AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-13-2011, 14:50   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart Başkent'te bir garip miting!
Türk Tabipler Birliği, yöneticileri terör örgütü üyeliğinden tutuklanan SES adlı sendika ile birlikte bugün Ankara'da miting yapıyor. Mitinge, CHP'den milletvekili adayı olan Süleyman Çelebi'nin DİSK'i ile Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldiği TMMOB de destek veriyor.



Başkent bugün ilginç bir mitinge sahne oluyor. Türk Tabipler Birliği ile KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) öncülüğünde “Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı: Çok Ses Tek Yürek” mitingi yapılıyor.

Mitinge, CHP'den milletvekili adayı olan Süleyman Çelebi'nin DİSK'i ile Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldiği TMMOB de destek veriyor.
Mitingi, terör örgütü PKK'nın bölücü taleplerini dillendirmesiyle bilinen SES adlı sendika da destekliyor. Kısa adı SES olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası terör örgütüne yakınlığı ile biliniyor.

“KCK TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN”
PKK'yla mücadeleden “savaş” diye söz eden SES, terör örgütünün şehir yapılanması KCK'yla ilgili davada yargılanan isimlerin serbest bırakılması gerektiğini savunan bir sendika. Geçtiğimiz yıllarda SES'in Van Şubesi görevlileri “terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanmışlardı. 26-27-28 Nisan tarihlerinde yapacakları genel kurulda, tüzük değişikliğine giderek "Anadilde sağlık hakkı"na yer vermeye hazırlanan SES'in bugünkü mitingde bu taleplerini de dillendirmesi bekleniyor.

DİSK: BİZ DE MİTİNGDE OLACAĞIZ
Süleyman Çelebi'nin CHP'den milletvekili adayı olmak için Genel Başkanlık görevinden istifa ettiği DİSK de mitingi destekliyor. DİSK'ten yapılan açıklamada “Üyemiz Dev Sağlık-İş'in de bulunduğu çok sayıda sağlık ve sosyal hizmet çalışanı örgütünün birlikte düzenlediği ‘Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı: Çok Ses Tek Yürek' mitinginde olacağız” denildi.

CHP'YE YAKINLIĞI İLE BİLİNEN TMMOB
Mitingi destekleyen sivil toplum örgütlerinden bir diğeri de TMMOB. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği de CHP'ye yakınlığı ile biliniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz ay TMMOB ve birliğe bağlı meslek odaları başkanları ile kahvaltıda bir araya gelmişti.

TOPLU SÖZLEŞMEYE KARŞI ÇIKTILAR
“Sağlık çalışanlarının hakları için Çok Ses Tek Yürek” diyen bu STK'lar, memurlara toplu sözleşme hakkı sağlayan anayasa değişikliğinin oylandığı 12 Eylül referandumu için ise “hayır” kampanyaları yapmışlardı.

DÜŞÜNDÜRÜCÜ
Sağlık alanında yetkili sendika olan Sağlık Sen'in Genel Başkanvekili Metin Memiş, bugünkü mitingi desteklemediklerini ifade ederek “Yetkili sendika olarak çalışanların hakları için mücadelemizi masada verdik, veriyoruz. 12 Eylül'de yapılan referandumun kabul edilmesiyle memurlar toplu sözleşme hakkı kazandı. Toplu sözleşme maddesine rağmen referanduma hayır diyenlerin bugün güya çalışanların hakları için miting yapmalarını düşündürücü buluyoruz” dedi.

KİMLER DÜZENLİYOR?
Mitingin çağrıcı ve destekleyicileri olan 15 örgütün katıldığı basın toplantısında ortak açıklama Tertip Komitesi Başkanı TTB MK Başkanı Eriş Bilaloğlu tarafından yapıldı. Bilaloğlu, bu 15 örgütü şöyle sıraladı: “Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği (TMRT-DER), Çevre ve Sağlık Derneği (ÇSD), Devrimci Sağlık İş Sendikası (DEV SAĞLIK İŞ), Sağlık Hizmetleri Sınıfı Çalışanları Derneği, Sağlık Memurları Derneği (SMD), Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü (SÖZ-SEN), Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUD), Tıbbi Laboratuvar Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜM RAD-DER), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türk Hemşireler Derneği (THD), Türk Tabipleri Birliği (TTB).”






 

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi