçilik yoksa bizim yaptımız mıdır? Tehditlerle doluşa gelen bir topluluk değildir bu millet. Bu millet kimin hayırlı bir yolda olduğunu görüyor. Merkez Bankasını o rakamla bize teslim ediyorsun biz bu rakama çıkıyoruz. Enflasyonda ülkeyi getirdiğiniz yer ortada bize teslim ederken enflasyon neydi şuanda ne? Bütün bunların yanında bir gecede bankaların kasaları boşaltıldı. Yüzde 7500 faizle birilerine rantlar sağlandı. Bunun hesabını vermeyecek misin Bahçeli hayır olmadı mı diyeceksin? O hükümetin ortağı olduğuna göre bunun hesabını sormalıydın sormadın dolayısıyla sende mesulsun. Bu gerçekler ortada bunları görmek durumundayız. Bunları ciddi bir kenara koyacak olursak o zaman iki kere bağırıp çağırmakla vatandaş da böyleymiş işi tertemiz alnı ak onun için bugünlere gelmişler gibi bir oyunun içindeler. Biz yalanı ortaya koymak zorundayız. Madem hodri meydan dedin tamam merak etme bununla ilgili çalışmalar başlar herşey ortaya çıkar. Bizim için hukuki boşluğu olmayan birşey var o da milletin iradesidir. Seçimler geldiğinde ortaya çıkacaktır. CHP Genel Başkanı geçen hafta grup toplantısında bizim tarih bilmediğimizi ifade etti. Kılıçdaroğlu biz tarihi çok iyi biliriz. Biz tarihi Göktürk anıtlarından Malazgirt'ten Mohaç'a kadar İstanbul'un Fethi'nden Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na kadar çok iyi biliriz. Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir türlü bilmediği CHP tarihini de Cumhuriyet tarihini de çok ama çok iyi biliriz. Bu kürsüden de başka kürsülerden de belgeleri ile kaynakları ile başvuru eserleri ile dersim hakkında CHP hakkında Kılıçdaroğlu'na defalarca tarih dersi verdik. Hani var ya bir şarkı 'Mazi kalbimde bir yaradır'. Mazi yani tarih Sayın Kılıçdaroğlu'nun kalbinde yara olduğu için verdiğimz dersleri bir türlü öğrenemedi. CHP tarihi 0, demokrasi tarihi 0, İstanbul şehir tarihi 0. Aday olduğu ilçeyi bile bilmez. Öyle bir isim. Kağıthane'ye Kağıttepe diyecek bir isim Kılıçdaroğlu. Futbol tarihi o da 0. Lefter'i ortasahadan alıp kaleye getirecek kadar 0. İslam ve Türkiye tarihi de yıldızlı 0. Şimdi, geçtiğimiz hafta bir CHP heyeti Urfa'ya çıkarma yapıyordu bazı tarihi yerleri de yazılı olarak söyleyip ziyaret edecekler. Şanlıurfa'da Hazreti Selahaddin-i Eyyubi türbesini de ziyaret eedecekler evrakta öyle yazıyor. Bir kere Selahattin-i Eyüp değil, Hazreti Eyüp Peygamber , bir kere orası türbe değil makam, orası merkez de değil Viranşehir'de. Suriye'nin başkenti Şam'ı defalarca ziyaret ettiler. Şam'ın merkezindeki Selahattin-i Eyyubi türbesini görmediler, göremediler öğrenmediler. Bu partinin Genel Başkanı bizi tarih bilmemekle itham ediyor. İyi bilmekle kalmaz ondan ibret de alırız. Şuanda da biz, yakın ya da uzak tarihte yaşanan acı hadiselerin tekrar etmemesi için samimi mücadelenin içerisindeyiz. Tarihten aldığımız derslerle edindiğimiz acı tecrübelerle yere sağlam basıyor, bin düşünüp bir adım atıyoruz. Çözüm süreci dediğimiz süreç, Türkiye genelinde son derece kararlı bir umut yolculuğuna dönüşüyor. 780 bin km2'nin tamamında çözüme yönelik çok güzlü bir umut kalpleri kuşatmış durumda. Önceki hafta ilk toplantı yaptığımız akil insanlar heyeti bölgelerinde çalışmaya başladılar. CHP ve MHP'nin edepsizce kışkırtmalarına rağmen akil insanlar çok güzel çalışmalar ortaya koyuyorlar. Verilen mesajların son derece güçlü ve etkili olduğunu görüyorum. Zira tüm bu akil insanlar heyetinin hepsinin toplumda karşılığı var. CHP ve MHP'de bu hakaretleri yapanların toplumda karşılıkları yok bunları çıldırtan da o zaten. AK Parti olarak bizler de sahada yoğun bir çaba içerisindeyiz. Belediye Başkanlarımız il ilçe teşkilatlarımız milletle kucaklaşmış şekilde sürece katkı sağlıyorlar. Bu sürece muhalefet partilerinin de dahil olması için en başından itibaren samimi bir yaklaşım içinde olduk. Partileri ziyaret etmek istedik kapılar yüzümüze kapandı. CHP bizi ziyaret etmek istedi geldiler. Arkadaşlarımızı görevlendirme kararı aldık. Ardından meclis başkanının talebi ile bizden bir kişi talep edildi biz de Beşir Atalay beyi görevlendirdik bu da sonuçsuz kaldı. TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulması için bizden önce CHP'nin vermiş olduğu bir önerge var. Ve biz bu arada ayrıca bir adım attık ve çözüm sürecini değerlendirme ile ilgili bizim bir adımımız oldu. CHP'nin bizzat verdiği önergedir ve kayıtlarda mevcuttur. CHP bu konuda samimiyetsizliğini tekrar sergilemiştir. Kılıçdaroğlu'nun