![]() |
#1 |
![]() ![]() 4 yıl önce Rıza Ayhan'ın üçte biri oranında oy aldığı halde rektör olarak atanan Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç, aynı durumun kendi başına gelmesi üzerine "İçime sindiremiyorum. Çağdaş demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaştıramıyorum. Yargıya başvuracağım" dedi. Gazi Üniversitesi'nde yapılan rektörlük seçimlerinde en fazla oyu almasına kaşın YÖK tarafından ismi Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmeyen Rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç, ''Cumhurbaşkanlığına gönderilecek listede yer almamam bende ve üniversitenin öğretim üyelerinde şaşkınlık yarattı. YÖK'ün bu kararıyla Cumhurbaşkanlığı makamının sağlıklı bir seçim yapmasına engel olduğu görüşündeyim'' dedi. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün dün toplanan genel kurulunda, rektör adaylarının belirlendiğini, buna karşın isminin Cumhurbaşkanlığına gitmediğini öğrendiğini anlattı. Yamaç, ''Gazi Üniversitesi'nde öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen rektör aday adayı belirleme seçiminde en yakın adaydan 348 faza oy alarak 732 oyla ilk sırada yer almıştım. Cumhurbaşkanlığına gönderilecek listede yer almamam bende ve üniversitenin öğretim üyelerinde şaşkınlık yarattı. YÖK'ün bu kararıyla Cumhurbaşkanlığı makamının sağlıklı bir seçim yapmasına engel olduğu görüşündeyim'' dedi. -'İÇİME SİNDİRİMEDİM'- Yamaç, Gazi Üniversitesi rektörlüğü yaptığı 4 yıl boyunca üniversite için önemli çalışmalar yaptığını belirterek, ''Bu nedenle YÖK'ün beni liste dışı bırakması kararını içime sindiremiyorum. Bu kararın çağdaş demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaşmadığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı'nın, Gazi Üniversitesi rektörlüğüne sağlıklı bir atama yapabilmesi için ve YÖK'ün söz konusu kararı gözden geçirmesini sağlamak üzere yasal haklarımı kullanacağımı ve en kısa sürede yargı yoluna başvuracağımı bildirmek istiyorum'' açıklamasında bulundu. ANKA
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() o kadar mutlu oldum ki bu haberi duyunca :D
Allah sebep olanlardan bin kere razı olsun :D ohhhh yamaç sız bir Gazi ![]() hüdaverdi + ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ayyyyy süper ya sinir şahsiyet pardon şahsiyetsizden kurtulduk!
az uğraştırmadı bizi.... bu arada adam 400 yeni personel almış (kimisi derslere bile girmiyor) ve ne tevafuk ki geçen seçime göre de oyları 400 kişi artmış ;) sonuçta adalet er geç tecelli eder, etti :-* hüdaverdi + |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() :-* +
adamın yüzünün şeklini tv de görünce büyük mutluluk duydum. ne yazık ki kartel medyası olayı "komiklik" "saçmalık" "haksızlık" gibi başlıklarla gösterdi. hiç bi kartel medyası eskiden necdet sezer'in bu rektörü haketmediği halde rektör seçtiğini söylemedi. adalet yerini buldu. hepsini çöpe atmak lazım. bir işe yaradıkları yok zaten |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bunlar tamamen pislik, kendine olunca bisey yok ama baskasina ayni sey olunca haksizlik... >
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() tam tersine adalet yerini buldu .
vicdanlı biri olsaydın kabul etmezdin ,adaletli biri olsaydın rektör olmazdın o oylarla sonra gelmiş bizi adaletten bahsediyorsun. bir insanın en önde kişiliği olması gerekir ve o kişiliğini en doğru şekilde koruması gerekir ama sizin gibi rektörlerde ben o kişiliği göremiyorum - :-* |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|