çarketme politikasını bu olayla birlikte Yasama'ya da taşıdığını görüyoruz. Gelin araştırma komisoyun kuralım diyorlar biz tamam deyince mızıkçılık yapıp biz oynamıyoruz deyip kenara çekiliyorlar yaptıkları budur. Kürsüyü işgal etmek, şiddet kullanmak, en ağır hakaretler sarfetmek gibi meclise yakışmayan ama CHP'nin üzerine tam oturan bir tavır sergiliyorlar. Ey CHP siz hani çözümden yanaydınız ne oldu? Niye vazgeçtiniz niye kaçtınız niye çarkettiniz? CHP millete bunun izahını yapmak hesabını vermek zorundadır. Çözüm konusunda en küçük bir samimiyet taşımadığını tekrar göstermiştir. Allah CHP'yi bu zihin bulanıklığından kurtarsın diye dua ediyor, seçmenine de sabır temenni ediyorum. Gazilerimizin, şehit yakınlarımızın başını öne eğmeyeceğiz. Şehitlerimiz nasıl bizim için kutup yıldızı ise onların aileleri de bize emanettir. Biz şehit yakınlarımzıın gazilerimizin ne kadar duygu yüklü olduklarını biliyoruz. Mulahefetin sıkça yaptığı gibi bunu istismar etmiyoruz. 10 Yıla aşkın süre boyunca şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hak ettikleri değeri vermek için çok sayıda düzenleme yaptık. Bildigğiniz gibi geçtiğimiz yıl şehit yakınları ve gaziler dairesi başkanlığı kurduk. Yapılan düzenlemeleri gözden geçirdik. Görüşmeler yaparak onlardan gelen talepleri dikkatle ele aldık ve geçen yıl Temmuz ayında bir dizi düzenlemeyi kanunlaştırdık. İhtiyaçları talepleri imkanları gözden geçirerek şehit yakınları ve gazilerimiz için yeni bir düzenlemeyi de bugünden itibaren başlıyoruz. 12 Şubat'ta açıkladığımız düzenlemeleri malesef CHP anlayamamış. Haftalarca gaf üstüne gaf yapmıştı. Meseleyi tam idrak edemediği için incelemediği için bizi var 5olan hakları tekrar vermekle itham etmişti. Kendisine yapılan düzenlemeleri gözden geçirmesini ve açıklama yapmasını tavsiye ediyorum ama yapmaz. Terörle mücadele sırasında şehit olanların yakınları ile gazilerin istihdam hakkı bulunuyor. Bunu ikiye çıkardık. Şimdi ise silah altında iken hayatını kaybedenlerin yakınlarının veya malul olan evlatlarının istihdamlarını eşitlemiş oluyoruz. Vazife malulluğu kapsamında bulunanlara da 1 istihdam hakkı getiriyoruz. Terör mağduru sivil vatandaşlarından hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da 1 istihdam hakkı getiriyoruz. Ayrıca bunlardan sosyal güvencesi olanların da maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlıyoruz. Örneğin, Güngören saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına veya malul olanlara 1 istihdam hakkı geliyor. Aynı şekilde Bingöl'deki kardeşimize böyle bir hak geliyor. Afyon'daki talihsiz patlamada şehit olan askerlerimizin yakınlarına sadece maaş veriliyordu şimdi onlara da 2 istihdam veriyoruz. Daha önce sadece terörle mücadele kanunu kapsamında olanlar ile asayiş olaylarında hayatını kaybedenlere tanınan maaş artış imkanını şimdi tüm vazife malullerine sağlayacağız. Bu kapsamda ek ödeme ile eğitim öğretim yardımı alamayanlar vardı şimdi ek ödeme ile eğitim öğretim yardımını bu kardeşlerimiz için de tesis ediyoruz. Şehit yakını ve gazilerimizden su ve elektrik ücretlerinden indirim alamayanlar arık bu haktan yararlanıyorlar. Aynı şekilde vazife ve harp malulu kapsamında olup faizsiz konut kredilerinden yararlanamayanlar artık bundan da faydalanacak. Hak sahipleri faizsiz konut kredisi kullanabilecekler. 1942 Yılında çıkartılan bir kanunla oğlu askerde olan muhtaç ailelere yardım yapılması şartı getirilmişti. Bu kanun amacı doğrultusunda işletilemedi. Kimi belediyeler bu yardımı yaparken kimileri yapmadı veya yapamadı. Köylerde bu imkan hiç kullanılmadı neredeyse. Şimdi evladı askerde olan kendisi de ihtiyaç sahibi olan ailelere çocuğu askerde olduğu sürece ayda 250 TL ödüyoruz. Yani bir aile düşünün çocuk askere gidiyor aile belirlenen kriterlere göre yoksulluk içinde düzenleme yapıldığı andan itibbaren aileler başvuru yaptığı zaman bu parayı annesi veya evli ise eşi alıyor: Bu düzenlemenin de hayırlı olmasını diliyorum. Son olarak bu yeni düzenleme ile 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlarımıza maaş uygulamasını da genişletiyoruz. Tüm bu düzenlemelerin bize emanet olan şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu düzenleme ahde vefa düzenlemesidir.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-16-2013, 12:15 | #2 |
Muhalifler kan endeksli siyaset yaptıkları için ne söylense hak.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|